Jump to content

Moto Zajednica

Katastrofa u CRO (21.04.2012.)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Moze ali ne ide !

Razloge ove nesrece ne znam ni godista poginulih ni povredjenih !

Ako pazljivije procitas sta sam napisao videces da sam napisao ''vecina''

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6132 postova

Nema potrebe da ulazimo u polemiku vise sam reagovao na post iznad tvog u kome gospodin kaze da su R-ovi za staze a ne za puteve. Nije ni bitno ovo sto se desilo je splet veoma nesretnih okolnosti i jedan trenutak koji je promenio sve. Da su jedni ili drugi isli 5 km/h sporije ili brze nista se ne bi desilo. Naravno da sam svestan da je sansa znacajno povecana brzinom kretanja samo sam hteo da kazem da je mogao i neko sa Beverlijem 500 da ispadne iz krivine pa da bude isti scenario. Kao sto neko rece isao sam kolima tim putevima i momci tamo zaista voze na ivici noza. Isto tako voze momci i kroz Gorski kotar i kod nas po Fruskoj gori i po Avali... Jedino sto zaista priznajem da nisam kod nas nikada video tako velike grupe da pogleju kao sto sam ih vidjao u tom delu Hrvatske. Mozda zbog blizine Grobnika mozda nesto drugo ali imam utisak da mnogo vise ljudi tamo vozi i to zna da vozi R-ove

Moze da se desi sve i svasta I sam sam presao jednom na suprotnu stranu !

Jedini moj komentar na nesrecu je da nije trebalo tako puno njih da nastradaju da su se drzali pravila voznje u grupi sta god daa je bio uzrok !

• Hronični Motociklopata, 7400 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

uzas... :(

ali nadam se da momci nisu poginuli uzalud, da ce drugi vozaci izvuci neku pouku iz ovoga

Jeste katastrofa, strašna katastrofa ...:(

Ali s druge strane kako če drugi vozači da izvuku neku pouku vezi ovoga ?

Kako?? :zbunjen::stabre:

pa tako sto ce voziti sporije shodno uslovima saobracaja i sto ce drzati VECE ODSTOJANJE izmedju motora.

Prosto.

Slazem se sa tim da motor od 150+ konja realno nema logike da se vozi u javnom saobracaju, ALI nije motor kriv nego VOZAC, sve je u vozacu.

• Ne silazi, 6132 postova

Moze da se desi sve i svasta I sam sam presao jednom na suprotnu stranu !

Jedini moj komentar na nesrecu je da nije trebalo tako puno njih da nastradaju da su se drzali pravila voznje u grupi sta god daa je bio uzrok !

E tu se slazem sa tobom ali sta da se radi nekada malo adrenalin udari pa se svi vozimo na repu nekome a koliko sam na fotkama video rastinje u krivini dobro sakriva deo puta gde leze motori pa se kasno i vidi mesto udesa.

Jos jednom izvinjavam se ako si se osetio prozvanim ali tvoje priznanje da i sam gresis znaci dosta. Svi gresimo bez obzira na tip motora i uglavnom nisu skupe greske ali ovi momci na zalost nisu imali srece.

• Podržavam 1

Ma nema frke ! Da smo mi svi zivi i zdravi da ne bude vise nesreca vec da se druzimo i uzivamo u voznji i putovanjima ! Ovakve stvari kad cujemo i vidimo siguran sam da ni jednom od nas nije svejedno da nam je tesko i da saosecamo ! Nek su im siroki putevi nebeski i pokoj dusama ! A mi da budemo odgovorniji i pazljiviji !

• Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Yamaha 1300 FJR i 1300 XJR

Evo što je na jednom HR forumu napisao njihov prijatelj:

Od pouzdanih izvora doznajem slijedeće

Nesreću je skrivio M.N. 59-o godište, u zavoju je sa tuonom zahvatio rubnjak prednjim kotačem, pao, a na njega je naletio M. koji je bio odma iza njega, zajedno su otklizali u suprotni trak, pa su na njih naletili ovi drugi iz suprotnog smjera.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

@DEsmo

Jeste to je taj put. Neko je pre pominjao Moscenicku Dragu...ako je u pitanju mesto Kraj to je tu u neposrednoj blizini.

Svako ko mozda krene za Umag, ovuda da obavezno prodje...da vidi nesto lepo i da se seti ovih momaka i da im oda postu. Siguran sam da ce mesto biti obelezeno.

• Drug član, 1024 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Sta ti je sudbina ili puka slucajnost,mesto se zove KRAJ,nije bas moralo tako da se zavrsi.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Poznata mi je deonica, puno krivina, kratke i zatvorene, neke opasne za moj ukus, nov asfalt, za uživanje... ali večiti problem je sećenje, pogotovo sa strane automobila.

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: Lep

Mislim da je ovo put gde su momci nastradali:

Ako nesto mrzim, to je kada neko sece krivine.

Jos gore kada neko sa kolima ili kamionom sece krivine, koliko bajkera je tako poginulo jer nekome je bitnija ta milisekunda da brze skrene, pogotovu u nepreglednim krivinama, a verujem da sa automobilima i kamionima to jos vise rade, ali ne razumem ni ove sa motorima.

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Mislim da je ovo put gde su momci nastradali:

ovo je Rijecka zaobilaznica i to se nije desilo tu vec na dionici od mjesta Kraj do mjesta Mošcenicka draga tj na ulazu u mjesto Kraj prema Mošcenicama. jedan od poginulih je moj prijatelj, netko koga sam poznavao 40 godina, ucio ga jedriti i ponekada se vozio sa njime. poginuli prijatelj zvao se Branko Mađarević, vozio je Apriliu tuono i nikada brzo. znao nam je reci idite vi a ja cu doci. ostavio je cetvero djece i bezbroj prijatelja. nastradao je ni kriv ni dužan ali valjda Bog bira dobre za društvo.

na Motori.hr pod rublikom PUTOVANJA - JEDNODNEVNE VOŽNJE - PLOMINKA imate sve na zadnje cetri stranice pa ko želi...

Plominka je jako neugodna cesta sa puno oštrih krivina i dobrim asfaltom i ako tamo neko želi juriti mora imati iskustva što, kako smo sada vidjeli, nije uvjet da ostaneš živ.

ovo je mjesto sa kojega je krenuo moj prijatelj, motel Plomin prema Mošcenickoj dragi. snima moj prijatelj koji je i naš clan pod nickom " ktmko " inace i moj susjed i moja generacija tj. on je stariji. vozi KTM lc 8 990.

ovdje sam i ja, polazim predzadnji sa bordo fazerom.

ovo je ekipa.

prijatelj, necemo ime, isprobava novo odjelo.

Plominka je STAZA!!!!!

• Podržavam 1

• prisutan, 1157 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Saucesce porodici i prijateljima! Ovo je bas za nevjerovat,mada ta dionica te vuce da se vozi malo brze,jer je cesta bas dobra,i poslije 400km kad idem u Pulu tu bas uzivam i ubrzam malo...,ali sad...,pripazit cu. Mile bas mi je zao sto si znao ljude! Djelim tvoju tugu druze,i nadam se da cemo se vidjeti u na bajkerima,pa popricati o ovome.

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: GSX 750 R K6

jutros sam se cuo sa drugom iz Labina kaze jedna ekipa je krenula iz Labina a druga iz Rijeke koliko sam shvatio neko iz ove grupe iz Rijeke je proklizao.dvoje Rijecana je poginulo i jedan Labinjan a prijatelj mi kaze bas za tog decka iz Labina da je stvarno ekstra momak i da je uvek bio pazljiv i nikad nije jurcao.strasno,saucesce(sucut) porodicama nastradalih!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja