Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim forumasima, ako bi mogli da mi kazete koja je najsira guma koja moze da ide na zadnji i koja je isto najsira guma koja moze da ide na prednji tocak? Motor je MZ ETZ 250 gume su 18-ke. Hvala vam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan napred 3.50 ima oko 1cm od blatobrana i nazad 110/80, ako skines gumene stitnike lanca moze 130 nazad, ali bude ravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, a reci mi jos da ne sad otvaram novu temu koji prenos lancanika je najbolji i koliko milimetara moze glava da se spusti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 30, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce lepse izgledati sasirim gumama (stvar ukusa) ali sigurno nece biti pouzdaniji ! Za odredjenu sirinu obruca (felne) predvidjena je i adekvatna sirina gume , plus minus mala tolerancija . Desava se , kada se predimenzionise sirina , da guma dobije izoblicenje pa je naleganje manje nego li sa uzom . Osim teoretski i prakticno sam se uverio u to , verujem i mnogi drugi . Moj drugarski savet : 2.75-18 i 3.50-18 ili maksimalno dobro ono sto je fabrika preporucila kao vid dodatne opreme : 90/90-18 i 110/80-18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Mozete li mi samo jos reci koji je najbolji prenos zupcanika i koliko milimetara moze glava da se skine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, a reci mi jos da ne sad otvaram novu temu koji prenos lancanika je najbolji i koliko milimetara moze glava da se spusti? Glava se kod MZ-a ne spusta i ovako ima komresiju 10.5/1, najbolje za povecanje snage ugradnja lamelarnog usisa ili reed ventila.. A prenos je najbolje 17-18z napred a nazad standardno 48z Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li mi proslediti neki link ovde sa foruma gde je pricano o lameralnom usisu i reed ventila posto sam novi pa se ne snalazim bas nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li mi proslediti neki link ovde sa foruma gde je pricano o lameralnom usisu i reed ventila posto sam novi pa se ne snalazim bas nesto? To je jedno isto.. samo ko ga kako zove.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Ok, samo link ako moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...6-mz-prepravke/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. E sad mozda sam malo dosadan ali sta da radim Zanima me felne od kojeg motora bi pasovale na MZ. Ako znate slobodno recite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nemam pojma to je sad veca matematika.. nista ne pase saf na saf, mora biti prepravki da bi upasovao neke druge tockove.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 30, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako lepo zamolis Šumija, doćiće on da ti to sve namontira.Takav je Šumi, čudo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ako lepo zamolis Šumija, doćiće on da ti to sve namontira.Takav je Šumi, čudo. da da, sve trcim... odavno Šumi radi za satnicu MZ-a komsijama i "prijateljima".. ako uradim besplatno onda mi doterava 20puta kao ima neke sumnje, a ni svecicu nezna da promeni.. Ostalima moze za Dž! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Januar 30, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako Sumi, razumem se ja malo ali sad sam tek krenuo sa MZ, do sad sam imao ljutu tomos masinu koju sam skoro sam budzio. Ajd i da pitam kad vec pisem, gde se mogu naci oni rezonantni auspusi slicni kao za APN, mnogo su mi lepsi nego ova duga cev. I reci mi koji su bolji od ta dva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 30, 2012 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i za svaki dvotaktni motor, i za MZ mora biti uradjen auspuh po proracunu da ne bi izgubio njegove perfomanse, jer ceo auspuh i prigusivaci igraju veoma bitnu ulogu za rad masine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan mnogo su mi lepsi nego ova duga cev. I reci mi koji su bolji od ta dva? Kad smo kod lepote, najlepsi je MZ-ov fabricki auspuh!!! i da bas ona dugaa cev odgovara radu motora!! i najboljim performansama!! nebi toliki izinjeri proektovali auspu da sad stavis od nekog lima i da zvonjas... Imam ja rezonu.. ali sam trazio dugooo oruginal auspuh, pogotovo zbog duzih tura koje vozim zaboli glava od dreke.. FABRICKI BOLJI!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kao i za svaki dvotaktni motor, i za MZ mora biti uradjen auspuh po proracunu da ne bi izgubio njegove perfomanse, jer ceo auspuh i prigusivaci igraju veoma bitnu ulogu za rad masine... Bas tako!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako Sumi, razumem se ja malo ali sad sam tek krenuo sa MZ MZ-a 250 znam do najmanjeg safa!! Procitaj ovde sve pise i ima gomila tema o svemu sto te zanima!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 30, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako Sumi, razumem se ja malo ali sad sam tek krenuo sa MZ, do sad sam imao ljutu tomos masinu koju sam skoro sam budzio. Ajd i da pitam kad vec pisem, gde se mogu naci oni rezonantni auspusi slicni kao za APN, mnogo su mi lepsi nego ova duga cev. I reci mi koji su bolji od ta dva? sta god radio sa motorom, auspuh ne diraj!!! originala je najbolji, iako cesto nije najlepsi a za tockove ako hoces da se igras imas u temi kupujem-prodajem, bokilic prodaje od cagive frecie (http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/61761-mz-kupujem-prodajem/page__st__1560) pa kupis lepo i prednje i zadnje vile i sve to komplet namontiras na MZ uz manje prepravke (pretpostavljam da bi trebalo) inace, tako krece igranka bez prestanka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Januar 31, 2012 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima ljubiteljima MZ motocikala,ja sam Lazar,iz Ogara kod Pecinaca,nov sam na forumu,hteo sam da se slozim u vezi auspuha za MZ,vlasnik sam MZ ETZ 251,vozio sam ga i sa auspuhom od Jawe 350,pa rezonantnim auspuhom.Sa oba auspuha je dostizao krajnju brzinu(oko 130km/h),ali kad sam nabavio originalni auspuh,razlika u ubrzanju je neuporedivo veca,a zvuk,ajooj... Jeste da je malo korozirao,ali ga ne menjam ni za jedan drugi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 31, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti Sumi tako kaze u vezi rezonantnog patrljka, znaj da je to 100000% iz iskustva... i njemu su "neki" govorili da ne valja to rezonantno go*ance i...Sumi je poslusao ! Jel' tako Sumi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 31, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Čime se bavi ova tema? Možda bi mogli da je preimenujemo u "Blic pitanja za nove MZ članove" dok se ljudi ne snađu u obilju specijalizovanih tema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 31, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti Sumi tako kaze u vezi rezonantnog patrljka, znaj da je to 100000% iz iskustva... i njemu su "neki" govorili da ne valja to rezonantno go*ance i...Sumi je poslusao ! Jel' tako Sumi... DA!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...