rooster12 52 Napisano Novembar 19, 2011 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ660 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta se meni desilo ja sam na parkingu popio JEDNO pivo i odma krenu da vozim nije proslo ni 10 sekundi i zaustavili su me dali mi da duvan i naduvao sam 0,65. trazio sam pauzi nisu mi dali a takodje nisam dobio ni da podpisem nego je na mesto mog potpisa napisao uruceno kasnije sam iso kod sudije sve mu to ispricao i dobio kaznu. A jednom sam popio malo vise od 3 piva (ona od pola litre) pojeo pljeskavicu proslo pola sata zaustavili me i naduvao 0,31. tako da mnogo zavisi od vremena koje je proslo i dal si jos nesto jeo ili pio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.M.M. 12 Napisano Novembar 20, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nx650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta se meni desilo ja sam na parkingu popio JEDNO pivo i odma krenu da vozim nije proslo ni 10 sekundi i zaustavili su me dali mi da duvan i naduvao sam 0,65. trazio sam pauzi nisu mi dali a takodje nisam dobio ni da podpisem nego je na mesto mog potpisa napisao uruceno kasnije sam iso kod sudije sve mu to ispricao i dobio kaznu. Hahaha secam se toga tako ti je kad vozis i pijes budi srecan sto te nisu zaustavili za Novu godinu, uzeli bi ti dozvolu tad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Novembar 21, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Meni je za 2 velika piva pola sata nakon toga kucao oko 0,4 (na 95 kila zive vage). Pricao sam sa drugarom koji radi za firmu koja pravi te alkometre, i rekao mi je da novi aparati mogu na daljinu da odmere meru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Novembar 21, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je za 2 velika piva pola sata nakon toga kucao oko 0,4 (na 95 kila zive vage). Pricao sam sa drugarom koji radi za firmu koja pravi te alkometre, i rekao mi je da novi aparati mogu na daljinu da odmere meru... Kad je ovo bilo??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ma ranije je bilo humanije. mogo si da ne pristaneš na duvanje ni na vađenje krvi; odma tražiš da te pregleda psihijatar. neko može i dobro nacvrckan, bezbednije da vozi auto od nekog ko je mrtav trezan. alkohol ne deluje isto na svakoga. negde sam pročito da je neka studija pokazala da kod vozača koji su "kruti" čašica rakije, (nisam tačno siguran koje je piće bilo), pozitivno utiče na psihomotorične funkcije. a alkometar to ne zna. on je tu kao neki kantar, na osnovu koga služba fakturiše kazne. a kazne zu za običnu raju, radnika i seljaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Novembar 21, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Po starom zakonu tolerisalo se 0,5 promila, sto je okvir za jedno pivo pola litre, ili jednu casu vina od 2dl, ili jednu casicu rakije od pola decilitra (naprstak). Cim bi se preslo na novu kolicinu pica, premasila bi se propisana doza tolerancije, onda bilo 0,5. Marshall zna za mnoge slucajeve kada alkotestovi nisu pokazali premasenu dozu koja se tolerise, ali to je stvar okolnosti, cesto vestine ili srece. Na primer, udario ga je vozac koji je naduvao 1,0 i pri tom tesko hodao govor bolje ne opisivati. Udar od vozaca izmerenog na 2,0 koji nikako nije uspevao da izadje iz kola i nikakav govor da postigne, marshall takodje smatra za nerealno merenje, sigurno bi oba rezultata na testiranju krvi bila jos gora. Po novom vazecem zakonu cifre su vec navedene (nize tolerancije) kao i postupci (suzen prostor). Motociklisti i saputnici na motociklu imaju nula tolerancije na alkohol!!! Promili osim 0,00 samo odredjuju visinu kazne. Aparati za detekciju alkoholisanosti na daljinu vec godinama se koriste u prostorima za vozace autobusa, trajno su ugradjeni i blokiraju pokretanje vozila u slucaju detektovanja alkoholisanosti vozaca! Prema tome to nije nista novo. Prijatelj se iseli u Kanadu 2003 godine. Pazi opis iz prvog pisma ...a bilbordi kao kuce pored drumova i pise da koga uhvate u voznji sa bilo koliko alkohola, odmah prosledjuju pred dezurnog sudiju i zatvor godinu dana, bez da ikakvu stetu naprave... ...a polovna kola kao nova sto sam kupio za 1000 dolara moram da obavezno osiguram za 3500 jer sam u Kanadi nov vozac... Nas policajac sa pocetka teme verovatno nije nista pogresio. Sto je pre morao, sada ne mora vise. Oprostite marshallu ovo je realnost, kao i 900 mrtvih godisnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan u nepristrasnost ni ne sumnjam, kao ni da kvota prijavi mora da se ispuni. edit: kvota=učinak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Novembar 21, 2011 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zaustavi vas pandur i posto niste napravili nikakav tezi preksrsaj krene da vas kontrolise da li imate fluo prsluk , sijalice, sajlu i ostale gluposti i npr nemate nesto od navedenog na sta vam on kaze da ga castite za pice, bude neprijatan prema vama ili radi bilo sta sto nije po zakonu i u okviru etike. Sta bi ste uradili? Neke stvari nikada neću razumeti. Koliko ja poznajem naše ljude, 99% će pokušati da se dogovori, tj. da časti, odnosno da ponudi mito policajcu da ga pusti bez pisanje prijave. U slučaju kada policajac uzme mito onda su i vozač i policajac učinili k.d. davanja i uzimanja mita. Sledeće što znam je da 99% vozača u Srbiji psuje korumpiranu policiju. Malo paradoksalno, zar ne? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanNS 23 Napisano Novembar 21, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki zx6r 636 03' Prijavi odgovor kao problematičan Pre dve godine sam prvi put video taj dreger sto radi na daljinu,prvo sam testiran na daljinu,kad je dreger pokazao DA ima alkohola u organizmu,onda je ubacena u njega plasticna cev i duvao sam kao sto se duva i u one predratne dregere.Rezultat je bio pozitivan 0.96 za popijena 4 velika piva od 0.5l .od piva do kontrole je proslo oko pola sata i nista nisam jeo i pio posle piva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Novembar 21, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Е да си знао овај трик! "Молим вас да, ако већ морате да ми напишете пријаву, ставите да сам надувао 0,8! Смејаће ми се другари што ће дозвола да ми оде због тако мале цифре! Или кад је бал, нек'се јебе и принцеза! Напишите ми 0,9! Ма напишите ми нула-десет и нек' иде живот!" Пуб у пријави напише да је контролом утврђено да си имао 0,10 промила у крви и то је то! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 21, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @Crni Leptir Upravo to se zovu srpska posla, nit se vodi, nit se tera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 21, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sad ću opet da budem prozvan za đuntisanje. Mobilni merači su zvanično sredstvo za kontrolu alkohola. Vozač može da odbije da duva i tad na pozorniku stoji da li će ga voditi na vađenje u ambulantu, pisati divča ili neku drugu prijavu i slično, il nikom ništa, a može i da odredi meru zadržavanja. Ako je momak duvao i pozornik utvrdio alkoholisanost, gotovo je, on je uradio posao. A ako kontrolisnik sumnja u rezultat, mora da odmah podnese zahtev, ( ne znam u kojoj formi) i da iz svog džepa plati sve troškove povodom toga, verovatno i prevoz službenim vozilom, satnicu... Pozornik verovatno može da odbije zbog "bezbednosti" da napusti punkt, a pošto troškovi padaju na lični teret inače, sam u ambulantu, Hitu pomoć, VMA...Ne znam dal se plaća ako se utvrdi da nije bilo alkohola, a alokmetar pokazo da jeste. A čovek je i sam rekao da je popio. Nema šanse da bilo šta postigne žalbom jer praktično nema kontra argument, ambulantni nalaz. Alkometr bez usisnika postoji: http://alkometar.rs/?page_id=306 Alkometri koje si postavio ovde nisu validni jer rade po sistemu poluprovodnika pa im je veliki opseg greske.. Jedini alkometri koji su validni jesu oni koji rade po sistemu hemijske analize i daleko su skuplji npr draeger je 1200evra(stara melodika) a nova koja moze da ocita prisustvo na daljinu je 1600 evra. Ovi tvoji nisu vise od 50-70 evra i to je mnogo.. Na daljinu ne moze sa tacnoscu da utvrdi kolicinu alkohola ali moze da utvrdi neku kolicinu koja nece biti manja ako duvas, covek je procenio da mu je dovoljno koliko je naduvao i skrojio je kaznu.. Moje reference na ovom polju su poznate i pisu dole u potpisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 21, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Čisto sam naveo link da se vidi da postoje daljinski merači. U svako slučaju je aparat koji koristi policija zvaničan, ne koriste pozornici nekave lične alkomere. Mi možemo ili ne, da se slažemo sa zakonskim procedurama, al ih sigurno moramo poštovati dok su na snazi. I ovo ti je dobra konstatacija: "...ali moze da utvrdi neku kolicinu koja nece biti manja ako duvas,..." što znači da samo može biti još veća i samim tim i kazna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 21, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koriste se ovi uredjaji.. http://www.draeger.com/SR/sr/products/alcohol_drug_screening/ Uzimali smo ih od policije i koristili za promocije Safe Drivera u klubovima i kafanama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 21, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Koriste se ovi uredjaji.. http://www.draeger.c...drug_screening/ Uzimali smo ih od policije i koristili za promocije Safe Drivera u klubovima i kafanama Ja sam par puta odbijao da duvam u pisak, tražio drugi, vadili mi iz džepa ali sam insistirao na ne otpakovanom, u celofanu. Ako ništa drugo, bar sa ovim daljinskim nema zaraze. I šta je još zanimljivo, mnogi će da spiskaju u kafani vreću para a potom neće da plate taksi ili Safedrive uslugu, a to je simboličan iznos u poređenju sa kaznom ili tek sa potencijalnom nesrećom. Čudo smo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao na mythbusters kad su testirali neki mit o alkoholu,nemam pojma sta vec,i znam da su merili sa nekim uredjajem na daljinu,znaci samo ga primakne ustima i dune,i pokaze tacnu vradnost(tj. valjda je tacna),tako da ipak postoje,e sad kolko su precizni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Novembar 22, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Meni je za 2 velika piva pola sata nakon toga kucao oko 0,4 (na 95 kila zive vage). Pricao sam sa drugarom koji radi za firmu koja pravi te alkometre, i rekao mi je da novi aparati mogu na daljinu da odmere meru... Kad je ovo bilo??? Mislis da sam popio samo 2 piva ili da sam imao 95 kila? Pre jedno 3-4 godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...