Jump to content

Moto Zajednica

VRATIO SAM SE U SRBIJU - NOV MOTOR !!!!....

Recommended Posts

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Jel taj MOTO TAXI nesto kao rent-a-bike, gde sam vozis

ili klasican taxi gde te drugi vozi? Mislim, logicno je ovo

drugo ali rekoh aj da pitam posto ne vidim "sofera"... :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ol' dirty bastard, 659 postova
  • Motocikl: Yamaha

Sad ce:gulasi,cevapi,jagnjetine,krckano,przeno,'ladno pivce...i sve sto sleduje u Marokancevim putopisima! :takoje:

Pozdrav Zajecarac!

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Ziveli.....pa mozda cu i ja jednog dana tako da se slikam na BMW-u ispred Delte ;)

Sto ti zelim Vlado iz sveg srca........ :moto3: :moto3: :moto3:

Moto Taxi vozi taksista a ja sam bio putnik u ovom slucaju, taksista otisao da usitni da mi vrati kusur i ostavio upaljen motor pored mene :staa: :staa: :staa: zamalo da sednem i .....fijuuuuuu :zvizduk:

Eh, Djokicu, Djokicu........pa ne mogu da budem gladan.....normalno je da covek kad ogladni ......pojede nesto po svom ukusu. Pa jel tako?

:D :D :D

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Moto Taxi vozi taksista a ja sam bio putnik u ovom slucaju, taksista otisao da usitni da mi vrati kusur i ostavio upaljen motor pored mene :staa: :staa: :staa: zamalo da sednem i .....fijuuuuuu :zvizduk:

Hvala na objasnjenju! :takoje:

Cekam nastavak... :Mina:

BMW F650GS DAKAR ....

Kao sto rekoh, u nedostatku mog prevoza...........dobar, cak odlican je i prevoz od sina....Ivana.

DSC04111_resize.jpg

a put je dobar, cuj odlican .........do Avale, nase stare ljubavi.......

DSC04112_resize.jpg

DSC04113_resize.jpg

a ponekad je dovoljno i do Usca.....ja motorom a Boki i Stragi (moj veliki drugar, bivsi impresivni centar Partizana) kolima.........popijemo kaficu, posedimo i opet lepo :jee:

DSC04114_resize.jpg

Ali, ne mogu stalno uzimati motor od sina........tako sam zatrazio od Delta Motors da mi daju motor na koriscenje jer ne mojom krivicom kasni isporuka mog novog motora......slozili su se i dobio sam na koriscenje BMW F800R tako da sam odmah krenuo da ga malo testiram........ i to preko Fruske Gore do Beske na corbicu, zatim Novi Sad, Zrenjanin, Vrsac.........i nazad do Beograda u toku jednog dana - nesto preko 600 km. Slozicete se lepa voznjica.........

DSC04115_resize.jpg

DSC04116_resize.jpg

DSC04117_resize.jpg

DSC04118_resize.jpg

DSC04119_resize.jpg

Corbica ispod mosta Beska u Sidru je bila ............cetiri minus - jeste lepa, ali moze to bolje i sa manje paradajz pirea.....

DSC04120_resize.jpg

Ali zato ketchiga je bila.........pet plus - odlicna, kao i odlican ambijent i lepo sam rucao.....

DSC04121_resize.jpg

DSC04122_resize.jpg

DSC04123_resize.jpg

DSC04124_resize.jpg

DSC04125_resize.jpg

Krenuo sam nazad do autoputa za Novi Sad i kako sam izasao na breg .......morao sam da zastanem i da se nagledam ove lepote.........

DSC04126_resize.jpg

DSC04127_resize.jpg

Dao sam gas i preko Novog Sada stigao u Zrenjanin za cas posla, mogu vam reci da ovaj sitan gradjom motor ima veliko srce i ogromna pluca.......

DSC04128_resize.jpg

Ubrzava izuzetno posle 6000 obrtaja, prosto mami da mu dajes po gasu non-stop......a to nije dobro za mene, jer jos uvek u meni sedi onaj mali crveni djavolak koji stalno govori "gas, gas..."

Sa original gumama Michelin drzi jako dobro u rezimu koji mu namecem, ogibljenje je dosta tvrdo (sto je normalno, ipak je ovo motocikl sa sportskom notom)i moram pohvaliti kocnice - BREMBO i to komplet Brembo koji stvarno koci kao Brembo...

Uzivajte malo u malom lepotanu, pa cu vam ispricati kako sam ustanovio da stvarno koci, ma sta koci...... :staa2: :staa2: :staa2: ujeda za oci kako koci...... :takoje:

DSC04129_resize.jpg

DSC04131_resize.jpg

DSC04133_resize.jpg

DSC04134_resize.jpg

Vratim se u Beograd i sretnem Bokija na Suzukiju (uzeo od drugara Ivana)i odemo da se malo provozamo do Kosutnjaka i u povratku prolazimo pored zgrade CK (sada je tu TC Usce) sa namerom da odemo do Usca na kaficu.......

Stizemo do semafora a iz suprotnog pravca beli Ferrari Scuderia sa dve crne strafte brunda i skrece prema hotelu Jugoslavija.......ma, skrenem i ja mahinalno za njim da malo slusam pesmu nad pesmama.......vidim momak me primetio i daje gas. Dajem i ja gas i to dajem sve sto ima.......do limitatora prva, druga, treca..... ne bezi mi nista, tu je oko dva-tri metra ispred mene u levoj traci, ja u desnoj.

Odjednom vidim njegove kocnice kako se pale, na nivou SIV-a smo, hvatam i ja kocnicu (prednju) i ujedno vidim sivog kadeta kako ulazi sa parkinga SIV-a prvo u levu traku i odmah bezi od Ferrari-ja u moju - desnu traku (pre kocenja smo bili po mojoj proceni na oko 180 km/h).......... Vidim ja da se opasno brzo priblizavam gepeku od kadeta i nabadam kocnicu iz sve snage, pocinje da se migolji dupetom jadan motoric....popustam malo prednju, dodajem malo zadnju cisto da mu smirim guzicu i opet prednju do koske...... :staa2: ..........i sve je OK, gepek se udaljava polako.......

Posle ide ono uobicajeno, pritisak raste u glavi, malo porazgovarate sa vozacem (u ovom slucaju je to bio inspektor policije u privatnom automobilu) i "drugarski" se rastanete...

Ali kocnice..........vrede sve pare........iskreno.

Dodje tako laganica i taj dugo cekani trenutak kada su isporuceni nasi motori 27.04.2012. tako da sam pre voznje na Frusku Goru a posle servisa na 1.000 km otisao do ....

RIBARKA BANJA.......

30.04.2012. sam ujutru popio kaficu u "Tref-u" i krenuo .........

DSC04156_resize.jpg

DSC04157_resize.jpg

mala pauza po silasku sa autoputa oko Raznja........

DSC04158_resize.jpg

DSC04159_resize.jpg

i idem laganica dalje.......gledam levo desno i mislim se kako bi bilo dobro da svratim do neke crkve usput.........valja se...........

• Podržavam 4

Vidim sa leve strane pise na plavoj tabli "crkva Sv. Petka" i skrenem ja sa asfalta na neki zemljani put i laganica dodjem do crkve u izgradnji.......

DSC04160_resize.jpg

DSC04161_resize.jpg

DSC04162_resize.jpg

Zamalo da se okrenem i odem kad mi pridje jedna zena, nosi dete u narucju i pita me jel sam se umio na cesmi, kaze valja se - voda je dobra. Stanem ja i odem i umijem se i jeste - voda je dobra.

Kaze ona meni "dobro je kad si vec ovde da upalis svecu", ja joj kazem da bih ali crkva u izgradnji .....

Kaze ona meni "dodji vamo, sad cu ti otkljucam ...." i otvori ona meni dastcharu sklepanu odmah pored crkve u izgradnji i kada otvori vrata.......a ono kao u crkvi :staa2: :staa2: :staa2:

DSC04164_resize.jpg

DSC04163_resize.jpg

DSC04165_resize.jpg

uradio sam sve kako nalazu crkveni obicaji, zahvalio se iskreno sto mi je otvorila ovu "crkvu" i ona onako jednim tako otvorenim tonom mi kaze "sacekaj malo da ti dam nesto za tvoj motor, valja se.....jer putujes" i ode i donese mi privezak Sv. Petke......

Zahvalio sam se i krenuo.......

DSC04166_resize.jpg

DSC04167_resize.jpg

zemljanim putem do asfalt i gas.................

do RIBARSKE BANJE....

DSC04168_resize.jpg

DSC04169_resize.jpg

DSC04170_resize.jpg

DSC04171_resize.jpg

DSC04172_resize.jpg

DSC04173_resize.jpg

malo odmorio u drustvu bronzanih Vojvode Mishica i M. Obrenovica......

DSC04174_resize.jpg

DSC04175_resize.jpg

i udri laganica po gasu do Kraljeva, vreme je rucku, gladan sam.......

DSC04176_resize.jpg

DSC04177_resize.jpg

Stara dobra kafanica pored auto-moto staze (u stvari starog auto-poligona JNA) BERANOVAC...

DSC04178_resize.jpg

DSC04179_resize.jpg

Uvek ista nedoumica kada udjem u kafanu a gladan sam.......ne znam sta cu..... a sve bih.

Narucujem pola porcije cevapa i pola porcije domacih kobasica.......+ salata......

DSC04180_resize.jpg

i ne da je dobro......nego, odlicno - preporucujem kada ste u prolazu, neceta zazaliti.

Hrana je odlicna a cene ...........pa pogledajte sami.

DSC04181_resize.jpg

i odoh ja polako kuci..........na odmor, ipak sam ja sredovecan mladic kome je ponekad kada se prejede potreban manji odmor.....

:zdravo: :zdravo: :zdravo:

• Podržavam 3

STUDENICA ...... 22.05.2011

Uspeo sam da Bokija i Ivana nagovorim da malo ostave posao jer nece pobeci i da se malo provozamo .....

Idemo do Studenice preko Kraljeva - Ivanovi roditelji zive na izlazu iz Kraljeva u jednoj prelepoj kuci.

DSC04230_resize.jpg

DSC04229_resize.jpg

DSC04232_resize.jpg

toliko je lepa da je i Ivan slika (po ko zna koji put)........

DSC04231_resize.jpg

Ivanovi roditelji su nas sacekali kao roditelji.....

DSC04234_resize.jpg

u drustvu prelepog psa .......

DSC04233_resize.jpg

i super macka.......

DSC04235_resize.jpg

smo se lepo odmorili, okrepili, napili hladne vode i krenuli jako lepim putem do Studenice.....

DSC04236_resize.jpg

DSC04237_resize.jpg

DSC04238_resize.jpg

DSC04239_resize.jpg

DSC04240_resize.jpg

videli gde je pre osam vekova bila PRVA SRPSKA BOLNICA....

DSC04241_resize.jpg

jos jedan pogled na jedan od nasih najlepsih manastira.........

DSC04242_resize.jpg

i odosmo............

A gde bi to mi mogli da odemo.......nego da jedemo !

Nadjosmo kafanu "Fontana 2" pored reke Ibar. Narucili smo......bruka.....razne carolije sa rostilja.......bilo je odlicno.......cista petica.....

DSC04243_resize.jpg

DSC04244_resize.jpg

sto mozete videti po izrazu lica Bokija i praznim ovalima.........

DSC04245_resize.jpg

Eto, tako je to bilo pocetkom ove godine od kada sam se vratio iz Gabona. Sad sam ovde, pauzirao sam do sada (da se malo odmorim) i sada polako krecem u neki posao........videcemo koliko sam pametan, vreme ce pokazati........

Ajde da vas ne smaram, odoh i ja na kaficu do Bokija a vi ako vam je bilo zanimljivo - tim bolje........ako ne, slobodni ste da me kritikujete......

Pozdrav svima....... :zdravo: :zdravo: :zdravo:

• Podržavam 4

• Svakom po zasluzi, 12476 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bravo druže, stvarno su nam nedostajali tvoji duhoviti i lepi putopisi :zdravo:

Hvala, hvala....... :aha:

bas je lep osecaj kada vidim da ste svi tu i da vam se i svidja ovo sto piskaram.....

Hvala od srca.......

:moto3: :moto3: :moto3:

• Ne silazi, 5606 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Kafana "Trojka" ili kako lokalci kazu "kod Spiklja" je odlicna i omiljena medju Kraljevcanima, a bogami i sire. Na meniju nema previse stvari, ali sve sto ima je odlicno i od posebno odabranog mesa.

Posto vidim da ste isli ibarskom...a verovatno ces jos neki put, u dolini jorgovana, tacno preko puta starog grada Maglic je kafana "Jerinin grad"...obavezno stivo za sve putnike juzno od Kraljeva...jagnjetina i teletina ispod saca kao i sveza pastrmka su neprej...ve! :takoje:

• Podržavam 3

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Srećan povratak kući druže Marokanac.Što rekoše ostali, nedostajali su nam tvoji putopisi...0takoje.gifSamo napred i srećno sa novim motorom...1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja