fanky 1011 Napisano Februar 15, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Vaximo944 i ja bi se prikljucio u tu pricu za neke rezervne delove ako nesto zatreba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Februar 15, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan slobodno prijatelju...pricamo samo o delovima masine,ostalo mogu samo u radnji da kupim samo sto mi je to malo problem jer nemam bas nesto previse vremena pa moze da potraje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Februar 15, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno skroz, za slucaj da mi treba nesto za agregat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir977 2 Napisano Februar 15, 2013 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sam na forumu da se kod njih filter od ulja opere i ponovo vrati, da li je tako i na mom skuteru? Koji tip kacige treba da se koristi, može li ona najmanja kaciga kao kačket? Ali što se tiče motora sigurno znam ko ga je vozio u Srbiji, ali neznam kako ga je vozio? Poznajem motor lično od kad je uvežen. Voleo bih kad bi mogao da dobijem ocenu od vas posle vašeg pregledamotora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Februar 15, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini al nisam te razumeo to za kacigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir977 2 Napisano Februar 15, 2013 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na onu običnu kacigu za 50 kubika, ili mora veća koja ide i prko obraza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Februar 15, 2013 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Fanky, verovatno misli na braincap ili police moto helmet.... Vladimire, moj ti je savet da malo pretrazis forum, ima dosta korisnik tema vezano za kacige, Jet kacige su za leto bolje u smislu da manje opterecuju glavu, malo bolje cirkulise vazduh, laganije su, veca je preglednost, ali zato kao velika i presudna mana je manja bezbednost. Ne daj boze sa njom da padnes na recimo bradu, dzaba ti takva kaciga. Integralna kaciga je najbezbednija. Nesto izmedju integralke i jet kacige je flip up i to je mozda i najbolji kompromis. Kada se odlucis koji tip kacige hoces, dolazi na red velicina kacige, pa da li odgovara tvom obliku glave itd. Zato je mozda najbolje da odes u neku od specijalizovanih radnji i isprobas par modela i samo ce ti se kazati. Na kraju krajeva, koliko para, toliko muzike. I da, nema veze koji motor vozis, da li ima 50ccm ili 1000, kaciga cuva tvoju glavu, ne motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 15, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan tako je kralju pravi odgovor na pitanje. Inace mala kaciga takozvana kurtonka ili ti kacketic je zabranjena prema novom zakonu o saobracaju i neophodno je da kaciga stiti deo obraza. Moj savet fulface kaciga sve ostalo je rizik samo ona stiti sa svih strana a inace i flipap je vrh al kao zatvorena tako da se opet vracamo na fulface ili ti integralnu kacigu Moje misljene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11623 Napisano Februar 16, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 4378 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kurtonka? Bože!!! Kakvo je to izražavanje jednog predstavnika zakona? :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Februar 16, 2013 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan O, evo ga jos jedan Sapcanin, da imam drustvo kad krecem iz Sapca na voznje Za kacigu su ti vec rekli, zbog SEBE a ne policije uzmi fullface kacigu. Pre nekih pet godina kaciga mi je spasila zivot kad mi je iz sporedne ulice izleteo auto i presekao put. Kad se budes vozao navrati do mene da pregledamo masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Februar 16, 2013 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko u okolini Bgd-a farba plastike, konkretno od Majestyja 250, 1999 god., koliko bi kostalo i da li moze da se salje brzom postom i sl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
priest77 26 Napisano Februar 16, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima ova prica oko kacige, malo sam trazio na netu i nigde ne pise jasno da kaciga mora da bude i preko lica, traze samo da bude homologovana: Član 91 Vozač i putnik motocikla, mopeda, tricikla i četvorocikla moraju za vreme vožnje nositi na glavi zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige. Vozač bicikla, mopeda, tricikla, odnosno motocikla, ne sme da prevozi lice koje je pod uticajem alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci ili iz drugih razloga nije sposobno da upravlja svojim postupcima. Bliže propise o uslovima koje moraju da ispunjavaju zaštitne kacige koje koriste vozači, odnosno lica koja se prevoze na motociklu, mopedu, triciklu i četvorociklu, donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja. Kako se tretiraju ove kacige recimo, jer ovo nije kacket: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16202 Napisano Februar 16, 2013 Integrisan, 9355 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imam kolegu farbara, pitacu ga u ponedeljak pa javljam. Koje bi sve plastike farbao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 16, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kurtonka? Bože!!! Kakvo je to izražavanje jednog predstavnika zakona? :lol: Ahahahahhaha ja tebe obozavam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 16, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima ova prica oko kacige, malo sam trazio na netu i nigde ne pise jasno da kaciga mora da bude i preko lica, traze samo da bude homologovana: Član 91 Bliže propise o uslovima koje moraju da ispunjavaju zaštitne kacige koje koriste vozači, odnosno lica koja se prevoze na motociklu, mopedu, triciklu i četvorociklu, donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja. Kako se tretiraju ove kacige recimo, jer ovo nije kacket: Ova kaciga ti je ok. Nigde neces naci da bas pise nesme to i to al se ta mala kaciga kod koje su otkrivene usi smatra slemom i nemoze biti homologovana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 16, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.limundo.com/kupovina/NOVA-KACIGA-SLEM-LOUIS-XL-/4696240 ova na primer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir977 2 Napisano Februar 16, 2013 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege hvala na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Februar 16, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da postoji brdo tema o kacigama, skapirao sam ja sta je batica pitao, ako mislis na svoju bezbednost normalno da ces da uzmes full face ili flip up, kao sto ces da uzmes jaknu, pantalone i rukavice sa protektorima da bi se maksimalno zastitio a ako ne vodis racuna o tome onda na glavu mozes da stavis sta oces, ima i jako kvalitetnih jet kaciga i super su za grad, ali moje misljenje flip up je idealna i za grad i za van grada, jeste da sisti, bruji, zuji al se naviknes, veoma je bitna kaciga koja ti stiti lobanju da kad je stavis na glavu i zategnes da u tom momentu dok drzis korman postane deo tebe, zato odes u neku od radnji gde se prodaju kacige probas SVE modele i marke koje imaju i nadjes koja ti najbolje prijanja na glavu iz razloga sto npr. odes na voznju od nekih 200km i kaciga treba da ti je za to vreme na glavi a isto tako mora da bude udobna, da ne zulja, ne steze, da se ne klima i normalno treba da bude homologovana sto znaci da je prosla neke rigorozne testove i dobila pecat odedjene sigurnosti. Hiljadu puta sam na forumu procitao KACIGA GLAVU CUVA i to trebas da shvatis najozbiljnije i kao najosnovniji deo opreme kad sedas na motor, nebitno dal je 50 ili 1500 kuba 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Februar 16, 2013 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Fanky svaka cast na objasnjenju!!! Mislim da mu ni rodjeni tata ne bi tako objasnio!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Februar 18, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan vidi sad...sta je bre majstori,palo malo snega pa opet svi u zimski san...ajde,zivlje malo...pisite nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 18, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan kako da provalim kakav mi je kais Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Februar 18, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan subler pa izmeri...a mozes i na oko ili ti prsticem ...da nema bregove na ivicama.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Februar 18, 2013 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Molim nekoga ko ima sajlu za kilometrazu i zadnji disk za Majesty 250 dx, 1999.god, neka me kontaktira, treba mi. Sajla obavezno ,disk moze i da saceka a i ne mora. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Februar 18, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan a sto sajlu ne napravis...ako imas staru,napravi ti istu takvu....ili tu kod tebe nema nikog ko to radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Februar 19, 2013 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam staru sajlu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...