Jump to content

Moto Zajednica

16. Moto GP Phillip Island, Australija

Recommended Posts

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Phillip%20Island.jpg

Kako kazu staza je Bogom dana za trke koje oduzimaju dah,jedna od najbrzih i najfluidnih staza nastavlja iz godine u godinu da bude staza na kojoj su fenomenalne voznje,nadamo se da ce tako biti i ove godine. Ukupna duzina staze ja 4448 metara,staza ima ukupno 12 krivina od toga 7 otpada na lijeve,a 5 na desne. najduzi pravac je 900 metara,pol pozicija se nalazi na lijevoj strani te 13 metara siroke staze.

Evo i par brojki prije proslogodisnjih rezultata:

8 je broj Stonerovih pobjeda u Moto GP klasi ,izjednacio se sa Sete Gibernauom,ali jos kaska za Rossijem.

6 je broj bodova koji treba Ducatiu da bi osvoji titulu najboljeg konstruktora

5 je broj dosadasnjih Rossijevih pobjeda na Phillip Islandu.

Sedmica hvali,mislio sam da napisem da je to broj Rossijevih titula,ali necu radi nekih. ;D

Prosle godine prvi trojac je bio Melandri,Vermeulen i Rossi,dok je novi sampion bio na sestoj poziciji.

paVYF_philipisland2006nb1.jpg

E i za ovu trku ce se morati "malcice" podraniti, Moto GP trka pocinje u 07:00.

Evo rasporeda za nasu vremensku zonu:

3NWmO_rasporedphllipislandbr1.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sto rece mixa, opet treca smena ;D u subotu se taman vratim iz grada i pocinje 125ica  ;D ;D ;D

Eh mladost!? :D Ja necu moci da gledam samu trku,posto moram da se odmaram,jer bojim se da ce mi nedelja biti duuuuga. ;D

Deluje kao brza. A to prija Dukatiju! :)

Ove godine svakako. Samo ne bi zaboravio ni Honde,a i Yamaha tvrdi da je napravila napredak.

Doduse i prosle godine je bilo sareno drustvo u vrhu Honda,Suzuki,Yamaha,Ducati.

Samo da bude dobra trka.

Yamaha tvrdi da je napravila napredak.

:D :D :D :D :D

A gume? A porez? A pozari u Grckoj?

Zasto me ovo ne cudi. Ne znam ja,tako rekose ova dvojica sto voze za tu malenu fabricicu.

Rossi ce malo da promjeni saru na motorinu:

603930_9523.jpg

603928_80718.jpg

A i Vermeulen ce voziti u Barry Sheene bojama,mada nije osim broja nista slicno,al` ajde:

603939_3670.jpg

Evo rezultata prvog treninga. Domacin Stoner je odlucio da se ne obruka pred svojim zemljacima,dok je West na sedmom,a Vermeulen na desetom mjestu,eto dzaba nova sara na motoru.

Prijatno iznenadjenje De Puniet na drugom mjestu i drago mi je vidjeti Hopkinsa u vrhu,a izmedju njih dovjice na trecem je Rossi.

dn7F1_fp1mb3.jpg

Drugi trening takodje je pripao Stoneru,a ovi njegovi zemljaci su na desetom i cetrnaestom mjestu. Dok su u vrh dosli Melandri i Pedrosa,a iza njih na cetvrtom je Rossi,i prvu petorku zakljucuje De Puniet.

404.jpg

Na drugom treningu svi su popravili svoja vremena osim Stonera na prvom treningu je vozio 1.31.132 a na drugom 1.31.286,ali i dalje najbrzi,posto najblizi mu je Melandri sa vrmenom 1.31.555

Vozaci se zale na vremenske uslove,posto je vrijeme veoma nestabilno. trening pocne sa kisnim gumama,pa preko intermediate do slick i tako nekoliko puta do kraja treninga,a posebno im smeta vjetar.

A da li ste primjetili neki novitet od vozaca,nekog mladajnog vozaca na Pramac d`Antin Ducatiu,neko ko je na prvom treningu bio brzi od svog klubskog kolege,a na drugom iza sebe ostavio neke kao sto su Vermeulen,Edwards,Elias,... mislim da ce ovaj momak biti mnogima interesantan. Nadam se da ovo nije slucajnost i da ce Chaz to dokazati i u kvalifikacijama,kao i u samoj trci.

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

A da li ste primjetili neki novitet od vozaca,nekog mladajnog vozaca na Pramac d`Antin Ducatiu,neko ko je na prvom treningu bio brzi od svog klubskog kolege,a na drugom iza sebe ostavio neke kao sto su Vermeulen,Edwards,Elias,... mislim da ce ovaj momak biti mnogima interesantan. Nadam se da ovo nije slucajnost i da ce Chaz to dokazati i u kvalifikacijama,kao i u samoj trci.

Chaz je vozio u Americi na Laguna Seca, ako se ne varam. Tamo je bio bas dobar al nemogu da se setim zasto nie zavrsio trku. Inache decko je vozio 125 i 250 u svetskom sampionatu i bio je ok (mislim da je bio negde na sredini tabele ako se ne varam, ispravitte me slobodno), a ove sezone je vozio u AMA 600 sampionatu, tako da iako je mlad ipak je iskusan vozac

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

OK,nego ti rece da nije zavrsio trku,zato sam postavio tabelu.

Nadam se da ce ga sada motor posluziti.

Ma nisam bio siguran. Mada ne mora da znaci, moze da bude da je odustao pre kraja pa da su ga ipak klasifikovali, ali u svakom slucaju nije bitno. Davna proslost. Nesto mi govori da decko ne zeli da se obruka, reklama u MotoGP uvek dobro dodje.

Poceo je treci trening,poslije 10 minuta voznje,stanje u prvih deset je sljedece:

404.jpg

Poslije 20 minuta:

7XQGL_40minmv4.jpg

Na polovini treninga:

404.jpg

Poslije 40 minuta,u ovih deset minuta je bilo promjena,Melandri je bio na prvom,ali je opet zbacen od strane Stonera:

kGMTX_20minos1.jpg

Poslije 50 minuta treninga totalno ludilo,sta vise reci kad je drugi odozgo De Puniet,a drugo odozdo Rossi:

6luwF_10minjs9.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja