Jump to content

Moto Zajednica

za sve koji idu na taru

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

pozdrav svim forumasima i ljubiteljima motora

listajuci ovaj forum primetio sam mnogo bajkera koji cesto posecuju taru i odsevljeni su njenim lepotama kao i putevima koji su ko stvoreni za enduro,evo jednog predloga koji za produzetak ture koji vam nece oduzeti mnogo vremena a pruzice puno zadovoljstva.

naime kad sa tare sidjete u kremna skrenite levo ka mokroj gori put je vecini poznat proci cete kroz tunel sargan pored drven grada pa produzite dalje ka granice sa republikom srpskom na prelaz kotroman.kad predjete grannicu i udjete u bosnu vozite levom stranom do mesta dobrun ,usput ce te prroci kroz par tunela,gde se odvajate levo prema priboju,raskrnica je lepo obelezena.dalje nastavlja\te uzbrdo ka selu tj.prevoju bijelo brdo sa koga pogled puca na uvacku dolinu,levo ka zlatiboru i zlataru i dalje ka limskoj dolini.sa bijelog brda se spustate do mesta uvac gde je i granicni prelaz vi nastavite pravo ka rudom gp i priboj vam ostaju levo.nastavilja te voznju desnom stranom lima i na oko 20 km dolazite do gradica rudo.odatle ka visegradu je voznja koja bi bila greota preci brzinom vecom od 70 na sat. naime od rudog ka visegradu pocinje uspon i vozite kanjonom lima tj.njegovim vrhom posle pivskog drugi po velicini u evropi bas na tom mesdtu je i najvislji tj.najdublji na ovoj deonici ima oko 10 ak tunela kracih dobro osvetljenih put je dobar.kad se spustite sa prevoja dolazite na mag.put visegrad gorazde u mestu brodar.tu se lim uliva u drinu a prirodi i pejzazima je suvisno govoriti.na pomenutoj raskrsnici srece se desno ka visegradu.kad prodjete visegrad,a sta treba videti u ovom gradu glupo je pominjati,nastavlja se ka uzicu i dolazite ponovo u mesto dobrun odakle smo se odvojili. ovaj krug je dugacak oko 80 km a ono sto mozete videti i moze vas intereesovati je sledece:

mozete videti mestio gde je uhvacen draza mihajlovic,zgradu poslednje zeleznicke stanice koju je izgradila austrougarska,mesto rodjenja mehmed pase sokolovica,procice te kroz tunel u kom se desio istiniti dogadjaj po kome je sniman film lepa sela lepo gore,manastir dobrun iz 13 veka. kakvi vas pejzazi ocekuju necu pominjati dovoljno je reci da cete voziti dolinam i kanjonima tri najlepse reke u srbiji uvac,lim,drina. sve koji budu isli put tare zlatibora zlatara pozivam da naprave ovaj mali krug nije daleko od pomenutih mesta a ima se sta videti i uzivati. za svaki savet i pomoc sam tu javite se pozzdrav

• Podržavam 12

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

Ja sam za 1 maj prošao polovinu te trase, došao sam iz Crne Gore preko Prijepolja kod Bistrice sam skrenuo levo ka Priboju-Uvcu -Dobrunu pa na prelaz Kotroman do Mokre Gore.taj deo je lep za vožnju i zaista teba voziti sporije da bi se moglo uživati u prelepim predelima oko reke Lim.Sutradan smo se sa drugarima provozali od Mokre Gore do Višegrada i nazad,zaista su lepi predeli i šteta bi bilo ne voziti sporije i sve to videti.

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

hvala na dojavi, deluje zanimljivo ..... ako nekog zanima  22€ je zeleni karton na bosanskoj granici za motor ako nemate nas 

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50

listajuci ovaj forum primetio sam mnogo bajkera koji cesto posecuju taru i odsevljeni su njenim lepotama kao i putevima koji su ko stvoreni za enduro,evo jednog predloga koji za produzetak ture koji vam nece oduzeti mnogo vremena a pruzice puno zadovoljstva.

naime kad sa tare sidjete u kremna skrenite levo ka mokroj gori put je vecini poznat proci cete kroz tunel sargan pored drven grada pa produzite dalje ka granice sa republikom srpskom na prelaz kotroman.kad predjete grannicu i udjete u bosnu vozite levom stranom do mesta dobrun ,usput ce te prroci kroz par tunela,gde se odvajate levo prema priboju,raskrnica je lepo obelezena.dalje nastavlja\te uzbrdo ka selu tj.prevoju bijelo brdo sa koga pogled puca na uvacku dolinu,levo ka zlatiboru i zlataru i dalje ka limskoj dolini.sa bijelog brda se spustate do mesta uvac gde je i granicni prelaz vi nastavite pravo ka rudom gp i priboj vam ostaju levo.nastavilja te voznju desnom stranom lima i na oko 20 km dolazite do gradica rudo.odatle ka visegradu je voznja koja bi bila greota preci brzinom vecom od 70 na sat. naime od rudog ka visegradu pocinje uspon i vozite kanjonom lima tj.njegovim vrhom posle pivskog drugi po velicini u evropi bas na tom mesdtu je i najvislji tj.najdublji na ovoj deonici ima oko 10 ak tunela kracih dobro osvetljenih put je dobar.kad se spustite sa prevoja dolazite na mag.put visegrad gorazde u mestu brodar.tu se lim uliva u drinu a prirodi i pejzazima je suvisno govoriti.na pomenutoj raskrsnici srece se desno ka visegradu.kad prodjete visegrad,a sta treba videti u ovom gradu glupo je pominjati,nastavlja se ka uzicu i dolazite ponovo u mesto dobrun odakle smo se odvojili. ovaj krug je dugacak oko 80 km a ono sto mozete videti i moze vas intereesovati je sledece:

mozete videti mestio gde je uhvacen draza mihajlovic,zgradu poslednje zeleznicke stanice koju je izgradila austrougarska,mesto rodjenja mehmed pase sokolovica,procice te kroz tunel u kom se desio istiniti dogadjaj po kome je sniman film lepa sela lepo gore,manastir dobrun iz 13 veka. kakvi vas pejzazi ocekuju necu pominjati dovoljno je reci da cete voziti dolinam i kanjonima tri najlepse reke u srbiji uvac,lim,drina. sve koji budu isli put tare zlatibora zlatara pozivam da naprave ovaj mali krug nije daleko od pomenutih mesta a ima se sta videti i uzivati. za svaki savet i pomoc sam tu javite se pozzdrav

Moze li se ta ista deonica voziti sa R-motorom ili je to ipak za enduro? Hvala.

• U prolazu, 7 postova

moze se preci i sa r motorima jedino sto ces malo obratiti paznju na put dok nedojes do rudog mislim da sa r om preko 50-60 neces moci zbog krivina i malo losijeg puta

• U prolazu, 7 postova

slike cu postaviti za koji dan da vam zagolicam mastu.inace ja sam rodom iz tog kraja a supruga sa tare, iz kremana, tako da svake gocine uzivamo al na 4 tocka.e ove sam resio da kupim jedan enduro i i to obidjemo na dva.s obzirom na posao koji obavljam imao sam priliku da bukvalno prodjem celu srbiju s kraja na kraj i dobar deo bosne sto reg.putevima sto stazama i bogazama ali ubedljivo najlepsi deo za voznju a pogotovo motorom je bg-valjevo-debelo brdo-b.basta-krmna-visegrad-ustipraca-rogatica-romanija-pale a sa pala povratak pravcem romanija-sokolac-han pijesak -vlasenica-milici-zvornik i nazad do bg preko sapca.mozda kolege iz vojvodine imaju prednost jer imaju frusku goru i iriski venac kad krenu na ovu turu.za enduro 100 % naj marsuta u srbiji

• Svrati ponekad, 354 postova

Prosao sam ceo krug,doduse iz delova,jedne godine Piboj-Dobrun.a ovaj drugi od Rudog do ulivanja Lima u Drinu,prosao sam prosle godine,al planiram opet al ovog puta malo sporije.Ne znam zasto,da l zbog umora,da l zbog vrucine ili sto sam prvi put isao tuda ili sto sam bio sam,al ucinilo mi se da od Ruda do usca ima mnogo vise i imao sam utisak da sam vozio ceo dan.I tak kasnije sam postao svestan gde sam voziopost-9118-0-17303900-1337295813_thumb.jpgpost-9118-0-70234600-1337295834_thumb.jpgpost-9118-0-31751300-1337295846_thumb.jpg

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Prošao sam više puta tim putem ali ti si ga tako lepo opisao da ponovo imam želju. :takoje:

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: YAMAHA FJR 1300A

ppoozz srbski bajkeri , kad čitam sve to o tari i srbiji sam odlučio , da sve to vidim od 1.06. -- 10. 06 ako je to istina !!posjetiču TARU - mokro goru -- drven grad- ZLATIBOR --IBARSKU MAGISTRALU --- KOPAONIK -- MOJE PRIJATELJE U ZAJEČARU --đerdapsku magistralu i puno , puno toga u srbiji ako se negde sretnemo , popijemo pivo ili dva ili tri , sigurno ču sresti nekog prijatelja sa FACEBOOKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: YAMAHA FJR 1300A

ppoozz srbski bajkeri , kad čitam sve to o tari i srbiji sam odlučio , da sve to vidim od 1.06. -- 10. 06 ako je to istina !!posjetiču TARU - mokro goru -- drven grad- ZLATIBOR --IBARSKU MAGISTRALU --- KOPAONIK -- MOJE PRIJATELJE U ZAJEČARU --đerdapsku magistralu i puno , puno toga u srbiji ako se negde sretnemo , popijemo pivo ili dva ili tri , sigurno ču sresti nekog prijatelja sa FACEBOOKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post-13451-0-64980100-1338405991_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Javite se da popijemo pice kada budete u blizini Tare i Bajine Baste! :zdravo:

Pozdrav

Pepa

+381643740922

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

naime kad sa tare sidjete u kremna skrenite levo ka mokroj gori

Izvini, ako dobro razumijem kad se sa Tare spustis zar ne ides desno prema Mokroj gori, a lijevo je prema Zlatiboru?

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: BMW R 850 R

Javi se kad budes isao IBARSKOM KLISUROM . Ako ti bude odgovaralo, mozes i prenociti kao kod starog prijatelja,to sto se ne poznajemo ne mari, BAJKERI smo. 0646657872

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Bev 2oo

Javite se da popijemo pice kada budete u blizini Tare i Bajine Baste! :zdravo:

Pozdrav

Pepa

+381643740922

Evo ja sam u blizini, gde plaćaš piće 1zvizduk.gif

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: YAMAHA TDM 900

Vozio sam tuda naokolo i jedan deo put. Al cu se ove godine oprobati po navedenoj marsuti.

hvala na predlogu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja