Jump to content

Moto Zajednica

ER6-N ili SV650, ili Hornet, ili..., sta da kupim?

Recommended Posts

• Ne silazi, 6553 postova
  • Motocikl: konzerviran

Moje je misljenje da Z750 ostavis po strani.

Ovo je izuzetno tezak motor za nekoga ko hoce da se zeza po gradu.To je naravno moje misljenje.

Drz' se SVa i ERa.

Da ne ides samo u plus sa troskom,mozda bi mogao da ukljucis u izbor i ER-5 ili tako nekog od sabrace.CB500 ili GS500.Za svrckanje po gradu super-extra

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Tracer 9

Moje je misljenje da Z750 ostavis po strani.

Ovo je izuzetno tezak motor za nekoga ko hoce da se zeza po gradu.To je naravno moje misljenje.

Drz' se SVa i ERa.

Tezi je oko 20-ak kila od ER-a i SV-a. Je l' to toliko znacajno?

Da ne ides samo u plus sa troskom,mozda bi mogao da ukljucis u izbor i ER-5 ili tako nekog od sabrace.CB500 ili GS500.Za svrckanje po gradu super-extra

Vozio sam prosle godine Yamahu XT600 jedno tri nedelje - usrecio me prijatelj. Vec posle te tri nedelje mi je malo dosadio motor, pozeleo sam nesto jace. Zato mi je minimum 70-ak konja, a sve vise razmisljam da idem mozda i na jace... Zato sam i ubacio Z750, a Hornet je skocio na skali u odnosu na ER i SV. Zato bilo koja varijanta 500ccm nije opcija. Ali, svakako hvala za sugestiju0takoje.gif!

Ako nisi iskljuciv, kao sto kazes, onda bi trebao ozbiljno da razmislis i o Yamahi FZ6. Jedini problem je sto ces za dobar primerak FZ6-ce morati da izdvojis malo vise od 3000e.

Ovaj tip motora nije opcija zbog:

1. polozaja vozaca

2. zenski deo porodice se boji ovog tipa motora 1neznam.gif

Sto se tice trojke iz naslova oglasa, ja bih to ovako poredjao:

1. Honda Hornet

2. Kawasaki ER6

3. Suzuki SV

Trenutno se slazem sa redosledom na tvojoj listi 0takoje.gif.

mislim da grešiš dušu SV treba da bude ispred ER6, a ti strpa sv-a i er-a u isti koš. :Mina:

Razlog??? 0zbunjen.gif

Ono sto ljudi napisase je da se Suzuki tesko prodaje i da je odnos platio/dobio u korist ER-a.

Zasto je tebi SV bolji? Koje su ti karakteristike znacajnije kod Suzukija?

• Drug član, 1874 postova

Zato sto su ljudi umislili da er ima `neku bolju tehnologiju` i da je moderniji od sv-a a to naprosto nije tacno

Jedine mane koje ja znam na sv-u su mekse prednje ogibljenje ako ga malo zustrije vozis, i hoce prednji cilindar da prolupa, ali ako se mnogo tockira

Zato sto su ljudi umislili da er ima `neku bolju tehnologiju` i da je moderniji od sv-a a to naprosto nije tacno

Jedine mane koje ja znam na sv-u su mekse prednje ogibljenje ako ga malo zustrije vozis, i hoce prednji cilindar da prolupa, ali ako se mnogo tockira

A, sta smatras boljim kod SV-a? Zasto bi ga odabrao pre ER-a?

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jedine mane koje ja znam na sv-u su mekse prednje ogibljenje ako ga malo zustrije vozis

Istu manu ima i ER, oba motocikla su namjenjena za gradsku vožnju, pa su malo mekše podešeni.

Razlika je bukvalno u ukusu, nekome odgovara moderno dizajniran ER, nekome stilski klasičan SV, a i motori im imaju malo različit karakter

Jedine mane koje ja znam na sv-u su mekse prednje ogibljenje ako ga malo zustrije vozis

Razlika je bukvalno u ukusu, nekome odgovara moderno dizajniran ER, nekome stilski klasičan SV, a i motori im imaju malo različit karakter

Ovo je zanimljivo0staa2.gif! Moze malo vise o tome? Kakav je karakter jednog, a kakav drugog?

Ne kazem da je SV bolji samo kazem da nije losiji, ljudi pricaju da je ER puno moderniji a niko ne zna da kaze po cemu to

Arnyman je u pravu er samo ima moderniji dizajn tehnicki nije moderniji

realno za do 3 hiljade ja bih uzeo ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas1673844/suzuki_sv_650/

za er ti 3 hiljade naprosto nije dovoljno

• Podržavam 1

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Da, ovaj Suzuki koji predlaže Skyrunner zaista izgleda dobro, i cena je sasvim OK.

Meni jedino auspuh ide na živce, liči mi na Stivensonovu parnu lokomotivu, ali većini ljudi to ne smeta, pa onda nema veze.

Promenio član Miloš A

Ne kazem da je SV bolji samo kazem da nije losiji, ljudi pricaju da je ER puno moderniji a niko ne zna da kaze po cemu to

Arnyman je u pravu er samo ima moderniji dizajn tehnicki nije moderniji

Interesantno bi bilo cuti zasto neko vise voli jedan ili drugi. Subjektivni dozivljaj, polozaj sedenja, serviserska podrska, rad motora, ponasanje u gradu, ponasanje u krivinama... u tom smislu. Manje uopsteno, vise "u metu".

realno za do 3 hiljade ja bih uzeo ovo http://www.polovniau.../suzuki_sv_650/

za er ti 3 hiljade naprosto nije dovoljno

Da, to mi jedan od favorita za varijantu da potrosim manje. Odlican je! No, nisam limitiran budzetom na bas 3H. Ako treba neka stotka vise, a da znam zasto - nije problem...

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

Horneta nisam probao tako da ne znam nista o tome.

Noj glas ide za SV.Razlog je prevashodno zbog V motora,

dalje kocnice,MENJAC,koji je mnogo precizniji i tisi na SV-u,

,par sitnica koje su nebitne ali meni znace npr prekidaci.

Pre Sv sam imao gpz i ne vidim nikakvu razliku izmdju er-a i gpz-a

osim sto er ima ubrizgavanje te je malo elasticniji i ima vise konja,

Vesanje,kocnice,manje vise isto na gpz.pozz srecno

Da, ovaj Suzuki koji predlaže Skyrunner zaista izgleda dobro, i cena je sasvim OK.

Meni jedino auspuh ide na živce, liči mi na Stivensonovu parnu lokomotivu, ali većini ljudi to ne smeta, pa onda nema veze.

1jee1.gif

Mora biti nekog kompromisa za ovaj budzet. Za 5H+ sam nasao motore na koje nemam nikakvu zamerku 1moto3.gif. No, ako nema niko od vas voljan da mi beskamatno, bezuslovno i na neodredjeno vreme pozajmi 2H 1lol.gif, kompromis je neminovan.

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ako nisi iskljuciv, kao sto kazes, onda bi trebao ozbiljno da razmislis i o Yamahi FZ6. Jedini problem je sto ces za dobar primerak FZ6-ce morati da izdvojis malo vise od 3000e.

Ovaj tip motora nije opcija zbog:

1. polozaja vozaca

2. zenski deo porodice se boji ovog tipa motora 1neznam.gif

1. Ako mislis na udobnost, garantujem da je polozaj vozaca na FZ6-ci bolji od sva tri motora koja si naveo

2. Ako se boji FZ6, onda ce da se boji i od Horneta, Sv-a i Kawe

3. Ti si sigurno pomesao FZ6 sa nekim drugim motorom i zbog toga postavljam sliku, pa ti reci da nisam u pravu. 0namigivanje.gif

1461140143.jpg

3. Ti si sigurno pomesao FZ6 sa nekim drugim motorom i zbog toga postavljam sliku, pa ti reci da nisam u pravu.

Da, pomesao sam taj motor sa super sport varijantom 1mda.gif...

Odlican motor, ali nisam nasao nista interesantno. Ili je daleko (ja sam u NS), ili je van budzeta...

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Jesi gledao Suzuki Bandita 600? mislim da za taj fond imas da kupis solidan primerak, i odma ubacis sediste, ja imam bagster-ovo, voznja mi je kao iz fotelje, kad ti "malo" dosadi ubacis mu leovince, i odma muzika za usi, iako je najslabiji ne zaostaje za ovima iznad, cak je drugar rekao da bolje ubrzava na nizim obrtajima od Fz6 s2,

jedino sto je tezi od konkurencije

a suzuki gsr?

drugar koji je vozio z750 kaze da nije mnogo udoban, a njegov cale koji je bio suvozac posle krace ture sa krivinama kaze da se ukocio

Kupi ti lepo bilo koji model koji je lepo odrzavan i nemas brige :takoje:

Jesi gledao Suzuki Bandita 600? ...

Taj model mi se najmanje svidja, ali je svakako i Bandit u igri.

a suzuki gsr?

Gsr mi se jako dopada, ali ima samo jedan za 3.5H iz uvoza. Malko premasuje budzet 0plac.gif. Nego, zasto neki komentarisu motore iz uvoza - neocarinjene - sa "sumnjivi stranac" i slicno 0zbunjen.gif? Je l' tu ima neke muvacine?

Kupi ti lepo bilo koji model koji je lepo odrzavan i nemas brige :takoje:

To ce sigurno biti presudno. 1aha.gif

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Evo ja sam pročitao temu pa da pomognem ako nešto znači...pokušaj da nađeš nekog poznanika ili drugara da ti pozajmi svaki od motora da probaš, ja sam tako izabrao baš SV-a, jednostavno mi je leg'o...mada mi se i vizuelno svidja.

Kad se prolepša vreme Dobićeš SV-a od mene na probu pošto sam iz Rakovca, a za ostale se snadji...sam ćeš odlučiti za jedno popodne, jer svi motori oko kojih polemišeš su ok.

najbitnije je da se motor kupuje SRCEM, nije to radno vozilo uske namene koje će donositi prihode, već trošak svih nas koji se osećamo kao deca, a vreme nam se meri i dalje u km/h

• Podržavam 1

Kad se prolepša vreme Dobićeš SV-a od mene na probu pošto sam iz Rakovca, a za ostale se snadji...sam ćeš odlučiti za jedno popodne, jer svi motori oko kojih polemišeš su ok.

Puno hvala!!! Vozio sam SV-a prosle godine jedan ceo dan. Odlican motor - taj drugar i taj motor su me i podsetili da je krajnje vreme da ponovo sednem na dva tocka2jee1.gif. Nema potrebe, ali na prolece, kad se budem odvotockio, idemo na 1Mina.gif!!!

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

ovako izgleda moj sv, a ima i lepših, slatke su ti to muke :D, sve paziš da se kasnije ne pokaješ za izbor :D. ja sam bir`o šta mi je nabolje onako na oko, dok ga gledam. i tu nisam pogrešio, nijedan drugi mi se ni svidja, baš nešto puno više. a onda..me je konačno osvoji o sa svojom V2 mašinom. a kako vozim kao baba, čak mi i odgovara što se teško prodaje, jednostavno te i ne mami da ga prodaješ. nešto kao kad jednom kupiš SAAB-a.

post-13916-0-14183300-1329037434_thumb.jpg

post-13916-0-47563600-1329037444_thumb.jpg

Evo da kazem ja nesto,

Ne postoji najbolji polozaj u voznji, kao sto ne moze da bude koncepcija jednog sto se tice osecaja bolja od drugog, jer naprosto gde se ja osecam nelagodno nekome je super i vice versa, tako da najbolje ti je da sednes i probas, u principu ljudi mogu da ti kazu samo svoja zapazanja(koja su jel individualna) i nesto oko tehnickih slabih tacaka, ali ne mogu da ti docaraju da li ce motor da ti `legne`, u principu koji god da uzmes neces pogresiti jer su to pouzdani motori. Na primer ovaj FZ6 ima agregat iz supersportskog R6 kojem je malo smanjena snaga i poboljsane performanse u srednjim obrtajima(bitna stvar posto ne ides na trke), dodatna prednost je u tome sto je taj agregat nenormalno izdrzljiv a poseduje mnogo naprediju tehnologiju izrade sa kovanim klipovima i titanijumskim ventilima, slican agregat ima i Hornet(mada zavisi od godista) ovi ostali su pitomiji

Marko, u vezi sa er6 mislis da je taj agregat samo unapredjen onaj iz gpz-a? Posto se secam da sam negde citao da je Versys u stvari zamena za KLE a onda bi ER bio zamena za GPZ, sto je nekako i logicno posto koriste iste agregate kao i predhodnici

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Marko, u vezi sa er6 mislis da je taj agregat samo unapredjen onaj iz gpz-a? Posto se secam da sam negde citao da je Versys u stvari zamena za KLE a onda bi ER bio zamena za GPZ, sto je nekako i logicno posto koriste iste agregate kao i predhodnici

Jedina slicnost izmedju Kawasakijevih dvocilindrasa od 500 i 650 kubika je sto su oba dvocilindricna, cetvorotaktna, cetvoroventilska i vodeno hladjena motora. I oba imaju 6 brzina, SVE ostalo se razlikuje

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja