Jump to content

Moto Zajednica

VFR/VTR tema za vlasnike i ljubitelje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade

Ja sam poludeo. Smucio mi se vise motor. Razgovarao sam sa drugarom iz Ams....mislio sam da nabudzim od honde sevenfifty far migavce retrovizore...kaze da ne moze jer svaki model ima svoj kataloski broj koji stoji na ovim delovima. Pa mi treba neko ko ima ovaj motor da proverim to. Ako je isti kao na vfr 750 pa da prebacim sve. Ma strava...naplate ti sve moguce i nemoguce i na kraju nista.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29"

Izvini na mom neznanju ali od kad je to pravilo? Ja sam pre 3 godine doterao iz nemacke na zoll tablama svog vfra, platio carinu, porez, prilozio racun i saobracajnu u supu i registrovao i to je to. Niko mi nije trazio homologaciju za farove. Samo su mi ocitali brojeve na tehnickom, tj. Ja sam ocitao jer oni nisu videli.

Dakle ja ne bih mogao da registrujem svoj motor? Vile od CBRa kocnice malo VFR malo CBR.

Da li to gledaju na svakom tehnickom ili...?

• Hronični Motociklopata, 7364 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

'bem li ga, ja sam imao Suzuki RF 400R VC , model za Japansko trziste, znaci sat navijen na 180kmh (doduse bila mu je skinuta blokada, lepio je skoro 200 :) ), far pozicija se pali pri okretanju kjuca tj davanju kontakta, crveno dugme za sva 4 migavca...kojekakve nalepnice ispod sedista sve na Japanskom, motor je bio uvezen 2008 godine, i redovno registrovan, ja ga uzeo 2012, i vozio 2 sezone, super motor :takoje:

Motor je bio u skroz fabrickom stanju osim izduva i nikakav problem nisam imao na tehnickom.

Ali ne kontam zasto ove nase cepidlake jedu govna s tom homologacijom, kad se po radnjama prodaje kojekakvo smece koje nije nizasta, a posle ljudi sa tim delovima na motorima uredno i bez problema registruju motore :zbunjen::stabre:<_<

• Drug član, 1245 postova

Ne ne, Iske, radi se samo o uvozu, da bi uradio prvu registraciju uvezenog vozila, moras da imas to uverenje koje izdaju ti majmuni. Znaci samo prva registracija vozila iz uvoza je problem. Kad dobije nase table, mozes da radis sta hoces.

Ok turbo it is :)

A sta ti pise na farovima? Trebalo bi da pise Stanleyi neki broj,E-broj ilki tako nesto.

Ne znam. Motor mi je ostao kod njih u AMS Valjevo. Tamo su mi ljudi od kojih sam kupio i zavrsavali ostalu papirologiju. Verovatno nesto pise. Pored tih delova moram i nekako da nabavim plocicu od distributera honde u Srbiji. Ako oni uopste hoce sa tim da se zezaju. Traba zana svaki dan da mi se porodi pa ne stizem da se malo vise potrudim, ali vidim da ce biti veoma tesko ako ne i nemoguce resiti.

Uff bas mi je zao. Ma resice se nekako samo strpljenja, pa nisi ti pravio motor.

Da li moze neki vid atesta da su farovi dobri?

Ma ja bi tuzio drzavu, carinu i porez mozes da platis a da registrujes ne mozes.

Koji moj je sad taj amss neki faktor za sve? Zar nije to privatna firma? Ko je njih ovlastio da izdaju potvrde? Da se razumemo tamo se niko u motore ne razume, siguran sam.

Jbg...lopovska drzava. Problem je sto ovaj pregled obavljaju AMS, masinski fakultet ili institut u vinci, i oni su tu samo izvodjaci pregleda (kako sam svatio) i oni slike i sve podatke salju upravi za saobracaj ili tako nesto a oni odlucuju. Tako da navodno ne mogu oni da mi rese problem. Da je nepravda jeste, ali ko me pita... Sto je najgore vise nije ni englez ni srbin. Niti mogu tamo da ga prodam niti ovde. Svi su papiri odradjeni, sve je poplacano da bude srbin ali ne moze...xexe

• Svrati ponekad, 101 postova

Zao mi coveka sto gori ovako zbog bagre. Ja zato uzeh domacu 24ku sa nasim tablama. Imao sam za iste pare tek uvezenu iz Scwajca ko staklo. Sraf na sraf. Ali zajebi, kad sam video svu tu jebacinu ovde sa administracijom, lako sam se odlucio za ovu domace registrovanu, iako su plastike ko ljuske od lupanih jajeta :)

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: honda vfr 750, yamaha virago 750

Braco, prijatelji...

Sredjujem masinu. Malo estetika, mada nisam esteta. RC 24 86 god. Beli :)

Popucale su mi unutrasnje plastike prednjeg dela. To jeste ispod volana one sa leve i desne strane rezervoara.

Ima slika dole radi orjentacije mada ste skontali ( i da nije moj motor na slici :) )

Gde bi to moglo da se uzme. Na e bey-u je sa postarinom 40 eura a s obzirom da nisam esteta mnogo mi je.

Nasao sam ovde za 1800 rsd od Rc 36 al ne pasuje,,,

Dal da idem kod plasticara ili da trazim u delovima na netu...

Neki savet...

Hvala puno i zivi bili...post-34219-0-14481700-1423476352_thumb.jpg

post-34219-0-67039900-1423476358_thumb.jpg

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Koliko se meni čini, ta plastika nije farbana (kao stranice npr.) tako da ako je budeš vario (što nije nikakav problem) moraćeš posle toga a gituješ i farbaš u crno.

Moj ti je predlog da pokušaš da nađeš polovne cele. Mislim da nije puno 40 jevreja za obe plastike sa sve poštarinom.

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Ovaj motor na slici je 88 ili 89 godiste.Pazi ako narucujes te plastike,jer 86-87 god su iste,a 88-89 su drugacije.Ja imam rc-24 86 godiste,i kod mene su te plastike varene i farbane.Tesko da ces ovde kod nas naci citave plastike.Ka o sto kaze Sima,40 eura nije puno za te plastike,naravno ako nisu varene i farbane.Najeftinije ce ti biti da ih sam ugitujes i ofarbas.Evo kako kod mene izgleda,stim da kod mene ima dodato jos dva nastavka ispod.Ovako potpunije izgleda bura sa strane kad se gleda 1zdravo.gif

post-27589-0-99847100-1423512745_thumb.jpg

post-27589-0-05636600-1423512772_thumb.jpg

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Jel neko montirao standardni korman na VFR800? Razmišljam da pazarim ovako nešto, samo u srebrnoj boji:

10021629_860_11.JPG

https://www.louis.de/en/artikel/lsl-tourbar-handlebar-28-6-mm-anodised-axb3-abe/10021629?list=44911656

Evo kako to izgleda, mada nije taj korman koji ja hoću:

post-208-0-81679100-1364518239.jpg

post-208-0-92879900-1364518254.jpg

Detaljno uputstvo:

http://www.vfrdiscussion.com/forum/index.php/topic/74227-lsl-superbike-bar-conversion-5th-gen/

Evo kako izgleda na VTEC-u:

IMG_8219.jpg

http://vfrworld.com/forums/showthread.php/23677-Spiegler-Highbar-Upgrade-Nearing-Completion

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Moja dva druga imaju korman na rc46, a u montaži jednog sam i učestvovao. Ne moraš da menjaš ni creva ni sajle samo im promeniš putanju, mada nije baš srećno rešenje. Žale se na bol u leđima na dužim vožnjama,al kažu super za krivinarenje. Ja sam probao i stvarno se motor lako vozi.

Ja sam probao, na kratko doduše, meni se ne ne sviđa. Udobnije jeste ali gubi se taj "napadački" položaj. Nekako mi je bilo sve čudno. Ali kažem jako kratko sam probao.

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

I ja sam probao na kratko i nije mi se svidelo. Možda samo treba da se navikneš. Ja sam se navikao na heblove i ne bih ih menjao.

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Ja sam imao tura volan na mojoj rc-36,i nisam bio odusevljen.Putovao sam na more sa njim,i posle duze voznje osecaju se bolovi u ledjima.Za gradsku voznju je ok.Meni je to smetalo da sa tura volanom sedis pola na sicu,pola na rezervoaru,a i nemoze se neki veci tempo drzati sa sirokim volanom.Ja sam vratio fabricke heble,i ovako je mnogo bolje.Sad mogu da sedim normalno,i nemam vise bolove u ledjima,a za zadnjicu da i ne pricam1zvizduk.gif.Malo mi je jako tvrdo sediste na rc-36.Nekako mi je na 24-ki udobnije sediste,kao da je deblje tapacirano1aha.gif

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Jel neko montirao standardni korman na VFR800? Razmišljam da pazarim ovako nešto, samo u srebrnoj boji:

Uglavnom ko god je probao, vracao se na fabricki volan. Nisu oni u fabrici dzabe stavili povisene heblove umesto klasicnog kormana. Jedino su za svoju policiju u japanu stavljali klasican korman. Ali policijske potrebe po gradu su nesto drugo, a drugo je voznja na duze staze. Ako mislis samo da se svrckas po gradu i na kratkim relacijama onda probaj.

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ne, upravo je ideja da unapredim položaj za duže ture. Čudno mi je to što se ljudima javlja taj bol u leđima jer bi trebalo da je položaj nakon te promene dosta bolji, tj. trebalo bi da se sedi uspravnije. Suzuki Bandit 1250 ima takav korman i sličan položaj vozača, tako da to nije baš bezveze ideja.

Ne znam, videću još da razmislim. Dobra varijanta takvog kormana je što otvara razne mogućnosti za podešavanje položaja vozača. Samo promeniš volan. Ja bih da uzmem baš taj iz mog prethodnog posta jer nije skroz ravan i prilično približava i podiže ručke.

• Vinyl rider, 826 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Ja sam skoro kupio iz uvoza RC46 i ima guvernal . Decko koji je uvozio i kupio od coveka , tvrdi da mu je vlasnik spakovao i originalne heblove ali su se zagubili u grupnom transportu. Kao probace da nadje ali neveruje , tvrdi da su utovareni u kamion ali kad se vrsio istovar nije ih bilo.

Kad pocne sezona javicu se sa utiscima. Za sad mogu samo da ti slikam.

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Malo mi je jako tvrdo sediste na rc-36.Nekako mi je na 24-ki udobnije sediste,kao da je deblje tapacirano1aha.gif

Ako ti je jos uvijek fabricka presvlaka na sjedistu, onda je obavezno skini i stavi novu. Koža ili skaj (mislim da je skaj) zbog starosti zna da očvesne pa imas osjecaj da na kamenu sjedis. Bar kod mene je tako bilo. Sa novim skajem koji je mnoogo elasticniji osjecaj je puno puno bolji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja