debeljan 822 Napisano Novembar 3, 2014 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Za 1. Maj sam sa svojim Caponordom i drugar sa Varaderom 1999. godište napravili krug. Negotin - Skoplje - Ohrid - Tirana - Budva - Dubrovnik - Mostar - Sarajevo - Višegrad - Negotin. Oko 1800 km. Do Ohrida ( većinom autoput oko 120 km/h ) trošili smo 6,2 litara. Kasnije do Negotina oko 5,8 litara. Na svakoj pumpi gde smo sipali ( oba rezervoara su 25 litara ) sipali smo istu količinu goriva. U evro istu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skohajm 184 Napisano Novembar 3, 2014 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: CH Motocikl: R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nakon predjenih 12 000 km za nesto manje od godinu dana moja zapazanja oko potrosnje za "Varu sa ubrizgavanjem" su da mi se samo jednom desilo da je potrosnja otisla preko 6l/100km. Razlog za to je sto sam osim moje malenkosti od 105kg imao suvozacicu od 140tak...kg, a doprinela je i putna brzina 160-180km/h auto put NS-BG :-) Voznja bez bocnih kofera (koji znatno uticu na potrosnju), samo sa repnim koferom , kilometraza motora oko 85000km. Po iskustvu kolega koji su vozili verziju Vare sa karbovima cini mi se da razlika u potrosnji ipak nije reda velicina decilitara, nego malko vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 3, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako su karbovi dobro ustelovani onda je razlika u 5-7 dcl. Ako je potrosnja mnogo veca znaci da je vreme za stelovanje Moja Vara ima nesto preko 110000 km i u proseku trosi oko 6.5l. Preko 7 je trosila samo kada smo dvoje na motoru sa 3 kofera i przimo na AP 150+... Redovno odrzavanje, zamena ulja i filtera na 10K km, uredno podmazan lanac, dobro podesen centralni amortizer i trebalo bi da bude sve u normali sto se potrosnje tice. Moj savet je da se na Varu stavi "Joskin" regler i da se u nekoj perspektivi pumpa za benzin zameni za recimo Facet, posto platine na pumpi hoce iznenada da crknu. Obicno je vek platina oko 50000km. Postoji i resenje zamene platina za oko 25-30eur ali se pumpa mora dobro zastititi posle od vode. Meni je voda pre par nedelja probila i pump je pregorela. Facet pumpa me je kostala sa postarinom iz USA oko 55 dolara i stigla je za oko 15 dana. U pitanju je pumpa Facet 40105 koju mozete kupiti na sajtu firme Aircraft Spruce. Preporucujem da odmah kupite i nastavke za navlacenje cevi za gorivo koji kostaju dodatnih 1-2 dolara. Ja sam to zaboravio pa sam morao da dam da mi se naprave u jednoj radionici. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILAN GS 99 Napisano Novembar 3, 2014 MK.OTADZBINA SRBIJA, 104 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je na Varaderu oko godinu ipo dana i 20 000 odlicno kocenje Dual je prava stvar potrosnja izmedju 7-8 inace je bio 2007. Plameni moj je zavrsio zimus bas u Valjevu bordo sa crnim i original travel koferima sto se tice BMW nije za dzabe toliko nahvaljen udobnost,ciklistika na zavidnom nivou po meni je Bmw udobniji, potrosac maltene isti samo na auto putu Bmw zana da potrosi malo jace na 150-160.Plameni mozda ga vidis u gradu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/60974-honda-varadero-1000/page__st__20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Novembar 9, 2014 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Da li je izvodljivo da se na Varadera stave zicane felne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Novembar 13, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim clanovima... Danas sam postao vlasnik Honde Varadero XL1000 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Novembar 13, 2014 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je izvodljivo da se na Varadera stave zicane felne Sve je izvodljivo! Samo ne vidim razlog sta ce ti zicane na Varki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Novembar 14, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko manual u el.formi za Varu 2000god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 14, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko manual u el.formi za Varu 2000god Evo ga u prilogu Honda Xl1000V Varadero Service Manual En.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Novembar 14, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko manual u el.formi za Varu 2000god Evo ga u prilogu Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Decembar 1, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde mogu da nabavim,plasticne sravcice-osigurace ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Decembar 1, 2014 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Delta/Stojanov ili ebay (druga opcija uvek ima); Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Decembar 1, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan trazio sam na ebay nisam uspeo da nadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Decembar 1, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan nasao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Decembar 1, 2014 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Iako sam se nadao da ce sezona da potraje, ipak cu morati da rasturim motor ranije nego sto sam se nadao. Kao i Davor, planiram overhaul u vidu popravke svih ogrebanih ili ostecenih delova, zamenu prendjih plocica, lanca i lancanika, komplet sredjivanje elektronike (mozda padne denali powerhub2), grejaci rucki i eventualno scotoiler. Plastike, rezervoar i felne cu ocistiti, popraviti gde treba i ofarbati, a ostala mehanika je u vrhunskom stanju tako da tu nemam nista posla. Kacicu slike kako budem napredovao jer planiram da se igram sa ovim preko zime i polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Decembar 14, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me ugradnja Xenon h4 sijalica na vari. Ima li neko iskustva u tome ? I sta mi predlazete,komplet sa can busim ili moze i obican ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Decembar 15, 2014 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Koji model motora ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saaboter XL1000 0 Napisano Decembar 15, 2014 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Koji model motora ? Na varaderu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Decembar 16, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan SD01, 02 ili 03? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Decembar 16, 2014 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan SD01, 02 ili 03? SD01 2000god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Decembar 17, 2014 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi neki malo kvalitetniji AC xenon i ugradi ga sam. Nema nikakvih problema i ne treba da bacas pare na CANBUS. Iskreno, ako vec ides u tom pravcu dodaj 50e u kupi projektore. Samo sa xenon sijalicama ces dobiti ali ne toliko kao sa projektorima. Ima po net-u slika kako vara izgleda sa projektorima i da budem iskren i mene to ceka sad tokom zime jer kad god da krenem negde na put uvek me uhvati mrak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 17, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kako resavas problem zaslepljivanja vozaca iz suprotnog smera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Decembar 17, 2014 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan lalajko zbog cega to pitas ? Projektori imaju mnogo bolji cutoff i dobro podeseni ne smetaju nikome a daju mnogo bolji snop svetlosti. Za to je zasluzna klapna unutar projektora koja zna da pravi problem na fusheraj projektorima koji se kod nas mahom prodaju. Trenutno imam Osram Night Breaker Plus i definitivno su najbolje sijalice koje sam imao na motoru. Sobzirom da imam problema sa vidom u sumrak i nocu definitino cu ugraditi xenone i projektore zbog sebe i bezbednosti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 17, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kakav god da je snop, sta se desi kad nekoga povezes? Nemoj da pokusavas da me ubedjujes da ces svaki put kad nekog povezes podesavati visinu fara... Iskreno, ja jos nikad do sad nisam video motor sa ksenonom a koji nije zaslepljivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 18, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Varu ugradio Bi-Xeone jos pre oko 3 godine. Snop mi je podesen za dvoje sa 3 kofera na najtvrdjem podesavanju amortizera. Retkim prilikama kada sam sam na motoru snop je kraci za par metara. Puno puta sam se sretao sa prijateljima koji su mi dolazili u susret i nikad nikom nije smetalo. Sve je do toga da se dobro podesi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...