Cika Kure 177 Napisano Septembar 21, 2007 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Eto pridruzio sam se i ja ovoj lepoj zajednici. Predstavicu se kad kupim motorcikl, koji upravo trazim. Dugo sam bez motora i resio sam da se vratim u malo poznijim godinama (45). Otprilike sam nanisanio da uzmem Suzuki Bandit 600. Motorcikl mi treba pretezno za grad, redje za put, a i to je do 100-200km. Najradije bih kupio Yamahu FZS 600 Fazer ali za nju nemam dovoljno novaca. Gledam po inostranstvu sta se prodaje i u velikoj sam dilemi sta da radim, naslov teme sve govori. Znaci da li kupiti motorcikl starijeg godista 96-97 koji je presao recimo 20.000km ili 99 godiste ali sa predjenih recimo 40.000km. Trazim prijateljski savet sta bi ste vi uradili na mom mestu? Mogu da odvojim do 2500€ zajedno sa troskovima registracije. Hvala unapred na konstruktivnim predlozima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 21, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Eto pridruzio sam se i ja ovoj lepoj zajednici. Predstavicu se kad kupim motorcikl, koji upravo trazim. Dugo sam bez motora i resio sam da se vratim u malo poznijim godinama (45). Otprilike sam nanisanio da uzmem Suzuki Bandit 600. Motorcikl mi treba pretezno za grad, redje za put, a i to je do 100-200km. Najradije bih kupio Yamahu FZS 600 Fazer ali za nju nemam dovoljno novaca. Gledam po inostranstvu sta se prodaje i u velikoj sam dilemi sta da radim, naslov teme sve govori. Znaci da li kupiti motorcikl starijeg godista 96-97 koji je presao recimo 20.000km ili 99 godiste ali sa predjenih recimo 40.000km. Trazim prijateljski savet sta bi ste vi uradili na mom mestu? Mogu da odvojim do 2500€ zajedno sa troskovima registracije. Hvala unapred na konstruktivnim predlozima. Ti skoro pa da možeš da dohvatiš FZS600 u dosta dobrom godištu s tim parama. A o kilometraži.. jebiga, mnogo je bitnije u kakvom je stanju konkretan komad nego koliko je preš'o. I kilometraža i godište su relativni(i podložni špekulacijama), samo je stanje motora očigledna činjenica koja se ne može sakriti! Dooooobro pregledaj komad i to je to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Septembar 21, 2007 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo zbog spekulacije oko godista i kilometraze ja gledam kako bih nesto uvezao, ne kazem da su recimo svabe cvece i da nema i tamo prevara, ali ih ima znatno manje nego u nasoj lepoj zemlji Srbiji. Mahom svi koji ovde uvoze motore i prodaju, dizu kilometrazu za carinu, a na koliko je vracaju to samo oni znaju, ne kazem da su svi neposteni ali ima i takvih. Sto se Yamahe tice, dugo vec pratim oglase i nikako nisam naisao na Yamahu koja se uklapa u moju kolicinu para, a da je pristojno godiste 98-99 recimo. Hvala na brzom odgovoru, gospodine Dexxter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljakse 0 Napisano Septembar 21, 2007 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Kilometraza je relativna ne samo zbog mucki, vec i zbog toga sto nije sve jedno kako je ta kilometraza napravljena. Prilikom "paljenja gume" na kilometrazi se ne desava nista, a u motoru se itekako desava. 50 000 km po gradu znaci dosta habanja, a istih tih 50 000 km predjenih uglavnom po autoputevima (stil voznje u velikim zemalja gde su udaljenosti izmedju gradova velike - npr. SAD, Kanada, Ruska Federacija...) znaci dosta manje habanja vitalnih delova. Dosta toga zavisi i od vozaca, odnosno prethodnog vlasnika, konkretno od njegovog stila voznje i odnosa prema vozilu - tj. kako ga je odrzavao. Treba prilikom kupovine pored motora osacovati i vlasnika, a ako kupujes stranca, pogledaj u brifu i poove i godista prethodnih vlasnika. Statistika Crvenog krsta i AMS-a nedvosmisleno pokazuje da su pripadnici muskog pola mladji od 25 godina rizicni po svim pitanjima bezbednosti u saobracaju, pa i odnosa prema vozilu. 20 000 i 40 000 kilometara su male kilometraze u oba slucaja. Ne mora da znaci da je motor koji je presao 80 000 km zreo za djubre. Sto se tice starih vozila koja su se nastajala u garazi te tako nemaju ni veliku kilometrazu - to nije bas sjajan izbor osim ako je jako jeftino. Prilikom stajanja vozilo totalno zaribava ako nije propisno konzervirano, a cak i ako jeste, gumenim delovima nema spasa. U tom slucaju treba spremiti dosta novca za nove pneumatike, oringe, semeringe, gumice kocionih cilindara (to najcesce podrazumeva u stvari nove kocione cilindre) itd... Gledaj da je odnos godista i kilometraze u normali nije normalno da je motocikl star 16 godina presao 12 000 kilometara, a da nikada nije bio odjavljen(podaci se nalaze u brifu). Ko je taj koji placa registraciju svake godine, a prelazi 500 - 1000 km godisnje. Za toliko se vise isplati rent-a-bike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1738 Napisano Septembar 21, 2007 Drug član, 829 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Eto pridruzio sam se i ja ovoj lepoj zajednici. Predstavicu se kad kupim motorcikl, koji upravo trazim. Dugo sam bez motora i resio sam da se vratim u malo poznijim godinama (45). Otprilike sam nanisanio da uzmem Suzuki Bandit 600. Motorcikl mi treba pretezno za grad, redje za put, a i to je do 100-200km. Najradije bih kupio Yamahu FZS 600 Fazer ali za nju nemam dovoljno novaca. Gledam po inostranstvu sta se prodaje i u velikoj sam dilemi sta da radim, naslov teme sve govori. Znaci da li kupiti motorcikl starijeg godista 96-97 koji je presao recimo 20.000km ili 99 godiste ali sa predjenih recimo 40.000km. Trazim prijateljski savet sta bi ste vi uradili na mom mestu? Mogu da odvojim do 2500€ zajedno sa troskovima registracije. Hvala unapred na konstruktivnim predlozima. Ti skoro pa da možeš da dohvatiš FZS600 u dosta dobrom godištu s tim parama. A o kilometraži.. jebiga, mnogo je bitnije u kakvom je stanju konkretan komad nego koliko je preš'o. I kilometraža i godište su relativni(i podložni špekulacijama), samo je stanje motora očigledna činjenica koja se ne može sakriti! Dooooobro pregledaj komad i to je to.. PREPORUKA ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...