Zeka Peka i drugari 880 Napisano Januar 30, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan e fala bogu da si ga kupio...rekoh ti ja da je super skuter..pa ja vozim njegovog malo jaceg brata...joj kad upalis maglenke svetlis ko las vegas...skupi pare pa da ugradis ksenion ...bice vrh.... sta god te zanima pitaj alexanta on ga je vozio 2 god, a ja ga vozim jednu sezonu.....skuter ima suuper fore sa rezervoarom za gorivo.....kupi samo kofer i idemo na put....i ako si zainteresovan za veci vizir tu da radimo nesto po tom pitanju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1895 Napisano Januar 30, 2012 Skuteras, 3693 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan I sa da promenis potpis..nema vise MY WISH.. Sto, to mu je sledeci?! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan potpis je promenjen @zeka peka i drugari 125 nema maglenke,kakve fore sa rezervoarom?na 125 je obican poklopac,msm da mi kofer ne treba ,u gepek moze da stane peceno prase ,vizir mi je za sad ok,samo bi nabacio neku zastitu za sake. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan O, zafaliće ti kofer brzo, ali o tom po tom Tako sam i ja mislio, eh samo da imam gde da stavim kacigu, pa onda još i jaknu, pa malo alata, pa ciradu, pa pumpu za vazduh, pa kacigu za suvozača, pa rezervnu vetrovku i rukavice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12631 Napisano Januar 30, 2012 Ne silazi, 7351 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno tako, ja vise ni skuter ni motor ne bih vozio bez kofera! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Januar 30, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan potpis je promenjen @zeka peka i drugari 125 nema maglenke,kakve fore sa rezervoarom?na 125 je obican poklopac,msm da mi kofer ne treba ,u gepek moze da stane peceno prase ,vizir mi je za sad ok,samo bi nabacio neku zastitu za sake. maglenke su ti one sijalice bocno od fara, sto su uperene nanize......pale se pored dugmeta za sva cetiri migavca..... pa kad otvaras rezervoar, otvaras ga kljucem, pa on sam iskoci.....vrh!kad vracas pritisak na pokopac zarotira isti i on se zatvara tako! kofer ce ti zafaliti za 2-3 meseca!veruj mi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan potpis je promenjen @zeka peka i drugari 125 nema maglenke,kakve fore sa rezervoarom?na 125 je obican poklopac,msm da mi kofer ne treba ,u gepek moze da stane peceno prase ,vizir mi je za sad ok,samo bi nabacio neku zastitu za sake. maglenke su ti one sijalice bocno od fara, sto su uperene nanize......pale se pored dugmeta za sva cetiri migavca..... pa kad otvaras rezervoar, otvaras ga kljucem, pa on sam iskoci.....vrh!kad vracas pritisak na pokopac zarotira isti i on se zatvara tako! kofer ce ti zafaliti za 2-3 meseca!veruj mi! imam samo obican cep,crni neki,otvara se rukom,videcemo jos za kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Januar 30, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan sad vidim na slici za maglenke!!!!!!!!!nema prekidaca! a sto se tice cepa rezervoara, tu je zamenjen...jer sam gledao sam na youtube-u svi imaju metalni kao moj, koji se otvara na kontakt bravi!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan A sta moze da bude ako je neoriginalan čep,tj ako nema ''lock'' ,danas kada sam mu sipao gorivo iz kanistera,levak nije mogao duboko da udje,da li ima neku mrezicu kao zastitu od kradje goriva ili zbog trunja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Zeka je konačano pronašao mlađeg i slabijeg brata.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4730 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam na kupovini! Želim ti puuuno bezbednih kilometara, bez kvarova! Model 125 ccm nema maglenke i ima drugačiji sistem čepa za gorivo. Zadnja guma je 12 ", ima kurblu pored elektrostartera. Gabariti su istovetni 250-ici i svega je 10-tak kg lakši. Mislim da je vazdušno hlađeni agregat...Snaga je koliko se sećam 10-11 "konja" pa se na otvorenom putu "muči" sa kilažom koju mora da tegli (250 ima 21,5 ks). Ako se ne varam, pozadi je doboš kočnica... sve u svemu, uz umereni tempo vožnje i pravilno održavanje, slatko ćeš se navozati sa ovim "maxićem" i kad pređeš na veće zveri, uvek ćeš ga se rado sećati. Još ti samo ostaje da se na proleće priključiš maxi bandi i da se slatko vozikamo kojekude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! Agregat je sa vodenim hlađenjem,ispod levog pokopca kod kormana je posuda sa antifrizom i nema nikakvih otvora ispod sedista tako da je ne bi mogao da se hladi vazduhom.Pozadi je disk kocnica.Kad popusti ovaj led stize kompletan test Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Posto se na satu priblizava 12000 km(uspeo sam po dvoristu da predjem 0.4km ),a po upustrvu na 12000km treba zameniti filter vazduha(filter ulja očistiti,jer je u pitanju samo sito),kais,rolnice,svećicu i rashladnu tecnost,moje pitanje je da li treba to da menjam ako to funkcionise,kais nisam primetio da škripi,da proklizava,pali na pola tastera,ne trza,tako da bi rekao da je i svecica dobro,s tim sto sam apolutno neiskusan sa servisom skutera molim iskusnije koleZe da me posavetuju,svaki savet je dobro dosao.Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako si siguran da je prethodni vlasnik radio servise tačno na vreme i sa kvalitetnim zamenskim delovima, možeš npr. do 1.000km da sačekaš sa servisom bez brige Svakako pogledaj nivo i kvalitet ulja, i baci oko na kaiš, dobra je navika povremeno ovo pregledati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru nije nista radjeno sem zamene ulja,ulje je menjano na nekih 9000km tako da bi sad na 12000km trebalo da se zameni.Cim prodje mećava vozim ga do drugara koji ima skuter malo duze od mene pa cemo zajedno i meni i njemu servis ulja da odradimo i otvorimo deklu prenosa da vidimo kakav je kais i rolnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tako je najbolje, ako to nisi ranije radio neka ti drugar pokaže kako se menja ulje, posle to možeš sam da radiš. I moja mašina takođe nema filter, pa je procedura vrlo jednostavna i jeftina (koliko košta litar kvalitetnog ulja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan U upustvu pise da treba sipati sledece ulje API SH SAE 10W-30 0,8l ,Nole koje ti ulje preporucujes sa ovim vrednostima,motul,castrol....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj Motul Scooter Expert 4T 10w40 ili Ipone Scoot 4T 10w40. Oba su ti polusintetika. Neces pogresiti koje god da izaberes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Februar 3, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan IPONE 10w-40...to ja sipam u moj sym...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan IPONE +2 IPONE 10W-40 it is Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bitno da je polusintetičko i da je iste gustine kao preporučeno, svaki kvalitetniji brend je okej. Ja koristim uglavnom Motul, mada mi je Selenia preporučeno u manualu. Nedavno mi je jedan kolega forumaš rekao da ne treba mešati polusintetička ulja (čak ni iste gustine) jer imaju različite aditive, najbolje je da odabereš jedno ulje i držiš se njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Šipi i Zeka Peka preporucuju 10W-40 to je koliko ja znam za uslove rada od -10 do +40 te je za nijansu redje jer je za visu temperaturu ,ili pak uzeti po manualu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Februar 3, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan a da li nesto moze faliti masini, ja sam u moj x9 sipao 5w40 full sintetiku...da nastavim da koristim njega ili da predjem na 10w40 polusinteticko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Februar 4, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da sipas full sintetiku. Ali sta time dobijas??? Sintetika 5w40 je retka i ako ti je motor dosta presao moguce je da ce trositi ulje i mozda imati malo slabije podmazivaje.. Polusintetika 10w40 je gusca i bolje stiti motore koji su presli dosta kilometara. Cak neki sipaju u skutere i mineralno ulje 20w50 koji imaju bas dosta kilometara. Opet je tvoj izbor. MAXI pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 20, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Beogradjani gde mogu da kupim ulje IPONE ili MOTUL,radnje po kraju za auto delove nemaju 10w-30 gradaciju?Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...