sasa umag 11 Napisano Octobar 27, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan vjecna dilema,sto ljudi i misljenja pa da cujemo i vas i kako vi to radite,naravno i napisite zasto tako mislite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja ga upalim ostavim dok ne padnu obrtaju na radne obrtaje kad je zagrijana masina i cepam, radim to iz jednostavnog razloga, sto je tako predvidjeno i sto u prvih par minuta voznje hladnog motora nastane najveci broj kvarova, jer se motor ne podmazuje bas najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Kada upalim ostavim malo da radi, taman dok navucem jaknu, rukavice, kacigu, kada dodje do 40'C onda krecem ali u niskim obrtajima, sve dok temperatura ne dodje na nekih 60-70'C i onda cepaj koliko god moze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minute sasvim dovoljno, a onda polako dok ne digne temeraturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan motoru je svejedno da li radi u mestu na 2000 ili ide polako. Za Ducatije nije preporucljivo da dugo rade u mestu, pogotovo ne na copavoj. Nisam isao u detalj posto se kratko zadrzao kode mene. Nesto u vezi oblika kartera i polozaja uljne pumpe. TTR a ne drzim da radi na leru, posto mislim da mu vecu stetu nanose udarci usled neravnomernog rada na malim obrtajima nego lagana voznja u drugoj. TTR radnu temperaturu postigne nakon predjeih 10 km. To je zbog uljnog rezervoara koji je van motora i cak i kada glava i cilindar budu vruci, ulje je i dalje hladno. To sam kasno naucio. Vecu stetu motoru napravi hladno zavrtanje nego drzati ga vruceg u blokadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenem da se vozim prvo isteram motor i upalim ga da radi dok ja odem u kucu po kacigu, jaknu i rukavice. Tako u mestu radi nekih 5 minuta dok se ja polako ne spremim i kada konacno krenem vozim u nize obrtaje da se ulje i masina zagreju na radnu temperaturu i onda PUN GAS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan motoru je svejedno da li radi u mestu na 2000 ili ide polako. Za Ducatije nije preporucljivo da dugo rade u mestu, pogotovo ne na copavoj. Nisam isao u detalj posto se kratko zadrzao kode mene. Nesto u vezi oblika kartera i polozaja uljne pumpe. TTR a ne drzim da radi na leru, posto mislim da mu vecu stetu nanose udarci usled neravnomernog rada na malim obrtajima nego lagana voznja u drugoj. TTR radnu temperaturu postigne nakon predjeih 10 km. To je zbog uljnog rezervoara koji je van motora i cak i kada glava i cilindar budu vruci, ulje je i dalje hladno. To sam kasno naucio. Vecu stetu motoru napravi hladno zavrtanje nego drzati ga vruceg u blokadi. To je teorija koju u principu i ja zastupa, i jos jedna stvar za one koji voze karburatore.Trudite se da sauh ne drzite preko dvadesetak sekundi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Motor zagrevam u mestu, ali sa malo gasa (2000-4000 obrtaja), nesto ne volim da mi radi dugo na ler. Tako do nekih 45-50 stepeni, a onda lagana voznja dok se skroz ne zagreje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice glasanja glasao sam za zagrejavanje u mestu ali nikako onda kad se krene pun gas. Ja mislim da je najbolja kombinacija ta dva nacina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ne greje se samo motor tako da nije lose voziti se polako naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1030 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 2996 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nije isto vreme zagrevanja nekog agregata sa 4 cilindra i i sa jednim cilindrom. Meni kad ga upalim i ostavim da radi na leru vise od tri minuta upali ventilator tako da praktikujem paljenje sauh ako je potreban deseatk sekundi i pa jos mozda pola minuta bez sauha dok navucem opremu, a onda polako dak se ne zagreje sve sto treba (gume, kocnice i JA)..... Pa onda ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2791 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Kada upalim ostavim malo da radi, taman dok navucem jaknu, rukavice, kacigu, kada dodje do 40'C onda krecem ali u niskim obrtajima, sve dok temperatura ne dodje na nekih 60-70'C i onda cepaj koliko god moze! Kawa cak ne meri ispod 40 stepeni. Cim ispise 40, krecem ali lagano do 55-60, a posle sta mu Bog da. Doduse motori su mi u kuci, tj.greje se , i mislim da im sobna temperatura znaci za jutarnje paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Octobar 27, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Takodje delim Farbachovo cenjeno mishljenje...Motoru je sasvim svejedno da li se zagrva u mestu ili se vozi u laganim obrtajima. Chak su mi prichali da mozze da bude i shtetno to grjanje u mestu..naravno,zavrtanje ne dolazi u ozir ni kada je vruc,jer motor nisam dobio ili ukrao,vec kupio za zaradjene novce..jazavac,shta cesh! ;D Dakle,palim...zatim navlachim kacigu i rukavice(10 sec) i lagano krecem da krstarim..nema zzurbe,nema jurnjave..sve to do radne temperature! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Octobar 27, 2007 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dosta razlicitih misljenja,mozda gresim ali kad zagrevam makinu pustimje da nabije 2000 obrtaja u mestu pod saugom. e onda lagana voznja i do sad mi je sve bilo OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle,palim...zatim navlachim kacigu i rukavice(10 sec) i lagano krecem da krstarim..nema zzurbe,nema jurnjave..sve to do radne temperature! Takodje. Jurnjava tek kad mislim da se motor dovoljno zagrejao za tako nesto a zavisi i do kojih ce obrtaja biti ta jurnjava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan MZ se u mestu greje tek onoliko koliko mu treba da sa mesta lepo krene. Dalje se vozi polako radi ravnomernijeg zagrevanja ostalih delova sklopa i menjačkog ulja a tek kad se ugreje, gaziiiiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 122 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Isteram motor,navucem na sebe i njega sve sto treba i tada ga palim (pod sauhom naravno). 15-sek u mestu uz lagano vracanje sauha i krecem,ali ne preko 2--2.500 obrtaja. Tek kada dodje u radnu temperaturu moze zavrtanje gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostrider323 60 Napisano Octobar 27, 2007 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V Prijavi odgovor kao problematičan ja moju hondu drzim odprilike 5 min. da radi u leru i onda lagano dok nedostigne radnu temperaturu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan ...vec kupio za zaradjene novce..jazavac,shta cesh! ;D Mislim da te ovo smesta u bezmudiche... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9466 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 4363 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Motori sa karburatorima i motori koji imaju direktvno ubrizgavanje sa mehanickim saugom je potrebno zagrijati minumum 1-2 minute.A motori sa direktnim ubrizgavanjem i automatskim saugom tj. nemate sta da dirate da bi podesili saug pri ladnom paljenju je potrebno svega 30 sekudni.Ali sve to ovisi kako je programiran i dobro uradjen sistem za ubrizgavanje s sistemom za paljenje od strane proizvidjaca. Ja ne verujem u one price moras da ugrejes motor na radnu temperaturu jer ako to ne uradis motor ce ti trajati krace.Sa danasnjim tehnologijom matrijala koji se koriste u pravljenju samog agregata i tehnologija ulja i svih ostalih glavnih faktora od koga zavisi rad i vek trajanja istog je daleko napredovala u odnosu na tehnologiju pre 15-k godina. U ovo sam se uverio kad ssam rasturio motor koji nikada nije zagrejavao nego skoro pun gas od samog starta i motor kojom je vlasnik pratio sva pisana i nepisana pravila.Inzutra su potpuno isti sto se tice habanja itd......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Motori sa karburatorima i motori koji imaju direktvno ubrizgavanje sa mehanickim saugom je potrebno zagrijati minumum 1-2 minute.A motori sa direktnim ubrizgavanjem i automatskim saugom tj. nemate sta da dirate da bi podesili saug pri ladnom paljenju je potrebno svega 30 sekudni.Ali sve to ovisi kako je programiran i dobro uradjen sistem za ubrizgavanje s sistemom za paljenje od strane proizvidjaca. A sta se desava kod mene gde je ubrizgavanje ali sa rucnim sauhom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9466 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 4363 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Motori sa karburatorima i motori koji imaju direktvno ubrizgavanje sa mehanickim saugom je potrebno zagrijati minumum 1-2 minute.A motori sa direktnim ubrizgavanjem i automatskim saugom tj. nemate sta da dirate da bi podesili saug pri ladnom paljenju je potrebno svega 30 sekudni.Ali sve to ovisi kako je programiran i dobro uradjen sistem za ubrizgavanje s sistemom za paljenje od strane proizvidjaca. A sta se desava kod mene gde je ubrizgavanje ali sa rucnim sauhom? pa pise motori sa direktnim ubrizgavanjem i mehanickim saugom sto znaci da mortas sam da ga regulises Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 27, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Aha izvini nisam procitao kako treba. Hvala u svakom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9466 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 4363 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan E sada njaverovatnije ce seneko naci i pitati sta i kako ako se motor vozi na +5 - 6 stepeni?? Moj savet da ne vozis ako nemoras,ma nece nista da smeta motoru naprotiv agregat voli vise da radi na svezom vazduhu nego na toplom(vise ks i obrtnog monenta).PA tada treba da se ugreje jedno 5 minuta samo zato jer je ladno napolju i da nebi sa malo vecim obrtajima u saobracaj.LAdan asvalt i ladne gume ; veoma losa kombinacija i odlicna forumla da padnete ako vas neko isece i vi na kocnicu kao da vozite u sred Avgusta na +25 stepeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...