Mikulanac 7910 Napisano Februar 21, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Cena goriva varira gore dole, nije kao kod nas da se pomera samo unapred. u zadnjih par meseci ide od 0,8 do 1 euro.Trenutno je najskuplje do sada, benzin 1 euro a dizel 0,75 centi. Solidnog je kvaliteta. Mogu ti reci samo za ono sto ja registrujem, jeftino je pa i nema potrebe pratiti ili znati cene. Skuter yamaha nouvo 135cc oko 15 eura, gs1200 oko 80 eura i to je sa nekim najosnovnijim osiguranjem. Mitsubishi pajero sport 2,500 cc registracija 130 eura i posto je na lizingu obavezan kasko 450 eura. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Februar 21, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan ... Genetski nemaju dlacice na telu tako da im je koza ko puter.... :ooo: ZIVOTE LUTALICO!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Februar 21, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cena goriva varira gore dole, nije kao kod nas da se pomera samo unapred. u zadnjih par meseci ide od 0,8 do 1 euro.Trenutno je najskuplje do sada, benzin 1 euro a dizel 0,75 centi. Solidnog je kvaliteta. Mogu ti reci samo za ono sto ja registrujem, jeftino je pa i nema potrebe pratiti ili znati cene. Skuter yamaha nouvo 135cc oko 15 eura, gs1200 oko 80 eura i to je sa nekim najosnovnijim osiguranjem. Mitsubishi pajero sport 2,500 cc registracija 130 eura i posto je na lizingu obavezan kasko 450 eura. ..i opet sanjaju da se udaju u Evropu? Napravite mjesta,hvatam zalet...eto tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 22, 2012 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mikulanče, Zahvaljujući tebi ja odavno o Tajlandu razmišljam kao idealno mesto za penzionerski život. Ceo dan se vozam negde, jedem zdravu klopu (umereno kao i ti ).... Svakodnevne "masaže" mmmm hahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Februar 22, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Mikula, kazes profesori engleskog? Ovaj, cek samo da se spakujem i odo` za Tajland... Bar je lepo vreme tamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Februar 22, 2012 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim komentarima za putopis, i vidim da ima dosta kandidata za odlazak na Tajland pa ne bi bilo lose da se udruzimo, proci cemo jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1017 Napisano Februar 22, 2012 Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan @Nadalina:muski deo,zna se sto bi is'o... A ti??? Nemoj samo:Engleski,predavanja...kazi iskreno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Februar 22, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Aha, svi oni ovde kazu da bi isli zbog toga, a pred zenama svojim sigurno nisu ni spominjali Tajland! Ja - meni samo treba plaza i lepo vreme... I kucna pomocnica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rumba 591 Napisano Februar 22, 2012 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Dorćol Prijavi odgovor kao problematičan Још једна честитка за сјајан путопис. И ја би био заинтересован за неко "групно" путовање тамо. Могли би да се организујемо. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 22, 2012 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ako nisi turista cene su iste Jedino mozes na devojkama da ustedis to jest vatas na iskustvo. Oni kada god vide stranca vole da lupe cenu za bilo sta tako da je pozeljno znati koliko sta kosta i poneku rec tajskog. Ovde se mahom izdaju sobe to jest oni zovu studio koji je otprilike do 40m2. Mi bi to zvali garsonjera posto ima prakticno sve, ukljucujici kuhinju i kupatilo. Nizi rang tih soba moze se naci za 80 eura mesecno i to uglavnom koriste radnici sa tim da dele vise njih sobu. Ovi smestaji su gotovo uvek krcati i vape za jos. Malo visi rang, bolja zgrada, uredjenije, blize gradu, plazi pocinje od recimo 150 eura. To su uglavno sredjeni apartmani komplet sa namestajem. Stranci koji su ovde na duze ili stalno su uglavnom korisnici istih. I onda recimo od 250 eura pa do xxxx mesecno mogu se rentirati luksuzniji apartmani. Sada sve to nije da kazemo preskupo ali fora u tim zgradama je sledeca. Vlasnici istih ti struju naplacuju od 18 euro centi po kw pa na vise a cena da kazem distribucije je 11 euro centi za kw. Tako isto i za vodu. To im stvara zaista dobar profit i tu ne mozes nista. Dobijes pocetkom meseca ceduljicu sa obracunom i placas direktno njima, postede te cimanja mada se ovde struja i voda placaju u svakoj 7/11 radnji za 20 sekundi. Sto se kuca tice one se mogu naci vec od 200 eura pa do par hiljada. Sto je duzi ugovor to je bolja cena. Za dobru ponudu moras napraviti ugovor od najmanje godinu dana. Daje se deposit od 3 kirije plus kirija za prvi mesec tako da to ispadne fina cifra na pocetku zakupa. Kucna pomocnica ili kuvarica je obicno 2in1 ili ako jos dobro izgleda 3in1 . Rade dnevno 12 sati sa obicno dva dana odmora u mesecu. Plata uobicajna za to je 150 eura,. To podrazumeva klopu za nju i jos ako je pridoslica sa strane smestaj. Problem Pataje gde sam ja je naci normalnog radnika. Mladjim i lepsim zenama je uvek lakse biti sa strancem par dana nego rintati citav mesec. S'toga ono 3in1 je gotovo nemoguce! Stranci i posao? Tesko pitanje. Ko ima love da ulozi moze se napraviti kombinacija. Ima dosta vlasnika restorana, raznoraznih agencija, skola itd... Bogati tajci ce uvek radije raditi biznis sa strancem jer nekako u njih vise veruju. Moze im se naravno prodati i znanje samo treba znati naci takvu ponudu, ja ga nemam pa nisam ni trazio. Mada je ovde zavrsen fakultet u rangu sa nasom osnovnom skolom. Polupismeni Englezi dolaze ovde i predaju engleski jezik po tajskim skolama. Mogao bi ja ovako do sutra ali necu. Ostavicu nesto i za kasnije! A van turistickih mjesta, jedno pedesetak kilometara od grada? Kakvi su kao ljudi? A skole? Za nas sa zenom i djecom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Sve izvan je povoljnije, kako renta tako i hrana ali mala mogucnost za nalazenje adekvatnog posla. Mozda neki internet biznis. Kao ljudi su dobri, gostoprimljivi ako si turista, sto ih vise upoznajes nalazices gomilu mana. Uostalom kao i svuda. Jedan od glavnih razloga je totalno druga kultura. Sto se skola tice ima gi raznih. Od tajskih besplatnih do preskupih internacionalnih. Za svakog ponesto. Stranci se uglavnom odlucuju na tajske sa engleskim programom koje kostaju oko 1000 eura pola godine. Tu nastavu drze stranci i koristi se iskljucivo samo engleski jezik. Jedan od vecih problema ovde je zdravstveno i socijalno kojeg nema. Ako ne zelis da cekas u drzavnoj bolnici kilometarske redove ostaju ti privatne klinike i bolnice. Za svaki pregled deteta uz dobijanje adekvatnih lekova kostace te minimum 30 eura. Ne daj Boze da zaglavi lezanje to vec ode na 100 eura. U prevodu ako je dete ili ti bolesljivo najebao si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 23, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ma uz more Sunce i takvo voće, ribu i ostalo.. kako čovek može da bude bolestan? Poroci i polne bolesti se ne računaju p.s. O da i ja zainteresovan da sledeću zimu provedem bar metar dana tamo.. pa da vidim dal je to baš tako kao što pričaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 23, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je vanpansionski život ...... ono... prodavnice, klopa u restoranu i tako to? I glavna stvar koja me interesuje , ako neko zna da mi odgovori......koji je najbolji način doći do tamo (bez turističke agencije)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan VladaSD, sve odgovore imas na prethodnoj strani! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18905 Napisano Februar 23, 2012 Integrisan, 8499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nego, Mikulanac, 'ajde ti nama napiši pošto su motori (ne skuteri;). U smislu za kupiti (a može i za rentu, mada si to dosta detaljno već napisao). Nešto sam načuo da kidaju porezi prilikom kupovine, pa veliki motori izađu dosta skuplje nego u Evropi. Istina ili samo "Internet priča"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Severian, motor kao tvoj 26,000 eura +++ .Ogromne takse za evropska vozila. Ovde ko vozi bmw, mercedes je istinski bogat. Evo jedna tabela sa cenama BMW motora. Kurs za 1 EURO je 40 bahta . http://www.barcelona.co.th/motorcycles/pricelist.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18905 Napisano Februar 23, 2012 Integrisan, 8499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odjednom mi ovaj tvoj motorin iz potpisa deluje adekvatno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevanM 3 Napisano Februar 23, 2012 U prolazu, 51 postova Motocikl: ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Ne reče ti nama jednu bitnu stvar: Koliko su cigarete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Marlboro 78 bahta, nesto malko manje od 2 ojra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 411 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Tajce ti mu dodjes kao ministar inostranih poslova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevanM 3 Napisano Februar 23, 2012 U prolazu, 51 postova Motocikl: ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Marlboro 78 bahta, nesto malko manje od 2 ojra A kazne za sverc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Sve izvan je povoljnije, kako renta tako i hrana ali mala mogucnost za nalazenje adekvatnog posla. Mozda neki internet biznis. Kao ljudi su dobri, gostoprimljivi ako si turista, sto ih vise upoznajes nalazices gomilu mana. Uostalom kao i svuda. Jedan od glavnih razloga je totalno druga kultura. Sto se skola tice ima gi raznih. Od tajskih besplatnih do preskupih internacionalnih. Za svakog ponesto. Stranci se uglavnom odlucuju na tajske sa engleskim programom koje kostaju oko 1000 eura pola godine. Tu nastavu drze stranci i koristi se iskljucivo samo engleski jezik. Jedan od vecih problema ovde je zdravstveno i socijalno kojeg nema. Ako ne zelis da cekas u drzavnoj bolnici kilometarske redove ostaju ti privatne klinike i bolnice. Za svaki pregled deteta uz dobijanje adekvatnih lekova kostace te minimum 30 eura. Ne daj Boze da zaglavi lezanje to vec ode na 100 eura. U prevodu ako je dete ili ti bolesljivo najebao si. Ti tamo zivis vec godinama znaci li to da ti je bas dobro ili da si se navikao? U kom si mjestu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Tehnicki se nikad nisam preselio ali vecinski deo godine provodim na Tajlandu. Trenutno nigde nije dobro pa mi nekako lepse da mi nije dobro kada sam negde gde je toplo, gde su ljudi i pored svega nasmejani, gde mogu voziti motor 12 meseci, gde mogu kupiti ribu(morsku)za 100 dinara, gde ne znam sta su cipele, carape, duge pantalone , jakne, gde se mogu masirati sat vremena za 200 dinara i jos mnogo toga pride. Zadnje tri godine sam u Pataji,letovalistu na 140 km od Bangkoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Tehnicki se nikad nisam preselio ali vecinski deo godine provodim na Tajlandu. Trenutno nigde nije dobro pa mi nekako lepse da mi nije dobro kada sam negde gde je toplo, gde su ljudi i pored svega nasmejani, gde mogu voziti motor 12 meseci, gde mogu kupiti ribu(morsku)za 100 dinara, gde ne znam sta su cipele, carape, duge pantalone , jakne, gde se mogu masirati sat vremena za 200 dinara i jos mnogo toga pride. Zadnje tri godine sam u Pataji,letovalistu na 140 km od Bangkoka. Tako nesto sam i ja razmisljao. Jedino sto ja imam porodicu pa razmisljam o skoli, bezbjednosti na ulici i oko mjesta stanovanja, troskovima zivota i stanovanja, a masaza mi je manje vazna I naravno, da li mogu da nadjem neki posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex VFR 178 Napisano Februar 23, 2012 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa malo ces zemalja nace naci na zemljinoj sari gde je gore nego ovde u Miskoj drzavi...tako da pali tamo slobodno...gore tesko da moze biti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...