Milan N 1 Napisano Februar 12, 2015 U prolazu, 9 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna za yamahu majesty 400 šata je to kada se na kratko daje gas, lupa (zvuk metal na metal) imam utisak da je negde oko varijatora. Rolnice nisu,promenio sam rolnice i opet lupa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jahac 2 Napisano Februar 18, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kako mislis kada lupa na jacim obrtajima ili na leru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano Mart 7, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan od pre 10ak dana sam vlasnik yamahe majesty 400, 2008.god, presla 14000, sve fabricko na njoj, menjano ulje i filteri i promenjene plocice.Sta treba da pogledam, proverim? Ulje cu svakako promeniti odmah (ne znam koje je prethodni vlasnik sipao, pa dajte savet i oko toga)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Mart 7, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Честитам,и добро дошао на ове стране. Што се тиче течности,погледај по мануалу градацију уља,за мотор и пренос и то стави,промени антифриз. А што се тиче произвођача имаш пар реномираних типа:Мотул,Бардал,Ипон,Мобил и тако то,види шта фабрика препоручује,трeбало би да је Yama lube. Прегледај пренос,каиш,ролнице,уље у кочницама и то би било то за почетак. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Mart 8, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ima ovde sa se skine manuel http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/89244-maxi-servis-info-links-data/ za Majesty 400, tu ces sve naci o gradaciji ulja, koliko ga ide itd.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 28, 2015 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano April 2, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam palio motor citavu zimu. Trebao bi ulje da promjenim. Da li da prvo upalim da malo odradi pa da ispustim ulje, ili da odmah ispustim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4699 Napisano April 2, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ga upali da promeša ulje kroz mašinu pa dok je agregat topao - ispuštaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 19, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan ljudi imam sledeci problem na majesty 400, koci mi prednji tocak, na oba diska, po malo, ne nesto preterano, ali kad kad recimo rukom zavrtim on stane odmah, i cuje se kako plocice struzu kad se vozi.Prvo sam cistio klipove na klestima, mada nisu bili prljavi ali sam ih ocistio, znaci do toga nije.Menjao sam komplet ulje i ispustio vazduh, ni do toga nije.Rucica lepo vraca, znaci ni do onog klipa gore na bocici nije,i ne znam sta moze da bude problem.Na jednoj strani koci malo vise, ali koci na obe.Ne znam sta tu jos ima sto moze da pravi problem, molim vas za bilo kakvu pomoc??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano April 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Diskovi su ti pravi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano April 19, 2015 U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan Menjao si ulje da li ti je preko maksimuma ulje u posudi?Nesmes da sipas preko maksimuma, moguce da si sipao vise ulja i klipovi u kljestima nemogu da se vrate zbog toga i koci po malo ,otvori posudu sa uljem izvadi spricom malo ulja pa probaj rukom da okrenes tocak vidi da li se lakse okrece odmah ces znati da li je do toga pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 19, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan diskovi su pravi 100%, jer ni u jednom delu ne popusta, nema da kad okrenem tocak negde zakacinje negde ne, nego non-stop zakacinje.Sad cu da probam ovo sa uljem pa cu da javim odmah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 19, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan izvadio ulje spricem, opet ista prica, ne koci puno ali se tocak kada ga okrenem rukom ne zaustavlja postepeno vec odmah stane, ukocii jos jedna stvar mi se desava, kad krecem trese mi volan i tablu, isto i kad vozim umereno pa dodam gas.Promenjen je kajs i rolnice pre 3-4 dana, isto se desavalo i pre, do cega to moze da bude, znaci kad dajem gas vibrira volan i instrument tabla i vizir?gume nisu sigurno, felne nisu sigurno,neki majstor mi rece da je korpa, kaze nakrivo se najela i treba da se obradi.Znaci trese samo pri dodavanju gasa, na konstantnoj brzini ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 20, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, imam sledeci problem, u pitanju je yamaha majesty 400 2008.god, desava se da kad krecem vibrira volan i trese celu tablu sa vizirom, to se desava i u voznji kad dodajem gas, na konstantnoj brizini ne, i kad pustim gas ne desava se.Motor je presao 14.000km, zamenio sam mu kajs i rolnice pre 10ak dana, isto se desavalo i pre toga.Negde sam citao da treba skinuti kvacilo i podmazati, a negde sam citao da korpa pravi problem, pa pitam ovde sta to moze da bude i kako to resiti?Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano April 20, 2015 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan verovatno bi trebao da zamenis rolnice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 20, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan zamenio sam rolnice i kajs, stavio novo sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 20, 2015 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan proveri korpu.i za svaki slucaj nosace motora,silen blokove itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 20, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan kako da proverim to sve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukikos 28 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 100 postova Motocikl: Suzuki Burgman K7 Prijavi odgovor kao problematičan meni se to desavalo pri samom polasku,cim krenem da dodajem gas javlja se vibracija...nakon ciscenja CVT- a,pranja lamele i podmazivanja to je nestalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 20, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li ukratko da mi napises sta treba da ocistim,operem,podmazem.Sutra planiram da to otvorim i pogledam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano April 20, 2015 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim druže da to ne može ukratko . Ako te ne mrzi ima jedna tema člana Markulja (vidi sadržaj člana) o servisiranju i reparaciji kvačila. Ne može bolje objasniti niko sve u reči i slici, doduše za bugi 400, ali princip je isti .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4699 Napisano April 21, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Tema o Yamaha Majesty 400 već postoji pa se ova tema "seli" tamo da ne razodnjavamo priču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomiBGD 47 Napisano April 21, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: HONDA X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi novo kvacilo.... i to malossi multivar 2000, mislim da ce te kostati 180-200e... Sve ostalo ce ti biti bacanje para zato sto su im to generalno mane,pricam ti iz licnog iskustva.. Icices da zamenis opruge,pa ces da "mozda" lepis lamele itd.... i na kraju opet isto,a vise se iscimas i das brdo para i na kraju ces opet kupiti novo Ja sam krenuo od rolnica,kaisa,opruga,lamela i nista...tj i dalje su se osecale vibracije... Ili ocisti kvacilo od prasine i ako ne prestane kupi Malossi multivar(jos ces dobiti malo vise snage) Ima par ljudi koji imaju isti i prezadovoljni su..pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crash88 0 Napisano April 23, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty Prijavi odgovor kao problematičan Ocistio sam kvacilo, podmazao, sad nema vise da se oseti na volanu, samo pliva.Jos jedno pitanje imam, vrlo cudno,naime, napred imam dva diska, i desna strana,tj. desna klesta koce tocak, ne preterano ali koce, kad okrenem rukom recimo tocak se odmah zaustavi.Radio sam sledece stvari, skidao klesta,sve funkcionise lepo, menjao ulje u sistemu cak dva puta, lepo ispustao vazduh, cak sam i skinuo desna klesta i izvadio klipove da pogledam gumice, sve ko novo, zapravo motor je presao 14000, i jeste novo.Znaci koci mi samo desna strana,kad skinem desna klesta onda ne koci,a ovako koci i to kostantno koci, ne da u nekom trenutku popusti, nego kao da je uvek malo pritisnuta kocnica,a rucica lepo vraca,znaci nije do onog klipa gore koji pritiska rucica.Kad pritisnem kocnicu rucica ne igra, znaci disk nije kriv, vazduha nema, ne znam sta moze da bude problem i molim za bilo kakvu pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano April 23, 2015 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti je levi dick i klesta namenjen za kombinovanu kocnicu odnosno prednju i zadnju?? Sto se desnog tice, jel kad vracas cilindar u klesta jel ide tesko ili lako?? Ako ide tesko onda zameni gmice kocionog cilndra, i to 90% najvise glavi samo ona prva gumica tzv prasinar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...