onyxia 137 Napisano Jul 4, 2012 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, moze mala pomoc. U prilici sam da nabavim vfr 750 88'god. E sad, citao sam ovde, ali nisam skapirao, kolika je razlika izmedju vfr-a 87'- 90' i 90'-93'? Vidim da su drugacije masine, ali me interesuje koliko je bitna ta razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Jul 4, 2012 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan masine su im i jedina slicnost, sve ostalo je promenjeno, razlika u masinama je sto noviji model (rc36)ima plocice kod ventila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Jul 5, 2012 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan masine su im i jedina slicnost, sve ostalo je promenjeno, razlika u masinama je sto noviji model (rc36)ima plocice kod ventila Hvala, posto sam nasao model 88'god. koji je meni pristupacan ( po ceni), pa zato i pitam, da se ne okliznem kod kupovine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Jul 5, 2012 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan koju god da uzeo nemozes se prevariti, to su fantasticni motori, jedino je pitanje odnosa trazene cene i stanja motora, mada generalno za stariji tip RC24 bi dao max 1100-1200eur i to da je u odlicnom stanju, a noviji tip RC36 mozes vec naci za 1500eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gator 61 Napisano Avgust 18, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA, VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se prijavim u druzinu , danas doterao novo chedo By nszabac at 2012-08-18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Avgust 19, 2012 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Extra! Daj jos koju sliku. Jel to u Beogradu kupljeno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gator 61 Napisano Avgust 19, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA, VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan jeste,bice slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHO 598 Napisano Avgust 28, 2012 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CB250, HONDA CB360,MZ es 175/1 1966, Triumph Thunderbird 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja samo da se prijavim...... Honda Vfr800 50th Anniversary Edition. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Septembar 10, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Miho prijatelju, super izgleda i sto je jos vaznije, sve su crvene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5848 Napisano Septembar 10, 2012 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Miho, priznaj da li si imao ikad neki motor a da nije bio crven Čestitam, VFR izgleda odlično Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHO 598 Napisano Septembar 16, 2012 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CB250, HONDA CB360,MZ es 175/1 1966, Triumph Thunderbird 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan ))))))) da imao sam i crne motorcikle..... odavno,,,,,, sada sam u crvenoj fazi.... pozdrav iz Moskve....... Nije votka rakija...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari evo da se zapisem vec cetvrtu sezonu vozim sa ponosom VFR-a a od skora vise netrosi benzin nego PLIN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Octobar 10, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gde si montirao bocu za plin i kog je kapaciteta boca. Daj neku fotku ako imaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan boca je kuhinjska 8,5kg staje 12,5L plina potrosnja mi je ista kao na benzinu 6,5-7l jedino sto je plin duplo jefiniji motor ide dobro nisam izgubio snagu i sad mi nista nijedaleko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja samo da se prijavim...... Honda Vfr800 50th Anniversary Edition. Bivsa Sreckova Honda. Samo je sledeci vlasnik farbao plastike. Neka je sa srecom kupovina i da te lepo sluzi. Evo kako je nekada izgledala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Octobar 11, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari evo da se zapisem vec cetvrtu sezonu vozim sa ponosom VFR-a a od skora vise netrosi benzin nego PLIN Lijepa masina i bocni koferi lijepo stoje . Lijepo je znati da je neko na rc36 ugradio plin, ove cijene goriva nisu normalne, mada meni opet i ne trosi puno. Proslu sedmicu sam napravio okruglo 1000Km sa 49,65l goriva, dvoje na motoru + oprema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gator 61 Napisano Octobar 29, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA, VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan sad ovako izgleda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gator 61 Napisano Octobar 29, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA, VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran zoran 2 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: MAKEDONIJA Motocikl: HONDA VFR750 RC24 1988 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo braco vfr. Vozim honda vfr750 rc24 od 1988 godina. Motor je stvarno krstarica, malo je tezak za manevre u male ulice ali na otvoreno je pravo zadovolstvo. Slazem se greje ispod sjedalo, potrosnja pri 90km/h je oko 4,7l ,a u grad oko 7l. Zanima me dali ventile se steluju sa plockama ili sa muterom - straf. Koju je zazor za IN i za EX. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Novembar 1, 2012 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan na RC24 ventili su na saraf, na RC36 su plocice usis - 0,15mm izduv - 0,20mm evo link: Honda VFR 750F RC24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Novembar 2, 2012 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ložim da kupim VFR. Imao je jedan tip novog crvenog VFR-a u gradu kad sam ja vozio APN-6 početkom veselih devedestih. Kad god sam video taj motor u gradu ja sam balavio Ono što me je nerviralo na tom motoru je u stvari bio taj tip koji ga je vozio (verovatno jer sam bio ljubomoran). Nije mogao da dohvato tlo nogama koliko je bio nizak, pa je stalno morao da vozi devojku pozadi koja je bila višlja od njega za dve glave. Stanu na semafor i riba spusti noge i drži motor . No to je nebitna priča u odnosu na to da sam se ja tada zaljubio u taj motor. Naravno tada sam bio klinac i nisam to sebi mogao da priuštim. ali zato danas... JBG ne mogu ni danas da ga kupim dok ne prodam kraljucu majku (Afriku Twin). Pratim ove tekstove koje pišete ovde vi vlasnici VFR i VTR i samo vam zavidim. Ali... neka, neka kupiću i ja VFR. Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Novembar 3, 2012 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Model je prevaziđen nebi se slozio, VFR RC-36 je toliko bio ispred svog vremena da danas uopste ne zaostaje puno za novim motorima u toj klasi recimo, ima aluminiumski ram sa cime se i dan danas mnogi motori te nemogu pohvaliti, pa mono viljuska, pa podesivo ogibljenje a o neprevazidjenom agregatu sa pogonom bregastih osovina preko zubcanika da i ne govorim... Imao sam VFR RC36 '91 god. i motor me prosto odusevio svojim karakteristikama, ne skriva svoje poreklo od trkackog modela VFR 750R RC30 koji je godinama pobedjivao u Superbike klasi i bio kralj Ostrva man u rukama mnogih vozaca, i onda su pametni Japanci taj savrseni agregat malo "pripitomili" i napravili fantastican Sport Touring motor. U potpunosti si u pravu za ovo u svoje vreme je bio brutalan motor kao što sam rekao na početku,ali za današnje vreme gde vladaju motori od 150kg,kompjuteri,abs itd. motor jeste prevaziđen jer je ipak prošlo 22 godine od proizvodnje rc36 ali i još uvek su to posebni modeli kojih danas ima sve manje i manje. opet se nebi slozio, u vezi kilaze, ti motori od 150kg koje pominjes to su Super Sport Race Replica motori, a VFR je Sport Touring motor, to NIJE ISTA klasa danasnji Sport Tureri recimo: Yamaha FZ8 Fazer, Kawasaki Z750s, Suzuki GSX650F, Bmw F800st...pa cak i noviji VFR 800 v-tec uopste ne beze mnogo, neki imaju vise kg a neki manje, znaci napredak nije bas prevelik uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Novembar 4, 2012 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pozz drustvo.imam VTR i ugradio bih rukohvate za suvozaca-da li je neko od vas vec to radio ili mozda neko ima neku sliku,link,itd pa da pogledam-mozda mi probudi mastu ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Novembar 15, 2012 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje za vlasnike VFR-a. Da li i koliko utiče na uvijanje motora (rama) to što je nazad mono viljuška. Kontam da ne bi trebalo. Mislim ipak je to honda itd, ali obzirom da nisam imao tu čast da je probam malo me interesuje ova stvar. A zainteresovan sam da kupiom baš ovaj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje za vlasnike VFR-a. Da li i koliko utiče na uvijanje motora (rama) to što je nazad mono viljuška. Kontam da ne bi trebalo. Mislim ipak je to honda itd, ali obzirom da nisam imao tu čast da je probam malo me interesuje ova stvar. A zainteresovan sam da kupiom baš ovaj motor Simo Strahoto ta vila je dovoljno kruta, ja sam na drugom VFRu (stari slupao, pa kupio opet isto, sta ces ima nas raznih) i nisam primetio da se uvija. Evo kratak istorijat, na VFRu na vili pise da je to ELF vila. E sad kakve veze ima proizvodjac ulja sa vilama. Pa ranije je (mislim 80tih) ELF je dosta ulagao u trke i razvijao je svoj motor. U endurance trkanju bila je bitna brza zamena guma, tj. tockova, otud i konstrukcija takve zadnje vile, njihov motor imao je i slicno resenje napred. Kasnije je Honda otkupila pravo da korsti ta resenja pa otud i na nasim lepotanima mono vila. E posto je prednost brzo skidanje tocka, mana je svakako tezina. Jer da bi bila dovoljno kruta morala je da bude masivna. Naravno HRC viljuske su bile znatno lakse ali to je jako tesko naci, a verovatno i nemoguce. Naravno pitanje je i za koji model. RC36 svi su imali mono vilu koja se kacila na ram, a RC46 na blok agregata, jer tih godina Honda je skontala da treba motor da ima dodatni flex pa su svi njeni motori iz tog vremena imali taj tzv. polu ram. VFR, CBR 929, 954, VTR firehawk. Mislim da VFRu nije problem mono vila, vec vesanje. Najveca mana tom motoru je vesanje, prslabe opruge i napred i pozadi, i suvise restriktivni ventili otud i osecaj neudobnosti na neravnom putu. Vidim iz zrenjanin si, mozemo se naci nekad da razglabamo na tu temu. Usput decko o kome si govorio vozio je RC24 crveni, znam o kome pricas, to je moj drugar Milan, jako dobar lik i pravi VFRista. Pripadnik sekte. I gledaj da prodas tu kamilu od trafike i predji na pravi motor. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...