hellena 60 Napisano Decembar 31, 2011 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan No.1 No.2 No.3 No.4 No.5 Hvala svima na učešu i većem odzivu nego inače. Bar smo našli temu koja vas interesuje Jednom članu fotografija nije objavljena jer je nije smanjio. Mislim da je jasno istaknuto da fotografija mora biti smanjena, a i rekla sam da više neću da gledam kroz prste. Želim vam srećnu Novu godinu, puno zdravlja i veselja, da provedete najlepše trenutke sa svojim najbližima i da napravite puno lepih fotografija u 2012-oj! A sada glasajte za najbolju fotografiju od ponuđenih. Glasanje traje do 5.1.2012. u 20:00h Pozdrav od Helene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Decembar 31, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Želim vam srećnu Novu godinu, puno zdravlja i veselja, da provedete najlepše trenutke sa svojim najbližima i da napravite puno lepih fotografija u 1012-oj! Uh, kako bi bilo dobro da se vratimo u te godine, sevale bi LIFE fotke samo tako, zaključno sa maričkom i kosovskom bitkom Uzgred, do kada je glasanje? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Decembar 31, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan mrsav glas za 1. sliku, jer je porcija sirotinjska, tj od ove vesalice ne mogu ni oci da ti se najedu a kamo li gladan stomak 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca dorcol 113 Napisano Decembar 31, 2011 U prolazu, 66 postova Lokacija: Republika Dorćol Motocikl: Benelli TRE1130K Prijavi odgovor kao problematičan Glas za dvojku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 31, 2011 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Od fotografija hrane očekujem da mi pocure bale , a ne nagon za povraćanjem (mada i takve fotografije mogu biti fantastične). Zbog toga sam mislio da se uzdržim od glasanja, ali ponovnim pregledom vidim da bi trojka mogla da udovolji ovom kriterijumu (ali ne i nekim sofisticiranijim). Petica (Izgubljena žena na pijaci) po meni i ne spada u ovu temu. Bez obzira na moj uglavnom kritički stav želim da znate da zaista cenim trud i dobru volju svakoga ko uslika i podeli svoje fotografije sa nama. To je mnogo više od onoga što ja činim. Zbog toga se svim učesnicima zahvaljujem. Moja je želja ista kao i vaša - da nam fotografije budu još bolje. Svako dobro i sreću u Novoj godini želim svima, i naravno puno lepih fotografija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ben10 149 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mrsav glas za 1. sliku, jer je porcija sirotinjska, tj od ove vesalice ne mogu ni oci da ti se najedu a kamo li gladan stomak ovo lici na pola vesalice,sta li je to?ja sam glasao za trojku,ali mislim da obzirom kakvu je scenu imao ispred sebe,ovaj fotograf je mogao to i bolje. svim ucesnicima i glasacima zelim sve najbolje u nastupajucoj godini i puno lepih fotografija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 1, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nije bogznašta konkurencuja, trebao sam i ja da se takmičim, npr. sa ovim... hehehe http://maps.google.com/maps/place?q=Trpeza,+%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4,+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0&hl=sl&ie=UTF8&cid=1857377659661614483 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 1, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nije bogznašta konkurencuja, trebao sam i ja da se takmičim, npr. sa ovim... hehehe http://maps.google.com/maps/place?q=Trpeza,+%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4,+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0&hl=sl&ie=UTF8&cid=1857377659661614483 imao bi moj glas sigurno, ako nista ono bar zbog lucane paprike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 1, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kad nisu kalamari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 3, 2012 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljala sam da li da fotografiju br.5 objavim jer mi nije baš ispunila temu, ali reko ajde...ipak ima hrane na slici i jeste tu u prvom planu. Volela bih da je bolje i više istaknuta. Da nije ovo dvoje što pričaju i da je bliži kadar bilo bi bolje, al' već ćete vi sami proceniti. Ja nemam zamerki na veličinu porcije na slici 1, meni bi bilo dosta Ali imam zamerku na kadriranje. Nekako mi ne diše fotografija. Čaša i ivica tanjira samo što nisu isečeni. Bilo bi bolje ili da je bliži kadar pa da je u centru pažnje samo hrana u tanjiru ili ako je to već bila namera malo dalji da bi svi elementi lepo seli, mora biti i malo mesta sa strane. Fotografija br.2 mi se sviđa zbog boja, ali nije u fokusu (i ne bih to jela u životu) Fotografija br.3 je jako zanimljiva, sviđa mi se noštvo boja, površina vode. Tema je odlična, a zato moram i da dam zamerku. Kao što je neko rekao moglo je to bolje. Trebalo je uhvatiti što više da bi se prenela atmosfera užurbane pijace na vodi, opet bolje kadriranje. Ova fotografija mi se najviše dopala. Fotografija br.4 najmanje hrane najviše radosti što će da se njopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 3, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ha ha,pa na slici su samo gambori,prste smo polizali.Pazi kad su se i klinci razvalili.Helena,poziv da dodjes na gambore,da te preobratimo...hahaha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 3, 2012 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Iz mora jedem samo ribu, ništa drugo ne dolazi u obzir ma kako ukusno bilo Ne jedem ništa što liči na insekte ili je ljigavo, sluzavo i želatinasto Rakovi, krabe, gambori il' šta su već su mi samo morska verzija insekta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 3, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan bolje da sam slikao lososa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Januar 3, 2012 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Iz mora jedem samo ribu, ništa drugo ne dolazi u obzir ma kako ukusno bilo Ne jedem ništa što liči na insekte ili je ljigavo, sluzavo i želatinasto Rakovi, krabe, gambori il' šta su već su mi samo morska verzija insekta... Pojma bre ti nemash Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 3, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan kazi joj Mina,kazi joj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 3, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Iz mora jedem samo ribu, ništa drugo ne dolazi u obzir ma kako ukusno bilo Ne jedem ništa što liči na insekte ili je ljigavo, sluzavo i želatinasto Rakovi, krabe, gambori il' šta su već su mi samo morska verzija insekta... +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 3, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Fotografija treba da ima priču i to ima svaka od ovih ali svi mi vidimo različite priče kada gledamo fotografiju. Ako veliki broj ljudi vidi istu priču to je znak da je priča dobro ispričana. Ista priča mora da bude ispričana na adekvatan način, kadriranje, kompozicija, osvetljenje.... a o fokusu i drugim elementarnim stvarima je izlišno govoriti. Sve je to potrebno da bi fotografija bila "dobra" ili "najbolja". Kada se sve uzme u obzir, glasam za broj 3, mada bih je ja lično drugačije kadrirao i promenio perspektivu al to je druga priča.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 4, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi opustite se...ovo je zezanje...kolega novinar ili ti profi fotograf,da organizujes kurs fotografisanja za nas kolege bajkere.Imam alat ali evidentno ne znam da ga koristim.A voleo bih...uzeo sam canon d 450,i jos uvek nisam provalio ni pola od funkcija...fokus znam sta je,ali dalje...zato nemojte nas kuditi,vec nas edukujte malko...puno pozz...ovo je bila bas extra trema...rado sam ucestvovao,iako Helena jbg.ne voli nove insekte...haha... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 4, 2012 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Ma bre Bitno je da se družimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano Januar 4, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kada se sve uzme u obzir, glasam za broj 3, mada bih je ja lično drugačije kadrirao i promenio perspektivu al to je druga priča.... Jeste to tako u teoriji, sad kad gledamo slike i razmisljamo sta bi smo promenili Ipak, ta pijaca na vodi bukvalno vrvi od ljudi, sve se jako brzo desava i menja. Nema mnogo vremena, ni prostora za kadriranje, a posebno kada pokusavate da izbegnete gomile turista koji se tuda muvaju Sto opet ne znaci da nije moglo i bolje, ali eto cisto da i ja nesto kazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano Januar 4, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ...uzeo sam canon d 450,i jos uvek nisam provalio ni pola od funkcija...fokus znam sta je,ali dalje...zato nemojte nas kuditi,vec nas edukujte malko...puno pozz...ovo je bila bas extra trema...rado sam ucestvovao,iako Helena jbg.ne voli nove insekte...haha... Niko i ne kudi, dobra kritika ti je najbolja edukacija Funkcije mozes da provalis, samo procitaj uputsvo. Od poznavanja funkcija mnogo je bitnije da kada nesto fotografises u glavi imas ideju sta hoces da uslikas i kako bi ta slika trebalo da izgleda. A onda je samo prenes na film, pardon, karticu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bagerista 10 Napisano Januar 5, 2012 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Xingyue XY 400 GY Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas za No2 Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Januar 5, 2012 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam pobedniku, autoru fotografije br.3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 5, 2012 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Imamo problem... Pobedila je fotografija br.3 koju je napravio Whatever. S obzirom da nam se priključio u prošlom krugu u kome je i pobedio očigledno nije znao da ne može da šalje fotografiju na temu koju on zadaje. Dakle, onaj ko pobedi u jednom krugu ima pravo da zada temu, ali ne i da šalje svoju fotografiju ponovo zato što nije fer prema ostalim učesnicima. Da se ne bi dešavalo da neko već ima spremnu fotografiju i zada sebi temu koja mu jednostavno odgovara i siguran je da će pobediti. Ja sam kriva jer nisam gledala ko je koju fotografiju slao, okačila sam u žurbi. Sad šta je tu je. Za novu temu napravićemo malo glasanje. Imate dva dana da pošaljete na mail bjb.photo@gmail.com predlog za novu temu. Molim vas samo po jedan predlog! 08.01.2012. u 20:00h biće objavljeno glasanje za novu temu, dakle, vi birate! Molim vas da napišete PREDLOG ZA GLASANJE u naslovu, a u prilogu vaše ime i nadimak na forumu. Izvinite na propustu. Whatever ne brini sve je OK, znam da nisi imao to u vidu, a ja ću u sledećm takmičenju to bolje da istaknem da ne bi bilo zabune. U svakom slučaju, pobedio si, fotografija je živopisna i interesantna. Idemo dalje, šaljite predlogeeee!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ben10 149 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ihh hellena. whatever cestitam na pobedi drugoj za redom. svojim ucescem ucinio si zadnja dva kruga za nijansu zanimljivijim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...