Jump to content

Moto Zajednica

Kinezi - Jinlun 150 cc

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Cao svima!

Nov sam na ovom forumu i nadam se ubrzo motociklista ;D i hteo bih da cujem vase misljenje. Naleteo sam neki dan kod buvljaka na firmu koja prodaje motore Jinlun od 150 i 250 cc. Svideo mi se 150 cc od 1600 Evrica koji ima i vazdusno i vodeno hladjenje (posto ovi u radnji ne znaju tacan model!!!).

Sta mislite o ovoj varijanti?

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova

Prenecu ti nesto, sto sam napisao jednom clanu na PP, u malo izmenjenoj formi!

Dakle,

Cao matori!

Mali Kinez zadovoljava moje kriterijume sto se motora tice! Nije brz, ali hoce da potegne taman koliko treba! Dalje, jeftin je, ali izgleda skuplje, taman toliko da te nije sramota da te vide na njemu, i nema coveka koji je rekao da je ruzan + sto je meni mnogo lep! Onda, ima malo ima jacu vibraciju na oko 5.5 k, ali mu je potrosnja taman takva, da se vozim dosta, a u dzepovima ima kesha... Mali je agregat, ali je svaki deo skup, taman koliko i grisine! I na kraju, ima 11.3 ks, sto je malo za vecinu motora, medjutim, zamisli 11.3 konja u nizu, i reci mi da ne mogu dobro da povuku jednog konja od 90 kg, i jedan tocak od 140 kg!

Nije zanimljiv ni za kradju, jer sta mozes dobiti za kineza bez papira, koji u radnji kosta 1500e sa PDV-om? Nov je, ima garanciju, registracija nije skupa, jeftine gume, lanci, katanci, kresbarovi, i jos svasta nesto...

A odlucio sam se najvise zbog toga sto sam cuo da su krajnje pouzdani!

I pravo da ti kazem, ne nameravam uskoro da ga menjam, mada nikad ne znas...

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

da da sve se raspadaju daj molim te... ako se sve uradi kako treba itekako mogu lepo i dugo da se voze... pritegnes zamenis srafove ( cca.200 din operacija ) i sve k. Uzmi i uzivaj za te pare neces naci bolje sigurno

• U prolazu, 81 postova

A to sto se raspada u voznji niko nije pomenuo.

Ne znam kakvo ti imas iskustvo sa Kinezima, ali se meni do sada, nijednom nije raspao dok sam ga vozio, a nije mi se nijednom raspao ni dok mi stoji.  ;)

• Zainteresovan, 564 postova

A to sto se raspada u voznji niko nije pomenuo.

Au sto mrzim ovakve komentare, brate nemoj da pricas gluposti,kad ga kupis novog i mazis ga i pazis nema sanse da ti se raspadne u voznji.

Sto se tice motora,bolje novi kinez nego Yamaha od pre Hrista!!!

• U prolazu, 2 postova

Hvala svima na odgovoru. Zaboravio sam da napomenem da je i bitan detalj zatvaranje finansijske konstrukcije za ista ozbiljnije, tako da su kinezi za sad nesto dopadljivo. Gledam i polovne stvarcie... Videcemo.

Pozdrav  :)

• U prolazu, 81 postova

Milose, Milose...

Ti si bas nekako, kako bih ti rekao, ljut bez razloga... Nekada davno, u vreme kada se tvoj motorcic proizvodio, su umesto kinesko djubre, govorili japansko djubre, tako da nemoj verovati u sve sto cujes, i procitas. A narocito nemoj biti iskljuciv i selektivan kada je citanje komentara u pitanju. Na primer, procitaj moje iskustvo sa Kinezom, pa ga uvrsti u svoj sud o kineskom motoru. Mada mislim, da nije dobro oslanjati se na tudja iskustva, i apsolutno ih prihvatati kao svoja... Ima jos nesto, a to je, da je ono sto se dobije za malu cenu sasvim korektno, sto znaci da se napravi dobar kompromis - malo para, pristojan kvalitet.

Toliko.

@cicak,

ne, nema vodeno hladjenje, i jedna ispravka, nije KingRoad, nego Kinroad.  ;)

• Zainteresovan, 564 postova

Milose, Milose...

Ti si bas nekako, kako bih ti rekao, ljut bez razloga... Nekada davno, u vreme kada se tvoj motorcic proizvodio, su umesto kinesko djubre, govorili japansko djubre, tako da nemoj verovati u sve sto cujes, i procitas. A narocito nemoj biti iskljuciv i selektivan kada je citanje komentara u pitanju. Na primer, procitaj moje iskustvo sa Kinezom, pa ga uvrsti u svoj sud o kineskom motoru. Mada mislim, da nije dobro oslanjati se na tudja iskustva, i apsolutno ih prihvatati kao svoja... Ima jos nesto, a to je, da je ono sto se dobije za malu cenu sasvim korektno, sto znaci da se napravi dobar kompromis - malo para, pristojan kvalitet.

Toliko.

Mrzelo me da se raspravljam,covek je sve rekao!

Guest gasa

Ljudi pa vi ocito niste normalni...Pa gde kinez nov , moze da bude bolji od jpanskog/engleskog/italijanskog motora starog i do 20 godina....

A i kineski design je na nivou japanaca od pre nekih 10 godina...

Milose ne se sekiraj, ja cu prvi kupiti keeway za nekih 15 godina(2006 godiste) ako bude radio bez problema ;)

Guest gasa

E da, jos sam zaboravio da napomenem daa je moja Dzamahirija bila 93' godiste, vozio sam je sezonu i po, nisam ulozio dinar u nju niti sam jedan sraf dotegao...I da, prodao sam ne zato sto sam bio nezadovoljan nego zato sto hocu nesto vece, i opet kazem JAPANSKO ;D

• U prolazu, 81 postova

Igranka bez prestanka... Milosh neka vozi Japanca, gasha neka i dalje bude normalan, vozi japanske patike do 600ccm (jos nekih 15 godina, dok ne kupi keeway), ja cu da vozim Kineza, a covek neka prosudi sta zeli, moze, hoce... U svakom slucaju ce uraditi onako kako proceni da treba.

• Drug član, 1854 postova

nisam neki ljubitelj kineza ali mislim da vrede taman toliko koliko koštaju. najbolja varijanta je ono što je srkixt660 uradio, kupio motor u sanduku, rasklopljen i podmazao sve kako treba, zamenio ulje, i dotegao i namestio sve kako treba.

e sad neko je već napisao da se kinezi dovoljno razumeju u ekonomiju da ne krenu odmah da prave kvalitetne i skupe motore dok se ne probiju na tržište, a kakvo đubre prave kinezi generalno najbolji je pokazatelj ona raketa kojom su poslali svog čoveka u svemir, oni su treća nacija koja je to uspela.

poenta kinezi mogu da naprave šta hoće pitanje je samo da li žele.

• In memoriam, 87 postova

E a koliko ljudi vozi juga? to nije zato sto su dobri nego zato sto jednostavno moraju... Isto tako je i sa kinezim... Kada pogledas za jedan yamahin nov skuter treba da das isto para za koliko mozes da nadjes "skinutu" r6 i da je plus regulises... a kineza kupis za nesto malo para, trajace koliko traje, a niko i nemisli da vozi te motore 5-10-15 godina... to je potrosna roba... Tako da su kinezi najbolje resenje za pocetnike... Ja podrzavam Kinu(komunista u dusi)....  ;D

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Taj rad! Bolje dati 1000+ evra za kineza od 125 i vise ccm nego li za neki japanski skuter od 49 ccm. A i ozbiljnije kineske firme imaju kvalitetnije masine tako da nemas frke! ;):)

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Taj rad! Bolje dati 1000+ evra za kineza od 125 i vise ccm nego li za neki japanski skuter od 49 ccm. A i ozbiljnije kineske firme imaju kvalitetnije masine tako da nemas frke! ;):)

Zapravo za 1600 eur moze da se uzme sasvim solidan japanac do 15god starosti. 125ccm.

Da, ali je 15 godina star i ne znas ko ga je kako drndao i koliko se izivljavao na njemu.

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Kinroad 250-16

Moje iskustvo i razmisljanja:

1. Hteo sam skuter, ali se prave uglavnom za ljude do 170 cm visine. Toliko sam imao sa 12 godina.

2. Nudili mi neki Kymco od 2 metra, ogroman, tezak, 50 kubika (ni sebe ne vuce). 2000 evra. I Piaggio od 5000 evra.

3. Za 1900 sam uzeo Kinroad 250 ccm, znatno udobniji. Hteo sam ja DragStar-a, ali on je preko 7000. Ja te pare nemam. Polovan nisam hteo, jer se uopste ne razumem u motore (ni vozila generalno), a prevaranti samo vrebaju.

Problema je bilo puno, od pocetka. Ali, uzrok je bio ocajno sklapanje (srpsko, ne kinesko) i verovatno fabricki losa flansna. Nasao odlicnog majstora koji je sredio sve. Za 50 evra. Sada radi odlicno. Da li ce trajati jos 50k km? Sumnjam. Da li je kvalitetan koliko i Yamaha? Sigurno ne. Da li Yamaha moze da se servisira i odrzava za iste pare? Sigurno ne. Da li je Yamaha kvalitetnija, lepsa, bolja, pouzdanija.. koliko je i skuplja? Vrlo moguce. Da li bih i sada radije imao DragStar-a? O, da. Ili VN900. Da li imam 7000 evra? Ne. Da li mislim da Kinroad, i pored svega, vredi svojih 1950 evra i zivaca? Da. Da li gresim? Reci cu vam za koju godinu.

Osnova svega nije pitanje da li je nov kineski bolji od starog japanskog, nego da li ce kinez posluziti. A ljudi prave razne kompromise - fotografisu telefonom, kupuju Maxtor diskove, Capriolo bajkove. Pa i DragStar ili VN900 od 7000 evra su kompromis, jer tek je VN2000 prava stvar. Pitanje je zelja, afiniteta i budzeta. Neko voli da cacka "staru, proverenu masinu". Neko zeli da ima garanciju i noviju tehnologiju. Neko spava sa motorima i dise benzin, neko bi da se vozika do posla ili mora. Neko voli samo zujalice. Neko gleda Velikog brata. ;)

Ocekivao bih da neko strucan prvo pita coveka za sta, kako i koliko namerava da koristi motor i u kakvim uslovima da ga drzi, pa da mu kazu sta, prema njihovim iskustvima (a ne citanju tudjih tekstova) moze ocekivati od pomenutog motora (i njemu slicnih). Ja sam svoje licno iskustvo preneo, nadam se da ce mu biti od koristi.

Bez dolivanja ulja na vatru, pozdrav svima.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: CB1000R i B-KING

prosle god sam dobio u kombinaciji novog jin luna 150 kupljen u totri u VA i jel mi verujete da vece sranje u zivotu nisam vozio, nemoze da predje 80 a kad dogura do te brzine oce da se raspadne,u voznji mi je otpao migavac i retrovizor a imao je samo 300km na satu.samo kad sam ga istero iz avlije i vise brus li nece mi krociti u dvoriste toliko od mene.

• U prolazu, 3 postova

Pozz svima!Ja imam jinluna 125c kupio sam ga pre 3 god. i mogu da kazem da je motor extra za fanove copera i laganih voznji.I neko sto je napisao da ne moze da predje 80km/h nije tacno.Ja sam ga vozio 110 km/h.3 godine ja njega nisam vozio na nikakav servis i nista mi nije crkavalo.Tek posle tri godine je meni poceo da se gusi i onda sam ga odneo kod majstora.Ne znam kakva je ta serija od 150 cc, ali ovu od 125cc mogu da pohvalim.Uskoro cu da ga prodam i pocinjem da skupljam pare za gsr 600.To je sve od mene:)

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: KTM SMC 690 R

Imao sam skoro jednog kineza "yunlin150cm" choper 2006god. nedaj boze isao sam sa njim na moto susret u sr.mitrovicu drugar i ja na njemu nije mogao da predje preko 50km/h u voznji su mi se odvrtali zmigavci,retrovizori...Ne znam sta da ti kazem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja