JankoR 471 Napisano Decembar 11, 2011 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Imali što ljepše no kad radite ono što volite a plus vas za to i dobroo plate. Radim za mrske nam okupatore (stare i nove) i da bi na djelu pokazali saradnju dvije države a da ta saradnja nije samo da mi tj oni (mislim na strance) daju pare ovoga puta smo mi tj oni (mislim na našu državu) dali neke pare da ih mi tj oni (mislim na okupatore) pametno potroše. Ako je ko shvatio što sam rekao da nastavimo no neznam đe stadoh . Pošto je jedan od partnera iz priče min turizma normalno je da je priča bila vezana za poboljšanje turističke infrastrukture. Da ne davim, Crna nam Gora je prepoznata kao raj za planinare ,bicikliste i motocikliste u opšte ljude koji vole prirodu i već je dosta urađeno na markaciji staza, rekonstrukciji planinarkih domova ali treba još dosta toga uraditi i između ostalog napraviti i dosta skloništa duž staza da bi putnici namjernici imali đe da sklone glavu u slučaju nevremena. Pošto smo takvi kakvi smo (mislim na nas), jednom biciklističkom klubu trebalo je dvije godine da se nakani da prođu jednu stazu u dužini od 700km i predlože mjesta za skloništa a uz to da im bude doobro plaćeno. Kako sutra ili sledeće nedelje cijenjene gospode nije nikad dolazilo tako ja na jednom sastanku rekoh sram ih bilo ma ja bi to uradio za pola para. Moja šefica viđe priliku da se završi posao i malo uštedi i posla me na motolaninarenje :dance: . Naravno zvah čuvenog jarana DRMRa da ide samnom, pa Gunju, pa Ljubišnju ali naravno da nisu mogli, skoro sam shvatio da vole više da gledaju slike nego da voze :mrgreen: , od svih je jedino moj brat bio raspoložen da ide samnom. Jedini mali problemčić za njega je bio što nikad u životu nije sjeo na motor sa brzinama ali naučiće on to lako za pet minuta i još reče ja ću vozit ovog ljepšeg -wr450 a ti vozi ovaj grđi tt600 :o (nema veze o motorima ali umije izabrat). Istog trena stvorih sliku u glavi kako ispravlja krivinu neđe u Platijama i lako ga odbih ali nisam moga ga odbit da ide samnom kao suvozač :doh: . Spakovah šator, dvije vreće za spavanje, malo benzina za rezervu , hranu i napumpah gume na preko 2ipo atmosfere jer ipak crni TTR treba da nosi dva konja od 110kila + opremu. Probudih se u 5h oran za avanturu, obukoh se upalih motor očekujući buraza ali njega nema pa nema. Posle 15min čekanja ga zvah i dobih odgovor da je odustao jer bi bilo preveliko maltretiranje i meni i njemu i poželje mi sretan put. Pade mi malo kamen sa srca jer sam znao đe idem i kako gadnih dionica ima đe je jednom oprto a kamoli dvojici a opet mi bi žao zbog druženja i zbog sigurnosti jer Peđa bašš dobro poznaje planine nam drage domovine. Imao sam knjigu puta i precizne instrukcije kuda moram proć i tako krenuh džadom PG-Kolašin đe me sačeka najsitnija kiša i prepade me dobro jer mi je plan bio da pregazim golu Sinjajevinu đe gromovi tuku kad je vedro a kamoli kad kiša pada. Skrenuh ka Lipovu i pravac prevoj Vratlo i Sinjajevina, srećom na planini me sačeka sunce koje me pratilo i naredna tri dana bez kapi kiše. U stvari imao sam takvu sreću da sam ili bježao kiši ili sam išao za njom ali bukvalno. Ko nije odustao do sad :mrgreen: taj će viđet i malo slika koje odavno dugujem ali od slikanja jedino mi je veća dusa da iste postavim na forum. Knjiga puta sam morao striktno da poštujem i tu nastaju prvi manji problemi jer je proljeće i putevi u opšte ne postoje već se ponegdje u zelenoj travi nešto nazire što je prošlog ljeta možda bio put a možda i nije :think: Prvih par slika je uspon iz Lipova na Vratlo ostale su Sinjajevina preko Staračkog polja poslednje ulazak u selo Gomile. Dalje me knjiga vodi na Njegovuđu pa Žabljak i dalje prema Maloj Crnoj Gori. dolje Sušičko jezero Potom par slika Nedajnog Posle Trse se spustam u Žineplu i naravno sliko nisam. Od Plužina nastavljam prema Stabni ,Orah, Smriječno, Goransko.idem malo džadom i u Rudinice se spuštam na Pivu i prelazim u Bezuje pa Dubrovsko, Duži -sela uz kanjon Nevidio. Spustam se u Šavnik i odatle u selo Bijelu Manastir Bijela. Potom iz Bijele idem u Miloševiće , Kruševice i penjanje na Krnovo. Sa Krnova vuk zavija dobro došla Klaudija .Klaudija Šifer sjeća li se ko kad je bila tunj Gvozd, Ćeranića gora, Lukavica.. Crkva na Lukavici i Hotel u izgradnji naravno Kapetanovo jezero a odatle spust ka kamenim Rovcima Vjerovali ili ne ovo je dio puta na Spustu prema selu Veljem Dubokom (na slici dolje).Ma muke sam mučio prilikom ovog spuštanaja i ne samo tu već čitavo vrijeme jer mi motor nikako nije odgovarao, nikako nisam mogao da ga iskontrolišem. Sav u znoju sam stao i sjeo jer je borba bila baš žestoka i ukapiram što je po srijedi. Pa ja sam bio napumpao gume na preko 2,5 atmosfere jer je trebao brat da ide samnom :doh: . Izduših gume na pola i moje sreće i olakšanja. Popeo sam se opet na vrh uzbrdice da se spustim kao čoek a ne ka kukavica sinja . Od Veljeg dubokog se spustam u Međuriječje i svraćam u Mrtvo Duboko da zajmam malo benzina jer mi prestoji MAGANIK.Uzgred budi rečeno benzin sam dobro bio isplanirao premda mi je rezervar samo 10L i boca od 2L u ruksaku. Sipao sam u Kolašinu,Žabljaku,Šavniku,kod kuma u Kruševice, kod prijatelja u Mrtvo duboko, u Nikšiću. Kroz gornja Rovca se penjem na Maganik za koji nemam dovoljno riječi i dovoljnog broja koji bi opisao tu količinu golog kamena . Odatle se spustam prema Župi Nikšićkoj ali prvo rudnici glinice Prelijepi manastir Sv Luke u Župi. Odatle idem ka Morakovu pa zabran Kralja Nikole Uspon na Prekornicu Devič Bor i put prema Studenom I vikendica mog druga Rokija koga sam tog dana zvao u 6 ujutro da ga obradujem da sam mu ispred vikendice. Možete zamislit da vas neki zaludnjak zove u 6 ujutro + subota neradni dan da vas obraduje. Ee mislim da bi ste mu se svi nahebali majke . Toliko od mene, dva ipo dana sam se fino vozio i uživao i isto toliko pisao ovi putopis sa malo slika. Živjeli i praštajte 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano Decembar 11, 2011 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10658 Napisano Decembar 11, 2011 Hronični Motociklopata, 7392 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan bem mu sunce pocecu i ja uskoro da vozim enduro prelepo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Decembar 11, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan "Sam , za svoj groš". Najčešće-najlepše. Bravo Voleo bih da vozim za tobom po "vrletima" CG. Mozda mi se nekad i posreci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spori 63 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan Totalno ludilo, svaka ti cast, sumnjam da bi se setio boljeg nacina da zaradis novac od toga... Mnogo ti zavidim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Decembar 11, 2011 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekli - ni manje zemlje ni veće ljepote A dok ministar ne odštampa prospekt, spremi se ti da se na proleće prihvatiš i posla turističkog vodiča za sve forumaše-enduraše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Decembar 11, 2011 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,prelepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 11, 2011 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva svaka čast pa nisu me na muke stavljali nego sam uživao bašš. Ovo sam odvozio prije dvije godine a od tad je još koji kilometar dodat na brojčanik. Tako drugari ko voli dobrodošao je. Živjeli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 11, 2011 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepa priroda...stvarno ima smisla praviti enduro voznje u Crnoj Gori! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Decembar 11, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan UHHHH!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 15, 2011 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E vala vredelo je svake pare sto si dobio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni Vuk - Milos 95 Napisano Decembar 15, 2011 U prolazu, 94 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R65LS, Drag Star 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenooo 46 Napisano Decembar 15, 2011 pustolov :), 98 postova Motocikl: XT 660 R Prijavi odgovor kao problematičan joj i ja bi ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Decembar 16, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strale 83 Napisano Decembar 16, 2011 Teoreticar, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: V strom 650 2008-2013, Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Slike kad vidim zapitam se gde sam dangubio letos!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 16, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa Krnova vuci viju, zovu Shifer Klaudiju. Svaka cast. ps. jel lego asfalt izmedju Milosevica i Krusevica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 180 Napisano Decembar 16, 2011 Svrati ponekad, 186 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan pa organizuj isto takvo putovanje pa da dodje ko hoce a ti nas vodi da i mi uzivamo pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 16, 2011 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Lego asfalt Mile lego na moju zalost , poziv vazi a detalje kad dodje vrijeme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano Decembar 16, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Uh kakve staze ovo bi trebalo obici ako me popusti jebena diskus-hernija zbog koje sam i prodao motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blue Rider 9 210 Napisano Januar 15, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad - Herceg Novi Motocikl: Suzuki Intruder VS 800 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast moram kupiti enduro i običi malo tuda divno je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...