petar_lord 902 Napisano Jun 17 (promenjeno) Zainteresovan, 406 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Za sve vozace Majesty Drustvo , upravo sam se vratio sa puta od 1650km . Voznja pomesana sa stresom, strahom, uzbudjenjem, radovanjem, pogledima prelepe okoline-prirode.. npr: Jutro u Ksamilu kraj mora, popodne cist planinski vazduh nacinolnog parka na 1000mnv, predvece miris Ohridskog jezera.. Majesty nije stucnuo, trosio oko 3.2 , borio se sa izazovima kako dolikuje njegovom imenu.. Promenio Jun 17 član petar_lord 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
džemsi 2 Napisano Jun 18 U prolazu, 5 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pozdrav. Imam majesty 400 2008g. Od 4000-4500 obrtaja nešto se čuje neprijatno ne umem da objasnim kao neke vibracije neki lim da vibrira. Niko nije siguran šta je ali dva majstora sumnjaju na auspuh. Ima li neko da je imao takav problem ili eventualno da neko prodaje fabrički auspuh? Ovi zamenski što se deru me izluđuju. Motor ide odlično i nikakvih problema nemam u vožnji sem tog zvuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
džemsi 2 Napisano Jun 18 U prolazu, 5 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, petar_lord je napisao: Za sve vozace Majesty Drustvo , upravo sam se vratio sa puta od 1650km . Voznja pomesana sa stresom, strahom, uzbudjenjem, radovanjem, pogledima prelepe okoline-prirode.. npr: Jutro u Ksamilu kraj mora, popodne cist planinski vazduh nacinolnog parka na 1000mnv, predvece miris Ohridskog jezera.. Majesty nije stucnuo, trosio oko 3.2 , borio se sa izazovima kako dolikuje njegovom imenu.. Znači nisam najgori ja sam pre par dana bio Niš- Berane prespavao i vratio se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Jun 18 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pozdrav. Imam majesty 400 2008g. Od 4000-4500 obrtaja nešto se čuje neprijatno ne umem da objasnim kao neke vibracije neki lim da vibrira. Niko nije siguran šta je ali dva majstora sumnjaju na auspuh. Ima li neko da je imao takav problem ili eventualno da neko prodaje fabrički auspuh? Ovi zamenski što se deru me izluđuju. Motor ide odlično i nikakvih problema nemam u vožnji sem tog zvuka.Нема логике на основи сумње да мењаш део, или је ауспух или је нешто другоSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marstef 0 Napisano Jun 18 U prolazu, 5 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam prošle nedelje bio na putovanju mažestijem do grčkog primorja (oko 1000km). Sve bilo ok samo što mi je malo pustio ulje onde na kućištu filtera vazduha sa leve strane. Do čega to može biti, osim do godišta jer je mažesti 2004 god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Jun 18 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam prošle nedelje bio na putovanju mažestijem do grčkog primorja (oko 1000km). Sve bilo ok samo što mi je malo pustio ulje onde na kućištu filtera vazduha sa leve strane. Do čega to može biti, osim do godišta jer je mažesti 2004 god?То је за Мажести нормална појава, па и за много других скутера.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 178 Napisano Jun 18 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom duže vožnje na većim obrtajima, odušak uljnih para koji se luftira u airbox izbacuje uljene pare koje se kondenzuju te ih ti vidiš kao ulje u airboxu, nekog srećnog rešenja nema, osim pražnjenja onog malog rezervoara za ulje u airboxu, redovnog praćenja nivoa ulja, ima da se kupi ne znam za motore, ali kod Amera se to zove oil catch can, služi da hvata to ulje koje bi inače završilo u airboxu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marstef 0 Napisano Jun 18 U prolazu, 5 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni to nije smetalo ništa, nije ni pokazalo na meraču da je izgubio ulje.Bitno da nije ništa strašno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
džemsi 2 Napisano Jun 18 U prolazu, 5 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Krokodilo je napisao: Нема логике на основи сумње да мењаш део, или је ауспух или је нешто друго Sent from my SM-G998B using Tapatalk Znam, logično ali ne znam kako da rešim drugačije a nervira me. Posle 4500 ništa. Mislio sam da kupim pa ako nije to da prodam auspuh neka i izgubim 10-20€ nije opasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.agoslav 4 Napisano Jun 21 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Zamolio bih za malu pomoc, drugari. Kako se skidaju ove male sijalice na Majesty-u 400 2009.god, pokusavao sam da okrecem i nije mi poslo za rukom, a ne bih bas da vucem kao sivonja, za slucaj da je to pogresan nacin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 35 Napisano Jun 21 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Zaokrece se na jednu stranu, a posto je gumeno grlo deluje kao da nece, jer je mekano, ali mora da se prakticno odvrne i zavrne nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
džemsi 2 Napisano Jun 26 U prolazu, 5 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi, otkrio sam definitivno šta mi probija mozak. Ili je vulkanizer ili majstor neko mi nije vratio limče koje pritiska pločice na zadnjim kleštima. Ima li neko da proda? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fandjo 1992 1 Napisano Jul 6 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Drugari imam problem sa pumpom za gorivo na Yamahi Majesty 400 dajte neki predlog koju pumpu da stavim? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 7 Napisano Jul 11 U prolazu, 7 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan @guzva Jesi li promenio? Šta si stavio i kakva su ti iskustva? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 7 Napisano Jul 11 U prolazu, 7 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 6. 2025. at 22:17, Uros Novi Sad je napisao: Ja sam stavio malossi komplet kvacilo sa 5 lamela i belim oprugicama i centralna bela opruga malossi. Kod mene je svakako i bilo sa 5 lamela i pre malossija. I kakav je rezultat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 35 Napisano Jul 18 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Fabricko kvacilo sam morao da zamenim jer mi je otisla korpa i dobila osmicu pa mi je malossi bio odlican izbor. Sto se rezultata tice zadovoljan sam, ima glatak start po gradu kad se sto puta krece i staje. Oprugice su bele turing opcija i centralna opruga je bela. Lepo odvaja sa dosta manje vibracija od fabrickog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bucke 10 Napisano Jul 24 U prolazu, 54 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Dva dana tragam za podatkom koja je originalna težina rolnica kod Majesty 400. Na nekim sajtovima je 15 gr a na nekim 18 gr. U Platneru, da ne veruješ, nemaju tu infomaciju, samo kataloški broj. Verujem da su sa lakšim rolnicama viši obrtaji i da je motor startniji ali je meni važnije da mi putna brzina od recimo 120 km/h bude na nekim umerenim obrtajima. Pitanje je da li ću to dobiti sa 18 gr rolnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 35 Napisano Jul 24 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Bucke je napisao: Dva dana tragam za podatkom koja je originalna težina rolnica kod Majesty 400. Na nekim sajtovima je 15 gr a na nekim 18 gr. U Platneru, da ne veruješ, nemaju tu infomaciju, samo kataloški broj. Verujem da su sa lakšim rolnicama viši obrtaji i da je motor startniji ali je meni važnije da mi putna brzina od recimo 120 km/h bude na nekim umerenim obrtajima. Pitanje je da li ću to dobiti sa 18 gr rolnicama. Kod mene su 15g 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jul 24 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima očigledno više modela Majesty, i više tipova varijatora. Najbolje je da naručiš odgovarajuće za tvoj tačan model i godište. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Jul 24 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dva dana tragam za podatkom koja je originalna težina rolnica kod Majesty 400. Na nekim sajtovima je 15 gr a na nekim 18 gr. U Platneru, da ne veruješ, nemaju tu infomaciju, samo kataloški broj. Verujem da su sa lakšim rolnicama viši obrtaji i da je motor startniji ali je meni važnije da mi putna brzina od recimo 120 km/h bude na nekim umerenim obrtajima. Pitanje je da li ću to dobiti sa 18 gr rolnicama.Мислим да је 20гр. оригинал. Димензије 25х15Malossi Multivar ролнице су 12грДимензије 25х14,9Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bucke 10 Napisano Jul 24 (promenjeno) U prolazu, 54 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Napisao si i 20 i 12 gr a to su krajnje težine. U Moto Bike-u su naveli da odgovaraju 12, 14, 15 18 i 20 gr za Malossi rolnice a nemaju precizno koje su original. To je ujedno i odgovor Bozi da sam zvao onda i Platner da narucim kod njih ali i oni nemaju na lageru a znaju samo kataloski broj a ne gramažu. Promenio Jul 24 član Bucke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jul 24 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi proizvođači ne navode gramažu uz kataloški broj, da ne olakšavaju kupcima da nađu zamenske na drugom mestu. Zato kažem, naruči od Platnera, trebalo bi da po VIN broju znaju koje tačno idu, jer ima više generacija. Ili još bolje, otvori CVT, pa izmeri koje su sad, tako ćeš znati sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...