Arakis 5950 Napisano Septembar 15 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A moze biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7290 Napisano Septembar 15 Drug član, 3033 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Svi problemi ovog filtera vrebaju u rezervoaru. Nisi rešio problem nego posledicu. I drugi filter pod obavezno. Da ne kažem - skidaj rezervoara i peri ako je plastični ili na plastifikaciju kod Ugrešića ako je metalni. Sve ostalo je džaba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 15 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam svakako u planu pranje rezervoara i mjenjanje svih filtera to je sledeće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Octobar 27 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Evo sezona skoro prođe ovaj moj motor je nadmašio sve granice, prođe mojih 4.500 km bez ikakvog kvara, najviše sam vozio duže relacije po 150-200 km vikendima po gradu tu i tamo.Nikada kvara nisam imao, onda ono sa filterom goriva i to je sve. Sada imam u planu da provjerim neke stavke koje bi bile korisne sli mi treba pomoc Naime to je Aprilia Scarabeo 2006 459ccm agregat, kako idu stvari sa termostatom, ulje reeovno mjenjam na svake 2.000 motul se stavlja, međutim ima miris benzina u sebi ali nikada nije digao nivo ulje ima viskozitet, da li bi ipak trebao promjeniti termostat, medjutim mom majstoru nije jasno kakve veze termostat ima sa gorivom u ulju, jer on kao sluzi za rashladnu tekucinu, tj otvaranjem kada se motor pregrije, pa ako moze pojasnjenje da li postoji jos nesto sto bi trebao odraditi uz to, uzeo sam ga sa 23.000 km originalnih sada je prešao 27.500km kada sam ga uzeo na 23.000 promjenio sam ulje svakako (vec sam ga 3x mjenjao na to ne zalim svako malo promjenim) filtr ulja nisam nazalost mjenjao i na to računam sto prije) filter zraka na 23.000 zamjenjen svjecica na 23.000 klapna ociscena na 25.000 remen kevlar stavljen na 23.000 permant mjenjan na 23.000 i na 26.000 rolnice kvacilo variomat su bili uredni te nisam to nista dirao jos. motor stvarno slusa pali ide ko raketa ali zelim da ga cuvam i zanima me sta bi bilo potrebno da se uradi da ga onako fino osvjezim da mi je siguran hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1965 Napisano Octobar 27 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nece nista da mu fali od ceste zamene ulja, ali ne treba preterivati. Na 5000 je sasvim OK da se zameni, s tim sto uvek treba menjati i filter. Termostat nema direktne veze sa benzinom, ali ima sa kompletnim radom motora. Ako termostat otvara ranije ili drzi stalno otvoren, motor radi na nizoj temperaturi nego sto je pozeljno, samim tim dobija i vise goriva koje ne stigne da izgori i to gorivo vremenom zavrsi u ulju. Nisu to neke kolicine, ali vremenom se nakupi. To ti je onako, pojednostavljen odgovor 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 27 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zameni kočionu tečnost, presteluj ventile, uradi servis prednjih amortizera gde ćeš ujedno videti stanje kočionih klešta i ležajeva u točku. Miran si za narednu sezonu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Novembar 19 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima evo me nakon dugo vremena, napravio sam je dan mali problem. došao sa vožnje sve uredno vozao danima super,imao kuci akumulator jos jedan nov, stajao pola godine aj da probam nabacim upalim motor, neravnomjera. rad, tup, štucnu ugasi se... i palio je check engine okej nevalja ovaj vracamo stari +sve se odvija u 10 minuta cijela radnja) vracamo stari palim, opet isto stucnu ugasi se, u voznji ide 65% ne ide ko prije, pucka auspuh kad pustam gas kvar se nije mogao desiti jer sav poblem nasto zamjenom akumulatora... dal je kompjuter mozda neku gresku primjetio na drugom acu i sad istu gresku prikazuje i na ispravnom akumulatoru.. da li moram ponistiti gresku, i ima li neki fazon da skine. klemu pa da probam opet... ili sad dijagnostika mora svoje odraditi @Satelis da li si se mozda susretao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 19 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 8. 2024. at 9:35, Satelis je napisao: Motor se mora ceo ogoliti i proveriti instalaciju, senzor obrtaja, varnicu, ćopu i td jer mi problem deluje da leži u "struji". Davno pisao.... primeniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Novembar 19 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan tada kada sam pisao sve je tu odrađeno sva struja mase sve zivo, ali je problem bio filter goriva i rijesio sam to, motor radio perfektno, cim sam stavio drugi aku stucno je i upalio check ugasio se, hajd reko da vratim stari odmah iste sekunde, vratim ga i motor radi isto stucne ugasi se, a 10 min prije perfektno radio znaci kad sam stavio losi akumulator problem nastao, iako sam odmah vrstio svoj stari acu on je opet štucao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4887 Napisano Novembar 20 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je nelogično da se problem desi samo nakon zamene akumulatora. Moguće je da još imaš skrivenu neku muku, koja se sad ponovo ispoljila, ili da se zablesila elektronika. Bitno je da se uvek skida prvo negativna, tj. crna klema, da ne dođe do problema. Always disconnect the battery negative (-) lead before soldering any electrical components. Ako se zablesio, možda mora da se opet obriši greške dijagnostikom, i reinicijalizuje ECU i resetuju senzori. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano pre 22 sati U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumaši veliku bitku bijem i problem, pao sam sa motora i razbio prednji zmigavac desni i sada bukbalno ali bukvalno dijela nema ni u africi sve sam pokusao nigdje ne mogu naci Ima li iko možda aprilia scarabeo dijelove a model je kao na slici treba mi prednji desni žmigavac sa niklovanim poatoljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4887 Napisano pre 22 sati Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Negde mora da ima. Ako otkucaš "aprilia scarabeo 500 indicatore di direzione anteriore destro" u Google pretraživaču, iskače svašta po italijanskim ebay i sličnim sajtovima. Ali sad ne znam(o) da li je to to, što tebi treba . Sa slike što si postavio se ništa ne vidi, ne ide to tako. Uzmi pronađi lepo šifarnik delova za svoj model, vidi koja je tačna šifra u pitanju, pa da tražimo. Moraš biti precizniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...