Jump to content

Moto Zajednica

BJBikers VITEZ 2011

Recommended Posts

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Postoji nešto što je neraskidivo vezano za svakog istinskog ljubitelja moto-putovanja.

Oni koji ne voze motor reći će to je – pivo. Nije to tako daleko od istine ali oni bolje upućeni znaju da je to:

Humanost i Solidarnost.

Mnogo je primera, nama znanih i neznanih u kojima je bajkerska humanost i solidarnost potvrđena na delu, tačnije na drumu.

Među hiljadama naših poruka, komentara, putopisa i vesti postavljenih na ovom našem Internet forumu, mnogo je i onih u kojima se neposredno pominju upravo humana dela i dela solidarnosti koje su negde na drumovima učinili naši drugari.

Zbog toga smo prošle godine odlučili da ustanovimo :

Priznanje za najplemenitija dela Godine

BJBikers Vitez

Cilj nam je da, kroz javno priznanje i počast koju odamo zaslužnim pojedincima, afirmišemo, negujemo i odamo počast upravo humanosti i solidarnosti kao osnovnim etičkim principima na kojima se temelji BJBikers moto-zajednica.

Pozivamo vas da u ovoj temi iznesete svoje predloge o tome ko po vašem mišljenju treba da ponese ovu zaista časnu titulu BJBikers Viteza za 2011. godinu.

Svoj predlog treba da obrazložite ili da jednostavno date link na temu unutar BJBikers foruma za koju smatrate da sadrži obrazloženje. Rok za predlaganje je PETAK 02. Decembar 2011.

Odluka o dodeli priznanja biće objavljena u ovoj temi u PONEDELJAK 05. decembra 2011. godine a svečano proglašenje i promocija BJBikers Vitezova biće obavljena na

DRUGOJ HUMANITARNOJ BJBIKERS MOTO ŽURCI 09. DECEMBRA 2011

VAŽNA NAPOMENA:

Molim vas da imate u vidu da ovo nije poziv na glasanje.

Takođe, molim vas da se suzdržite od diskusije o tome koga je neko predložio i zašto ga je predložio. To je stvar lične percepcije i poštujmo legitimno pravo svakoga ko to želi, da iznese svoj predlog, a takođe i pravo osnivača BJBikers moto-zajednice da Priznanje koje nosi to ime dodele po sopstvenoj volji i savesti.

U prilogu je Odluka o ustanovljavanju priznanja sa kriterijumima na bazi kojih se mogu davati predlozi odnosno na bazi kojih se donosi odluka o dodeli priznanja.

Hvala svima unapred na saradnji.

A ovo su naše nominacije, hronološki prema datumu događaja odnosno objavljivanja na forumu:

Mile Fazer – skoro da ne postoji član BJBikers moto zajednice koji je najavio da će voziti kroz Pulu ili u okolini Pule a da nije pozvan i ugošćen od strane Mileta Fazer-a. I prosle i ove godine ljudi oduševljeni Miletovim gostoprimstvom otvarali su teme ''Jedan je Mile'' .

http://forum.bjbiker...ost__p__1156107

http://forum.bjbiker...post__p__882066

Robin Hood – pokrenuo inicijativu, organizovao i neposredno pomogao siromašnom 17-godišnjem dečaku Peri iz Lomnice kod Kruševca, istrajavši do kraja u svojoj humanoj nameri. Njegova nominacija se može smatrati za nominaciju svih onih forumaša koji su mu se priključili i podržali ga u ovoj akciji.

http://forum.bjbiker...e-kod-krusevca/

motoholic – mnogo je razloga zbog kojih je Bane zasluzio ovo priznanje. Njegov dom, trpeza i njegova garaža već dugi niz godina su sigurno utočište i svratište za sve bajkere sa naših prostora koji se zapute drumovima Amerike. U ovoj 2011. godini nominovan je, pored ostalog i za sledece:

http://www.adventure...ica-dan-32.html

http://www.adventure...ica-dan-33.html

http://www.adventure...ica-dan-34.html

http://www.adventure...ica-dan-35.html

http://forum.bjbiker...ost__p__1146615

Pružanje prve pomoći nastradalim u saobraćajnoj nesreći je ljudska a i zakonska obaveza. Međutim, u ovim teškim vremenima kada je čovek čoveku sve više vuk, ljudskost ume često da zakaže. Zakon još češće. Sve dok je to tako, smatramo da ovakva dela zaslužuju priznanje. U tom smislu za Priznanje su predloženi:

nexteen pomogao i pruzio prvu pomoc nastradalom motociklisti i devojci - suvozacu na mestu nesrece

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/70276-sabracajka-zrenjanin-20082011/page__view__findpost__p__1135476

Almighty – na vest da je motociklista u njegovom kraju imao udes, odlazi kuci po motor, izlazi na lice mesta i pruža pomoc nastradalom kolegi - motociklisti

http://forum.bjbiker...ost__p__1156147

Jedna od dobrih, starih vrednosti po kojoj nas stranci još uvek po dobru pominju jeste gostoprimstvo. Ne retko, mnogi stranci se čude u kojoj meri znamo biti gostoprimljivi. Verujemo da se ona dva Italijana koje je Goran Tini sreo na svom putovanju ka Alpima, u Hrvatskoj, koje je skrenuo u dom svoje tazbine, nahranio, napio ;) i odmorio...još uvek čude čudu.

http://forum.bjbiker...ost__p__1178915

i

Gabor Saghmeister – ovde je svako obrazloženje suvišno.

Svaki njegov nastup na Dakar Reliju je VITEŠTVO par-excellence....uostalom kao što je to cela njegova karijera vrhunskog sportskog motocikliste.

Moram vam reći da je po pitanju Gabora odluka o dodeli priznanja već doneta. Takođe vam moram reći da je Gabor sa zadovoljstvom prihvatio da primi ovo simbolično priznanje BJBikers Moto Zajednice...

i moram vam reći da nam je Gabor obećao da će nam se pridružiti 09. Decembra 2011 na Humanitarnoj BJBikers Moto Žurci, da lično primi Priznanje, ukoliko ga obaveze prema predstojećem Dakar Reliju ne spreče u tome.

http://forum.bjbiker...ost__p__1188225

QpLHC_bjbikersvitezpriznanje7.jpg

clgCS_bjbikersvitezpriivak785.jpg

BJBikers Vitez - Odluka o ustanovljavanju priznanja.pdf

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 923 postova
  • Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3

Svaka cast na temi i skidam kapu svim dobrim ljudima sa ovog foruma. I sam sam umeo da budem u nevolji na drumu i znam koliko znaci kada se osecam skoro sigurno, gde god da sam, jer imam u imeniku prijatelje sa ovog foruma. Ljude dobre volje da pomognu ili te ugoste, olaksaju muku ili ulepsaju zivot.

• Podržavam 1

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Svaka cast na temi i skidam kapu svim dobrim ljudima sa ovog foruma. I sam sam umeo da budem u nevolji na drumu i znam koliko znaci kada se osecam skoro sigurno, gde god da sam, jer imam u imeniku prijatelje sa ovog foruma gde god da sam. Ludi dobre volje da pomognu ili te ugoste, olaksaju muku ili ulepsaju zivot.

Braleee, izmeni boldovanu rec ili ce te izbegavati ljudi dobre volje :nanana: Kada malo bolje razmisim moze i zarez da pomogne posle reci ludi :jee:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 923 postova
  • Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3

Svaka cast na temi i skidam kapu svim dobrim ljudima sa ovog foruma. I sam sam umeo da budem u nevolji na drumu i znam koliko znaci kada se osecam skoro sigurno, gde god da sam, jer imam u imeniku prijatelje sa ovog foruma gde god da sam. Ludi dobre volje da pomognu ili te ugoste, olaksaju muku ili ulepsaju zivot.

Braleee, izmeni boldovanu rec ili ce te izbegavati ljudi dobre volje :nanana: Kada malo bolje razmisim moze i zarez da pomogne posle reci ludi :jee:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Pa ti nisi normalan, umro sam od smeha. Gde ga nadje :care:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Pozivamo vas da u ovoj temi iznesete svoje predloge o tome ko po vašem mišljenju treba da ponese ovu zaista časnu titulu BJBikers Viteza za 2011. godinu.

Niko.

Mislim da su dobra dela i pozitivna energija koju čovek širi oko sebe sami po sebi nagrada. Poštovanje kolega i prijatelja. Ovakvim izdvajanjem jednog samo se može baciti koska. Protiv sam ovakvih "radnik meseca" fazona.

• Podržavam 5

• Svakom po zasluzi, 12435 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

U pravu si. donekle :) Nije cilj ovim priznanjem distancirati i izdvajati neke ljude medju nama vec im odati zahvalnost za nesto plemenito sto su ucinili i sto bi se, relativno brzo, zaboravilo.

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha TZR 50

Evo i ja da se javim i ako nisam imao nameru da bilo sta komentarisem , no posle kontam , da recimo ovo delo koje sam ja ucinio , ucinio bi svako od vas , znaci po meni nista posebno ... jes da sam ostao zatecen vasom namerom da mi se uruci ova vrsta priznanja , ali nema onog kome to ne bi imponovalo... ovo sto ste me i spomenuli tj. setili , je za mene velika cast ... nazalost ja nisam bajker , vec imam sina koji je vas kolega , i s obzirom da visim ja na forumu vise nego on , moze se raci da sam vas , makar u dusi ... HVALA jos jednom na svemu , ja svakako nemogu i necu prisustvovati skupu u BG , a to da li je ovako nesto potrebno ili ne , nezelim komentarisati jer nisam ni merodavan ... pozdravljam sve i nemojte zameriti na ovom smaranju :)

• chef, 1843 postova

biti vitez, prema ovim propozicijama koje ste predložili, je stvar igre slučaja, osnovne kulture i kućnog vaspitanja. osim akcije koju je pokrenuo nenad a krunisao banetov tata svi drugi primeri su impulsivna/instinktivna reakcija na slučaj koji se desio. i ja razumem što će se ljudi osetiti kao i nexteen. smatraće da je to normalno, da se podrazumeva i da bi to svako uradio.

da li ćeš ili nećeš naleteti na nekoga koga bi svratio na ručak - ne znaš. da ćeš širom otvoriti vrata svog doma ljudima koje poznaješ godinama (da li se manje poznajemo ako smo se samo čitali a nikad videli?) je deo tvoje ličnosti i odgoja. ili jesi ili nisi.....

bez ikakve namere da umanjujem doprinos svetloj strani sile, svakog pojedinačnog čoveka pomenutog u uvodnom postu, želim da dodam da ima još kategorija za koje bi se mogla dodeliti priznanja i tako uticati i na svest i pokretačku energiju ostalih stanovnika ove naše zajednice.

recimo,

- explorer godine (ko je najviše putovao)

- putopisac godine (najbolji putopis)

- sam šepard medalja (za najboljeg organizatora grupne vožnje)

- chef de partie godine (čija je klopa bila najbolja na druženjima)

- mlatimudija star of D year (DJ godine)

... i takooo... nadam se da će te me ispravno razumeti. bilo bi lepo da podržimo, istaknemo i pohvalimo svesne i namerne akcije koje nas sve koji smo prisustvovali izdižu iz opšte depresije i mrtvila i služe kao inspiracija drugima. pohvala akcijama a ne samo reakcijama.

• Podržavam 6

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Da ne odgovaram posebno, mislim da je svaki post iznad sasvim na mestu i mogu samo da kažem da smo dugo pre pokretanja ove akcije bili u dilemi između onoga što je Slaninar napisao i što je u osnovi čista istina i ovoga što je smisao i cilj Priznanja.

Kod mene lično prevagnulo je sledeće:

Postoji izreka: Pametniji popušta. S tim u vezi postoji i izreka: Kad bi pametniji uvek popuštali, svetom bi vladale budale.

Lično mislim da su pametni oko nas previše popustili. Uz pametne, popustiili su pošteni pa za njima i plemeniti... na kraju smo ostali da čitamo, slušamo i gledamo samo o onima koji ne popuštaju nikako: o sebičnim, koristoljubljivim, ostrašćenim, agresivnim, o gordima...

Dakle smisao i cilj ovog Priznanja je da pomogne i podstakne pametne i plemenite među nama da ne popuštaju.

O samim kriterijumima se uvek može razgovarati a posebno o razradi koju O'šonesiZ govori. Zašto da ne :neznam:

• Podržavam 3

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Zelim da se zahvalim svima koji su pomagali drugima, a pogotovo nasim Vitezima koji su ucinili taj korak vise ove godine. Na zalost, nisam bio u prilici da vam licno urucim priznanje jer sam poslovno van zemlje, ali sam siguran da su to Kocha i Livaja u moje ime uradili iskreno i od srca. :takoje:

Sto se tice samog priznanja, ideja nije samo da se zahvalimo tim ljudima pojedinacno, vec da njih istaknemo kao pozitivan primer ostalima. U trenucima kada treba nekome da pomognemo, verujem da to svi zele, ali se tek neki odvaze da to i urade. Nije da oni koji nisu pomogli to nisu zeleli, samo najverovatnije nisu u tom trenutku prelomili u sebi i ucinili nesto. To vam je kao davanje krvi. Skoro svako zeli da pomogne drugom i dobrovoljno da donira krv, ali se tek poneko odluci i zaista ode u Institut za transfuziju, dok ostalima treba povod, akcija, primer. Zato smo uveli ovo priznanje, da ljudi jasno vide da u trenutku kada je nekome potrebna pomoc, treba da uskoce i ucine ono sto mogu jer tako treba! Jer znate i sami koliko znaci necija pomoc u trenutku kada vam je tesko i imate problem.

Dakle, nije ovde poenta da isticemo ljude hvalospeva radi, vec da kroz dodelu priznanja uzornim ljudima i njihovim postupcima damo primer svima kakvi smatramo da svi treba da budemo - uvek spremni da pomognemo drugome u nevolji, kao pravi Vitezovi.

Mi kao volonterska organizacija radimo ono sto mozemo da unapredimo drustvo u kome zivimo. Odlucili smo da je ovo jedna od onih sitnih stvari koje mi mozemo da uradimo bez nekih para i silnih budzeta koje i tako nemamo. Da nismo tako odlucili, dal bi iko polemisao o tituli Viteza u Srbiji i sta to priznanje predstavlja? :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja