zekas.srb 14 Napisano Januar 31, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: beograd vozdovac limassol kipar Motocikl: afraca rd7 bmw k 12rs Prijavi odgovor kao problematičan molio bih pomoc ili misljenje,lica iskusnijih u ovom problemu.na k12 rs lampica za abs normalno gori dok ne predjem par metara,zatim se gasi i ne pali u voznji.tako je bilo mesec dana poske kupovine,zatim sam menjao zadnje plocice ,i pocela je igranka,blinkuje naizmenicno abs lampica i trougao upozorenja do nje .ponekad se ugase obe,pa pocnu ponovo.ovim magarcima na kipru ne verujem nista,pa bolje da trazim strucno misljenje od naroda koji ume sve da popravi,znam da je najednostavnije da kupim novi abs i dam majstoru da ugradi ,ali taj sex kosta bar somica koje nemam,a i da imam odakle mi. s dubokim postovanjem umovima ,zekas.srb. ili zeka sa centralnog groblja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Januar 31, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da lampica za ABS gori (ili trepče zavisi od verzije softvera) kada se motor upali i tako stoji dok ne kreneš sa mesta. Posle par metara (kada ABS jedinica izvrši proveru zubića na točkovima) ako je sve uredu, lampica se ugasi. To je normalan rad ABS-a. E sad kod tebe može biti svašta....samo zbog promene zadnjih pločica se to ne dešava, osim ako si skidao zadnji senzor sa kardana (on je kombinovan senzor za brzinu i ABS). Par pitanja ako smem: -jesi li skidao senzor na kardanu pozadi? -jesi li podešavao nožicu zadnje kočnice? -imaš li šalter na nožici zadnje kočnice? -koje godište je motor? To su informacije koje su potrebne da bih ti mogao dati koliko-toliko tačan odgovor.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john doe 3 Napisano Januar 31, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: imao nekad Prijavi odgovor kao problematičan Mom drugu sa istim motorom isti simptomi i bilo je do akumulatora. Dopunio ga i prestalo, ponovo se pojavilo kada je motor stajao 10-tak dana, kupio nov akumulator i od tad se ne vraca, proslo je godinu dana od tada.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekas.srb 14 Napisano Februar 1, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: beograd vozdovac limassol kipar Motocikl: afraca rd7 bmw k 12rs Prijavi odgovor kao problematičan za drug clan/majstor za bmw je zamenio plocice i nista vise,za ostalo me ne pitaj jer ne znam,znam samo da imam dva manja akomulatora umesto jednog ,predhodni vlasnik je postavio tako,mozda je zbog toga,e sad momak koji mi odrzava motor stavio ga je na komp,i kaze mozda je akomulator,posle da je to boljka ovih modela,zatim da to tako radi pre crkavanja,pa sad ti veruj,mozda bi trebao da ga razbijem da se uozbilji ili sta vec,pun mi ih je ku..c vise,ciganska posla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Februar 1, 2012 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ipak probaj da nabaviš dobar akumulator preporučenih karakteristika, BMW motori novije generacije su veoma osetljivi na stanje akumulatora zato što su kompletno u senzorima i elektronici Malo nezgrapno rečeno ali je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2680 Napisano Februar 1, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj dali ima dovoljno kocionog ulja u obe bocice. {mislim na prednju sa desne strane i zadnju isto sa desne strane pored sedista} Kad nema dovoljno ulja to se desava, da te upozori na nedostatak. Inace ABS za tvoj motor kosta 1820 evra i nigde se ne popravlja osim u Srbiji. Drugar ima BMW K1200 RS pa smo od Dva ABS-a napravili jedan, jer mu je na jednom od dva motorica sto nabija pritisak u abs-u pukla plastika i curilo je ulje. Dva puta smo skidali ABS i ceo rasturali dok nismo nasli uzrok curenja ulja.Njemu je isto bilo muka od motora ali zamenom jednog motorica sada je problem resen. Nisam zeleo da te plasim, mozda je sitnica {aku. ili nivo ulja} samo da pomognem ako mogu. Javi kad otkrijes sta je . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john doe 3 Napisano Februar 1, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: imao nekad Prijavi odgovor kao problematičan E ista prica, ako hoces mogu ti dati broj telefona od rdugara pa nek ti kaze iz prve ruke.. Treba da imas jedan akumulator i to neki koji je mnogo jak/skup i bez odrzavanja, secam se da je original bio oko 170 eura a da je drugar kupio obican za 70 i radi najnormalnije. I da, majstor Spale iz Beograda je rekao isto da je to normalno da sija kada akumulator oslabi, tako da nadji drugi razlog da bijes majstora, ili ga tuci bez razloga.. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 1, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ipak probaj da nabaviš dobar akumulator preporučenih karakteristika, BMW motori novije generacije su veoma osetljivi na stanje akumulatora zato što su kompletno u senzorima i elektronici Malo nezgrapno rečeno ali je tako. malo tačnije samo bmw-ji sa servo kočnicama..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 1, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan za drug clan/majstor za bmw je zamenio plocice i nista vise,za ostalo me ne pitaj jer ne znam,znam samo da imam dva manja akomulatora umesto jednog ,predhodni vlasnik je postavio tako,mozda je zbog toga,e sad momak koji mi odrzava motor stavio ga je na komp,i kaze mozda je akomulator,posle da je to boljka ovih modela,zatim da to tako radi pre crkavanja,pa sad ti veruj,mozda bi trebao da ga razbijem da se uozbilji ili sta vec,pun mi ih je ku..c vise,ciganska posla druže, bmw ima samo jedan akumulator (osim policijski, koji imaju dva akumulatora).....kako mi se čini, kod tebe je problem samo u akumulatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2680 Napisano Februar 4, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Sta bese hocemo ga popraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...