Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha majesty 250

Recommended Posts

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: LEONARDO 250 YAMAHA MAJESTY 400

Ali koji kralj, napravio je blokator od bonseka :D Ja umesto toga koristim pneumatiku :) pouzdaniji metod mnogo :)

Aj ja kad odlucim cime cu ici javljam se pa da se upoznajemo negde pre nego krenemo :D i ponesi neke alatke i rezervne delice tipa svecica, sprej i cepovi za gume i td, nemoj sve ja da nosim :D

Ilija87 ja mislim da sam ja stavio 22.5 (pise yamaha na njemu i prodao mi Rados) i verovatno zbog toga i nece preko 125 da ide :o provericu josh jednom kada budem otvarao da proverim prenos pre neko putovanja...

ORGINAL YAMAHA KAIS 23MM GARANTUJEM POSTO IH IMAM 10-TAK KOMADA, OZNAKA NA NJEMU JE YAMAHA 5CG-E7641-00

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Moto servis, 592 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE

Ilija87, Matori...

Servisno uputstvo kaze 22.6 (standard) 21.0 (limit). Kais koji sam kupio je upravo te dimenzije tako da to je to...

• U prolazu, 3 postova

Imam jedno pitanje,imam jamahu majesty 2003 250 i interesuje me moze li se uraditi neka prepravka da bi isao brze? Sada ide 120-125. Na prepravku sam mislio tipa rolnice kais variamator ili tako nesto?

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: HONDA VFR 800

Imam jedno pitanje,imam jamahu majesty 2003 250 i interesuje me moze li se uraditi neka prepravka da bi isao brze? Sada ide 120-125. Na prepravku sam mislio tipa rolnice kais variamator ili tako nesto?

Obicno ne komentarisem ovako nesto ali.... nema veze. Moze naravno, bolje lakse rolnice koje su skupe,bolja svecica koje je takodje skupa,mozes kompletno da uradis(promenis) kvacilo,varijator ...... i sve je naravno jako skupo. Da ne nabrajam poliranje usisa laksi klip ..... i brdo stvari koje kostaju dosta. A dobices bolji start i bolju krajnu brzinu,ali jako male razlike.Naravno postoje razni kitovi ali to vise nece biti 250cc. Svako budzenje u pocetku bude ok a onda ce verovatno nesto crci...da ne malerisem. Lepo ako ti je to sporo ili ti ne odgovara imas skutere i od 650cc a da ne pricam o jacim motorima.Ovo je jako lep i udoban skuter za gradsku i malo dalju voznju. Jako mali potrosac u ovoj kubikazi a ume i da povuce u obilazenju.Za grad i velike guzve je malo prevelik ali podnosljivo.Svako divljanje i non stop gas do daske,osetices po dzepu.Mozes promeniti filter vazduha (kn filter) i naravno kvalitetnije ulje i svecicu. Nazalost ovo je jako skup sport a skuter ima drugaciju namenu. Ako ga mirno vozis bez divljanja trajace ti,malo ce trositi i zavrsavati posao u domenu skutera. Nisam imao nameru da prozivam ili vredjam samo sam objektivan i zelim da ti dam savet da nebi potrosio mnogo novca i na kraju da ne dobijes nista specijalno.Jos jednom se izvinjavam i ne zelim nikoga da prozivam.Pozdrav,srecno

• Podržavam 5

• U prolazu, 3 postova

Hvala na odgovoru! Imam jos jedno pitanje primjetio sam da mi skuter malo trosi ulje odprilike pola litra na 1500 motor ie super nemam nikakvih problema e sad jeli treba komplet generalku uraditi ili samo zamjeniti karike?

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: tdm 850, gtr1000

Hvala na odgovoru! Imam jos jedno pitanje primjetio sam da mi skuter malo trosi ulje odprilike pola litra na 1500 motor ie super nemam nikakvih problema e sad jeli treba komplet generalku uraditi ili samo zamjeniti karike?

treba da se menja uljna karika. ali to su opet dosta veliki troskovi. sve yamahe trose ulje (skoro sve). ako imas para uradi generalku sto ti je oko 300-400 eura a ako nemas vozi jos (skupljaj pare) i kontrolisi ulje svaki put pre nego sto ga upalis

Hvala, pazi ovako ,sa kim god sam pricao sa problemom potrosnje ulja,svi su mi istu pricu ispricali.Da,majesty vise trosi ulje od ostalih skutera.E sad mozes promeniti karike ali.... Dali ces ista dobiti. Meni su ovako rekli.Cesce menjaj ule,vodi redovno racuna o potrosnji ulja, i neces imati problema. Naravno mozes uvek sipati gusce nema nekih pravila od slucaja do slucaja. Bacices lovu na generalnu a nije jeftina.Oko 400e samo delovi plus ruke majstora. Meni je lik trazio evro po kubiku pa ti vidi....

Procitajte moj raniji post o tome sta sam radio i od toga oduzmite sve sem karika i gumica ventila i dobio sam skuter marke yamaha majesty koji ne trosi ni 50 mL do zamene a menjam ulje na nekih 3500 km.

Znaci bar u mom slucaju nije bilo potrebe za vecim zahvatima od karika i gumica sto se potrosnje ulja tice, za original zamahine karike treba odvojiti 42 eura i za original gumice 26 eura. Jeftinije varijante naravno postoje ali mislim da za ovo vredi dati te parice...

Po recima majstora koji se bavi ovim skuterima on mora da trosi ulje a majesty vise od ostalih.Naravno kad je masina nova onda maltene da ne trosi ulje. Ali po njegovim recima zbog male kolicine ulja koja staje u motor zamena je ispod 2000.Naravno sa pranjem filtera. Tako on odrzava i savetuje ljude koji odrzavaju majesty kod njega.Sto ima logike nije to nista nenormalno da motor trosi ulje naravno u razumnim granicama. Ja na mom nisam ni merio potrosnju. Svremena na vreme pogledam,dolijem i od 1500 do 2000 km ga zamenim. I nemam problema. Sipam 10/40 motul

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 250

Braco pomagajte, vec neko vreme trazim ali ne nalazim informaciju. Moli ko zna nek da link ili neku informaciju ko radi reparaciju ili ti lepljenje novih pakni na nasa kvacila.

Unapred zahvalan.....

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: tdm 850, gtr1000

Braco pomagajte, vec neko vreme trazim ali ne nalazim informaciju. Moli ko zna nek da link ili neku informaciju ko radi reparaciju ili ti lepljenje novih pakni na nasa kvacila.

Unapred zahvalan.....

znam ja. ali nemam tel kontakt. nalazi se na skretanju za vlasko polje (mladenovac) reli je servis i glavni majstor se zove ivan. ako zelis mogu detaljnije da opisem gde se nalazi

Jesi li siguran da ti nije jeftinije i kvalitetnije da nadjes neko polovno iz nekog stranca. To da ti neko sredjuje lepi nisam bas siguran da je to pametno,ja bi trazio polovno ili sagledao sve opcije pa sta daje najbolji kvalitet u odnosu na cene,to bi izabrao.

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

Cemu sluze ona dva srafa iznad zadnjeg svetla? Moj nosac zadnjeg kofera je usrafljen za srafove koji se nalaze ispod sedista.

Ja sam jednom prilikom zvao ove iz oblakovske I rekli su mi da mogu to da odrade... ako se odlepe odneses I kazes momci ajmo ispocetka...a ako ti nije do zajebancije onda odvojis kes I kupis original, ja sam kod micka uzeo polovno kvacilo za sitne pare u odlicnom stanju...

Cemu sluze ona dva srafa iznad zadnjeg svetla? Moj nosac zadnjeg kofera je usrafljen za srafove koji se nalaze ispod sedista.

Sluze da prodje nosac kofera I naslon za sediste, tj da tuda prodju srafovi.

• U prolazu, 72 postova

Narode hvala na odgovorima, sagledacu sve kad ga otvorim pa cu videti sta mi je ciniti...... Jos jednom hvala....

Koji nasi clanovi narucuju proizvode sa eBay-a, jel zna neko?

• U prolazu, 72 postova

Otvorih deklu rastavih sve, u diferencijalu riknula dva lezaja jedan lako skinusmo, drugi nas je odro jer je u dekli a nismo imali adekvatan alat pa sve nesto prirucno...ali uspeli. Kvacilo mi je celo ispravno, ali zato poklopac varijatora rikno i to poprilicno. Da li neko zna gde mogu da nadjem da kupim njega i klizace? I da li neko sa foruma ima delova za ovu moju iz 2001. ona sa dva fara.

Unapred zahvalan......

Pozdrav

• Podržavam 1

• U prolazu, 72 postova

vec zvao i nema sve prodao......sad jurim one sto prodaju delove.....u krajnjem slucaju ne gine varenje i brusenje....

0655400885 zaboravio sam covek kako se zove ali ja sa njim imao dosta srece i ok je lik. E sad sto se cene tice to ne znam. srecno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja