ljadza 331 Napisano Maj 4, 2012 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Imam zelju da predjem na nesto bolje od kompaktnih idiota. Drugar, koji se bavi fotografijom, mi je predlozio ovaj aparat kao dobru opciju za pocetnika na ozbiljnijim masinama Znaci ima ko da mi pokaze i pomogne, ali me interesuju i vasa misljenja, mane i vrline. I naravno najvaznije, gde traziti,da se prodje sto jeftinije pri kupovini ( ono drugarov drugar ima i prodaje....) hvala unapred Ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4305 Napisano Maj 4, 2012 Nemanja Stojanović, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi dSLR je bio 300D. Tada, pre 6-7 godina, mi je bio mnogo više nego što sam mogao da sažvaćem, ali sam ubrzo uz pomoć njega naučio osnove. Što se tiče kupovine jednog danas, mislim da je svim tim starijim modelima toliko opadala cena da su sada svi na nekom minimumu maltene. Ja bi ti preporučio da uzmeš neki noviji, ako imaš malo više, ne zato što je nešto preterano bolji, nego zato što je mlađi. Ako želiš da naučiš, bitno je da je aparat ispravan, pa da ispravno naučiš. Kada nešto ne radi kako treba, naučiš tako i prc Što se tiče samog kvaliteta fotografije, aparat je tek u trećem planu, najbitnija stvar je optika. Bolje investiraj u stakla nego u aparat. Ali za početak, i kit plastik fantastik je dobar. Što se tiče kupovine, ja mogu samo da preporučim dizajn zonu. Tamo imaš koliku toliku sigurnost u odnosu na obične oglase, u istom nivou koliko ovde imaš oko kupovine motora. Na kraju krajeva barem možeš da se raspitaš o prodavcu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 4, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem ja svoj Nikon D40 ako ti tako nešto odgovara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Maj 4, 2012 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan daj malko vise informacija,moze i na pp pa da razmisljam hvala na korisnim savetima poz Ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Maj 5, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Skitless ti je sve rekao Inace ja vec pola godine koristim 350d, moj prvi dslr, i nemam nikakve zamerke, cak sam mu uradio hack pa je sad sti kao 20d (iso 3200, spot merenje, i jos desetak sitnica). Za nas amatere mislim da su canon sistemi bolji. Prvo sto su jeftinije tela i objektivi, a drugo sto mozes da koristis manuelne objektive uz odgovarajuce adaptere. Moja preporuka za 350d Ovde mozes pogledati fotke koje sam napravio sa 350d http://www.flickr.com/photos/goshke/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 6, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan daj malko vise informacija,moze i na pp pa da razmisljam hvala na korisnim savetima poz Ivan Pozdrav! Ponuda je sledeća: Nikon D40 + 18-55 kit objektiv SDHC kartica 4GB Torbica (moram da proverim da li je beše lowepro) + daljinski IC okidač za aparat Ostale potrepštine: punjač, USB kabl, poklopac objektiva... Aparat je bukvalno bez ikakve ogrebotine kao i objektiv. Čak je objektiv manje radio od aparata jer sam imao 18-135 pa se menjao sa drugarom za gotovo nov 18-55, koristio ga u radnji za fotografisanje za dokumenta. Baterija drži odlično, sve u svemu odlično očuvan aparat. I cena je sasvim korektna na kraju: 190€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Maj 6, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je dobra ponuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 7, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan U zasebnoj temi sam postavio i fotografije aparata.... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80728-nikon-d40-18-55-kit/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...