Jump to content

Moto Zajednica

Žrtva gonjenja

Recommended Posts

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

Ono cistije i manje gadno niko nije trebao da shvati kao "lep nacin za ubijanje" vec da je to sto su ga udarili autom jasan znak da nisu hteli da ga na taj nacin povrede/ubiju vec se nekako to desilo...recimo nesto kao nesreca... Da su stvarno hteli da ga povrede-pucali bi...

Imali smo slucaj i na NBGD cini mi se prosle godine gde je policajac upucao momka http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/84234/Policajac-ubio-mladica-nasred-ulice i to je sasvim drugacije od ovog. Imamo i one slucajeve gde policajci izresetaju stvarno lose momke...

@stampar Apsolutno je besmisleno da komentar na ovo daju samo oni koji su bezali od policije. Ako je zbog onoga "nisam bila u njegovoj kozi pa ne znam..." bezvezan ti je stav i mislim da je jasno zbog cega.

@lug U bezanju si ucesnik u saobracaju koji ugrozava sve druge ucesnike saobracaja. Nisu policajci u krivu jer ga jure vec on koji bezi. Ne znam zasto bi bezao neko ko nije kriv? Ovaj momak izgleda nije nista strasno uradio, ali je morao da zna da bezanjem cini svoju situaciju mnogo gorom nego sto to jeste. Verovatno je bio uplasen jer nije imao dozvolu za voznju motora. Ali to opet ne opravdava bezanje.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

vidim da nivo komunikacije nezadržno raste.....

• Svrati ponekad, 377 postova

ako je bila tema kad je onaj baja iz interventne pucao decku iz pezoa u glavu na novom beogradu iskopajte to da vidimo sta se pricalo. verovatno je bila prica policija stoka, ubice i tako dalje. a sad sve neki novi palamudi koji pricaju svakakva sranja, pa cak pominju neko pucanje i neka ludila. alo, niko nema pravo nikome da oduzme zivot. nemarnom i nasilnickom voznjom se rizik povecava da ce neko da strada ali nije pravi nacin zaustaviti tog umisljenog trkaca tako sto ces da mu pucas u glavu. mozda je u pitanju neki uplaseni klinac (neciji sin, brat itd) koji piski u gace od adrenalina dok bezi (sto je u 90% slucajeva tako)

• U prolazu, 93 postova

Kako su svi ovde fini i uzorni ucesnici u saobracaju sa puno razumevanja za cike u plavom. Nikome nije palo na pamet da ga mozda nisu propisno zaustavljali, da iz bilo kog razloga nije mogao da se zaustavi bezbedno i na vreme, da se decko uspanicio i produzio. Koga bi uopste ugrozio da ga nisu odmah pojurili vec da su zapisali tablicu i otisli na adresu vlasnika i bezbedno napisali prijave zasta hoce. Ali on ih je dirnuo u sujetu i vrteo ih 5 km pre nego sto je pao i onda ga fina gospoda slucajno pregazila kolima.

Nisam za to da se bezi policiji, ali ni oni ne treba po svaku cenu da jure i ubijaju klince bez kacige i zbog banalnih prekrsaja.

Zapitajte se samo sta bi bilo(i kako bi se proveo) da je bilo ko od nas slucajno tako zgazio pandura i pravdao se nisam ga video u prasini.

• Podržavam 2

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

ako je bila tema kad je onaj baja iz interventne pucao decku iz pezoa u glavu na novom beogradu iskopajte to da vidimo sta se pricalo. verovatno je bila prica policija stoka, ubice i tako dalje. a sad sve neki novi palamudi koji pricaju svakakva sranja, pa cak pominju neko pucanje i neka ludila. alo, niko nema pravo nikome da oduzme zivot. nemarnom i nasilnickom voznjom se rizik povecava da ce neko da strada ali nije pravi nacin zaustaviti tog umisljenog trkaca tako sto ces da mu pucas u glavu. mozda je u pitanju neki uplaseni klinac (neciji sin, brat itd) koji piski u gace od adrenalina dok bezi (sto je u 90% slucajeva tako)

Koji je pravi način zaustavljanja nekoga koji beži na motoru, a uz to je još pun adrenalina i straha ?

• Svrati ponekad, 377 postova

Koji je pravi način zaustavljanja nekoga koji beži na motoru, a uz to je još pun adrenalina i straha ?

ako je previse rizicna voznja u pitanju onda bih rekao da je pravi nacin da se prikupi koliko je god moguce informacija o vozilu i vozacu i da se obustavi potera. dakle foto aparat ili kamera u ruke, a ne pistolj pa u glavu.

edit: i onda kad ga uhvate na kucnoj adresi dozivotna zabrana za upravljanje motornim vozilom i zatvor, i neka jaka novcana kazna. i sa tom individuom je gotovo

• Podržavam 1

ako je previse rizicna voznja u pitanju onda bih rekao da je pravi nacin da se prikupi koliko je god moguce informacija o vozilu i vozacu i da se obustavi potera. dakle foto aparat ili kamera u ruke, a ne pistolj pa u glavu.

edit: i onda kad ga uhvate na kucnoj adresi dozivotna zabrana za upravljanje motornim vozilom i zatvor, i neka jaka novcana kazna. i sa tom individuom je gotovo

I ako onda posle obustave potere usput još pokupi koje dete,istera neki autobus sa putnicima u provaliju,....(ovde stavi koji god hočeš crni scenario, po želji).... to je ok (naravno da je ok, samo da nije "naše" dete,domače)? Važno da je vozač ceo, a za ostale baš nas briga, zar ne? I na kraju naravno kod kuče mu lupimo doživotnu zabranu za upravljanje motornim vozilom i zatvor i neku jaku novčanu kaznu i rešili smo problem......

Baš me interesuje da li bi isto tako razmišljao, da taj isti čovek koji beži "pokupi" nekog tvog domačeg? Je li bi bilo dovoljno da mu lupe zabranu, neki zatvor i neku novčanu kaznu? Ne dao bog da se nešto takvo desi i ne želim to nikome....

Onda puštajmo i sve pijane vozače za volanom jer rizično i brzo voze. Samo posle nema kukanja kako je opet neka pijana budala za volanom pokupila nekog bajkera.....

Usput, još nikog nisam video da je bežao a da nije imao rizičnu vožnju......nekako nisu se držali ograničenja brzine (čitaj gas do daske...)

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Ej, mali je bežao. Šta bi bilo da svako isto tako uradi? Bio bi divlji zapad. Trebalo je da poboljšaju poteru, pa da na kraju on plati poletanje helikoptera, utrošeno vreme policije... Pa malo zatvor... Znaš, kada bi još nekom palo napamet da tako beži. Samo udariš po džepu i slobodi.

Ajd ne staneš, a onaj sa lizalicom te otprati pogledom, ali bežiš patroli 5km, eej, 5km, to je kao da me iz centra Bg jure do Ade.

I da su pucali , imali bi opravdanje. Ako taj tako beži, mora da je mnogo zajeban.

A to što je nezrela tikva u pitanju, pa se šmekerisao, obilo mu se o istu tu tikvu.

Bravo za komentar,plus od mene,sve si rekao i ja tu nista ne bih dodao,osim da mi je krivo sto su ukinuli minuseve da ih izlupam pojedincima :staa:

Kako su svi ovde fini i uzorni ucesnici u saobracaju sa puno razumevanja za cike u plavom. Nikome nije palo na pamet da ga mozda nisu propisno zaustavljali, da iz bilo kog razloga nije mogao da se zaustavi bezbedno i na vreme, da se decko uspanicio i produzio. Koga bi uopste ugrozio da ga nisu odmah pojurili vec da su zapisali tablicu i otisli na adresu vlasnika i bezbedno napisali prijave zasta hoce. Ali on ih je dirnuo u sujetu i vrteo ih 5 km pre nego sto je pao i onda ga fina gospoda slucajno pregazila kolima.

Nisam za to da se bezi policiji, ali ni oni ne treba po svaku cenu da jure i ubijaju klince bez kacige i zbog banalnih prekrsaja.

Zapitajte se samo sta bi bilo(i kako bi se proveo) da je bilo ko od nas slucajno tako zgazio pandura i pravdao se nisam ga video u prasini.

Ma da, Slovenija je jedna jako zajebana zemlja puna grmlja i drveča sa kojeg policajci skaču pred motore (čuo sam da imaju čak i samoubilački dodatak pri plati ako je uspešan policajac) i čovek stvarno nema gde da se zaustavi , pogotovu ne na tako kratkoj razdaljini od 5 kilometara.....Verovatno je i dečko daltonista i malo nagluv da nije primetio plavu rotaciju iza sebe i sirenu. A otkada su kod nas policajcima uzeli čarobne kugle (naravno zbog recesije) čak ni ne mogu više da ustanove da li je to ukraden ili regularan motor....zato se izvinjavaju vlastniku ukradenog motora svaki put kada se ustanovi, da je bio motor ukraden a ne posuđen.....

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Potjera u svrhu bezbjednosti je paradox.

Potjera ima istu ulogu kao i vjesanje na trgu. Za primjer drugima....pa ako pri tome neko (strani ili domaci) skikne, samo bude bolji primjer.

Ne bi me iznenadilo da vlast (ministar, politika, parlament) presutno odobrava ovakav linc kao mjeru za "opste dobro"....

• Podržavam 2

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ipak ne možemo porediti državu koja je nastala pucanjem i ubijanjem i njenu poiliciju sa Slovenijom ili Srbijom. Pa valjda mi vredimo malo više od Divljeg zapada. Oni tamo se i dan danas ubijaju jer ne znaju za bolje. Naravno da se ne sme tolerisati ovakav incident ni sa jedne strane ali dajte da razum pobedi nad nasiljem bar ovde. Samo bez nervoze, i tako ne možemo vratiti vreme i popraviti stvar.

• Festina lente!, 260 postova
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

@lug U bezanju si ucesnik u saobracaju koji ugrozava sve druge ucesnike saobracaja. Nisu policajci u krivu jer ga jure vec on koji bezi. Ne znam zasto bi bezao neko ko nije kriv? Ovaj momak izgleda nije nista strasno uradio, ali je morao da zna da bezanjem cini svoju situaciju mnogo gorom nego sto to jeste. Verovatno je bio uplasen jer nije imao dozvolu za voznju motora. Ali to opet ne opravdava bezanje.

Moram da pohvalim ovakav stav i mislim da bi svi trebalo da mu se priklonimo, sa malom ispravkom - u bežanju si činilac koji ugrožava bezbednost saobraćaja.

S tim da bi policajci trebalo da zaustave takvog uslovno rečeno divljaka na najbezbedniji način i po njega i po druge učesnike u saobraćaju. Nisam ni UOSL ni OSL, ali da sam ja bio u kolima, ne bih ni silazio u njivu. Nema kud da pobegne, a da ga ne vidiš s druma. Sećam se slučaja gde je policajac u službenom vozilu pratio dečka koji je vozio isto bez dozvole i od straha nije smeo da stane. Pratio ga je bez jurnjave, sirena na sigurnoj udaljenosti, dok malac nije stao. Niko povređen i sve koze na broju. Ovo poslednje uslovno i kako kome....

• Podržavam 1

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Na zalost moramo biti svesni da se vremena menjaju. Svi smo svedoci svojevrsne amerikanizacije nase kulture, pri tome je to globalno. Da ne idem dalje, moglo bi se o tome nasiroko.

Nekada su policajci znali stanovnike u svom reonu, mozda ne sve, ali problematicne su svakako poznavali. Pa uglavnom nisu ni pokusavali da stignu te koje su "kao" jurili, vec su ih cekali kod kuce. Tako rade ljudi koji su stabilni, imaju svoju decu i pri tome su pravi profesionalci.

Sto se povredjenog klinca tice, pa on je definitivno ispao glup u drustvu. Em nije uspeo da pobegne, em se povredio.

Sta reci,... cuvajte se napaljenih budala, mi ih ovde imamo za izvoz.

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Momak je bežao da spase život i kako se ispostavilo bio je potpuno u pravu, imao je ludake za vratom. Ovakve potere se izvode posle ubistva ili pljačke kad se dobije naredjenje a ne zato što su se nekad negde dešavale pljačke pa sad to da bude izgovor za ugrožavanje bezbednosti od strane onih koji treba da je štite.

ja bih ovo podvuk`o i boldov`o. nažalost, sam epilog, gaženje mladića nakon pada, (uz izgovor, prašina, slaba vidljivost itd.) , govori u prilog tome da je momak očigledno znao šta mu sleduje ako se zaustavi. čisto sumnjam da je bežao samo zato što nema dozvolu. na njegovu nesreću nije izbegao gaženje. mene nesrećan epilog učvršćuje u uverenju da je momak, odranije imao iskustva, možda samo neposredna, sa patrolom, koja jureći bežana samo dodatno ugrožava ostale učesnike.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Momak je bežao da spase život i kako se ispostavilo bio je potpuno u pravu, imao je ludake za vratom. Ovakve potere se izvode posle ubistva ili pljačke kad se dobije naredjenje a ne zato što su se nekad negde dešavale pljačke pa sad to da bude izgovor za ugrožavanje bezbednosti od strane onih koji treba da je štite.

ja bih ovo podvuk`o i boldov`o. nažalost, sam epilog, gaženje mladića nakon pada, (uz izgovor, prašina, slaba vidljivost itd.) , govori u prilog tome da je momak očigledno znao šta mu sleduje ako se zaustavi. čisto sumnjam da je bežao samo zato što nema dozvolu. na njegovu nesreću nije izbegao gaženje. mene nesrećan epilog učvršćuje u uverenju da je momak, odranije imao iskustva, možda samo neposredna, sa patrolom, koja jureći bežana samo dodatno ugrožava ostale učesnike.

Predpostavljam da si jedan od onih kojima je policija najveci problem u zivotu,verovatno zato sto si anarhistickog ubedjenja pa ti zakon i red smetaju,ovaj iznad tebe pise da se takve potere izvode posle pljacke ili ubistva i to kad se dobije "NAREDJENJE" :lol: nista smesnije nisam cuo, a pogotovo sto je po tvom misljenju momak znao sta ga "SLEDUJE" . Nepropisno su ga zaustavljali kako kazes pa i zato nije stao ha ha ma daj molim te

• Podržavam 3

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Rijetko sta je crno ili bijelo...

Mozda je decko pedofil, pa je u principu lose sto je ostao ziv.

A s druge strane, moze sutra tvoje ili moje dijete da zabruji u svojoj adolescentskoj glavi da bjezi saobracajnoj policiji.

Ako moram da glasam, glasam da murija bude ipak na lancu. Bolje 100 krivih da se provuku, nego 1 nevin pod tockovima.

• Podržavam 3

Predpostavljam da si jedan od onih kojima je policija najveci problem u zivotu,verovatno zato sto si anarhistickog ubedjenja pa ti zakon i red smetaju,ovaj iznad tebe pise da se takve potere izvode posle pljacke ili ubistva i to kad se dobije "NAREDJENJE" :lol: nista smesnije nisam cuo, a pogotovo sto je po tvom misljenju momak znao sta ga "SLEDUJE" . Nepropisno su ga zaustavljali kako kazes pa i zato nije stao ha ha ma daj molim te

logična pretpostavka, međutim, potpuno netačna 8). kad si već pomenuo ubeđenje, prostudiraj malo link; http://goo.gl/SS8FT , čovek je dobro sročio :zdravo:.

• Zainteresovan, 952 postova

Smešno je naravno, verujem da ti je smešno i kad neko pokaže prst ali to nema veze sa temom a ono što ima je da patrola saobraćajne policije ne sme samoinicijatvno da radi ono što je radila ova, da bezglavo juri za nekim ugrožavajući i njegovu i bezbednost svih nas. Tako rizične akcije se preduzimaju samo kad treba sprečiti veću opasnost. Propisano je zakonom i pravilima službe kako se postupa u ovakvim slučajevima, javljanje centrali i praćenje bez kršenja propisa, ne znam tačno ali sam siguran da nije ovo jer znam za bar pet slučajeva iz prakse koji su se završili odštetom ili najčešće nagodbom da svi odustanu od tužbi. I ja sam imao pokušaj ubistva policajca, mislim ako bi pratio tu iskriljivenu logiku išao sam da ga zgazim a u suštini on je iskočio ispred mene sa pištoljem na razdaljini na kojoj nisam mogao da stanem i logično je pretpostaviti da je on hteo mene da ubije jer to nije način na koji saobraćajna policija vrši kontrolu, da se ogradim bar nije bio dok nije ovlado seljak tj možda je po novom zobsu to standardna metoda. I naravno slučaj je zataškan jer smo svi bili prljavih ruku.

Ne znam kako je trenutno u sloveniji tj da li je fašizacija toliko odmakla da je bahatost državnih organa ozakonjena ali sumnjam, verujem da je srbija na dnu od evropskih država po tome jer su decenije negativne selekcije učinile svoje. To je ono najstrašnije, niko ovde ne shvata da je policija tu da služi nama, svima nama a ne samo onima koji još nisu prežalili raspuštanje gestapo-a, nisu oni od boga dati nego ih plaćaju gradjani pa i oni koji ne žele da im neko zgazi dete zato što nije stalo mirno pred narodnom milicijom.

Takve grube zloupotrebe medjutim doživljavaju ovacije i što je najcrnje na ovom forumu gde se takozvani bajkeri, ljubitelji motora koji je simbol slobode raduju što momak nije uspeo da sačuva svoju slobodu begom što je potpuno prirodna, nagonska reakcija i mada u civilizovanom svetu nije po zakonu daleko je blaže sankcionisana od ovoga što se njemu desilo i od onoga što ovdašnji takozvani bajkeri čvrstorukaši priželjkuju.

To je razlog što sam na forumu uglavnom anonimno, nemam ni najmanju želju da upoznam većinu ovde. A to je i razlog što je ova zemlja u bezizlazno položaju, što svaki zakon ili postupak vlasti može da prodje a da svi ćute kao mule gledajući svoj sitni interes što na kraju vodi ka tome da odavde beži svako ko se nije ušemio u neke državne tokove novca i što niko ne zasniva porodicu jer nema budućnosti i na kraju će ovo mesto naseliti neki bolji ljudi koji imaju svoje ja poput francuza pa i grka koji iako je diskutabilno da li su u pravu jednostavno neće da finansiraju nečiju kupovinu glasova i spremni su to da kažu za razliku od nas koji se mirimo sa svakom budalaštinom sa jedinom nadom da sutra ne bude gore.

• Podržavam 2

Ne znam kako je trenutno u sloveniji tj da li je fašizacija toliko odmakla da se bahatost državnih organa ozakonjena ali sumnjam, verujem da je srbija na dnu od evropskih država po tome jer su decenije negativne selekcije učinile svoje. To je ono najstrašnije, niko ovde ne shvata da je policija tu da služi nama, svima nama a ne samo onima koji još nisu prežalili raspuštanje gestapo-a, nisu oni od boga dati nego ih plaćaju gradjani pa i oni koji ne žele da im neko zgazi dete zato što nije stalo mirno pred narodnom milicijom.

Bilo več par primera bežanja, povreda, čak i smrtnih slučajeva i onda je krenula tužba protiv Policije....uvek se isto završilo.....nema odštete i policija NIJE ODGOVORNA za posledice.....a za ostalo nemam komentara....bezveze i davati bilokakav komentar na to....

ako opet pronađem link ka presudama vrhovnog suda o tim slučajevima (bilo jih je više, a ima i više presuda), proslediču ga.....

Bilo več par primera bežanja, povreda, čak i smrtnih slučajeva i onda je krenula tužba protiv Policije....uvek se isto završilo.....nema odštete i policija NIJE ODGOVORNA za posledice.....a za ostalo nemam komentara....bezveze i davati bilokakav komentar na to....

ako opet pronađem link ka presudama vrhovnog suda o tim slučajevima (bilo jih je više, a ima i više presuda), proslediču ga.....

Pa znam to je pravac u kojem se ovo kreće, vlast nije odgovorna ni za šta, ovde se 15 ili više godina vuče slučaj kada su policajci tokom rutinske kontrole ubili prolaznika a onda iscenirali samoubistvo bacanjem tela sa zgrade, nema odštete i policija nije odgovorna i šta sad, ja to treba da podržim?

jok, će da urušava sebi legitimitet time što će priznavati greške i prihvatati odgovornost.

edit: ipak, ovakvi slučajevi kompromituju službu, i verujem ih je manje od 1%, i da bi nakon ovakvog epiloga,akteri trebalo da potraže neki drugi posao. neki koji im ne omogućava da nekažnjeno ugrožavaju živote.

Pa znam to je pravac u kojem se ovo kreće, vlast nije odgovorna ni za šta, ovde se 15 ili više godina vuče slučaj kada su policajci tokom rutinske kontrole ubili prolaznika a onda iscenirali samoubistvo bacanjem tela sa zgrade, nema odštete i policija nije odgovorna i šta sad, ja to treba da podržim?

voleo bih da mogu shvatiti kakve veze ima potera motorista koji neče da stane sa ubistvom prolaznika i bacanjem sa zgrade.....nikako ne mogu da povežem....ali verovatno je u oba slučaja kriva policija, jer je to danas moderno. Svi znaju za svoja prava (koja su naravno bogom dana i nenarušiva), a niko se ne seča svojih obaveza i odgovornosti jer bože moj, važna su prava, zar ne?

i da ne bude zablude....žao mi je momka...ali zato ne mislim da je policija u krivu što je krenula u poteru. Isto tako bi trebala poterivati i pijane budale za volanom,pijane bajkere na motoru (i baš me zabole ona muška stvar za "osečaj slobode i bajkerstvo") i sve kretene koji voze 200/sat kroz grad.....izbaciti jih iz saobračaja na bilokoji način i u najkračem mogučem vremenu....to je samo moje mišljenje i jasno mi je da se ljudi ne slažu sa njime....dok takvi akteri ne skinu nekog njihovog naravno....e onda se uverenje o "fašizaciji policije" menja iz fundamenta.

• Podržavam 5

U oba slučaja su policajci tokom rutinske kontrole toliko revnosno obavljali svoju dužnost da su odmah izrekli presudu i izvršili kaznu nad osumničenima od kojih ovaj prvi bar nije imao vozačku ali je ostao živ dok ovaj drugi možda nije imao ličnu kartu pa je strožije kažnjen. No ne očekujem da ti povežeš kao ni da nadjemo zajednički jezik jer ti spadaš u neku drugu vrstu ljudi to mi je bilo jasno još kada sam pročitao da si dao 1000e za oprugu da inženjeri iz bmw-a izmere tebe i ženu i naprave specijalnu oprugu koja nema mane osim što ne pasuje posle obilnijeg ručka. Trudiću se da se ne srećemo ni virtuelno.

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja