zajec 245 Napisano Novembar 25, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zajebao si se, nisi uradio vazdusiranje, tj ostao ti je vazdusni cep negde. Nemoj se zezati sa takvim stvarima, prepusti to strucnijim ljudima. Moraces ponovo uraditi isti postupak menjanja antifriza i vazdusiranja. Ako ga tako budes vozio moze ti riknuti vodena pumpa, ili jos gore agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Novembar 25, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan resio sam problem tupson nisam znao gde je cep za hladnjak pa sam mislio i da ga nema nego da vuce vodu iskljucivo iz bocice, sipao sam jutros lepo vodu u hladnjak upalio ga sa otvorenim poklopcem povukao je vodu i dosuo jos malo i sve je ok kao kod auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Novembar 29, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Sipao sam crvenu rashladnu tecnost a bila je zelena jeli to problem Inace da li neko zna gde se ispusta visak vazduha na majesty 250 iz rashladnog sistema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Decembar 8, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Aj opet o antifrizu.... Yamaha majesty 2004 250ccm Koji antifriz sipati G11 ili G12 i koliko staje? Gde je cep od hladnjaka? Kako pravilno izmeriti koliko ima rashladne tecnosti (dok radi motor ili ne,dok je zagrejan ili hladan....) Ako neko ima manual neka mi ga posalje sto pre. Ako moze detaljno objasnjenje kako ispravno zameniti rashladnu tecnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Decembar 8, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Crvena je g12 a zelena je g11, razlika je u tome sto je g12 novija savremenija formula i samim tim bolja, sipa se 50/50 sa destilovanom vodom. I pre sipanja nove tecnosti ako je moguce dobro je dva puta isprati sistem, sipati vodu zatvoriti sve upaliti motor dok ne upali ventilator ako ima jer tada sigurno otvara termostat nekih 10ak min rada, sacekati da se malo ohladi i ispustiti i tako dva puta, posle sipati g12 ozraciti sistem i zatvoriti sve i to je to. Koliko staje gde su cepovi i ostalo se nalazi u service manualu za svaki motor ima online da se nadje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 8, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan kupis antifriz i odes u labaratoriju oni ti sve lepo zamene za pola sata i kraj. veruuuuj mi nemoj sam muka.... a razlika u ceni je nikakva da zamenis sam ili oni da ti zamene.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 8, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan drugar sipao u motor antifriz g12 ali sa obicnom vodom ne sa destilovanom, sta moze biti? tacnije sta mu moze biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Decembar 8, 2012 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zamena rashladne tecnosti je jednostavna stvar za svakog ko ima imalo smisla sa alatom u rukama. Pre svega treba znati razliku izmedju antifriza, G11 i G12 su na razlicitim bazama i njihovo mesanje moze da podstakne hemijsku reakciju stvarajuci nesto sto nije ni u kom slucaju rashladna tecnost. Zasto ga ne treba mesati sa obicnom (cesmusom) vodom? Zato sto obicna voda sadrzi kamenac, metale i sl. sto moze nepovoljno da utice na antifriz a i na sam rashladni sistem. Zivot jednog agregata umnogome zavisi i od efikasnosti hladjenja sto je nekako oduvek bilo u senci diskusija o uljima. Ako je hladnjak pun mulja, kamenca, sistem nece pravilno raditi i to ce kroz neki duzi period def. uticati i na ostale sklopove. Dakle, menjajte antifriz na 2 godine onim koji je proizvodjac napisao i necete imati brige! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Decembar 8, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan drugar sipao u motor antifriz g12 ali sa obicnom vodom ne sa destilovanom, sta moze biti? tacnije sta mu moze biti moze mu biti kamenac koji dejstvuje tako sto se hvata na sace odnosno prolazne kanale te smanjuje protok i hladenje, mada prema licnom iskustvu nebi trebalo da se od to jednom desi skoro nista bitno niti katastrofalno ali je svakako bolje sa destilovanom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Decembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je trenutno zelena tecnost u skuteru, opet dilema dal G11 ili G12 ? Kako se skida ona manja kaseta sa desne strane ispod koje se nalazi cep od hladnjaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 10, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Код мене отворис касету кључем и имаш као мали поклопац који кад склониш испод је чеп хладнјака а течност испустис на дну хладњака склониш црево или одвијеш онај шраф на којем се иначе налази и мерач темапературе Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Decembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan A kod mene nema tog poklopca nego se vadi cela kaseta koja se drzi na dve osovine,aj slikacu posle pa cu okaciti da vidite..... Inace evo ga jedan dobar forum za majesty,ima dosta korisnih stvari samo sto je na engleskom.Nadam se da admini nece smarati sto kacim link ka drugom sajtu... http://majestyusa.com/forums/index.php A evo je detaljna tema o zameni antifriza na najlaksi moguci nacin, verovatno za starije modele : http://majestyusa.com/forums/viewtopic.php?t=4779 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mario46 1 Napisano Decembar 26, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan evo i moja Yamaha http://imageshack.us/photo/my-images/837/sdc10476c.jpg/<br style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 17.46666717529297px; background-color: rgb(225, 225, 225);"><br style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 17.46666717529297px; background-color: rgb(225, 225, 225);">http://imageshack.us/photo/my-images/35/sdc10483ld.jpg/<br style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 17.46666717529297px; background-color: rgb(225, 225, 225);"><br style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 17.46666717529297px; background-color: rgb(225, 225, 225);">http://imageshack.us/photo/my-images/824/sdc10484d.jpg/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 26, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Bas je lepa zdravo da te sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano Decembar 27, 2012 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sabraco, pade mi nesto na pamet. Da li je nako frizirao makinu i ako jeste nebi bilo lose da to podeli sa nama. Nesto sam planirao sa proleca da dodatno dobudzujem pa mislim da bi nam ovde ispricana iskustva bila dragocena. Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 30, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari koliko treba da bude perforirana cev za nas skuter? hocu da prepravljam auspuh da se cuje glasnije tacnije dublje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Decembar 30, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to letos radio, nesto mi bilo volja da se dublje cuje , ali sam porucio da mi naprave lonac i lepo ispalo i sve ok ali nerviralo me sto se glasno cuje, u pocetku mi zanimljivo bilo , cuo se kao 1000cc , nije pucao nego dubok zvuk ali stalno gas u patos, tera da ga vozis, naj bolje ono kad pustis gas e tad pravi ekstra zvuk, ali, na otvorenom se bas glasno cuo i poceo strasno da me nervira, glava me zaboli kad predjem po 100 km, onda mi vise ni u gradu ne bese zanimljivo da se svi okrecu kad prodjem, i vratim lepo fabricki i vise mi ne pada na pamet da radim tako nesto... Bice da su godine pa mi nije zanimljivo vise... hehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Decembar 30, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan E da, mozda ti je bolje da kupis auspuh ceo pa ako ti se ne svidja mozes da vratis fabricki.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MP3 216 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to letos radio, nesto mi bilo volja da se dublje cuje , ali sam porucio da mi naprave lonac i lepo ispalo i sve ok ali nerviralo me sto se glasno cuje, u pocetku mi zanimljivo bilo , cuo se kao 1000cc , nije pucao nego dubok zvuk ali stalno gas u patos, tera da ga vozis, naj bolje ono kad pustis gas e tad pravi ekstra zvuk, ali, na otvorenom se bas glasno cuo i poceo strasno da me nervira, glava me zaboli kad predjem po 100 km, onda mi vise ni u gradu ne bese zanimljivo da se svi okrecu kad prodjem, i vratim lepo fabricki i vise mi ne pada na pamet da radim tako nesto... Bice da su godine pa mi nije zanimljivo vise... hehe Ja te u potpunosti razumem. Imao sam na Yamaxi x max Leo Vince i bilo mi je extra pola sezone. Posle je pocelo da mi smeta SVE kao i tebi. I jedino sto mi se svidjalo je kad mu pustis gas posle zaleta i sto je na nekih 40km/h kada prvo pustis gas pa krenes da ga seckas pucao kao lud... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16201 Napisano Decembar 31, 2012 Integrisan, 9355 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bigi, Alex, Culle i ja imamo Race izduve, na AA cuje se.. ma sacuvaj boze kako grmi ni Culletov ne zaostaje mnogo zbog toga sto su 100% protocni. Kod mene je drugacije, ima dubinu i ne smeta ni malo na otvorenom putu, skoro da ga ne cujem u voznji zbog toga sto mi je Robert stavio pregrade unutar lonca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3605 Napisano Decembar 31, 2012 Malinar u pokusaju, 1716 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi previše napaljen za to, smoriće te jako brzo i pre ćeš da ga skineš nego što ćeš da namestiš. 250 ccm 4t mašine imaju prijatan zvuk tako da ja tu ništa ne bih dirao, ali to je i pitanje želje, karaktera, temperamenta,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Decembar 31, 2012 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko od vas da bi mi prodao otvoren auspuh ako ga je smorio? :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano Decembar 31, 2012 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo srecna nova svima i sve najbolje. Drugo da li je neko povecavao kubikazu,menjao vario prenos, kako se sve to pokazalo i da li je uopste izvodivo i koliko je uopste optimum za 250 kuba da ide max a koliko maximalno moze da se opeterti konstantno da se vozi.Ljudi dajte svoje utiske. Veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Januar 1, 2013 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko od vas da bi mi prodao otvoren auspuh ako ga je smorio? :-) to se rodjo ne prodaje!!! ja bez toga sad ne bih mogao da vozim,,,naruci brate kod Roberta u Adi oko 100evra su!!! Ja sam prezadovoljan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sportski izduv ce ti verovatno i malo povecati potrosnju goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...