woolf 475 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me vase strucno misljenje, pozeljne su prednosti i mane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Januar 23, 2012 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nevolim bas te off-road kacige jer su otvorene, i mogu kojekakve bube ,pcele,bumbari... da ti ulete u kacigu i onda bude belaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Januar 23, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izabrao trecu opciju(koju nisi naveo ),flip-up.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Januar 23, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izabrao trecu opciju(koju nisi naveo ),flip-up.... I ja mislim isto,jeste da nisi naveo flip up ali mislim da je bas za grad ona najbolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ne flip-up, vec cetvrtu opciju - enduro kaciga, cross kaciga ali ima i vizir 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Samo za petu opciju - bez kacige! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Januar 23, 2012 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan iskreno kaciga je tu zbog zastite i ja licno ne bih nista nosio osim full face-a pa mozda bude onako subjektivno onjasnjeno sledece full face + sigurnost, zastita od vetra, kise, insekata - neprakticna za stalno skidanje i stavljanje, pritom se lakse haba unutrasnjost, toplota (u slucaju da nema dobru ventilaciju) cross + stvarno ne znam, isto je kao full face samo sto ako te zadesi neka prasina ili kisa ne mozes da spustis vizir, a da nosis naocare i normalne i one bas za kros/skijanje, nije to to - taj otvor bez vizira ostavlja mnogo prostora za razne "stvari" da upadnu u kacigu, generalno isto moras da je skidas kao full face flip up + telefonirati, jesti, piti, pricati, gledati i sl. - zapravo su sa sigurnosne strane kao i jet kacige lose, za koji bod sigurnije od (barem po onome sto sam citao na netu i raznih review-a) jet i slemove to jednostavno nikada ne bih nosio iz bezbednosnih razloga ja bih licno najradije ovo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Januar 23, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Od ponudjenih svakako Full face. Po nekim statistikama, pri padu je sansa 40% da ce povreda biti u predelu brade u cijoj zastiti je full face bez premca. Od negativnih strana bi dodao na vec receno da je nezgodna za ljude koji nose naocare ukoliko nema posebne kanale za iste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolf 475 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sada sigurno nema vise dileme, znaci Full face.... i ja sam za cetvrtu opciju, enuduro kaciga sa vizirom ali koliko sam skonto imaju mnoogo visoke cene a i slabo ih ima na nasem trzistu, da li znate kako im se cene krecu, naravno od jeftinijih varijanti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jos jedan predlog, mislim da je "najgradskiji" od svih, to su nove, tzv. "Crossover" kacige, koje mogu biti i JET i FULLFACE. Na pr: http://www.nolan.it/catalogo_12.jsp?iditem=264&lng=en ili http://www.nolan.it/catalogo_12.jsp?iditem=265&lng=en ili http://www.hjc-europe.eu/en/hjc/helmets/multi-helmets/is-multi/all-in-1/ ili http://www.helmetcity.co.uk/Schuberth-J1_B22456.aspx I tako dalje, mnogi proizvodjaci ih sada imaju. Mnogi ce ti reci da je to (naravno) s*anje, ali sve te kacige imaju cak dvostruke ateste, za obe varijante koriscenja. Ove kacige karakterise daleko vece vidno polje nego kod Fullface ili Flip-up kaciga i zato su po meni zgodnije za koriscenje po gradu, jer sire polje perifernog vida. A, ja cu ti reci da, osim par puta na samom pocetku, kada sam je kupio (Nolan N-43 Air), nikada vise nisam skinuo onaj (skidajuci) podbradak, nekako sam se osecao golo, nemam pojma, ali mi veoma prija veliko vidno polje. Ako te jos nesto zanima, pitaj. Evo ti i jedan filmic: Probaj, vidi, odluci sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Januar 23, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ma sta ce ti kaciga??!! ko jos nosi kacige po gradu...kako mislis da te svi vide i prepoznaju ako nosis kacigu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Januar 23, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto gore kako i to ne samo da prepoznaju nego ti se i obraduju, kad vide da nisi polismen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolf 475 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan boki.64 samo to ce kod nas jos dugo godina biti prava egzotika gavrolini da... i ko je jos video da u gradu Bg-u ima pcela, bumbara i ostalih insekata Steel_Stallion je objasnio Hvala svima, mnogo ste mi pomogli a i koristice ostalim nubovima naravno ako procitaju ovu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan boki.64 samo to ce kod nas jos dugo godina biti prava egzotika Pa mislim da nije egzotika, evo ovaj Nolan N43 se prodaje kod nas vec 4-5 godina, a pojavio se i novi model N71 i vidjao sam ih dosta po gradu. Medjutim to nije vazno, hteo sam da ti kazem da kada budes birao kacigu obratis paznju i obavezno kupis i pinlock, jer je u prolecnim i jesenjim mesecima ili kada pada kisa, apsolutno neophodan. On doduse povecava cenu za 20-30evra, ali veruj mi da nikada neces zazaliti sto si dao pare za takvu stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 557 Napisano Januar 24, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi i od motora koji voziš.Ja imam XTX i kupio sam IXS kacigu i zadovoljan sam sa njom,tj. nekako mi se slaže uz motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 24, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan AFX FX-39 je moj iduci izbor za grada i off-a, na testovima dobija dobre ocjene a nije ni previse skupa. Doduse, ja vozim enduro pa se "uklapa" uz motor, mislim da bi na nekom nakedu izgledao ko pile sa sisama . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 557 Napisano Januar 24, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Dobra kaciga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 24, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za enduro varijantu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan AFX FX-39 je moj iduci izbor za grada i off-a, na testovima dobija dobre ocjene a nije ni previse skupa. Doduse, ja vozim enduro pa se "uklapa" uz motor, mislim da bi na nekom nakedu izgledao ko pile sa sisama . A gde kod nas mogu da se nadju ove kacige i kako im se krecu cene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 24, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan A gde kod nas mogu da se nadju ove kacige i kako im se krecu cene? Koliko znam, nigdje. Ja svoju planiram poruciti sa ebay-a, tako i inace nabavljam opremu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolf 475 Napisano Januar 24, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan svestenik na primer.... moze neki link sa ebay-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
michelangelo 113 Napisano Januar 24, 2012 U prolazu, 91 postova Lokacija: svuda po malo... Motocikl: dominantni muzjak 498ccm PD09 Prijavi odgovor kao problematičan izgleda do mosnjica. jos ako je pristojna za te pare, moglo bi da bude zanimljivo... http://www.ebay.com/itm/AFX-FX-39-DUAL-SPORT-URBAN-FULL-FACE-STREET-HELMET-BLACK-MD-/130626301177?_trksid=p5197.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26itu%3DI%252BUA%26otn%3D12%26pmod%3D130624475351%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5834679620216486703 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 24, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan svestenik na primer.... moze neki link sa ebay-a Recimo ovaj Treba obratiti paznju na to da u svim testovima navode da su velicine vece za pola broja nego sto je napisano na kacigi, a ima vise okrugao nego ovalan oblik unutrasnjosti, pa se preporucuje da se uzme broj manja kaciga. U mom slucaju, to bi trebalo biti idealno, posto ja imam bas veliku i okruglu glavu (XXL inace). Znam da je kupovina kacige preko neta veliki rizik zbog probavanja, ali probacu sa XL-om, pa ako bude premalena, prodajem je i kupujem XXL. Do sada sam se sa kupovinom kacige zeznuo samo jednom, uzeo neku HJC XXL kacigu, i bila mi je brutalno prevelika, pa sam je se rijesio u najkracem roku . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3333 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 1352 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tražio tu "Dual sport" al bile su mnogo skupe, na kraju sam kupio fullface. Ova je ekstra ako imate love: Takođe Arai XD3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...