Jump to content

Moto Zajednica

MAXI Osvajanje Transfagarašana 2012.

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6026 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Fagarašanci, vreme je da se organizujemo za nedeljno viđenje i dogovaranje. Dajte predloge kad i gde da se nađemo ( ustvari samo kad jer znamo već gde se nalazimo :) ) i gde da idemo, dal' neki kupanjac ili šta već...

Sad će nedelja, samo što nije... :aha:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova
  • Motocikl: Versys buljavi

Ja pod znakom pitanja dok se ne reši meč Djura+Arakis Vs ovlašćeni akumulator servis.

Zovem ih posle 9 pa ću znati.. :zdravo:

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 342 postova
  • Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo

ja nazalost ovog vikenda nikako necu moci da vam se pridruzim. Jedino ako odlucite da skoknete do juga Srbije posto sam tamo do 10-og.

• MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

Društvo,

Ja mogu samo da ponovim poziv za okupljanje kod mene u vikendici - selo Vlaška kod Mladenovca. To je inače na pola puta između Žablja (145Km) i Trstenika (121 Km) :zvizduk:

bgzb.jpgbgts.jpg

Na žalost, nema uslova za kupanjac, ali zato ima hladnog pića, vrućeg roštilja i debele hladovine.

• BJB Maxi Scooter Club, 469 postova
  • Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-)))

ja u nedelju idem na neku svadbu,a moja gospodja je kuma pa ne mogu bas da izbegnem to desavanje ,ne bi bilo fino a vi se sve lepo dogovorite i prenesite sto preciznije nama koji smo spreceni da dodjemo :zdravo::zdravo::zdravo:

A da zaboravih da kazem ako nekome trebaju bisage ili neka torba za put da bi mogao da se spakuje moze da se javi pa da posaljem nekom brzom postom ili nekako drugacije .....:zdravo:

Ja ako mi ona baterija ne stigne sa servisa će dođem sa auto.

Možda povezem i onog ćelavog dugajliju sa opasnim q-četom ? :zvizduk:

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

ljudi, ajmo na kupanjac u nedelju u Belu crkvu ili u Gaj na čuvenu plažu Raj na dunavskom rukavcu. Gaj je 10 km od Kovina i ima još oko 5 malo lošijim putem do plaže.tamo je stvarno mnogo lepo a blizu je.

A ako ste se već dogovorili za mesto onda ništa. samo ajd mi recite gde pa da vidim da dodjem i ja da vam uveličam slavlje povodom odlaska na rumunsku turu :moto3:

Djuxy, ne bi nas Alexanto vodio na ovakve prizore sa tvoje gornje slike, nema teorije. On bi tamo išao samo sam, bez nas. Kvaran je taj ko osmica. hehehehe

• Malo Zlo, 753 postova

Samo da pohvalim Sasu i Vesnu kao vrhunske domacine! :care: :care: :care:

Hvala na divnom danu! :)

A, Vesna je zadala zadatak svima - videli smo kako se pripremljen na sastanak dolazi! :D

Izveštaj sa nedeljnog sastanka upriličenog kod Marinkovića u vikendici od 300-tinak kvm. :staa2: Sastanak je protekao radno a naši dragi domaćini su nas ugostili kao svatove i vel'ka im Fala dok se ne odužimo. :care: Osim što su sjajni domaćini, Marinkovići su i svetski putnici pa se tako i spremaju za sastanke: Vesna je prostudirala svaki metar planiranog putovanja i milimetarski precizno navodila zaključke, savete i stavove vezane za isto. :takoje:

Dogovor po tačkama:

01. Polazak je u četvrtak 16. avgusta u 7h sa pumpe na AK!!! Da prevedem: nije skupljanje u 7h nego polazak! Nemo' da bude -_- jer će biti :rat2: Prelaskom u Rumuniju "gubimo" jedan sat a do Korvina bi trebalo stići do 15h po RU vremenu jer nam za kršten obilazak treba sat i po - dva. U 17h se dvorac zatvara.

02. Pauze u vožnji se prave svakih sat vremena u formatu: prvo stajanje "puš" pauza a drugo stajanje pauza od 15-20-tak minuta. Takav tempo će nam omogućiti da bez prevelikog umora prevalimo distancu za prvi dan. Ako neko ima potrebu da se "zalaufa" uz poštovanje znakova može napustiti grupu, oplesti po gasu pa sačekati grupu posle nekog vremena. Dogovor je da grupu vodim ja a Marinkovići da budu na začelju i da ih se ne čeka jer će oni praviti više stajanki (raznoraznih) pa da ne koče grupu. U slučaju zastoja začelje grupe će pozvati mene na mob i to će biti znak da imamo problem.

03.Dogovoreno je da se hrana za prvi dan nosi sa sobom a da večeramo u Sibiu kad stignemo. DakleM, domaća radinost ili sendviči sa benz. pumpi.

04. Ako se čuju krici iz Drakuline sobe (našeg Drakule) ne zvati muriju nipošto! :lol: E sad ko bude sa njim u sobi ::)

05.Polazak drugi dan ujutro u 7h! Vožnja do prevoja u grupi a vožnja na prevoju - svako svoj tempo i pauze. Skup gore na vrhu pa napad na južnju stranu do pogleda na stvarnu Drakulinu tvrđavu. Marinkovići žele da planinare do ruševine gore. Ako neko želi da im se pridruži - slobodno a ostali voze prevoj u kontra smeru i dalje prema Brašovu. Planinarska grupa za Brašov ide prečicom. Naći ćemo se ili u smeštaju ili na ulasku u grad - dogovorićemo se na licu mesta.

06. Treći dan - obilazak dvoraca, polazak u 10h ali nije obavezno. Kako ko želi neka taj dan provede ali neki okvirni plan je obilazak dvorca Bran, dvorca Peleš i starog jezgra Brašova. Dan sa najmanje vožnje (130 km) da se "akumuliramo" od prethodna dva dana i spremimo za 4. dan - povratak kući...

07. Četvrti dan - polazak u 7h i vožnja preko Sibiua do Sebeša. Tu se rastajemo sa Marinkovićima koji žele da odvozaju i Transalpinu i imaju još jedan dan "fore" da to obave. Ako ima zainteresovanih da im se pridruže a njima ne smeta, tu se delimo. Ekipa koja ima obaveze u ponedeljak, nastavlja prema Vršcu i pravac kući, ostali uživaju još jedan dan...

Što se tiče tehničke strane putovanja i nošenja alata i opreme, svako zna šta mu treba. Kompresor za duvanje guma imam ja kao i set za čepovanje. Sprej za gume je pametno da svako ponese. Ja imam set alata koji nosim (imbusi, šrafcigerčići, kleštanca, izolirke, sitni vilasti ključevi...) Ako imate potrebe za nekim specifičnim alatom - ponesite ga...

Ako se setim još nekog zaključka sa plenuma - rado ću ga napisati. Isto važi i za ostale prisutne...

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Ja hoću da kažem, misim, da je bata Saša promašio profesiju. Kakve zgrade, kakva arhetektura, kakav gaudi , kakav Korbizje, Sale peče roštilj tako dobro da je ladno trebao da predvodi naš team na Olimpijadi!!! :care: Bilo je svega na trpezi, počev od gibanice koja je bila kao duša, pa meso kao recimo kobasice, pljeskavice. Za desert je opet glavni kuvar Sale zavio palačinke sa EC i džemom, a bila je i Jumbo loobenica koju je djuxy dovezao svojim aftomobilom.Sve u svemu najedosmo se, a da ne bi ovo bio offrode, moram da spomenem i sastanak zbog kojeg smo tamo kao i otišli, Transfagarašan.

Hvala na lepom duženju i divnom danu u ladu ispod oraja (ne znam zašto sam malo :staa:-_- )

Po naredbi vrhovnog komandanta izvađene slike iz tepsije i evo kratkog osvrta...

Ladovina ispod ora i pomoćni šator za "ne daj" bože, sve je obećavalo dobar provod..

77EBDCCA-8282-4D46-B11A-1AB29DC52581_thumb.jpg

Izvinjavam se što nisam slikao gibanicu, ali ne ide da sa masnim prstićima tipkamo ove tačskrinove... :neznam:

Odmah po nestanku gibanice, Saša je po komandi nestao a dok smo se mi osvestili Vesna je već znalački servirala glavno jelo...

48FC54F7-14E6-CA4C-98D7-8B80D7701C11_thumb.jpg

Naravno dok smo mi dovršavali gudu, odnekud se stvoriše i palačinke

7F211D1A-D20E-F14C-8169-82CEFF06C12B_thumb.jpg

Neki od nas su se konstantno nudili za pomoć, tako što će domaćici da odvade koji komad da joj ne bude teško da nosi :nanana:

B490F0FA-7F7B-8A4A-A6FF-5AA0572FA062_thumb.jpg

F509EC5C-F283-3141-A269-E8390C360E27_thumb.jpg

Naravno sve vreme gozba je uredno nadgledana od strane urednika i kontrolisano ko je koliko pojeo

7D6C297F-E124-5E47-9213-2F9284793EF3_thumb.jpg

Na pitanje ko zna kako se reparira vodena pumpa kod Vespe iz 1947, neki su se samo osmehnuli...

6A6A9F60-4E0F-D145-BB4F-60536C010711_thumb.jpg

Nakon obilnog obroka i slatkiša, neki su samo zažalili što na rodnoj im Bežanija nemaju ovaki orah ispred ulaza

BBFAF062-777A-664A-A72C-684C4FB11BB5_thumb.jpg

i za kraj slika koja najbolje govori kako nam je bilo....

AF859075-5F3A-1441-95C4-4DB5262304B0_thumb.jpg

Kasnim na posaoooo...Hvala Saši i Vesni do nebaaaa :care:

• Podržavam 10

Alexanto nigde ne pomenu razna osiguranja :neznam::neznam: ...

uzeo sam juce 3500,00 din na godinu dana ......

Samo da napomenem da je otkazivanje sa povraćajem kotizacije moguće do 13. avgusta što znači da ako ima još neko ko eventualno ne ide (Alexa BGD zbog motora?) neka javi do 12. (nedelja)...

Osiguranja izvadite ili ovo kao cobe ili ono drugo - putno-zdrastveno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja