Jump to content

Moto Zajednica

Prenosni solarni paneli

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5347 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Naišao sam na nešto interesantno, pa bih da podelim sa vama, možda nekome bude interesantno. Danas svi imamo razne gadžete, počev od neophodnih mobilnih telefona, preko gps-ova do laptopova i tablet uređaja. A svi ti uređaji bez struje neće da rade. :) Zato su se neki pametni ljudi setili da naprave portabilne solarne panele, koji dopunjuju bateriju, koja opet dopunjuje naše drage uređaje. Ima raznih uređaja na internetu, ali mi se nekako najbolje učinio ovaj proizvod marke Voltaic:

Fuse10W-s-large.jpg

Fuse10W-2-thumb.jpg

Fuse10W-4-thumb.jpg

Evo detalja:

http://www.voltaicsystems.com/fuse10w.shtml

Deluje mi kao sjajno rešenje za kampovanje recimo i sve situacije u kojima planirate da budete u prirodi van domašaja struje nekoliko dana. Jeste da je cena malo jača ($340), ali mi deluje da se to isplati. Ima i jeftinijih uređaja naravno. Eto, nadam se da će nekome biti korisno. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12401 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

solar_m12_2-600x600.jpg

Razlika je u snazi. Onaj gore je 10W i može i laptop-ove da puni, ovaj puni samo mobilne telefone.

• Svrati ponekad, 145 postova

Ima kod kineza povoljnije ;)

sku_54359_1.jpg

http://www.dealextreme.com/p/12000mah-portable-solar-power-battery-pack-with-laptop-cellphone-adapters-54359

- Battery capacity: 12000mAh

- Solar panel: 18V/280mA

- USB output: 5.5V/700mA

- Mini USB output: 5.0V/700mA

- DC output: 9V/1A, 11.1V/2A, 12V/3A, 16V/3A, 16V/3A, 19V/3A

- Output power: 70W

• Podržavam 1

• Drug član, 1847 postova

Kako ovo "dognati" :lol: sa ovog dealextrema?

nikako. ono, može al sprava je beskorisna. tajna snage je u litijumskim baterijama a ne solarnom panelu koji je strujom jako žgoljav. pojam - "Solar panel: 18V/280mA " je jako rastegljiv, jedno je napon praznog hoda a sasvim drugo maksimalna struja -pri kojoj svakako taj napon nije toliki. ako si negde sa bajkom, imaš dovoljno struje a naponske gedžete za kojekakve potrošače je lakše spakovati i ne vući duplo više beskorisnih stvari koje ovo čudo tehnike "nudi".

kod solarnih panela baš važi pravilo kolko-para tolko muzike- jači paneli su i značajno veći i skuplji naravno i samo neke cik-cak sklopive varijante imaju smisla za poneti . hint: ukucaj na ebay.de u pretrazi Solarkoffer pa vidi

• Drug član, 1847 postova

teško. jedino što ima puno mogućnosti izlaznih napona ali nikada nećeš koristiti nekoliko odjednom što sa gedžetićima možeš kad hoćeš (ipak je normalno predpostaviti da je bajk u blizini sobzirom da nije pecaroški forum :lol: )

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Fuse10W-4-thumb.jpg

Deluje mi kao sjajno rešenje za kampovanje recimo i sve situacije u kojima planirate da budete u prirodi van domašaja struje nekoliko dana. Jeste da je cena malo jača ($340), ali mi deluje da se to isplati. Ima i jeftinijih uređaja naravno. Eto, nadam se da će nekome biti korisno. :takoje:

Meni ovo izgleda prilicno ozbiljno a ne kao one kineske igracke...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Utičnica 12V pa puniš u vožnji ili ladovini..

a ova solarna spravica bi bila dobra za čamac bez agregata..

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kako ovo "dognati" :lol: sa ovog dealextrema?

Platis karticom i stigne ti na adresu, sajt podrzava placanje direktno karticom - nije potrebno imati prokleti paypal :) Mada pored motora je glupost ovo nositi sa sobom, sam za pokazivanje :)

• drrmrr, 759 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

JA danas dobio kinesku igracku....Metalna ledja, metalna kopca za kacenje. 1500ma ugradjena litijumska baterija, mogucnost punjenja na 220v, na uticnici za motor i na sunce.

E sad fora je da moze da napaja sve moguce gadzete i da se ponasa kao pomocna baterija za ne daj boze . Znaci ponasa se kao dodatni akumulator, ima ugradjene diode, pa se moze koristiti i kao baterija.

Metalna poledjina omogucuje lepljenje cicak trake, magnet trake, pa se pozicioniranje moze josh lakse uraditi...

Uz nju se dobiju svi moguci dzekovi za trenutne gadzete u upotrebi...mozda koji specificni fali ali ajd...ne moz sve/

U praksi ...pa videcemo...a probacemo je u svim mogucim uslovima od srbije do mongolije.

Da, najvazniji deo 1300 dinara/ komad.....direktno od uvoznika....

FqNjN_39645610150814407304688.jpg

• BJB Maxi Scooter Club, 112 postova
  • Motocikl: MBK Skyliner 250

@lalajko

...taj jedan komentar što možeš pročitati u vezi tog punjača sam ja ostavio, tek sad se setih, davno to beše... 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja