milos-v 2450 Napisano April 20, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @vazlan Nesto ne mogu da otvorim sve slike. Kako si resio ventil koji otvara pustanje ulja? Sta si stavio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano April 20, 2019 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Evo ako ne moze da otvori slike iz predhodnog posta Ponavlam ih: @milos-v ventil koji sam koristio za pustanje ulja je od auta(Peugeot 307 1,6 16v).To je takozvani EVAP ventil koji sluzi da vrati deo sakupljenog goriva u tzv.skupljacu benzinskih isparenja.Taj ventil imaju uglavnom svi moderniji benzinci ali neki ga imaju kao poseban deo a neki u sastavu "posude".Malih je dimenzija,mali je potrosac struje samim time se i ne greje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13146 Napisano April 21, 2019 Ne silazi, 7466 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ona Cobrra sviđa. Sačekaću je na popustu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano April 21, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan On 19.4.2019. at 20:44, Biker-Boy je napisao: Meni se svidja ta Motul pasta, i kad je potrosis sipas unutra neko gusto ulje i cepas dalje s njom Super je. Jednu tubu sam potrošio za celu prošlu sezonu (14.500km) Iznenadio sam se koliko dugo je izdržala. Mazao sam lanac u proseku na 500-600km. Možda sam čak i previše stavljao. Jedino što se ta četka skroz deformisala, pa nije baš zgodno da se sipa gusto ulje npr. Uglavnom preporuka za Motul pastu. Malo pakovanje i staje ispod sedišta, što mi je baš odgovaralo na višednevnim turama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10609 Napisano April 21, 2019 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Malo pakovanje je dodatni razlog zasto mi se svidja, stavis pod sediste i ne razmisljas, uvek je s tobom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano April 21, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno se slažem. Ja sam naručio dve prošle godine, ostala mi jedna nenačeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 16, 2019 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kineska Cobra ne radi kako treba, ne kupujte. U stvari radi, ali nikada ne zaustavi protok skroz, ulje pre ili kasnije iscuri bez obzira u kojem je polozaju. Dobio sam i rezervnu gumicu i ventil ali isti slucaj. Za sad ga koristim samo kad krenem na put, napunim ulje i on podmaze lanac... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Maj 16, 2019 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da se doda jos jedan ventil koji ce zatvarati protok ulja cim se ugasi motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 16, 2019 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan To moze. Meni bi vrsio posao neki obican ventil na kome bi moga da zatvorim protok skroz da ne iscuri ulje kad ostavim motor. Nesto kao onaj akvarijumski sto sam imao na Transalpu samo sto je ovde dosta tanje crevce ne znam gde bi mogao da nadjem tako nesto. ako neko ima ideju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Maj 16, 2019 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ili da uzmes od Arakisa elektronski pomdazivac. Mala kutijica kontrolise elektro ventil i do kapalice samo ide crevo. nema ventila za akvarijum ili bilo sta slicnog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 16, 2019 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Znam za to, ali ne bih nista elektricno, samo mehanicko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1435 Napisano Maj 16, 2019 Drug član, 1952 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan PaPaja video sam negde da se lako resava taj tvoj problem sa tim kinezima ali ne mogu da se setim sad. Trazio sam i na yt da ostavim link ali ne nadjoh sad. Valjda se samo izolir traka zalepi negde. Jbg ako nadjem stavicu ovde link. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borzegi 364 Napisano Octobar 3, 2019 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: RD07 '93., šareno govedo.. Prijavi odgovor kao problematičan On 5/16/2019 at 9:05 AM, PaPaja said: Kineska Cobra ne radi kako treba, ne kupujte. U stvari radi, ali nikada ne zaustavi protok skroz, ulje pre ili kasnije iscuri bez obzira u kojem je polozaju. Dobio sam i rezervnu gumicu i ventil ali isti slucaj. Za sad ga koristim samo kad krenem na put, napunim ulje i on podmaze lanac... Jeste proslo dosta vremena od poslednjeg pisanja u ovoj temi ali samo da podelim i moje iskustvo. Ja sam narucio za burazera i mene po jednog kineza kopiju Nemo2, kod njega sve radi kako treba, isli smo i na put i sve je bilo ok. Moja kapalica nije radila od momenta kad sam je instalirao, odma je propisalo svo ulje a posle par dana nije hteo unutrasnji cilindar da se pomera kad se odvrce/zavrce tako da je potpuno neupotrebljivo. Mozda neko ko se vise razume moze to da popravlja i da se igra sa time ali ja nisam imao vremena da se bakcem sa tim. Dakle uspesnost moje transakcije je 50% Za ponovno narucivanje nisam siguran da bi opet uzimao jer ako mi opet ne bude radilo, malo jos i mogao sam i original da kupim.. Dakle poenta je da moze da radi, al i ne mora Inace reklamacija mi nije uspela jer sam pisao par puta i potpuno su me izignorisali.. Moja greska je sto sam potvrdio da je sve ok pre nego sto sam ja instalirao na moj motor.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5306 Napisano Octobar 3, 2019 Drug član, 1572 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan ja scott imam jedno 6 god... motore menjam redovno , ali i njega redovno skidam pre prodaje .. nekoliko montiranja i demontiranja ...sljaka kao prvog dana .... mislim da cu sa ovim motorom da ga prodam jer je montiranje bilo pravi pakao , ali ovaj bajk cu da vozim dugo jer sam se zaljubio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borzegi 364 Napisano Octobar 3, 2019 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: RD07 '93., šareno govedo.. Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, bocca_bastard said: koliko si platio? mislim da je bilo oko 32$ po komadu Ali opet kazem, ima njih kojima sve sljaka kako treba.. 90° okrenes svakih otp 400 km a ako hoces da prodje vise ulja i da "operes" lanac, okrenes za 180°.. Inace ja sam od ulja na prethodnom motoru (koji je imao ugradjenu cika Rajkovu neverovatnu kapalicu ) koristio Testerol ulje, otp je 300 dinara litar.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1435 Napisano Octobar 4, 2019 Drug član, 1952 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Borzegi said: Jeste proslo dosta vremena od poslednjeg pisanja u ovoj temi ali samo da podelim i moje iskustvo. Ja sam narucio za burazera i mene po jednog kineza kopiju Nemo2, kod njega sve radi kako treba, isli smo i na put i sve je bilo ok. Moja kapalica nije radila od momenta kad sam je instalirao, odma je propisalo svo ulje a posle par dana nije hteo unutrasnji cilindar da se pomera kad se odvrce/zavrce tako da je potpuno neupotrebljivo. Mozda neko ko se vise razume moze to da popravlja i da se igra sa time ali ja nisam imao vremena da se bakcem sa tim. Dakle uspesnost moje transakcije je 50% Za ponovno narucivanje nisam siguran da bi opet uzimao jer ako mi opet ne bude radilo, malo jos i mogao sam i original da kupim.. Dakle poenta je da moze da radi, al i ne mora Inace reklamacija mi nije uspela jer sam pisao par puta i potpuno su me izignorisali.. Moja greska je sto sam potvrdio da je sve ok pre nego sto sam ja instalirao na moj motor.. Evo da napisem i ovde da bi rado pogledao taj primerak radi eventualne popravke. Imas pp od mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borzegi 364 Napisano Octobar 4, 2019 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: RD07 '93., šareno govedo.. Prijavi odgovor kao problematičan Evo da napisem i ovde da bi rado pogledao taj primerak radi eventualne popravke. Imas pp od mene.Ziv bio, imas i ti pp od mene Sent from my LG-H870 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zszoltan 6 Napisano Januar 12, 2020 U prolazu, 18 postova Lokacija: Totovo Selo,Severna Vojvodina Motocikl: Honda silverwing fjs 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav!Evo bas sam sad pogledao jedan video sa youtuba gde jedan motociklist iz madjarske prica o jednoj home made podmazivacu lanca,evo kako je to tamo reseno:ulje se drzi u malom plasticnom tanku koji je originalno za ladu nivu za kociono tecnost,njemu je to ispod sedista ali moze bilo gde da se montira na motoru poenta je da samo da bude sto vislje.Od njega ide obicna providna cev za benzin do jednog elektromagnetnog ventila koji se originalno ugradjuje kod automobila kojima se ugradjuje autogas i koji sluzi za otvaranje i zatvaranje toka benzina u zavisnosti od toga dali auto ide na gas ili na benzin,navodno se moze nabaviti u servisima za ugradnju autogasa po ceni od valjda 10 evra.Elektricni deo tog elektroventila je tako povezan da dobija struju (i otvara se) kad se upali motor.Od tog elektroventila suzavaju cev,navodno se to lako moze izvesti sa kompletima (setovima) za infuziju koji se navodno moze nabaviti u apotekama..i sa takvom tanjim cevom koji u tim kompletima ide dalje sve do prednjeg zupcanika lanca gde se na jedan home made drzacu fiksiran spric igla od 0,45mm (tako je napravljen drzac da kraj igle je na cca 2 cm nagore od lanaca i negde oko min 15 cm nazad od prednjeg zupcanika) i taj cevcic je spojen sa iglom...Autor obraca paznju da se uzme iskljucivo ova igla jer uopste nije svejedno precnik..probano sa iglom 0,5 mm ali to previse propusta ulje,inace to su obicne igle za jednokratnu upotrebu...E sad autor tvrdi da njemu je to vec duze vreme na motoru i nije on prvi koji ovako ugradio vec vise njih motociklista i navodno jako dobro sluzi.Ovaj "uredjaj" kod njega ide dobro sa uljem 80w-90 ,probano je i sa testerolom,ali ne moze...inace valjda ova kolicina ulja iz ovog malog tanka od 1 decilitra dovoljan je za oko 5000 km.Ostavicu link ali kao sto rekoh autor je iz madjarske i prica na madjarskom,sorry.....Pa ako neko hoce isprobati,neka izvoli,pozdrav... https://www.youtube.com/watch?v=aq2GCvASQI4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 19, 2020 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan On 12.1.2020. at 19:12, zszoltan je napisao: Pozdrav!Evo bas sam sad pogledao jedan video sa youtuba gde jedan motociklist iz madjarske prica o jednoj home made podmazivacu lanca,evo kako je to tamo reseno:ulje se drzi u malom plasticnom tanku koji je originalno za ladu nivu za kociono tecnost,njemu je to ispod sedista ali moze bilo gde da se montira na motoru poenta je da samo da bude sto vislje.Od njega ide obicna providna cev za benzin do jednog elektromagnetnog ventila koji se originalno ugradjuje kod automobila kojima se ugradjuje autogas i koji sluzi za otvaranje i zatvaranje toka benzina u zavisnosti od toga dali auto ide na gas ili na benzin,navodno se moze nabaviti u servisima za ugradnju autogasa po ceni od valjda 10 evra.Elektricni deo tog elektroventila je tako povezan da dobija struju (i otvara se) kad se upali motor.Od tog elektroventila suzavaju cev,navodno se to lako moze izvesti sa kompletima (setovima) za infuziju koji se navodno moze nabaviti u apotekama..i sa takvom tanjim cevom koji u tim kompletima ide dalje sve do prednjeg zupcanika lanca gde se na jedan home made drzacu fiksiran spric igla od 0,45mm (tako je napravljen drzac da kraj igle je na cca 2 cm nagore od lanaca i negde oko min 15 cm nazad od prednjeg zupcanika) i taj cevcic je spojen sa iglom...Autor obraca paznju da se uzme iskljucivo ova igla jer uopste nije svejedno precnik..probano sa iglom 0,5 mm ali to previse propusta ulje,inace to su obicne igle za jednokratnu upotrebu...E sad autor tvrdi da njemu je to vec duze vreme na motoru i nije on prvi koji ovako ugradio vec vise njih motociklista i navodno jako dobro sluzi.Ovaj "uredjaj" kod njega ide dobro sa uljem 80w-90 ,probano je i sa testerolom,ali ne moze...inace valjda ova kolicina ulja iz ovog malog tanka od 1 decilitra dovoljan je za oko 5000 km.Ostavicu link ali kao sto rekoh autor je iz madjarske i prica na madjarskom,sorry.....Pa ako neko hoce isprobati,neka izvoli,pozdrav... https://www.youtube.com/watch?v=aq2GCvASQI4 Kolega kad se uključuješ u neku raspravu, pa bar prelistaj temu, ovo što si sve ovde posatavio imaš detaljno opisano na prvu stranu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zszoltan 6 Napisano Januar 21, 2020 U prolazu, 18 postova Lokacija: Totovo Selo,Severna Vojvodina Motocikl: Honda silverwing fjs 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Nesa-St neki delovi jesu isti neki delovi ne...ali ok...u pravu si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1061 Napisano Januar 21, 2020 Drug član, 1082 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim temu, koristim vec 4-5 godina podmazivac ala Arakis, boca od lade, elektroventil, ventil za regulaciju i jednu kapalicu. Na transalpu radi ekstra posao Posto sam kupio sada i VStrom do proleca hoću da ga pocastim ovim home made podmazivacem. Ali i ovog puta sam kao i uvek resio da zakomlikujem bez potrebe. Resio sam da protok regulisem tajmerom umesto slavnom. Tajmer bi otvarao i zatvarao elektro ventil Bilo je ovde i ranije priče o tome, pravili su ljudi elektroniku, ali sada je došlo vreme da je kinezi prave za par dolara. Porucio sam jedan sa Ali ekpresa. Nadam se da cu uspeti da ga isprogramiram bez uputstva pa cu napraviti recenziju. Ako ne budem uspeo ventil je kupljen i bice montiran. Jedino sto sam siguran je da sprej necu koristiti 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Februar 16, 2020 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Обрати пажњу, обзиром да то чудо кошта 2е да се од вибрација не распадне, запали или нешто горе.....Обзиром да сам имао лоше искуство са сличним.... Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Februar 16, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Otvoris, sve izlepis silikonom i sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Februar 16, 2020 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Otvoris, sve izlepis silikonom i sve u redu. Где си бре Аракисе кућо.....Сећаш ли се оног аларма што се распао.... О томе причам. Шта је боље, тајмер или славина? Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Februar 16, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tajmer. Sa slavinom je ventil stalno ukljucen, vuce oko 1A struje i greje se. Ovako sa tajmerom ventil je iskljucen, ukljuci ga tajmer na sekund svakih 90 sekundi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...