PICASOO MZ 425 Napisano Mart 17, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Od početka sezone razmišljam da promenim motor... MZ kao MZ je fenomenalan motor ali ima dosta bezbednosnih falinki: loše svetlo (6v) i loše kočnice... po glavi mi se motao neki oldtajmer: Yamaha XS da je sečem i pravim bobber-a, Kawasaki Z900, Honda Boldor 900, Honda “forka” 750 da ostanu kakvi jesu. Plan je bio da MZ bobber ostane a da polako sakupljam novac za nešto ozbiljnije... međutim, ova šugava kriza mi poremeti planove. Naletoh na jednu solidnu “forku” za solidan novac, ali da bih došao do novca morao sam da prodam voljenog mi MZ-a. Pozajmih pare-poludeh skroz i doterah Hondu kući 2. Kada sam dovozio motor kući, iza sebe sam ostavljao oblak dima prema kome je MZ sa bogatom mešavinom malo dete. Bokilićeve sumnje su bile na gumicama ventila, a verovatno i na karikama. Raskupusao sam motor i odneo ga u radionicu 3. Mašina je skinuta, i postavljena na radni sto. Treba utvrditi šta ne štima 4. Nakon rasturanja glave video sam da su gumice ventila bile “sparušene” i na sam dodir šrafcigera su se raspadale. Kada smo ja i majstor Dejan Panić proveravali karike u cilindru nismo primetili toliku istrošenost koja bi prouzrokovala izbacivanje dima i “živog” ulja kroz izduve, pa je zaključak bio da su samo gumice problem. Međutim Panić, kao iskusan automehaničar je hteo lepo da pregleda karike pa je uvideo tragove klipa na gornjem delu karika, što ga je navelo na zaključak da su se karike “pojele” odozgo... kasnije sam, zahvaljujući savetima iz SOHC FOUR Honda owners club-a saznao da je moja Honda nosila karike za 0.4 mm tanje od onih koje bi trebala. 5. Sve sam to rastavio i raspitujući se po Srbiji za cene tzv.stok delova odlučio da sve lepo poručim sa “zapada” iz jednog prostog razloga: jer je mnoooogoooo jeftinije. 6. “Majstori” koji su radili mašinu pre mene su, osim pogrešnih karika okrenuli klipove naopačke’verovatno ih je zbunila oznaka na čelu klipa koja po difoultu stoji ka izduvu...ali mi nije jasno kako ih nisu razzbunila udubljenja za ventile na klipovima. U svakom slučaju, zahvaljujući SOHC FOUR Honda owners club-u i “svetoj knjizi-manualu” klipove smo namestili kako treba. 7. Dok sam čekao delove sa Zapada sredio gume, prednju i zadnju kočionu čeljust kao i polirao prekidače i nešto oko mašine 8. Takođe je majstor Panić sredio i uredio glavu 9. ... stigli i delovi sa zapada 10. Tako da može da se pristupi ponovnom sklapanju mašine 11. Uz poštovanje principa “dva puta čitaj u manualu-jednom steži” mašina je sklopljena ...moram da napomenem da sam stekao gorak utisak kada sam išao kod nekog Klingera u Sm. Palanci da mi napravi dihtung glave. Moje mišljenje je da je čovek klasičan prevarant (ne zalazim da li je dobar ili loš majstor). Kada sam zvao da se raspitujem rekao mi je jednu cenu, da bi tek kada je završio dihtung rekao skoro duplu cenu... moja topla preporuka za izbegavanje!!!!! 12. Dok sam čekao da se malo odlepovremi kako bih nabacio mašinu na ram pozabavio sam se izduvima. Darko Zec iz svilajnačkog sela Grabovac mi je Sebringov izduv lepo obmotao u nov rostfraj lim a grane sam ofarbao termo-sprejem 13. Na kratko se odlepovremilo pa je došao red da se ubaci mašina na ram... što bi se reklo u mom kraju “mečku smo rodili”. 14. Sa lepšim danima, i majstor Džoker je krenuo sa farbanjem. 15. I napokon, 16.03.2012 Honda je sklopljena... ostaju sitna štelovanja a zatim vrmmmmmmmm Veliko hvala Goranu iz Vojske, Bokiliću, Paniću, Zlatku Džokeru, Violeti Ilić, Marjanu Ivanoviću i svima koji su mi pružali podršku svojim komentarima... Thanks for international help to: SOHC FOUR Honda owners club, MC Muller Honda Germany, Donald Douglas, Johny Mees, Heidi and Anth Bikelife and all others who give me support with their comments... ’75 Honda cb750F super sport 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko VT 4 Napisano Mart 17, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Despotovac-Plazane Motocikl: Honda vt750c RC29 Prijavi odgovor kao problematičan hahaah!!!! Gotovo,a? Cestitam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 17, 2012 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke Mišo! I daj malko više slika, da uživamo i mi makar u pogledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10593 Napisano Mart 17, 2012 Hronični Motociklopata, 7361 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan extra odradjeno, sad je ko iz radnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Mart 17, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Lepo je videti jos jednu staru Hondu 'back on the road' Koji sprej si koristio za farbanje bloka motora? Mislim na sivu boju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Mart 17, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan i koliko izadje na pare,ima li racunice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LazaXS 15 Napisano Mart 17, 2012 U prolazu, 21 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: cb 500 Prijavi odgovor kao problematičan i koliko izadje na pare,ima li racunice? Kad je merak imao cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 17, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan i koliko izadje na pare,ima li racunice? Nedavno sam imao jedan tezak finansijski udar...tako da za ovu racunicu moram malo da se pripremim (psihicki) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Честитам на јако лепој рестаурацији! Дуго да те служи и да буде добра према теби као што си ти био добар према њој! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 17, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta drugo reci,nego: SVAKA TI CAST! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1730 Napisano Mart 17, 2012 Drug član, 889 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, Majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Mart 18, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan odlicno pikaso vratio si je iz mrtvih, doduse nisam sumnjao u tebe, uradio si je kako treba, nego voleo bih da vidim sliku kako sedis na hondi, nekako mi se cini da si previsok za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 18, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan @Misko i Peca...sezona je pred nama, bice fotki jos Boze zdravlje... danas je pala i prva voznjica par km-a... zeza me IV klip ne radi lepo a i karburatori moraju da se steluju...a ovaj Bokilic se odselio :stabre: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 18, 2012 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan 'El vidiš kako je meni bilo da dolazim u Svilajnac?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 18, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan 'El vidiš kako je meni bilo da dolazim u Svilajnac?! Hahahaha... e sada te u potpunosti razumem!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 18, 2012 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Jeba ga, dok jednom ne smrkne-drugom ne svane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7450 Napisano Mart 19, 2012 Drug član, 3094 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Prelep, prelep, prelep motor... Kapa dole. Zavidim ti.. ps. Ja planiram ovih dana da osvežim svoje auspuhe ali ne znam gde da uzmem one prstenove (dihtunge) što idu između bloka i auspuha... može neki savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 19, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja te bakarne prstenove nemam... koliko sam primetio ne duva sa strane! S'druge strane da nisu korisni ne bi ih stavljali!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 19, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si sredio Hondicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Mart 19, 2012 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Obozavam ovakve teme, svaka cast na trudu, vidi se da si uzivao dok ste radili a bogami i ja dok sam citao. Puno srecnih km.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 22, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 6 godina camovanja u podrumu...Honda iz on d roud egen!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 22, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan daj neki klip. Da mi, koji se shatro razumemo, cujemo kako to radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 22, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan E ovoga puta je samo fotkano...nije "klipovano"! Snimicu je kako radi pa cu okaciti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 11, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Pozeraj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 19, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Malo da osvezim temu: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...