dragan66 126 Napisano Novembar 19, 2011 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Po novom zakonu se kažnjava odbijanje da duvaš. Mrzi me sada da tražim član zakona, ali nemojte se uzdati u to. Jbt, ja sam zaista odavno prestao sa tim aktivnostima. Misliš da bi me i zakonski gonili što neću? Imaš pravo da odbiješ da duvaš, i da tražiš da te vode na vadjenje krvi...naravno da te posle vrate na mesto odakle su te pokupili...ja sam odbio da duvam pre par meseci....tražio sam da me vode na vadjenje krvi....naravno nisam pio ništa .....posle kraće rasprave su me pustili....verovatno zavisi od slučaja i njihove trenutne procene zaustavljenog vozača..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Novembar 19, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Dragane.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ali u milion drugih prilika jesu pisali izmisljotine, nisam ni 10% pomenuo, ako hoces da sacinim memoare pa da ih stavimo u sticky. Meni nikada nisu ništa izmislili, mora da si im antipatičan. Sad ću opet da budem prozvan za đuntisanje. Mobilni merači su zvanično sredstvo za kontrolu alkohola. Vozač može da odbije da duva i tad na pozorniku stoji da li će ga voditi na vađenje u ambulantu, pisati divča ili neku drugu prijavu i slično, il nikom ništa, a može i da odredi meru zadržavanja. Član 330.Kaznom zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji: ... 5) odbije da se podvrgne utvrđivanju prisustva u organizmu alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, droga test i dr.), odnosno stručnom pregledu iz člana 280. stav 4. ovog zakona, kao i instruktor vožnje, lice koje nadzire vozača sa probnom vozačkom dozvolom i ispitivač na praktičnom delu vozačkog ispita kada učestvuje u saobraćaju, A u dopuni zakona kaže: Član 10.U članu 330. stav 1. posle reči: „dana” dodaju se reči: „ili novčanom kaznom od 100.000 dinara do 120.000 dinara”. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sad ću opet da budem prozvan za đuntisanje. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHASHAHAHAHAHAHAH AHAHAHAHAHA Kad nisam pao sa stolice Đunta, šampione! Pa ne, stvarno, čovek popio, duvao, našli mu alkohol i sad kuku lele, te može ovo te ono... I jel bolje od smeha ili od alkohola da padneš? Oba najbolje, jel tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Novembar 19, 2011 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Dragane.... Pa ti znaš da ne pijem...što zbog posla što zbog zdravlja....reko mi doktor "ti si lud i ovako, još kad popiješ...???? Šalu na stranu....taj što me je zaustavio je bio malo kurčevit...ja njemu Vi ,on meni "Izadji iz kola"....pa reko da ga opametim malo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, član 280. opisuje navedenu situaciju: Član 280.Radi utvrđivanja prisustva alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci u organizmu, policijski službenik može vozača da podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, droga test i dr). Policijski službenik može radi utvrđivanja prisustva alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci u organizmu, da pešaka koji neposredno ugrožava bezbednost saobraćaja podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, droga test i dr). Vozač, odnosno pešak je dužan da bez odlaganja postupi po nalogu ovlašćenog lica i omogući vršenje ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava iz st. 1 i 2. ovog člana. Ukoliko se iz očigledno opravdanih razloga ne može izvršiti ispitivanje propisano u st. 1. ili 2. ovog člana, policijski službenik može lice da dovede radi stručnog pregleda u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Učesnik u saobraćaju dužan je da se podvrgne takvom pregledu. Učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana, koji nakon izvršenog ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, drogatest i dr.) osporava dobijene rezultate, može zahtevati da se izvrši analiza krvi, odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija, u odgovarajućoj ustanovi, o sopstvenom trošku. Zahtev se podnosi u pisanoj formi, na licu mesta, u zapisnik u kome su utvrđeni rezultati ispitivanja. Bliže propise u vezi naplate troškova ovog člana, donosi Vlada na predlog ministarstva nadležnog za poslove zdravlja. Ako je utvrđivanjem sprovedenim prema odredbama ovog člana utvrđeno da je pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih, troškove utvrđivanja snosi učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 19, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ali u milion drugih prilika jesu pisali izmisljotine, nisam ni 10% pomenuo, ako hoces da sacinim memoare pa da ih stavimo u sticky. Meni nikada nisu ništa izmislili, mora da si im antipatičan. Verovatno da je to, nisam familijaran sa njima, ne nabrajam kolege koje poznajem, ne zovem na pice i rostilj itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @Boxi87 Znači, mogao si da napišeš u izveštaju da se ne slažeš sa rezultatom merenja i da zahtevaš vađenje krvi, ali ako bi i tako ustanovili da imaš alkohola, platio bi i te dodatne troškove. Ozbirom da si pio, ne znam koliko bi ti se ovo isplatilo. Prema utvrđenom sadržaju alkohola u krvi stepeni alkoholisanosti vozača,instruktora vožnje i kandidata za vozača su : 1) do 0,30 mg/ml - blaga alkoholisanost, 2) više od 0,30 mg/ml do 0,50 mg/ml - umerena alkoholisanost, 3) više od 0,50 mg/ml do 1,20 mg/ml - srednja alkoholisanost, Zakon i dopune imaš u prilogu. 1431-09Lat.pdf 1858-10Lat.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno da je to, nisam familijaran sa njima, ne nabrajam kolege koje poznajem, ne zovem na pice i rostilj itd. Neki idu linijom manjeg otpora, a neki glavom kroz zid. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Novembar 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Molim ove bezgresne da ne ostavljaju komentare tipa alkohol i voznja nikako itd... Tema je ZALBE NA RAD POLICIJE Ne trazim ja da se izvucem kod sudije i ne platim kaznu, nego da se zalim na rad policajca zbog njegovog ponasanja i neprijatnosti prema meni. Nasao sam gde i sta,pa ako nekog zanima evo link http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/zalbe.html A to kad duvas u pravcu aparata pa te izdvoje sa strane znaci da ti je prvi pokazaoa da imas alkohola u organizmu i onda ti daju onaj drugi koji meri tacnu kolicinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Novembar 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Novi dregeri kolko sam ukapirao sluze da sa daljine odrede da li ste konzumirali alkohol, a ako on pokaze da jeste onda vade stare melodike i u njih direktno izdisete iz pluca po metodi usta na cuclu Upravo tako Bila su dva piva, nema sanse da naduvam od dva piva preko 0.5 znam 100%. Letos sam kao suvozac testiran jer je vozac imao 0,55 pa je pandur predlozio da ja vozim, posto sam reko da sam i ja pio testirao je i mene i imao sam 0,8 a popio sam poprilicno vise od dva piva i osecao sam se osamucenim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Novembar 19, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde svi sto palamudite, koliko vas je imalo kazne za alkohol? Ako ne potpises prijavu, mora da te vodi na vadjenje krvi. Ovako, prijava propada. Samo obavezno kod sudije da kazes kako je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Novembar 19, 2011 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 nedelje za vikend uvece kod Juge su kolonu zaustavljali panduri, i svakome nosili cuclu, novu pred tobom otvore, duvas, odmah pokaze i cao, kako ko. Ja 1 malo Becks popio i pokazalo 0.22 Otpozdravio me i rekao hvala, dovidjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Novembar 19, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan taj na udaljeno duvanje su mi prvi dan dozvole dali da duvam i tome ima godinu dana, dal rekoshe da taj meri sve, alkohol, drogu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam na apstiniranju zbog voznje "pod uticajem alkohola". Mereno mi je novim aparatom i ne mora da se duva u onu trubu, vec samo iz blizine i pokazuje "tacnu" vrednost. Tako da ko ne veruje, mozda bude imao priliku da se uveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Novembar 19, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u to sranje duvao u Grčkoj, sada davne 2005. To udaljeno služi (valjda) samo da konstatuje alkoholisnost jer sam posle duvao u onaj standardan aparat (4 puta ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Novembar 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si siguran da ako ne potpises zapisnik da mora da te vodi na vadjenje krvi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zapisnik uopste ne moras da potpises, ja nisam (sustinski princip, a ne u vezi sa slucajem), pa mi nisu vadili krv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 19, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam na apstiniranju zbog voznje "pod uticajem alkohola". Mereno mi je novim aparatom i ne mora da se duva u onu trubu, vec samo iz blizine i pokazuje "tacnu" vrednost. Tako da ko ne veruje, mozda bude imao priliku da se uveri. CCCCCC a ja mislio da si ti fin i normalan čovek.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde svi sto palamudite, koliko vas je imalo kazne za alkohol? Ako ne potpises prijavu, mora da te vodi na vadjenje krvi. Ovako, prijava propada. Samo obavezno kod sudije da kazes kako je bilo. Ja dve, obe u mladosti, a o vađenju krvi sam već napisao, ali čak ni autor teme to nije hteo da pročita. @Boxi87 Nije bitno da li si potpisao zapisnik ili ne, bitno je samo da si u primedbi napisao da smatraš merenje netačnim i da zahtevaš analizu krvi, a pošto to nisi uradio, od žalbe nema ništa. I šta ako je zaista beskontaktni merač, kao što kažu pojedinci da postoji? Kakvu onda primedbu imaš? Učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana, koji nakon izvršenog ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, drogatest i dr.) osporava dobijene rezultate, može zahtevati da se izvrši analiza krvi, odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija, u odgovarajućoj ustanovi, o sopstvenom trošku. Zahtev se podnosi u pisanoj formi, na licu mesta, u zapisnik u kome su utvrđeni rezultati ispitivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan ... nego da se zalim na rad policajca zbog njegovog ponasanja i neprijatnosti prema meni... Popio si kako i sam kažeš, službeno te lice te je na svom radnom mestu i u zakonskoj proceduri zateklo pod dejstvom alkohola i ti sad sa po svojo proceni u takvom stanju, pijanstva, ( izvini), hoćeš da se žališ na ponašanje pozornika na dužnosti. Baš te ne razumem pa nek si i bio trezan ko beba. Hajde svi sto palamudite, koliko vas je imalo kazne za alkohol? Ako ne potpises prijavu, mora da te vodi na vadjenje krvi. Ovako, prijava propada. Samo obavezno kod sudije da kazes kako je bilo. Ja dve, obe u mladosti, a o vađenju krvi sam već napisao, ali čak ni autor teme to nije hteo da pročita. @Boxi87 Nije bitno da li si potpisao zapisnik ili ne, bitno je samo da si u primedbi napisao da smatraš merenje netačnim i da zahtevaš analizu krvi, a pošto to nisi uradio, od žalbe nema ništa. I šta ako je zaista beskontaktni merač, kao što kažu pojedinci da postoji? Kakvu onda primedbu imaš? Učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana, koji nakon izvršenog ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, drogatest i dr.) osporava dobijene rezultate, može zahtevati da se izvrši analiza krvi, odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija, u odgovarajućoj ustanovi, o sopstvenom trošku. Zahtev se podnosi u pisanoj formi, na licu mesta, u zapisnik u kome su utvrđeni rezultati ispitivanja. Ova naprava postoji, sumnjali mi ili ne u verodostojnost merenja, takava je službena alatka. Ko osporava moraće putem igle da dokzuje, tako zakon nalžae: http://alkometar.rs/?page_id=306 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Novembar 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posto tupite o alkolisanju ajde sad zaboravite moj slucaj i postavite se u sledecu situaciju : Zaustavi vas pandur i posto niste napravili nikakav tezi preksrsaj krene da vas kontrolise da li imate fluo prsluk , sijalice, sajlu i ostale gluposti i npr nemate nesto od navedenog na sta vam on kaze da ga castite za pice, bude neprijatan prema vama ili radi bilo sta sto nije po zakonu i u okviru etike. Sta bi ste uradili? Poenta ove teme je sta uraditi u slucaju da niste zadovoljni radom policije! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6389 Napisano Novembar 19, 2011 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja gledam da ih izbegavam u sirokom luku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 19, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sad otvaraš hipotetičku postavku, na žalost vrlo čestu prisutnu, a tako kaže i zvaničan izveštaj UN, najgora policija i državna uprava. Naravno da treba prijaviti. I pusti etiku sa njima, mada sam par puta ja bio više nego pretero, iskulirali me etički na moje iznenađenje i prođo bez išta tako da imaju kredit sad kod mene, ljubazno se ophodim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Novembar 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Da bi merenje bilo precizno,potrebno je usta isprati vodom,pogovo ako je alkotestirani pusac ili je jeo nesto neposredno pre testiranja (kazu udzbenici sudske medicine u poglavlju alkotestiranja daha). Pogotovo ako je popio nesto (cak i gutljaj),trebalo bi sacekati 15 tak min. U suprotnom se javi jako velika razlika izmedju kolicine u dahu i stvarne kolicine u krvi. Postoji vrlo jednostavna jednacina za preracunavanje,tako da vreme od zaustavljanja do uzimanja uzorka krvi ne predtavlja problem. Ako si trazio vadjenje krvi,a on je odbio,kod sudije kad odes,a otici ces,trazi suocenje. Tu se mozda izvuces,mozda. Probaj da angazujes advokata. Sada zalba...konsultuj advaokata,drugarski savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...