draza 554 Napisano Mart 28, 2012 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi . Prijatelj ima yamahu dt 125 iz 1983-e god . Motor smo sklapali i sklopili sve kako treba . Iskrslo je pitanje i velika dilema da li motor ide kako treba . Evo sta je u pitanju . Auspuh motora je ostao isti . Tj. onaj napred deo bubreg ili kako ga vec zovu je ostao isti ali zadnjeg linca nema nigde . Sklepali smo nesto tipa protocnog . Znaci izbusena ceka okolo vuna pa spoljasna cev . Naravno uradili smo to jer nam je bilo najlakse a i da se ne dere ko blesav . Pitanje je sad . Da li smo mu pogorsali isporuku snage , performanse i ostalo . Ajte molim vas ako neko zna jedva je skupio da napravimo motor pa da ne trazimo originalni auspuh za njega ako to nije potrebno . Znam da je bila jedna ovakva tema ali svi su pominjali skidanje i onog dela napred pa postavljanje protocnog . Znam da to nije u redu ali ovde je ostao bar onaj deo koji vraca gasove ili sta vec radi . Hvala svima na pomoc stvarno nam je hitno . Pozdrav !!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 28, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da misliš na rezonu, to je ovaj bubreg na desno na slici A vi ste napravili ovaj mali lonac ljevo na slici? Ako niste promašili presjek cjevi trebalo bi da je to to. Jel rezona možda neđe šuplja ili zamotana kako ne treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 554 Napisano Mart 28, 2012 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo radi se o ovakvom motoru . Imamo onaj prednji deo a zadnji nemamo . Kao kod tebe na slici desni imamo a levi smo napravili kao protocni za 4t . Cev je iste debljine kao sto izlazi iz onog prednjeg i nastavlja se do kraja . Sitno je izbusena i oblozena vunom . Nisam bas zagledao ali mislim da je neostecena . Ima dole na pocetku neke varove ali sa godinama ko zna sta je tu dirano . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...