Dane Deda 2703 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Podsetila me mala Jovana KG, sa cijom sam se pricom odusevio, da i ja dam doprinos u spoznaji kako smo nekad izgledali i kakvi su nam bili motori. Divna vremena i prelepo druzenje u voznji po nekad nam zajednickoj drzavi. U to vreme {1968god.} do mora se stizalo za dva tri dana, jer se usput poneki motor pokvari pa slede mukotrpne popravke pomocu stapa i kanapa. U torbama smo nosili rezervne delove i po neki kljuc, a najbolja alatka bez koje se nije moglo bio je cekic. Nismo ni znali da postoji kisni kombinezon, vreca za spavanje a to smo nadoknadzivali sa najlonom i kartonskim kutijama, mada je i to bilo tesko pronaci. Bilo kako bilo bili smo mladi i srecni, jer smo jos tada shvatili da KVALITET ZIVOTA NE ZAVISI OD MATERIJALNIH VREDNOSTI< VEC OD KOLICINE SLOBODNOG VREMENA. Evo nekoliko slicica iz tog vremena mojih drugara i mene. Cezetke i ja u sredini. E onda je doslo ovo , i godinu ipo u cizmama al jako malo na moto-guciu. Pole vojske nastavljamo gde smo stali. Upoznajem ovo predivno stvorenje, ucim je da vozi motor, a kasnije mi postaje zivotna saputnica do danasnjih dana. I sada je iste kilaze i lepa kao i tada {bar meni tako izgleda.} Ovo sam negde iznad Rijeke. Moja Mala se umorila negde blizu mora. 44 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ima negde jos fotki, zato cekamo da ih skeniras...pa da nastavimo dalje putovanje kroz vreme!! Predivno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Dalje je sve bilo klasika, rodili se mali bajkeri, zavoleli motore i evo danas uzivam u voznji zajedno sa njima kad imaju slobodnog vremena. Nezaboravite ono sa pocetka price; KVALITET ZIVOTA ZAVISI............................................................................. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laca 10 Napisano Decembar 31, 2011 U prolazu, 39 postova Lokacija: novi sad Motocikl: Harley Davidson Fat Boy Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA CAST DANE NA FOTKAMA.SAD SI NAM DOKAZAO DA SI NEKAD DAVNO,DAVNO IMAO KOSU.HA,HA,HA.SAD BEZ ZEZANJA,SUPER TI JE OVAJ VREMEPLOV. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5167 Napisano Decembar 31, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6050 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dane alal vera! Već sam ranije napisao a sada potvrđujem: Imaš duha za 10 mladića !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ono je bilo nekad , a ovo je od letos. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10644 Napisano Decembar 31, 2011 Hronični Motociklopata, 7386 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nemam reci, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Decembar 31, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A ovako na Sajmu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan respect!! moj tata spominje javu zbrojevku,i da sam sa istom odvezen tj majka u porodiliste!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 31, 2011 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Pravi vremeplov! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan KVALITET ZIVOTA NE ZAVISI OD MATERIJALNIH VREDNOSTI< VEC OD KOLICINE SLOBODNOG VREMENA. PS Da niste mozda prije par godina bili stacionirani na Rajcu i vozikali se uokolo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan slicna je i moja prica ali sa nekoliko godina razmaka i MZ.i su bili u pitanju a poslje i jave i triumphi itd. jednom je bila zgoda da sam sa jednom curom koja je došla na more bio " dugo u noci " i kada je krenula da otiđe jer mora ici na put kuci u Suboticu vlakom iz Pule , ja sam se ponudio da cu je ja PREBACITI a jadan nisam ni znao koliko je to daleko i krenuo sam s njom i rancem bez kacige i opreme. nakon 14 sati sam došao do Subotice lud ko bik i cura skoci sa motora, da mi poljubac rece HVALA i ode. pomislio sam kako kuci sada, love malo, pocela neka kišica ali na MZ.a i pici. imao sam love za kupiti karnister od 10 litara i gledao da se dovucem s gorivom do nekog grada i onda sam tražio neki parkirani varburg i dalje znate šta je sljedilo i tako sedam puta do Pule. Dane skidam ti kapu jer znam kako je bilo u to vrjeme. bilo je odlicno. 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Decembar 31, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Predivno, romanticno i bezbrizno vreme. Zelim i Vama i Vasoj najlepsoj polovini jos puuuno lepih kilometara i nek potraje bar jos ovoliko koliko je trajalo do sada! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si Nikola , Rajac i okolina su moja omiljena destinacija. Mimi hvala puno, i ja to svima vama zelim, Covek kad nije bolestan u glavi smatra se zdravim. Bar ja to tako gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Ti svoju ljubav na čz, ja moju Ivanku u prikolicu- korpu HOREXA . Secam se bili smo atrakcija, deca su trcala za nama a Ivanka je plakala. Mladost, lepa, luda, davno prosla. Hvala za secanje na lepa vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 180 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 185 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Bravo deda,Odlican ti ovaj vremeplov a zanimljiva je i prica mileta fejzera.Imam i ja interesantnih prica iz proslog veka na motorima ali o tome drugom prilikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 150 Napisano Januar 1, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kad čitam tvoje tekstove, malo se i rastužim, jer se setim svoje prohujale mladosti. Ja sam imao NSU i sa ove distance mi nije jasno, kako sam se u onim uslovima uopšte odvažio na ozbiljnija putovanja. Relacije Sombor-Zagreb sam i noću vozio i ne mogu ni zamisliti kako bi se završilo, da mi se nešto u to vreme desilo na putu. Menije kao obavezna oprema na putu uvek bila i žica i kombinirke, a služile su mi da pričvrstim auspuh, koji je povremeno znao otpasti. Inače i mene je moja supruga, većim delom, osvojila preko motora. Na jednom od naših sastanaka, još u studentsko doba, pristala je da se po kiši odveze samnom na Sljeme (vrh severno od Zg.). Odmah sam znao da je to cura za mene! Postavi još slika ako imaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Januar 1, 2012 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Deda, pravi vremeplov! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toni08 121 Napisano Januar 1, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rolling Meadows, Illinois Motocikl: Yamaha Road Star XV 1600 Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike a sigurno I uspomene. Hvala sto si podelio ovo sa svima nama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Januar 1, 2012 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam sta da dodam. Odusevljen sam ovom pricom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Januar 2, 2012 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije auspuh otpadao samo zbog puta, kaldrme, makadama, kocke...no i gume su skakutale zbog starosti i *BAJLAGA* Crkne guma, unutrasnju zalepis. Sta sa rupom na spoljasnjoj, od jos starije spoljasnje odseces parce i to podmestis pod onu *bolju* naduvas pa teraj, nema veze sto trucka, vozi misko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Januar 2, 2012 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Deda!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokl 90 Napisano Januar 2, 2012 Old Fart, 86 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Honda NT700 VA Prijavi odgovor kao problematičan I čelavi, debeli Mokl je u 71 imao kosu i stas......i Jawu 350 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Romzzi 1 Napisano Januar 2, 2012 U prolazu, 1 post Motocikl: Piaggio - ciao CBF Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mora da je neka montaža ili photoshop,...naš Mokl sa kosom,... neverovatno,,... Svima vama Sretna nova godina,... LP Romzzi I čelavi, debeli Mokl je u 71 imao kosu i stas......i Jawu 350 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 2, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Obožavam da slušam/čitam priče iz života, poput ove. Moj pokojni deda je odvozao celu Jugu, sa Jawom (ne znam kojom) i pričao mi je dogodovštine koje su mu se dešavale na putu. To je bio život i posebna pesma! Nažalost, bio sam mali kad sam se oprostio od dede i nisam imao više prilike da slušam priče... Otac ne voli motore, pa mi je to najveća blokada do kupovine sopstvenog motora, ali vreme će pokazati, možda se promeni... Zato ljudi, nemojte se ustručavati da podelite priče,kao poput ove i slične, ima nas koji ih sve redovno čitamo i priželjkujemo da ih bude što više... Veliki pozdrav i zahvaljujem se na priči! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...