Majesty 250DX 148 Napisano April 19, 2013 (promenjeno) Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Gde zivis ti kada si sinoc 'navatao' kisu ? Skroz lepo stoje stitnici, moracu da vidim gde ima da se kupe. Jos jedno pitanje za sve, da li neko zna da li moze da se upasuje tabla na Majesty 250 iz 99-te godine sa nekog novijeg modela koji ima obrtaljku ? Po meni je obrtaljka veliki pokazatelj stanja transmisije, ako izuzmemo zvucne efekte Promenio April 19, 2013 član alexanto nema potrebe citirati prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano April 19, 2013 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sa novijom istrument tablom je i meni padalo na pamet, sve si upravu sto kazes a da ne spominjem mnooooogo lepsi izgled..... Ako neko ima odgovor sad bi bio momenat. Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladCan 249 Napisano April 20, 2013 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Toronto, Ontario, Canada Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Gde zivis ti kada si sinoc 'navatao' kisu ? Tamo gde je nocas bilo -3 a danas pada sneg . Opravdava nadimak "The Great White North". Jos jedno pitanje za sve, da li neko zna da li moze da se upasuje tabla na Majesty 250 iz 99-te godine sa nekog novijeg modela koji ima obrtaljku ? Sa 400 ne moze. Obrtaljka, brzinomer i displej su u jednom komadu/kucistu. Osim ako 250 nema "rupu" za obrtaljku i kuciste istih dimenzija. Po meni je obrtaljka veliki pokazatelj stanja transmisije, ako izuzmemo zvucne efekte Tu si potpuno u pravu. Ko bi rekao da ce obrtaljka imati bilo kakvog smisla na motoru sa automatskim menjacem? Mislim da je jedino resenje dodavanje neke spoljne obrtaljke, kao one sto neki stavljaju u kola... Kad smo kod "zvucnih efekata", od kad sam servisirao prenos Majesty zvoni k'o crkva dok se ne zagreje i na semaforu dok mu obrtaji ne padnu ispod 1500. Znam tacno sta je (plocice kvacila udaraju u dobos kvacila) i zasto (sad je sve lepo ocisceno i podmazano pa se kvacilo lakse razmice) i mislim da nije razlog za brigu, ali mi budi komsije svako jutro . Stelovanje lera bi resilo problem ali na zalost to na ovoj masini nije moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 20, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam mislio da ubacim celu tablu, ne samo obrtaljku. Da 'isprevezem' sta treba, ali kontam da ne bi mogla neka tabla sa bord kompom vec obicna. Nego, ne znam da li sam dobro razumeo: Kvacilo si podmazivao ???? Ja sam taj zvuk imao jer je lim, ili flah ili kako god da ga nazovem, koji drzi kvacilo, tj lamelice gde idu tri ili vise zeger prstena, bio labav, tj pojelo se leziste kod tih zegera i to je landaralo u toku odredjenih obrtaja i culo se kao metal o metal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano April 20, 2013 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da moze (koliko sam od oka gledao) naravno ona bez kompa, pa makar i isli kod plasticara da nam pomogne oko ukrajanja. Jedini problem je obrtaljka jer mi se cini da je mi nemamo i fizicki ne znam gde bi je vezali....ako me razumete... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 20, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Pa nemamo je, ja zato i pitam Bilo bi lepo kada bi neko ko ima majesty sa obrtaljkom bio raspolozen da uradimo experiment, tj probu A obrtaljka se lako poveze, tri zice, ili dve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano April 20, 2013 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan od koje godine su radili sa obrtaljkom? Da li postoji senzor u agregatu ili na kom principu radi? Ako neko ko cita ovaj tred ima to znanje molimo ga neka podeli sa nama. Hvala i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 20, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Povezuje se na bobinu, nema nikakav senzor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano April 20, 2013 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ok. pricacemo sutra. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladCan 249 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Toronto, Ontario, Canada Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam mislio da ubacim celu tablu, ne samo obrtaljku. Da 'isprevezem' sta treba, ali kontam da ne bi mogla neka tabla sa bord kompom vec obicna. Mislim da signal za obrtaljku dolazi sa ECU, a to masine sa karburatorom uglavnom nemaju. Ipak, pricam napamet posto ne znam bas toliko dobro ni 400, a kamo li 250... Nego, ne znam da li sam dobro razumeo: Kvacilo si podmazivao ???? Samo lezista koja treba da budu podmazana prema fabrickom uputstvu. Bel-Ray Assembly Lube, bas kako Yamaha prepisuje. Ja sam taj zvuk imao jer je lim, ili flah ili kako god da ga nazovem, koji drzi kvacilo, tj lamelice gde idu tri ili vise zeger prstena, bio labav, tj pojelo se leziste kod tih zegera i to je landaralo u toku odredjenih obrtaja i culo se kao metal o metal. Hm, kapiram tacno sta je bilo kod tebe, ali to ovde nije slucaj posto je sve zvonilo je od kad sam ga prvi put upalio posle detaljnog ciscenja, podmazivanja i sklapanja. Jednostavno se broj obrtaja na kome lamele kvacila udaraju u dobos (ali ga jos uvek ne hvataju cvrsto) pomerio u zonu gde se Majesty drzi dok se zagreva i neko vreme kad se zaustavi. Prilicno nervira, ali mislim da je bezazleno. Verovatno cu ipak da ga rasklopim pre nekog duzeg puta cisto da mirno spavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 21, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Pa da je bezazleno i ne znam bas, potrosice ti lamelice tako brze, A zasto nije moguce smanjiti obrtaje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djvladamash 3 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 13 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Yamaha Majesty Dx 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima!Koje ulje je dobro da se sipa u agregat a da je malo gusce a da nije mnogo skupo i koliko tacno staje sa zamenom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 21, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan 20 50 Motul, mislim da je oko 600 dinara 1250, kao sto pise na dekliju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzoza 53 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: beograd Motocikl: HONDA VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam obrtaljku i mali bord komjuter. Jako je lepo pogotovo nocu jer kazaljka obrtaljke kad ulazi u crveno sve jace sija. Iskreno nemam pojma kuda zice idu ali to nije problem moze da se isprati i onako planiram da rastavljam ponovo skuter ali me trenutno mrzi Ako zelis mogu da ti izmerim celu tablu pa ti uporedi mere. Majesty 250cc 2002 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 21, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam obrtaljku i mali bord komjuter. Jako je lepo pogotovo nocu jer kazaljka obrtaljke kad ulazi u crveno sve jace sija. Iskreno nemam pojma kuda zice idu ali to nije problem moze da se isprati i onako planiram da rastavljam ponovo skuter ali me trenutno mrzi Ako zelis mogu da ti izmerim celu tablu pa ti uporedi mere. Majesty 250cc 2002 god Huuuuuh, izgleda mi presiroko za nas prostor :o a jes lepa tabla, ali bi u mom slucaju ('99) bord bio beskoristan, tj, bez funkcije Ali mozemo probati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djvladamash 3 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 13 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Yamaha Majesty Dx 250 Prijavi odgovor kao problematičan Fala a kazi mi jel se bese menja filter ili se samo ocisti pa se vrati? ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
db011bg 0 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Iako vec duze vozim razne motore i skutere od skoro bi trebalo definitivno da pridruzim maxi druzini sa majestyjem 250 '98 ciji je agregat u procesu sklapanje pa mi samim tim i treba vasa pomoc u tom odeljku. . . Ako neko ima delove ili coveka za agregat bilo bi mi od velike pomoci ako mi prosledite neki kontakt. . . Hvala unapred i jos jednom veliki pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 21, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Fala a kazi mi jel se bese menja filter ili se samo ocisti pa se vrati? ;-) Nema filter, ima sito samo, koje u vecini sluchajeva nije ni zaprljano, ali se svakako ispere i vrati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 21, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Iako vec duze vozim razne motore i skutere od skoro bi trebalo definitivno da pridruzim maxi druzini sa majestyjem 250 '98 ciji je agregat u procesu sklapanje pa mi samim tim i treba vasa pomoc u tom odeljku. . . Ako neko ima delove ili coveka za agregat bilo bi mi od velike pomoci ako mi prosledite neki kontakt. . . Hvala unapred i jos jednom veliki pozdrav ! Jesi zvao Micka (Igora) iz Moto Klinike ? Isprati malo temu unazad da se ne ponavljamo 100 puta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
db011bg 0 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam, nego da proverim, mozda ima jos neko neku info. . . Ali ako je to to, onda ok. .. Zanima me jos da li Vaximo ima neku kombo iz italije. . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzoza 53 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: beograd Motocikl: HONDA VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Vaximo ima nove delove upola cene, ovo je lik iz kraljeva zaboravio sam mu ime ali evo fon 0655400885 ja sam sa njim bio prezadovoljan imao je strpljenja da mi sve objasni iako sam ja sam sve sklapao i naravno 0644252015 moto klinika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
db011bg 0 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vaximo ima nove delove upola cene, ovo je lik iz kraljeva zaboravio sam mu ime ali evo fon 0655400885 ja sam sa njim bio prezadovoljan imao je strpljenja da mi sve objasni iako sam ja sam sve sklapao i naravno 0644252015 moto klinika. Hvala puno! ! ! Samo da se organizujem sam sa sobom i da se pegla ova sezona u fotelji kao covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladCan 249 Napisano April 22, 2013 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Toronto, Ontario, Canada Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da je bezazleno i ne znam bas, potrosice ti lamelice tako brze, A zasto nije moguce smanjiti obrtaje ? Direktno ubrizgavanje nema direktno stelovanje lera . Dacu mu jos malo vremena da "legne" pa ako i dalje bude tandrkao rasklopicu da vidim kako izgleda. Ako je ono sto mislim da jeste tu leka nema, ali cu bar mirno da spavam. Lamele kvacila imaju mesa da ga vozim dok mi se potpuno ne isplati, a onda cemo da vidimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 22, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Zar ne moze na dijagnostici onda da se nasteluje ? i zar ne bi i pored tog direktnog ubrizgavanja trebalo da ima srafcic na leptiru za ler ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano April 22, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan kakav crni 20W50,nemoj da se zezas da sipas to...samo 10W40 koje je idealno za njega ili 5W40 ali full sintetiku.ako nemas novca za ulje,dodji da ti dam za male pare....i u masinu ide tacno 1,2 litra..ni gram vise...to pise na dekliju! 20 50 Motul, mislim da je oko 600 dinara 1250, kao sto pise na dekliju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...