Arakis 5937 Napisano Novembar 19, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji neki vid dopunskog životnog osiguranja koje bi pokrivalo troškove i isplaćivalo neke premije u slučaju povrede u saobraćajnim nesrećama? Realno, čim krenemo motorom u riziku smo i to mnogo većem od vozača automobila. Da li je neko već osiguran i kakva su vaša iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam osiguran, jer osiguranje ne važi ako si pijan. Ne mislim ako voziš pijan, nego recimo prelaziš pešački pijan i neko te zgazi, od osiguranja nema ništa. Pak, kao vid štednje je možda dobra stvar za one koji ne znaju da štede sami. U vreme dolazeće ekonomske krize mislim da nije pametno razmišljati u tom pravcu, jer je veoma lako izgubiti posao, a onda ne možeš ni osiguranje da plaćaš. Znam da su moguće pauze, ali opet... I Rajko, zar već ne postoji slična tema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Novembar 19, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mi je Tomerc nekad spomenuo da on uplaćuje to osiguranje i bilo bi dobro čuti njegova iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 19, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Uplacujem. I oni isplacuju Prikupis dokumentaciju, predas i nakon nekog vremena (ne sjecam se, ali neka bude petnestak dana) uplate na racun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Novembar 19, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I za povrede i za lom koščica...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 19, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu ti pomoći oko izbora osiguravajuće kuće ali jedno znam. U razgovoru sa agentom osiguranja ne bi trebalo da pominješ to da voziš motor i da svaki put kad sedneš na njega postoje šanse da završiš u bolnici. Drugar koji prodaje ta osiguranja me je jedno vreme intenzivno peglao (pokušavao da proda osiguranje) na tu temu i između ostalog mi je rekao da tako automatski spadaš u grupu sa povećenim rizikom po njih da ti isplate štetu, pa će samim tim i uplate koje ćeš plaćati biti veće od standardnih a premija manja jer si rizičnija kategorija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Novembar 19, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan U nekoj drzavi sa dobrim standardom mozda,a ovako ne i nikada ne. Imam priliku da cujem predavanja o zivotnim osiguranjima posto neke osiguravajuce kuce organizuju seminare kod mene u hotelu,a imam i priliku da cujem predavace,mentore sa raznih pozicija,direktore filijala itd. u svojim internim dogovorima pre predavanja "ispiranje mozga" tako da posle svega toga ne i nikada ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se osiguraš, bolje su ti šanse da te utepa žena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 19, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se osiguraš, bolje su ti šanse da te utepa žena Ili da kao Pantelija sve ostavi samom sebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 19, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan I za povrede i za lom koščica...? Zavisi sta si dogovorio Ja sam uzeo polisu i isplacen sam za lom. Ako vas posalju u banju to vam osiguranje dodatno placa Sto se mene tice ja sam zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Novembar 19, 2011 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan E dobra tema. Taman da vidim kakva su iskustva, zena mi se na glavu popela da se osiguram. Kaze da ce da se razvede ako uzmem nov motor a ne osiguram se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Novembar 19, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам једном приликом разговарао са агентом осигурања....... питања: Јел возите мотор? да Које кубикаже? 650 ахм (сад 10 неких како тако питања) па онда Јел скачете падобраном? (намерно одговарам) да јел имате додира са експлозивом? да Јел имате додира са оружијем? да ... Жао ми је господине нисмо у могућности да вас осигурамо....бла бла бла... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Novembar 19, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I za povrede i za lom koščica...? Zavisi sta si dogovorio Ja sam uzeo polisu i isplacen sam za lom. Ako vas posalju u banju to vam osiguranje dodatno placa Sto se mene tice ja sam zadovoljan Znači tako stoje stvari? OK, mislim da je to ono što treba svima nama na 2 točka, bar neku vajdu da vidimo ako se nešto desi a ako ne onda pare i dalje ostaju u sumi. Samo mi reci koji je opseg mesečne ili godišnje uplate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 19, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan I za povrede i za lom koščica...? Zavisi sta si dogovorio Ja sam uzeo polisu i isplacen sam za lom. Ako vas posalju u banju to vam osiguranje dodatno placa Sto se mene tice ja sam zadovoljan Znači tako stoje stvari? OK, mislim da je to ono što treba svima nama na 2 točka, bar neku vajdu da vidimo ako se nešto desi a ako ne onda pare i dalje ostaju u sumi. Samo mi reci koji je opseg mesečne ili godišnje uplate? Za zivotno osiguranje postoji samo donja granica koju placas(mislim da je 400 EUR), a gornju odredjujes sam. Ja sam uzeo i tzv. kasko (povrede) koje dodatno placam 50 EUR godisnje i na osnovu tog kaska su mi isplatili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 19, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je min 20 eur mesečno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 19, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je min 20 eur mesečno Mozda to zavisi od osiguranja do osiguranja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aco.paun 60 Napisano Novembar 20, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Teočin, Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha yz125 2003 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od osiguranja. Moja devojka i ja smo uzeli to osiguranje pre dva meseca, životno osiguranje, osiguranje od povreda i osiguranje od bolesti, sve me godišnje izađe oko 550e i devojku još 550e, 30 godina. Ne daj Bože, u slučaju teške bolesti odmah mi isplaćuju ~9000e na ime lečenja, što se tiče povreda sve zavisi šta si povredio, u slučaju nasilne smrti dobija se trostruka vrednost od osigurane sume, a u slučaju doživljenja možeš dobiti isplatu u ratama (kao penziju na 10,15 godina i doživotno) ili možeš odmah da podigneš sve pare. Uplatu možeš da izvršiš odjednom ili iz dve rate, s tim ako plaćaš na dve rate dodaju ti još 2% na ugovorenu sumu. Ali lično mislim da je to dobra stvar, obezbediš porodicu i sebe od nepredviđenih nesrećnih okolnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ili obezbediš ženu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aco.paun 60 Napisano Novembar 20, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Teočin, Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha yz125 2003 Prijavi odgovor kao problematičan Ili obezbediš ženu Hehehe, nisam ni ja mutav, osigurao sam i ja nju. Sad je pitanje ko će prvi da udari 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17133 Napisano Novembar 20, 2011 Integrisan, 8305 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci forum ovih dana zakljucujem: ako si zivotni osiguranik sa karticom donatora organa, naHebo si . Love te kući, love te u bolnici... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Novembar 20, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 20, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci forum ovih dana zakljucujem: ako si zivotni osiguranik sa karticom donatora organa, naHebo si . Love te kući, love te u bolnici... Zato sam spremam svoju hranu :nanana: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Novembar 20, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan tu si bar siguran. ako će da te daju u delove ne smeju da te truju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Novembar 20, 2011 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam osiguranik Alliance, vec pet godina. To mi firma placa. Iako je privatno osiguranje, ja sam zadovoljan. Nekakav cudan paket, zdravstveno, zivotno... Malo je cudno, ukoliko se ne lecim u VMA, Anlave ili Belmedic, onda moram da platim, a oni refundiraju. Unavedenim klinikama se lecim samo sa karticom. Ukljucujuci i zubara. Vazi sve isto i za ceo svet. pored toga uplacujem i Wunstenrot zivotno osiguranje, kao vid stednje, a i ne daj boze. Radim na brodu, vozim motor, ronim,... Mislim da je ispravno, i smatram da svako ko ima mogucnost treba da se osigura. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 20, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan tu si bar siguran. ako će da te daju u delove ne smeju da te truju http://www.youtube.com/watch?v=ag7U-bu7sqI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...