Bishke 263 Napisano Jun 2, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko razmisljao kako da se smanje vibracije ispod 3000 rpm,posto motor ocigledno ne moze da se vozi ispod 3000 obrtaja !? trese kao traktor,osecam da tako ne trese ni neki KTM Elem,znaci glavni mi je problem sto trese kao lud,da li neko zna nacin da se to sredi ako uopste moze ? ili je do jednostavno tako i ne moze mu niko nista a naravno da se ne gubi sa krajnjom brzinom (manji zupcanici i te fore) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ajde, mladi smo jos da nam smetaju vibracije Salim, bas me zanima da li je nekako izvodljivo, ali nesto mi se cini da nema nacina, ipak je to usamljen cilindar 10 cm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 2, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ajde kod tebe na TT-u ima nema vibracija ni kada vozis po kamenju xt nosi 95 pa skoro uopste nema vibracije...tako isto je i kod TT cini mi se.... ovo bas preteruje,mnogo trese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Meni utrnulo dupe od kraljeva do cacka, tako da vise volim da vozim po terenu, bar znam sto sam umoran Skoro probah dominatora i primetio sam samo da malo sporiji rad ima od tt-a i nista drugo, ali vozio sam ga samo po ulici tako da nista posebno nisam ni obracao paznju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 2, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a mozda nije lepo uzubcen kontra teg ili tako nesto.. i proveri ako ima gumice na drzacu volana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 2, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ovaj moj dominator nema kontra teg.... on vibrira ceo,a ne samo na volanu...na volanu bukvalno ne osecam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 2, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa neznam sta je,al u toj klasi jamaha je zakon..sve ostalo je..onako....p.s. i gume kramponke tresu i jos trista triestri djavola... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 3, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Bratić, kupi ti ipak XT-a ponovo, svanuće ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1377 Napisano Jun 3, 2012 Vinyl rider, 830 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Nešto očigledno nije u redu, ima kontra-teg sigurno ali kao što kažu verovatno nije dobro montiran (ako je uopšte skidan) . Izmeri kompresiju, ona hoće da bude uzrok vrlo nemirnog rada. Kod moj je dobar ali tek od 2000 rpm u višljim brzinama, u prvoj i drugoj komotno i na manje obrtaje ali sa malo povišenim vibracijama. Peglaj ga u 4000-5000rpm , tu peva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 3, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ma peglam ga ja u 4, 5 soma nego kazem ti sve ispod 3000 je ubistvo,bas te protrese motor,a bukvalno nista ne vuce...msm sto je normalno,nijedan motor kad je ispod radnog rezima nece da vuce u nekoj brzini,al ovaj treeeeseeee @Andreja Ma dominator je odlican,sve osim ovih vibracija je odlicno,i snaga i ogibljenje,iako je mekse od XT-a,navikao sam se usao sam u fazon,mogu da stojim i vozim iako to pre nisam mogao,skacem po trotoarima i stepenicama i ostalo.... Ali zato u gradu konstantno saltam brzine zbog tih vibracija.Znam da mora da ih ima ali XT je u pogledu vibracija bio pesma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Jun 3, 2012 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Dam ti da provozaš KTM-a jedno 10km... posle nećeš ni osećati vibracije tog tvog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 3, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to tvoj lek za ovu moju "boljku" onda moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1377 Napisano Jun 3, 2012 Vinyl rider, 830 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan ma peglam ga ja u 4, 5 soma nego kazem ti sve ispod 3000 je ubistvo,bas te protrese motor,a bukvalno nista ne vuce...msm sto je normalno,nijedan motor kad je ispod radnog rezima nece da vuce u nekoj brzini,al ovaj treeeeseeee @Andreja Ma dominator je odlican,sve osim ovih vibracija je odlicno,i snaga i ogibljenje,iako je mekse od XT-a,navikao sam se usao sam u fazon,mogu da stojim i vozim iako to pre nisam mogao,skacem po trotoarima i stepenicama i ostalo.... Ali zato u gradu konstantno saltam brzine zbog tih vibracija.Znam da mora da ih ima ali XT je u pogledu vibracija bio pesma Evo kad se budemo našli negde, dobiješ da probaš mog pa kaži jel isto. Ja imam problem samo ispod 2000 i to u većoj brzini ili kad skrenem negde jako polako a u drugoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 3, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan evo ti koja je prica kod mene....u prvoj ili drugoj moze da se vozi al od 2000 mada i tad dosta trese....sto veca brzina to poveceva taj opseg vibracija i u petoj ne mozes da ga vozis ispod 3000, 3200 rpm.....ista prica za cetvrtu i trecu u gradu non stop saltam brzine,posto nemas gde da ga zategnes jer je stalno kreni stani.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1377 Napisano Jun 4, 2012 Vinyl rider, 830 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan evo ti koja je prica kod mene....u prvoj ili drugoj moze da se vozi al od 2000 mada i tad dosta trese....sto veca brzina to poveceva taj opseg vibracija i u petoj ne mozes da ga vozis ispod 3000, 3200 rpm.....ista prica za cetvrtu i trecu u gradu non stop saltam brzine,posto nemas gde da ga zategnes jer je stalno kreni stani.... Nije da te ložim ili da se hvalim ali stvarno nemam tih problema. Ako je pogrešno montiran kontra teg onda bez totalnog rasklapanja nema popravke ( a ni konstatacije greške) i sve ostaje na nagađanjima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 4, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Jedno je sigurno,ako kontra teg nije dobro montiran,nastelovan ili kako vec,i mora da se rasklapa cela masina zbog toga,onda od cele te rabote nema nista ! Jer ako pocnem da otvaram masinu samo ce da mi odbrojavaju novci u glavi....te dihtunzi,te neki lezajevi te ovo te ono....imao sam iskustva sa tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1041 Napisano Jun 4, 2012 Drug član, 3005 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Imao pre njega neki jednocilindras? Probao neko ko vozi vec dominatora?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez79 5 Napisano Jun 4, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Očigledno nije, a da ga malo probas "hvatati" na kvačilu u nižim obrtajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Jun 4, 2012 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Jedan cilindar ima mali raspon korisnih obrtaja, uglavnom u sredini krive obrtnog momenta. Uglavnom uvek moraš biti u "pravoj" brzini. Ako si u nižim obrtajima - cima i trese, ako si u visokim - vibrira. Kapiram, vozio si XT-a pa znaš kako je to, ali možda na Dominatoru malo drugačija isporuka snage i obrtnog momenta pa voli da se vrti na malo višim obrtajima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 4, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam XT sa dosta manje vibracija.... korigujem ga malo na kvacilo ali i kvacilo je pri kraju Rekli su mi da Dominator trazi obrtaje vise nego XT,zato mozes opusteno u cetvrtoj da ga vozis 80 kmh,dok XT na 80 vec salta petu.Verovatno je drugaciji menjac i sve... idem da spremam pare za novo kvacilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 4, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sto se sekiras oko tih vibracija. Dobro je sto trese, barem neces imati kamen u bubregu... A i da si ga im'o da sad, dominator je sve to razbio :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1377 Napisano Jun 4, 2012 Vinyl rider, 830 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ja lično sam veliki ljubitelj jednocolindraša i to pogotovo BIG BORE. Jedina stvar koja mi stvarno smeta kod Dominatora je što sam zbog zamora ruku ( trnule mi malo šake) stavio sunđeraste ručke i tako uspešno rešio trnjenje. Druga stvar koja mi jako smeta je što ima samo 5 brzina, plače za šestom. Na sve ostalo se čovek navikne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 4, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da Dominator trazi obrtaje vise nego XT,zato mozes opusteno u cetvrtoj da ga vozis 80 kmh,dok XT na 80 vec salta petu.Verovatno je drugaciji menjac i sve... Ja na petu ne pomišljam ispod stotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 4, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da Dominator trazi obrtaje vise nego XT,zato mozes opusteno u cetvrtoj da ga vozis 80 kmh,dok XT na 80 vec salta petu.Verovatno je drugaciji menjac i sve... Ja na petu ne pomišljam ispod stotke zato ti ides u off road sa slik gumom i lomis kurble @ Grnca Ja sam isto veliki ljubitelj jednocilindrasa.. isto tako ponekad saltam petu u prazno,tj trazim sestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 4, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Izvini Biške, nisam te prepoznao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...