Violeta 510 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Slabo ste se inforisali u startu,a bili ste u regiji odakle dolazi izuzetno kvalitetna slanina. U tim je krajevima zovu Speck (po svapski) i prava je steta sto niste probali. Naučili smo iskustveno prvog dana. Vozili smo se od Rovereta prema Vićenci pa nazad kroz južne Dolomite ka Trentu. I tu negde na putu vidimo restoran, sede tri Nemca bajkera, pa hajde i mi. Severian uvek gladan , hoće sendvič, pa onda i ostali i tako naručismo gomilu sendviča sa pršutom i jedan sa špekom (Milan iskusno, zna nemački). I stigla je gomila sendviča sa pa najviše je ličilo na kuvanu šunku. I zaista to i jeste pršuta ali prosciutto cotto (kuvana šunka) a mi smo hteli prosciutto crudo (ono što je kao naša pršuta). Već sutradan na vožnji oko Sella-e smo se popravili i naručili bolje sendviče. Speck. Prezentuju ga kao slaninu, ali je mnogo mesnatiji i više nalik pršuti nego naša domaća slanina (koja je nekako slaninastija). Ako se ne varam, originalno špek potiče iz Sudtirola/Alto Adige. O sirevima neću da pišem. Svaki je dobar. Kao i vina. Čak i najjeftinija su pitka. I staju čak i u top case 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre opisa izleta, evo jedne karakteristične vožnje putićima iznad Garda jezera. Ispred Milan, snima Severian, HD kvalitet, sirovo i nemontirano. Vozite sa nama: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Maj 25, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Uh...od ovoga može da se rikne! Što bi rekao Mimi...sada ti svi dođemo po 20 eura! Bas tako!!! Seve, svaka cast na inspirisanom uvodu !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 25, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Pronto, Igor. logistika na talijanskoj strani. Dobar poznavaoc Istre i djelom Istrijan po krvi ( Labinjan ) odlican vozac i još bolji covjek što je i dokazao nebrojeno puta a ovaj starac iza je neka slucajna protuha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 25, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan evo ga i Nebojsa, alias balkanlover70...moj stari ratni drugar, mnogo duze od mene na stranoj gorkoj kori hleba. Vrata njegovog doma su uvek otvorena, kada sa ide na sever (od mene, kao i ovaj put) obavezna stanica. Uploaded with ImageShack.us @mile fazer. Hvala Mile na neverovatnom promidzbenom spotu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, sada smo na broju! A za balkanlover-a pronto je u pravu - evo, Sale i ja sigurno ga držimo za reč kada posetimo Modenu zbog izvesne rekreacije (msm vožnje) nečega što počinje na F, a završava na errari... Kaže čovek, kupiš kupon na Internetu, pa klatiš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je prva stanica naseg putesestvija koju sigurno nikada necemo zaboraviti. Zahvaljujuci Miletu. p.s. podesite kvalitet snimka na 480p, moguce je da startuje sa manje Au , kako montira!!! Deki, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Maj 25, 2012 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stanimire, samo nastavi, lepo ti to pises. Za Pirineje imam vec rute i hotele, tako da ce to bar biti lako Ja moram malo da se iskljucim iz diskusije sledecih dana, posto za 6 sati krecem na turu po istocnoj Nemackoj. U Ponedeljak je kod nas praznik, pa odosmo da prangijamo 3 dana i oko 1600 km ovde: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 25, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Stanimire, samo nastavi, lepo ti to pises. Za Pirineje imam vec rute i hotele, tako da ce to bar biti lako Ja moram malo da se iskljucim iz diskusije sledecih dana, posto za 6 sati krecem na turu po istocnoj Nemackoj. U Ponedeljak je kod nas praznik, pa odosmo da prangijamo 3 dana i oko 1600 km I treba, i treba...taman da nadoknadite ovu kilometrazu koja vam fali do nasih 4200 km . Vec sam stekao utisak da zabusavate.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da pređemo na ono zašto smo i došli u Trentino. Vožnje! Elem, najpre jedan opšti pogled - uključujući dolazak i odlazak (deo kroz Italiju) gotovo 3000km odvezenih po planinama i prevojima Dolomita i oko jezera Garda, uz još 5-6 obližnjih jezera (Idro, Isea, Molvena, Coldenazzo, di Santa Gustina...). Evo kako to izgleda sve zajedno (crveno je dolazak kroz planine, plavo je odlazak, o ostalo su izleti): Metodično pokrivena većina zanimljivih destinacija . Idemo redom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izlet br.1 - Fugazze i Rovereto: Jutarnje zagrevanje i silazak od hotela do pumpe, a onda nazad do Lagola (gde je pored jezera smešten hotel Picollo Principe), pa opet penjanje u planinu. Odatle na Fugazze, krivine, serpenetine. Ekipa se zagreva, tek je prvi dan. Odmor, vožnja, odmor... Vreme je predivno! Silazimo u Rovereto i predivnom deonicom puta dolazimo iznad jezera Coldenazze, a nakon toga i do Trenta. Odatle - poslastice za kraj: Mont Bondone. Serija potpuno zatvorenih serpentina i jurnjava u planinu, pa onda lagano do hotela. Ovu lokalnu deonicu (mont Bondone) vozili smo gotovo svaki dan rekreativno (oko 25km serpentina delilo je naš hotel i Trento. Sa druge strane oko 35km puta sa dugim i brzim krivinama. Sa obe strane bajno!). Ukupno prvi dan: 216km i predeli od kojih zastaje dah! Šteta je samo što se ljudsko oko brzo navikne, pa svi ti predeli brzo počnu da izgledaju normalno i kao da se podrazumeva vožnja u takvom okruženju . Edit: Prizor sa puta (Fotografija: Ghostmile) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uputstvo za saborce: Filujte u svojim porukama, isto ovako po danima, ove izveštaje fotkama i filmovima . Na taj način biće preglednije i zanimljivije za praćenje, a potencijalni putnik moći će na pravi način da dobije doživljaj okruženja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izlet br.2 - Sella, skijaški raj: Drugi dan, pa muško . Izlet od ukupno 395km, po stazama i bogazama Dolomita. Sella je centralna planina skijaškog raja u Dolomitima. Oko nje raspoređeno je 10-ak poznatih ski centara (Arraba, Alta Badia, Val Gardena, Marmolada, Val di Fossa, čuveni Saslong itd. Dve staze svetskog kupa nalaze se ovde). Obići Sellu na skijama u jednom danu (tzv. Sella ronda) poduhvat je u skijaškom svetu sličan skoro Iron Butt poduhvatu u motociklizmu (da se pohvali, pisac ovih redova ima odveženu Sella rondu u oba smera ). Elem, ovoga dana napravili smo kompletnu Sella rondu motorima i još štošta pride. Neki od najatraktivnijih passova bili su na ovoj ruti (za mene svakako najdraži Pordoi i Sella, koje sam NEBROJANO puta forsirao skijama, a sada eto i motorom!). Izašli smo na preko 2200m nadmorske visine i tog dana nastale su i neke od najatraktivnijih fotografija na celoj ruti. Naime, sa Sella prevoja vidi se sa jedne strane planina Sella, onako kružna i veličanstvena, sa druge Saslong stene, a u daljini glečar Marmolada (oko 3400mnv, koji je takođe vaš hroničar osvojio skijama ). Pogledajte samo na vertikalnom profilu gore koliko je to voženo visokih prevoja jednih za drugim!!! Drugari, saspite fotke i dočarajte atmosferu, a ja idem dalje... Edit: Marmolada i Dolomiti, fotografisano sa passo Sella: (Fotografija: Ghostmile) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 25, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izlet br. 3 - oko Garda jezera: Dan namenjen uživanju u čarima Garda jezera, ukupno 210km. Odvezli smo pun krug: od Riva del Garde na samom severu, do najjužnijeg (i najbogatijeg) mesta na jezeru - Sirmione. A između put to Tremosina kroz planinu (bukvalno!) i stene, koji je otvoren 2 puta po pola sata dnevno. Nestvarno i prelepo! Ipak, saobraćaj oko jezera je neizdrživo gust i spor. U Sirmione smo pristigli toliko smoreni da jedan deo nas nije uspeo da u sebi pronađe još malo dodatne energije i napusti kafanu u koju smo se svalili . I nisu prošetali prelepim starim gradom. Kakva greška! Imajte na umu težak i zakrčen saobraćaj kada se uputite na magistralu pored Garda jezera i unapred rezervišite strpljenje. Verujte, biće vam lakše ... (Nastavak sutra, a do tada ko ima energije - pucajte fotke i filmiće za prva 3 dana! MIMI, misli se na tebe ) Edit: Put ka Tremosinu (Fotografija: Ghostmile) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 25, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Da malo upotpunimo fotografijama. Ove sto su malo izoblicene, slikane su sa GoProa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 25, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan malo pejzazne, malo pozerske Sella pass: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 25, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 26, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Put ka Tremosinu: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Maj 26, 2012 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U jbt kakav put, fenomenalno ! Ne secam se kad sam neki putopis ovako upijao kao ovaj, samo tako nastavite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Maj 26, 2012 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan bravo za fotografije! fantastične su! severian ima moralnu obavezu prema budućim generacijama bajkera i bajkerki da svoje izveštaje s putovanja objedini u jednu enciklopediju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Maj 26, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa OsonesiZom. Takve stvari ostaju zapisane i drugima na korist.To su vazne stvari zbog kojih se zivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Maj 26, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Put ka Tremosinu: Sto volim kada vozis iza mene!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 26, 2012 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Nisam skoro čitala i gledala ovako dobar putpis,šta da vam kažem sem BRAVO! :moto3: :moto3: :takoje: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17869 Napisano Maj 26, 2012 Integrisan, 8397 postova Prijavi odgovor kao problematičan Garda jezero na jugu Šetnja smorenih bajkera Sirmioneom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6676 Napisano Maj 26, 2012 MotoDJIR.com, 1366 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto ja nemam šta da dodam...sve slike koje imam ja ima i MIMI,Severian i Unas... Ali nevezano od toga da pokažemo malo i ..."ništa ne prodajem samo se hvalim"... U našim krajevima se kaže..."može za igranku,a može i za oranje..." Stručno i na stranom jeziku....GORE-TEX,bato! Pošto su većina mesta na kojima smo stajali bili u nekim zabitima,vrhovima,prevojima. Svima koji nisu bili,a onima koji jesu ,a nisu posedovali zadovoljstvo PMR stanica na 2W, pokazujem HIT pesmu,u prilogu je original... http://www.youtube.com/watch?v=qzXHIwFW9C0 Ali bi bilo dobro da vidite kako zvuči u izvođenju MALOG OD VINČE i moje malenkosti. Svi znate da SEVERIAN odlično vozi,ali sam siguran da je ispravio bar dve krivine slušajući dve budale kako se natpevaju.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...