acim 767 Napisano Decembar 17, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ti si bar iz IT branše pa bi trebao da znaš kako to ide? A ako mi postavljaš ovakvo pitanje onda ću se zabrinut šta i kako radiš? Kojom se ti logikom rukovodiš? - Stvarno misliš da diler iz Srbije može da dobije istu nabavnu cenu kao i diler iz Nemačke? Ono kao količine par stotina naspram nekoliko hiljada, uslovi plaćanja i sl... - Stvarno misliš da je cena transporta male količine uređaja proporcijalna ceni transporta za ogromnu količinu koja se na zapadu prodaje? - Stvarno misliš da je cena administracije za malu količinu uređaja proporcijalna ceni administracije za ogromnu količinu koja se na zapadu prodaje? - Stvarno misliš da RATEL ne traži ništa prilikom uvoza i da se oko toga ne mora mrdnuti prstom, a o sumi za svaki model uređaja da ne pričam? Jesam iz IT branše, ali su računari kod nas među najjeftinijima u Evropi, naročito poslednjih godinu dana. Ranije nismo imali slučajeve da gastarbajteri kupuju kod nas, ali je to sada postalo normalno. Diler iz Srbije ne nebavlja količinu kao Nemci, ali isto tako bi Garmin morao da forsira tržište istočne Evrope nižim cenama. Kako su novi motori kod nas jeftiniji nego na Zapadu? Da li RATEL stvarno kontroliše uvoz pasivnih uređaja? Možda vam kontroliše neke ozbiljnije GPS-ove, ali mi nije jasno da kontroliše obične prijemnike. Takođe mi je jasno zašto nama kontroliše wireless, tu ima i predaje i prijema, ali za GPS mi nije jasno. I nije mi jasno zašto i Infoteam nema nekada neke ozbiljne akcije, kakve postoje na Zapadu. Zar njima Garmin nikada ne odobrava specijalne rabate radi forsiranja prodaje? Znam, recimo, da nama Dell odobrava. I da budemo jasni, ja ove više tipujem na Infoteam, nego na Pegaz, mada možda grešim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5176 Napisano Decembar 17, 2011 Drug član, 1902 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan OK, uz uredjaj sam dobio legalnu SCG Route i legalni CN Europe NT. Sve je to lepo registrovano na sajtu i updateovano na poslednje verzije (firmware i karte). Nema nista nelegalno na uredjaju! Punjac je original Garmin, tako pise na njemu. Ima zelenu diodu sa gornje strane koja ulazi u upaljac. Znam kako se ubacuju karte. Dakle, Markone, kao sto vidis, sve je ispunjeno onako kako si ti napisao da treba. Mislim da je uzrok mog nezadovoljstva NAJVISE losa SCG karta. Kao primer bih ti naveo predlog MapSource programa za put od Jagodine do V.B. Vide se podesavanja rute. Pa pogledaj. Druze, problem je u tebi to to ne radis kako treba, sta vise ukrao si Lepo rece Severian ovo je cista sprdacina, jedva cekam da neke druge karte pokriju Srbiju jer kad pismeni ljudi to urade onda ce i da funkcionise kako treba Markone, nemam ja nista protiv tebe samo dajem topao savet ljudima koji hoce nesto da kupe sto ne radi kako treba, a ti bi mogao samo da budes malo realniji pa da ne ubedjujes ljude da je lopta trouglasta i da krokodili lete ali vrlo nisko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan MOTO NAVIGACIJA BEAR 3.5 inch. GPS35MT Ako je imas, kazi mi, molim te, koliko drzi baterija. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6447 Napisano Decembar 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12476 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da piše nekih 2.5 sata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2044 Napisano Decembar 17, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A u stvarnosti?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan A u stvarnosti?? Ma ne odgovara mi, cak i da drzi 2.5h. Da je bar sa AA baterijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6447 Napisano Decembar 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12476 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, pitaću pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6582 Napisano Decembar 17, 2011 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja takve stvari nalazim Na Youtube - otucaj u upiti Nuvi 550 i naci ces gomilu filmova - od raspakivanja uredjaja, preko prikaza mogucnosti i menija, do snimaka iz prakse. IZgleda, kriju nacin unosenja adrese u Dakotu. Moguce iz razloga koje je Markone naveo oko komplikacija oko unosenja adresa. Ovde sve mozes da vidis, ne vidim da je nista komplikovanije od drugih modela, pa cak i drugih proizvodjaca: http://www.youtube.c...l0l0l0l0l0ll0l0 Kao primer bih ti naveo predlog MapSource programa za put od Jagodine do V.B. Vide se podesavanja rute. Pa pogledaj. Nesto ti je tu zabagovalo, evo kako kod mene izgleda ruta sa istim podesavanjem, karta je 2.30NT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6582 Napisano Decembar 17, 2011 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Što samo da reklamiramo Nemce zar ne Čehe? Već znam što si se namestio u prvi red... sad će da počne... U pravu si, sto bi neko dao 460e i maltretirao se sa narucivanjem iz inostranstva, kad ima kod nas za 760e i nije neka razlika u ceni Eto vidiš Čehu Nije uspeo da izdrži... Pardon! Sa 10% popusta cena mu je 680 EUR kod nas sa sve SCG Route i garancijom od 2 godine u Srbiji. A ako čovek ima firmu ili nekog ko je ima, može da ga dobije za 576 EUR kada se odbije porez. Na žalost ne može da se skine cena SCG Route karte koja je bez poreza 66 EUR, ali tada bi cena bila 510 EUR. Ali dobro evo i računice za nemački zumo koji košta 460 EUR: + SCG 66 EUR (ako se kupi na firmu bez poreza). Ili staviš neku divča verziju pa se čudiš kako nema bulevara i Vrnjačke Banje. Znači 0-20 EUR u zavisnosti kako se snađeš i da li ćeš platiti da ti neki "stručnjak namesti" kartu. + Carina oko 100 EUR? Ma dobro evo 50 EUR. Ili ajde i ne mora da se plati ako prošvercuješ. Znači 0 ako si u tom fazonu. + Malo košta i put i vreme. Neka bude 0 ako ti ga plati mama, stric, ljubavnica ili firma. Ili ti neko ponudi da se džabe maltretira da ti uštediš 116 EUR (vidi dole). + Garancija koja ostaje u nemačkoj. Ne košta ništa, ali može da nastane problem ako se ne daj bože nešto desi. Dakle uz svo zezanje nemački uređaj te košta 460 EUR, a srpski 576 EUR (sa legalnom SCG Route kartom koju nemački nema). Ali da u pravu si. Isplati se Svako ima svoju računicu, a ja ne znam zašto ljudima uskratiti sve informacije? Zato što dežurni Aca i Skyrunner ne vole mene, Info Team ili Garmin? Da si se samo jos malo bolje potrudio, ispalo bi jeftinije kod tebe nego u inostranstvu, hajde, mozes ti to bolje Od svih jedino bi ti ljudima da uskratis informacije i to one najvaznije - gde ima najjeftinije da se kupi uredjaj, a kad neko postavi link sa nizom cenom, ti izvodis proracune kako je to u stvari skuplje. Nista novo od tebe. Ja da ne volim Garmin, ne bi ga ni kupio, o Info Team-u nemam nikakvo misljenje, ni dobro ni lose, ne razmisljam o njima, a tebe volim, samo se pravim Mozda ti mene ne volis sto nisam klasican potrosac, da pogledam ko je zastupnik Dakote za Srbiju i pljunem za njega 290e, nego malo procackam po netu, pa ga kupim novog za 150e+20e za uslugu donosenja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 18, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovde sve mozes da vidis, ne vidim da je nista komplikovanije od drugih modela, pa cak i drugih proizvodjaca: http://www.youtube.c...l0l0l0l0l0ll0l0 Komsija, izgleda sam ja corav, ali ne vidim kako se unosi adresa u Dakotu. Nesto ti je tu zabagovalo, evo kako kod mene izgleda ruta sa istim podesavanjem, karta je 2.30NT Ubaci 2.5NT pa probaj, ne znam sta tu ima da zabaguje, jedino losa karta. Ne znam za tebe, ali mene je vise puta mogla potpuno pogresno da povede. Sreca pa ja znam da joj ne treba slepo verovati. CN mozda bolje resava rutiranje, ali ima manje naseljenih mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 18, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se osnovne teme tice, tj predloga za navigaciju, kolko sam ja do sada naucio, Garmin je broj 1 pa nekoliko mesta prazno, ali u smislu koliko razlicitih modela nudi. Fakticki, ima za svakoga po nesto, ali nikako ne i sve u jednom pakovanju. OK biznis je to, razumem, no, ne mogu da verujem da nema drugih proizvodjaca koji nude tako, malo siru lepezu navigacija - ciljam na neki recimo odgovarajuci model Nuviju 550 ali drugog proizvodjaca. Jel postoji tako nesto? Ili prosto navigaciju koja bi ispunila moje potreba a da nije od Garmina. Ako kupim Garmina iz americe, da li mogu da se ubace srpski glas i srpska tastatura (zbog navodjenja i adresa)? Nekih drugih problema pri kupovini iz USE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Decembar 19, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Jesam iz IT branše, ali su računari kod nas među najjeftinijima u Evropi, naročito poslednjih godinu dana. Ranije nismo imali slučajeve da gastarbajteri kupuju kod nas, ali je to sada postalo normalno. Diler iz Srbije ne nebavlja količinu kao Nemci, ali isto tako bi Garmin morao da forsira tržište istočne Evrope nižim cenama. Kako su novi motori kod nas jeftiniji nego na Zapadu? Da li RATEL stvarno kontroliše uvoz pasivnih uređaja? Možda vam kontroliše neke ozbiljnije GPS-ove, ali mi nije jasno da kontroliše obične prijemnike. Takođe mi je jasno zašto nama kontroliše wireless, tu ima i predaje i prijema, ali za GPS mi nije jasno. I nije mi jasno zašto i Infoteam nema nekada neke ozbiljne akcije, kakve postoje na Zapadu. Zar njima Garmin nikada ne odobrava specijalne rabate radi forsiranja prodaje? Znam, recimo, da nama Dell odobrava. I da budemo jasni, ja ove više tipujem na Infoteam, nego na Pegaz, mada možda grešim. Eh... ja bih prvi voleo da nešto na tu temu može da se uradi. - Kada bi prvo Amerikanci shvatili da bi nama najbolje bilo direktno od njih da dobijamo uređaje, a ne preko Engleske i Hrvatske. - Kada bi Englezi imali sluha da makar oni preskoče Hrvate i direktno snabdevaju Srbiju bilo bi bolje i jeftinije. - Kada bi Hrvati imali malo sluha i dali uvozniku bolju (nižu) cenu... Na žalost Garmin je veliki sistem koji radi na profit i ne osvrće se puno na male i siromašne. Garmin da odobri rabate zbog forsiranja prodaje? U Srbiji? Prvo pitanje je: koliko povećanje prodaje planirate i koliko jedinica mislite da će se na taj način prodati? Zatim ko su glavni konkurenti na vašem tržištu? Kada dobiju odgovor zaključak je sledeći: Za celu godinu planirate da prodate kao jedan Berlin za božićne praznike? Kineske uređaje svrstavate u konkurenciju? Tako je kako je. Dell je možda malo blagonakloniji, a šta je sa Lenovom, LG-jem, Toshibom, Sony da ne pominjem... Malo sam ispao iz tih tokova. I pre 10 godina su gastarbajteri kod mene kupovali "žute" računare jer su bili jeftiniji od brendiranih. Ali kada bi pogledali cene brendiranih samo bi vrteli glavom. Čak i nije bilo brendiranih računara osim servera za velike firme. Iz istog razloga - nije imao ko da ih kupi. A pogledaj Tom Tom. Njega uopšte i nema na našim prostorima. Toliko smo sitni da smo zanemarljivi. Neko je seo i izračunao i zaključio: klanje vola za kilu mesa! I zatvorio šalter. A u EU su prvi konkurent Garminu. RATEL? Pa njih baš briga. Oni ti daju papir ako ti tražiš i platiš. A ti moraš da tražiš ako carina traži. A carina? Ja sam morao za Autocom koji je žičani sistem da tražim od RATEL-a dozvoju za uvoz jer carinik nije mogao da shvati razliku između žičane i bežične komunikacije. To ti je realnost. Dok bih dokazao da to nije u RATEL-ovoj nadležnosti roba bi mi stajala 10-14 dana na carini sa svim troškovima. Pa ti biraj šta ćeš da platiš i šta je jeftinije. A kasnije da ti vrate pare? Da... ali limburga meseca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Decembar 19, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan OK, uz uredjaj sam dobio legalnu SCG Route i legalni CN Europe NT. Sve je to lepo registrovano na sajtu i updateovano na poslednje verzije (firmware i karte). Nema nista nelegalno na uredjaju! Punjac je original Garmin, tako pise na njemu. Ima zelenu diodu sa gornje strane koja ulazi u upaljac. Znam kako se ubacuju karte. Dakle, Markone, kao sto vidis, sve je ispunjeno onako kako si ti napisao da treba. Mislim da je uzrok mog nezadovoljstva NAJVISE losa SCG karta. Kao primer bih ti naveo predlog MapSource programa za put od Jagodine do V.B. Vide se podesavanja rute. Pa pogledaj. Ok. Bez želje da se prepirem samo napominjem: - City Navigator Europe NT nisi mogao da "dobiješ" uz nuvi 1200 kada si ga kupovao. Mogao si samo da ga doplatiš na SD kartici što se jednostavno ne isplati. Tako je cena u zbiru dosta viša nego da si kupio nuvi 1250 koji sadrži i pomenutu kartu instaliranu legalno na uređaju. Ako želiš, pošalji mi serijski broj uređaja pa ću tačno znati o kom uređaju i o čemu pričam. - Punjač ako nije ovaj sa moje slike, sa priključkom pod uglom od 90 stepeni, nije za taj uređaj - nije originalni iz kompleta za nuvi 12xx i 13xx serije. Što se tiče nezadovoljstva kartom: - Proveri da li imaš najnoviju verziju MapSource softvera.. - Proveri da li si označio da neke kompletne puteve izbegava. - Zatim, označio si da maksimalno preferiraš autoputeve. Probaj da klizač staviš u sredinu. Ako baš hoćeš da ti se ruta izračuna onako kako si zamislio, moraš malo da isprobavaš razna podešavanja. Međutim, MapSource ruta može da bude kompletno različita od one koju ćeš dobiti u samom uređaju - moraš i u uređaju da ispodešavaš parametre na način da dobiješ rezultat koji ti najviše odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Decembar 19, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Da si se samo jos malo bolje potrudio, ispalo bi jeftinije kod tebe nego u inostranstvu, hajde, mozes ti to bolje Od svih jedino bi ti ljudima da uskratis informacije i to one najvaznije - gde ima najjeftinije da se kupi uredjaj, a kad neko postavi link sa nizom cenom, ti izvodis proracune kako je to u stvari skuplje. Nista novo od tebe. Sad će još Lalajko da ispadne kriv što nije stavio sve linkove gde može da se jeftinije kupi nego u Srbiji? Ima i jeftinije od onoga što je Lalajko okačio. Samo ti trebaju spretne ruke i hladni živci. I u Srbiji i u inostranstvu. Ali ne vredi sa tobom raspravljati, jer po tebi ispada da sam ja prvi stavio gde ima da se kupi, a ne da sam odgovorio na Lalajkov post. Ništa novo od tebe. Na Lalajkov link ja sam dao alternativu za one koji imaju mogućnost da to kupe u Srbiji i ne vidim kako sam ja to uskratio informaciju nekome time što sam dodao još jednu? Čak sam na Lalajkov post da je zumo 660 prava stvar dao i par alternativa. Ali ti to ne vidiš i ne interesuje te. Ja da ne volim Garmin, ne bi ga ni kupio, o Info Team-u nemam nikakvo misljenje, ni dobro ni lose, ne razmisljam o njima, a tebe volim, samo se pravim Mozda ti mene ne volis sto nisam klasican potrosac, da pogledam ko je zastupnik Dakote za Srbiju i pljunem za njega 290e, nego malo procackam po netu, pa ga kupim novog za 150e+20e za uslugu donosenja. Ovo boldovano mi je savršeno jasno, a i svima koji umeju da čitaju. Verovao ili ne, a bez uvrede, ti si klasičan Srpski potrošač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Decembar 19, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Sto se osnovne teme tice, tj predloga za navigaciju, kolko sam ja do sada naucio, Garmin je broj 1 pa nekoliko mesta prazno, ali u smislu koliko razlicitih modela nudi. Fakticki, ima za svakoga po nesto, ali nikako ne i sve u jednom pakovanju. OK biznis je to, razumem, no, ne mogu da verujem da nema drugih proizvodjaca koji nude tako, malo siru lepezu navigacija - ciljam na neki recimo odgovarajuci model Nuviju 550 ali drugog proizvodjaca. Jel postoji tako nesto? Ili prosto navigaciju koja bi ispunila moje potreba a da nije od Garmina. nuvi 550 i jeste to - za svakoga po nešto u jednom pakovanju. Ako kupim Garmina iz americe, da li mogu da se ubace srpski glas i srpska tastatura (zbog navodjenja i adresa)? Može. Ali nećeš imati kartu koja sadrži srpske adrese. Nekih drugih problema pri kupovini iz USE? Nema - ako ti nije važna garancija, legalne karte Evrope, podrška... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Decembar 19, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Lepo rece Severian ovo je cista sprdacina, jedva cekam da neke druge karte pokriju Srbiju jer kad pismeni ljudi to urade onda ce i da funkcionise kako treba Markone, nemam ja nista protiv tebe samo dajem topao savet ljudima koji hoce nesto da kupe sto ne radi kako treba, a ti bi mogao samo da budes malo realniji pa da ne ubedjujes ljude da je lopta trouglasta i da krokodili lete ali vrlo nisko Hvala na gomili uvreda iako "nemaš ništa protiv mene". Pismeni ljudi koriste sva raspoloživa slova. Zatim, na svu sreću ima pismenih ljudi koji lako mogu da razumeju da sam tu da pomognem koliko mogu, a da od tebe mogu da dobiju samo gluposti poput letećih krokodila i trouglastih lopti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21109 Napisano Decembar 19, 2011 Integrisan, 8739 postova Prijavi odgovor kao problematičan Međutim, MapSource ruta može da bude kompletno različita od one koju ćeš dobiti u samom uređaju - moraš i u uređaju da ispodešavaš parametre na način da dobiješ rezultat koji ti najviše odgovara. E, ovde si naveo nešto što me NAJVIŠE nervira kod Garmina. Prosto fali jedna opcija za rutu "Forsiraj", tako da ono što napraviš u Mapsourcu, SIGURNO i POTPUNO bude isto na uređaju (pod pretpostavkom iste karte). Naravno, ja lično sam se navikao na te bubice i tačno znam kako da postavim rutu da kasnije nema problema, ali prosečnom korisniku ova razlika prosto nije jasna. PS: isto je i sa Basecamp-om;), tj. nije do MApsource-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 19, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E, ovde si naveo nešto što me NAJVIŠE nervira kod Garmina. Prosto fali jedna opcija za rutu "Forsiraj", tako da ono što napraviš u Mapsourcu, SIGURNO i POTPUNO bude isto na uređaju (pod pretpostavkom iste karte). Jesam li dobro razumeo? Napraviš rutu u MapSource-u, preneseš je u uređaj, i da bi ruta bila ista, moraš ručno da podešavaš parametre u uređaju? Neće MapSource da mu kaže "postavi parametre ovako kao što je kod mene"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21109 Napisano Decembar 19, 2011 Integrisan, 8739 postova Prijavi odgovor kao problematičan Markone - moram da ti nešto kažem drugarski (evo, veruj bar meni da si mi zaista simpatičan, tj. simpatičan mi je svako ko se u ovom usr#nom vremenu lavovski bori da preživi i vodi posao): Nikada, ali nikada ne možeš da pobediš u raspravi sa mušterijama (a to ljudi ovde, potencijalno ili i sasvim direktno, jesu). Znam da ti je temperament drugačiji, ali ponekad (zbog sebe) - najbolje da udahneš tri puta pre nego pritisneš "Reply". Jbg, Garmin jeste nerazumno skup ovde. I dodatno stoji da kupovina ovde ne znači NIŠTA sigurno u vezi sa podrškom. Prosto u jednom trenutku Infoteam odluči da mu je dosta, ili Garmin/Navigo promeni politiku i papa... Ja npr. odlično poznajem jednog kupca jedne skupe naprave za komunikaciju, a ti odlično poznaješ prodavca . I kada je, posle nekog vremena, podrška zatrebala - iz rečenog razloga i uz najbolju volju prodavca, podrške jednostavno nije bilo i opet sam morao da se snalazim (kao da sam doneo u cegeru uređaj iz Luisa). Ili da kažem ovako: ja da nisam bio u prilici da Zuma kupim na firmu i da mi navigacija nije trebala jedan dan "za sutra", NIKADA ne bih dao 150 eur više... Prosto, to je princip upućenog potrošača. NIKADA ne plati mnogo više danas za ono što će ti MOŽDA trebati sutra. I na kraju - još jednom, nadam se da ćeš razumeti dobronamernost ovog posta. Nemoj da polemišeš npr. oko ove komunikacione naprave . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21109 Napisano Decembar 19, 2011 Integrisan, 8739 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, ovde si naveo nešto što me NAJVIŠE nervira kod Garmina. Prosto fali jedna opcija za rutu "Forsiraj", tako da ono što napraviš u Mapsourcu, SIGURNO i POTPUNO bude isto na uređaju (pod pretpostavkom iste karte). Jesam li dobro razumeo? Napraviš rutu u MapSource-u, preneseš je u uređaj, i da bi ruta bila ista, moraš ručno da podešavaš parametre u uređaju? Neće MapSource da mu kaže "postavi parametre ovako kao što je kod mene"? Dobro si razumeo. Ipak, da budem jasan: ovo je specijalan slučaj i dešava se tek retko i ponekad, na malim putevima uglavnom i vukojebinama. Al' zinat kad najmanje treba (npr. u letu menjaš na alt. rutu u vožnji). Večina korisnika nikada neće primetiti opaj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 19, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pfff... čudno, to bi trebalo da je (sa programerske strane) extra jednostavno uraditi, prosto ne verujem da ne postoji negde (makar nelogično skrivena) opcija da se to odradi sa kopiranjem svih podešavanja.... možda je neko neslaganje verzije MapSource i uređaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 19, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li sam ja to dobro razumeo?! Dakle, posto hocu da zamenim GPS za onaj koji, izmedju ostalog, ima i mogucnost cuvanja ruta tj. prebacivanja napravljenih ruta u MapSource-u na GPS, kada prebacim rutu, on NECE da me vodi po njoj?!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21109 Napisano Decembar 19, 2011 Integrisan, 8739 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pfff... čudno, to bi trebalo da je (sa programerske strane) extra jednostavno uraditi, prosto ne verujem da ne postoji negde (makar nelogično skrivena) opcija da se to odradi sa kopiranjem svih podešavanja.... možda je neko neslaganje verzije MapSource i uređaja? E, veruj - ne postoji. A nije ni neslaganje. Ali, kao [to rekoh - vecina korisnika (cak i vecina motociklista) zbog default setovanja i uobicajenih okolnosti koriscenja ovo nikada nece primetiti. Edit: @dane Bez drame To se desava ponekad. Ali se desava... Ipak, veruj nekome ko je dosta toga probao od tih gps zezalica: za planiranje puta Mapsoruce je, uz sve slicne sitne mane, apsolutno superioran softver. Zumo jeste najkvalitniji uredjaj za koji ja znam i prakticno jedino sto sam ja probao da je "set&forget", tj. namestis i prosto radi. Da li vredi tih para, ocigledno je individualan zakljucak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 19, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Bez želje da se prepirem samo napominjem: - City Navigator Europe NT nisi mogao da "dobiješ" uz nuvi 1200 kada si ga kupovao. Mogao si samo da ga doplatiš na SD kartici što se jednostavno ne isplati. Tako je cena u zbiru dosta viša nego da si kupio nuvi 1250 koji sadrži i pomenutu kartu instaliranu legalno na uređaju. Ako želiš, pošalji mi serijski broj uređaja pa ću tačno znati o kom uređaju i o čemu pričam. - Punjač ako nije ovaj sa moje slike, sa priključkom pod uglom od 90 stepeni, nije za taj uređaj - nije originalni iz kompleta za nuvi 12xx i 13xx serije. Naravno da nisam ovde da se prepirem, vec trazim pomoc, i svakako bi se potrudio da je dobijem. "City Navigator Europe NT 2010.10 Central & Eastern Europe Limited, Deluxe All Regions, Apr 09" sam dobio na uredjaju, ne na kartici. Registrovao sam uredjaj na my.garmin sajtu, i tada sam dobio jos nekoliko besplatnih updateova CN Europe, tako da mi je trenutna verzija "City Navigator Europe NT 2012.10, Central & Eastern Europe - Map only, Apr 11 ", i nemam vise besplatnih updateova. To je ustvari karta istocne Evrope (nemam Spaniju, Francusku). Punjac nije pod 90 stepeni, vec je prav, medjutim, nesumljivo je da je original, e sad, mozda i od drugog uredjaja, medjutim, kada sam otvarao kutiju, sve je tu bilo spakovano "fabricki". Što se tiče nezadovoljstva kartom: - Proveri da li imaš najnoviju verziju MapSource softvera. naravno - Proveri da li si označio da neke kompletne puteve izbegava. ne - Zatim, označio si da maksimalno preferiraš autoputeve. Probaj da klizač staviš u sredinu. kada stavim u drugi polozaj radi ok, ali sam hteo da prikazem da karta ima bagove Ako baš hoćeš da ti se ruta izračuna onako kako si zamislio, moraš malo da isprobavaš razna podešavanja. Međutim, MapSource ruta može da bude kompletno različita od one koju ćeš dobiti u samom uređaju - moraš i u uređaju da ispodešavaš parametre na način da dobiješ rezultat koji ti najviše odgovara. Ovo mi je takodje jasno; uredjaj nema slajder za izbor puteva, ima samo najkraci put, najbrze vreme i najmanje goriva, dok na MapSource ima mnogo vise opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5030 Napisano Decembar 19, 2011 Ne silazi, 5606 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo sto ste naveli za Garmin, ove bagove...POSTOJE! I po meni nisu u pitanju podesavanja, a mislim ni karte. Ne mogu da tvrdim sta je. Desavalo mi se i na zapadu i kod nas. Uz odgovarajuca podesavanja dobijao sam predloge puta kao Dane. Desavalo se i kao kod Severiana da kruta iz Map Sourca nije bas ta na uredjaju. Prosle godine u Italiji zadam jednu rutu i dobijem predlog potpuno idiotski. Bez menjanja podesavanja koja su do tog trenutka radila OK. Dodjem kuci i tu istu rutu Map Source izbaci bas kako treba. Ove godine ubacim novu kartu i softver i prvo sto sam probao, zadao sam tu rutu (cisto za kontrolu), i dobio normalan predlog. Ali to je samo jedan od slucajeva. Postoje stalno...samo kako rece Severian, navikao sam na te bubice (postao sam pravi Garmin user) pa ih ignorisem. Samo se pitam da li je to OK za premium brend (a i model uredjaja) u navigaciji. Sve ono da je uredjaj po sistemu plag and play-jeste. I nemas problem sa kontaktima, vodootpornoscu i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...