Ninja7 31 Napisano April 30, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Heh necu da vam kazem da sam moj uzeo bez centralnog stendera... jednostavno ga nema... izgleda neko hteo da mu izgleda sportskije ... al' zato cu sad sa prijateljem da pravim stender za zadnji tocak... sto me dovodi i do pitanja... posto taj ortak ima gsxr-a hoce da pravi onaj stender sto se ubaci u sredinu motora i podigne ga celog i sa tockicima pa mozes da baratas sa njim kako hoces... i ja se primim rekoh hocu i ja... kad ja tamo a ono medjutim ... izgleda da na ovim nasim nema tih rupa na sredini, ima jedna na kojoj je neki plasticni poklopac a ne mogu da vidim lepo ali izgleda da ima i druga ali je ispod maske... znaci cak i ako su to te rupe morao bih da busim masku...cccc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano April 30, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Heh necu da vam kazem da sam moj uzeo bez centralnog stendera... jednostavno ga nema... izgleda neko hteo da mu izgleda sportskije ... al' zato cu sad sa prijateljem da pravim stender za zadnji tocak... sto me dovodi i do pitanja... posto taj ortak ima gsxr-a hoce da pravi onaj stender sto se ubaci u sredinu motora i podigne ga celog i sa tockicima pa mozes da baratas sa njim kako hoces... i ja se primim rekoh hocu i ja... kad ja tamo a ono medjutim ... izgleda da na ovim nasim nema tih rupa na sredini, ima jedna na kojoj je neki plasticni poklopac a ne mogu da vidim lepo ali izgleda da ima i druga ali je ispod maske... znaci cak i ako su to te rupe morao bih da busim masku...cccc... to su verovatno rupe od osovine zadnje viljushke... al takav shtender nije predvidjen za korishtenje dalje od kuche.. ja sam ipak za da kupish centralni za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano April 30, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Super ideja i lepa realizacija Marko Mario. Merac temperature ne treba jer sam i ja cuo da to jos niko nije uspeo da pregreje i da se pre pregreje neki agregat sa vodenim hladjenjem nego taj sa uljem. Inace skoro je isto od 81-82 godine sto govori da je super masina. Jedan lik mi je skoro rekao da i da hoces ne mozes da ga pregrejes jer ima neki senzor i kad se pregreje stane i mozes samo da sedis i cekas pored njega hahahha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano April 30, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Heh necu da vam kazem da sam moj uzeo bez centralnog stendera... jednostavno ga nema... izgleda neko hteo da mu izgleda sportskije ... al' zato cu sad sa prijateljem da pravim stender za zadnji tocak... sto me dovodi i do pitanja... posto taj ortak ima gsxr-a hoce da pravi onaj stender sto se ubaci u sredinu motora i podigne ga celog i sa tockicima pa mozes da baratas sa njim kako hoces... i ja se primim rekoh hocu i ja... kad ja tamo a ono medjutim ... izgleda da na ovim nasim nema tih rupa na sredini, ima jedna na kojoj je neki plasticni poklopac a ne mogu da vidim lepo ali izgleda da ima i druga ali je ispod maske... znaci cak i ako su to te rupe morao bih da busim masku...cccc... to su verovatno rupe od osovine zadnje viljushke... al takav shtender nije predvidjen za korishtenje dalje od kuche.. ja sam ipak za da kupish centralni za motor Posto ja imam nizbrdicu od ulaza u dvoriste do garaze problem je posle izaci jer moram da okrenem motor na malom prostoru (a garaza mi je puna nekih gluposti) ili da ga guram u rikverc uzbrdo, pa bi mi taj stender lepo legao ali dzaba kad ne moze... ...nego kako da trazim taj centralni stender, jel' bas poseban za njega ili odgovara i neki drugi... posto ni to nije lose imati... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano April 30, 2012 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovo http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003235 Ja sam napravio sebi izaslo me nista para sve sam imao u garazi nije bas takav al radi poso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano April 30, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Heh necu da vam kazem da sam moj uzeo bez centralnog stendera... jednostavno ga nema... izgleda neko hteo da mu izgleda sportskije ... al' zato cu sad sa prijateljem da pravim stender za zadnji tocak... sto me dovodi i do pitanja... posto taj ortak ima gsxr-a hoce da pravi onaj stender sto se ubaci u sredinu motora i podigne ga celog i sa tockicima pa mozes da baratas sa njim kako hoces... i ja se primim rekoh hocu i ja... kad ja tamo a ono medjutim ... izgleda da na ovim nasim nema tih rupa na sredini, ima jedna na kojoj je neki plasticni poklopac a ne mogu da vidim lepo ali izgleda da ima i druga ali je ispod maske... znaci cak i ako su to te rupe morao bih da busim masku...cccc... to su verovatno rupe od osovine zadnje viljushke... al takav shtender nije predvidjen za korishtenje dalje od kuche.. ja sam ipak za da kupish centralni za motor Posto ja imam nizbrdicu od ulaza u dvoriste do garaze problem je posle izaci jer moram da okrenem motor na malom prostoru (a garaza mi je puna nekih gluposti) ili da ga guram u rikverc uzbrdo, pa bi mi taj stender lepo legao ali dzaba kad ne moze... ...nego kako da trazim taj centralni stender, jel' bas poseban za njega ili odgovara i neki drugi... posto ni to nije lose imati... Pozz http://www.ebay.co.uk/itm/Suzuki-GSXF-600-GSX-600-F-Center-stand-/221000108339?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3374a20933 evo ti centralni za gsxf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja021 40 Napisano April 30, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: VAROŠ NOVOSADSKA Motocikl: PAN EUROPEAN Prijavi odgovor kao problematičan Produžetak vizira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano April 30, 2012 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To je dobro za vas velike.Nama kratkima ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Maj 1, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Produžetak vizira I ne pokida to kad vozis brze preko 200 i jace?Ne gubi se stabilnost ili tako nesto ? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Maj 1, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovo http://www.louis.de/...tnr_gr=10003235 Ja sam napravio sebi izaslo me nista para sve sam imao u garazi nije bas takav al radi poso. E vidis to je extra ideja, samo mi jos centralni stender fali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Maj 1, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Heh necu da vam kazem da sam moj uzeo bez centralnog stendera... jednostavno ga nema... izgleda neko hteo da mu izgleda sportskije ... al' zato cu sad sa prijateljem da pravim stender za zadnji tocak... sto me dovodi i do pitanja... posto taj ortak ima gsxr-a hoce da pravi onaj stender sto se ubaci u sredinu motora i podigne ga celog i sa tockicima pa mozes da baratas sa njim kako hoces... i ja se primim rekoh hocu i ja... kad ja tamo a ono medjutim ... izgleda da na ovim nasim nema tih rupa na sredini, ima jedna na kojoj je neki plasticni poklopac a ne mogu da vidim lepo ali izgleda da ima i druga ali je ispod maske... znaci cak i ako su to te rupe morao bih da busim masku...cccc... to su verovatno rupe od osovine zadnje viljushke... al takav shtender nije predvidjen za korishtenje dalje od kuche.. ja sam ipak za da kupish centralni za motor Posto ja imam nizbrdicu od ulaza u dvoriste do garaze problem je posle izaci jer moram da okrenem motor na malom prostoru (a garaza mi je puna nekih gluposti) ili da ga guram u rikverc uzbrdo, pa bi mi taj stender lepo legao ali dzaba kad ne moze... ...nego kako da trazim taj centralni stender, jel' bas poseban za njega ili odgovara i neki drugi... posto ni to nije lose imati... Pozz http://www.ebay.co.u...=item3374a20933 evo ti centralni za gsxf ... ma videcu ako uspem nekako ovde da nadjem, sigurnije mi i jednostavnije...a i nisam siguran da je to nesto povoljno, ima i postarina i provizija a nisam siguran ali zar ne bi trebalo i opruga da ima, i neki sraf jbg, doduse to je manji problem ali, kad se vec placa ... malo cu da rastrubim ovde pa mozda naletim na neki... hvala u svakom slucaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja021 40 Napisano Maj 2, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: VAROŠ NOVOSADSKA Motocikl: PAN EUROPEAN Prijavi odgovor kao problematičan Produžetak vizira I ne pokida to kad vozis brze preko 200 i jace?Ne gubi se stabilnost ili tako nesto ? Pozdrav. Stvarno ne znam šta da ti odgovorim na ovo pitanje,osim da je vizir još na svom mestu. Skrojio sam ga od nekog starog,pobelelog i izgrebanog komada vizira koje mi se vuče po garaži nekoliko godina.Sečeno je ubodnom testerom,fenom grejano da bi se savilo,oblikovano oko kačice za mast(ako znaš šta je to).Nekoliko puta skraćivano i oblikovano,i nekoliko desetina puta montirano i demontirano,dok nisam dobio ono što sam hteo od ovog vizira.Polirano u nekoliko prelaza vodenom šmirglom raznih granulacija i nekoliko fela polir paste.I na kraju po ivici navučen keder sa silikonskim lepkom(čisto dekorativnog karaktera).Nije testiran u vazdušnom tunelu,nije napravljen od materijala iz NASA programa,nije radjen high tech alatima,ali meni radi posao više nego što sam očekivao.Sa std vizirom sam imao gadjanje vetra u grudi,ulazak vetra ispod kacige,neopisivu buku u ušima.Čak se primeti poboljšanje i sa suvozačkog mesta,nema više lelujanja kacige levo-desno(zajedno sa glavom i vratom). I još jedna stvar,ne naplativ posao ako radiš drugome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Produžetak vizira I ne pokida to kad vozis brze preko 200 i jace?Ne gubi se stabilnost ili tako nesto ? Pozdrav. Stvarno ne znam šta da ti odgovorim na ovo pitanje,osim da je vizir još na svom mestu. Skrojio sam ga od nekog starog,pobelelog i izgrebanog komada vizira koje mi se vuče po garaži nekoliko godina.Sečeno je ubodnom testerom,fenom grejano da bi se savilo,oblikovano oko kačice za mast(ako znaš šta je to).Nekoliko puta skraćivano i oblikovano,i nekoliko desetina puta montirano i demontirano,dok nisam dobio ono što sam hteo od ovog vizira.Polirano u nekoliko prelaza vodenom šmirglom raznih granulacija i nekoliko fela polir paste.I na kraju po ivici navučen keder sa silikonskim lepkom(čisto dekorativnog karaktera).Nije testiran u vazdušnom tunelu,nije napravljen od materijala iz NASA programa,nije radjen high tech alatima,ali meni radi posao više nego što sam očekivao.Sa std vizirom sam imao gadjanje vetra u grudi,ulazak vetra ispod kacige,neopisivu buku u ušima.Čak se primeti poboljšanje i sa suvozačkog mesta,nema više lelujanja kacige levo-desno(zajedno sa glavom i vratom). I još jedna stvar,ne naplativ posao ako radiš drugome. Hvala na detaljnom uputstvu Ne znam sta je kačice za mast ? Super je stvar posto se dobro ponasa pri svim brzinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Maj 7, 2012 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima neki dobar strani sajt za nase motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Maj 7, 2012 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://katriders.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Maj 7, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Kolege ne radi mi merac goriva. Plovak se lepo mrda i to nije frka.Gledao sam u rezervoar nema neke prljavstine ili nesto. Ponekad al ponekad samo pokaze po nesto al uglavnom stoji na "E" prazan. Sta da radim? Da kupim novi negde, popravim to ako moze ili? Pozdrav Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Maj 7, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Kolege ne radi mi merac goriva. Plovak se lepo mrda i to nije frka.Gledao sam u rezervoar nema neke prljavstine ili nesto. Ponekad al ponekad samo pokaze po nesto al uglavnom stoji na "E" prazan. Sta da radim? Da kupim novi negde, popravim to ako moze ili? Pozdrav Hvala. premeri otpor na kablu od plovka... sa desne strane rezervoara se nalazi spojnica, otkachish i uzmesh instrument (multimer) i premerish vrednosti... u krajnjem sluchaj mozhda se spoj razlabavio pa probaj da raskachish pa opet zakachish, ochistish il neshto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Maj 7, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudino na brzom i preciznom odgovoru. Testiracu to prvo. Kolege ne radi mi merac goriva. Plovak se lepo mrda i to nije frka.Gledao sam u rezervoar nema neke prljavstine ili nesto. Ponekad al ponekad samo pokaze po nesto al uglavnom stoji na "E" prazan. Sta da radim? Da kupim novi negde, popravim to ako moze ili? Pozdrav Hvala. premeri otpor na kablu od plovka... sa desne strane rezervoara se nalazi spojnica, otkachish i uzmesh instrument (multimer) i premerish vrednosti... u krajnjem sluchaj mozhda se spoj razlabavio pa probaj da raskachish pa opet zakachish, ochistish il neshto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Kolege koje ulje sipate u Suzane? Ja sam sipao Motuv V 300 ovo najskuplje valjda preporuka prijatelja majstora. To je cisto sinteticko. Neko kaze da treba kao polu sintetika.Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Maj 8, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 4T 15W50 sintetika je sledeche koje chu da sipam, javim kakvo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Maj 8, 2012 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koncepcija naših motora je stara i zadovolja va je čak i mineralno ulje,ali ipak treba sipati nešto bolje kao neka polusintetika.Ne treba preterivati sa nekim sintetikama i fenserajem jer to može još i štetu da napravi. Ja lično sipam http://www.profaco.rs/proizvodi/motocikli/moto-4hp-eco-10w40.html Zadovoljava jedan standard više nego što suzuki traži i cena mu je više nego prihvatljiva u odnosu na ostale. Ima na tržištu kod nas još ulja u toj klasi sa kvalitetom i cenom samo nemojte preterivati. Ovaj tip motora se vozi zato što je jevtin u održavanju ,a ne da se na njega bacaju pare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja021 40 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: VAROŠ NOVOSADSKA Motocikl: PAN EUROPEAN Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 8, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koncepcija naših motora je stara i zadovolja va je čak i mineralno ulje,ali ipak treba sipati nešto bolje kao neka polusintetika.Ne treba preterivati sa nekim sintetikama i fenserajem jer to može još i štetu da napravi. Ja lično sipam http://www.profaco.rs/proizvodi/motocikli/moto-4hp-eco-10w40.html Zadovoljava jedan standard više nego što suzuki traži i cena mu je više nego prihvatljiva u odnosu na ostale. Ima na tržištu kod nas još ulja u toj klasi sa kvalitetom i cenom samo nemojte preterivati. Ovaj tip motora se vozi zato što je jevtin u održavanju ,a ne da se na njega bacaju pare. Jel ovo uzimaš direktno od distributera, na adresi na sajtu? Jel ovo cjena 430din litar? Koliko dugo ga sipaš, kako se pokazalo? @paja021 Nešto slično piše i kod mene u manualu, jer je i moj motor zastarjele koncepcije. Jesi ovo stavio zbog ovog Elf ulja ili ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja021 40 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: VAROŠ NOVOSADSKA Motocikl: PAN EUROPEAN Prijavi odgovor kao problematičan Ne odnosi se samo na Elf već na sva ulja za ovu generaciju motora. Ovo MOTO 4HP ECO 10W40 sam po Jevtinoj preporuci sipao prošle sezone.Posle 2,5-3000 km je menjač počeo da se glasnije "oglašava" i kada sam ga ispustio bilo je dosta razbijeno i retko.Po meni,za ovakav motor u kombinaciji sa bržom vožnjom,ovo ulje radi posao ali samo do ove kilometraže.Posle Elf-a sam sipao Silkolene komp4 10w40,mada za tople dane može i 20w50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 8, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A, znači 10w40 ti se razrjedio poslje 2-3000, u sezoni? Misliš li da bi bilo razlike da si sipao Elf koji je 20w50? http://www.profaco.rs/proizvodi/motocikli/moto-4dx-ratio-20w50.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...