Jump to content

Moto Zajednica

Danas na Cukarici 09.11.2011.

Recommended Posts

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Blic javlja da je danas na Cukarici ppginuo izvesni Miroslav (47) kada je pao s motora usled neprilagodjene brzine. U pitanju je motorcill Honda. Jel zna neko nesto vise?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Katastrofa, zar opet? evo iz Kurira

BEOGRAD - Žrtva prevelike brzine!

Miroslav Z. (47) poginuo je vozeći motor „honda transalp“ u Ulici obalskih radnika na Čukarici. Motociklista je posle udesa davao znake života, ali je preminuo ubrzo po dolasku ekipe Hitne pomoći.

Nesreća se dogodila sinoć oko 21.15. Prema rečima očevidaca, Miroslav Z. je vozio motor velikom brzinom Ulicom obalskih radnika i hteo da se uključi na Savsku magistralu. Međutim, zbog neprilagođene brzine, sleteo je s motora, udario u bankinu i zadobio povrede, posle kojih je ubrzo preminuo.

- Nisam mogao da verujem kad sam ugledao motor koji je bez vozača klizao još oko 300 metara i uleteo u magistralu. Išao je ispred nas velikom brzinom, udario u bankinu i preleteo na suprotnu stranu kolovozne trake - priča očevidac nesreće.

Izvor Kurir : http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/poginuo-motociklista-u-beogradu-146378.php

• Integrisan, 8299 postova

E, zivot ti jbm...

Prosao sam nesto pre 22h tuda. Beli Transalp. POlicija mi nije dala da stanem i izadjem iz kola (hteo sam da vidim treba li pomoc). Ipak, bio sam UBEDJEN da je kolega preziveo i da je samo povredjen. Motor nije bio previse ostecen, a nigde nije bilo vozaca. Bio sam ubedjen da su ga vec odvezli u Urgentni. Sada vidim da je pao u suprotnoj traci, a da je motor preko barijera zavrsio u smeru ka Obrenovcu, okrenut ka Obrenovcu. I kada sada razmislim, na ukljucenju na obrenovcki put bilo je nekoliko patrola. Tada mi je to bilo dosta cudno, a sada shvatam da su bili pored tela.

Zaista katastrofa. Ne mogu vise ni da citam sve ove vesti. Ovde sam bio siguran da nije preozbiljno. Katastrofa...

Pokoj mu duši - šta sada još reći...

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Neka mu je laka zemlja......

Ne zaboravite da je asfalt hladan u ovo doba godine..... ne jurcajte..... koristite full opremu..... najgori su uvek pocetak i kraj sezone....

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Neka mu je laka zemlja......

Ne zaboravite da je asfalt hladan u ovo doba godine..... ne jurcajte..... koristite full opremu..... najgori su uvek pocetak i kraj sezone....

Posebna prica su bankine tj. njihovi nosaci, kao "giljotine" su.

@Severian

Zbog njih se cak i naoko bezazleni padovi pri manjim brzinama zavrsavaju kobno. Izgleda da je to slucaj bio i kod Miroslava. Nek mu je laka zemlja. 0plac.gif

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Po onome sto sam ja razumeo je da je Miroslav pao sa motora a da je motor nastavio bez vozaca, na dva tocka da ide jos jedno 300m. Ocigleno se tu nesto izdesavalo sto jedino Miroslav zna.

Nesrece se dogadjaju jednako i iskusnim i neiskusnim vozacima zato se i zovu nesrece. Neka ti je laka zemlja Miroslave i Race in Piece!

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6s 2004

Na zalost ostace neotkrivena istina sta se dogodilo to veceri. Naisao sam na motocikl kad sam se vracao iz pravca grada kako lezi u najbrzoj traci ka Obrenovcu,istog momenta sam okrenuo auto kod cukaricke crkve i punim gasom krenu ka mestu nezgode. Kada sam stigo zaticem dva momka koji u neverici gledaju motocikl i pocinju sa pricom kako je motocikl sam bez vozaca prosao pored njih znaci celu krivinu zatim izleteo na Obrenovcki i od siline udarca u zastitnu ogradu preleto na stranu puta koji vodi ka Obrenovcu. Iskreno u prvom trenutku ta prica mi je totalno zvucalo suludo. Prvo sta smo uradili poceli smo da trazimo vozaca ali od njega nije bilo ni traga prosto da ne poverujes, nekoliko minuta kasnije stize prva patrola koja isto pokusava da ga nadje u zoni gde je bio motocikl ali bezuspeno. Posto nismo uspeli da nadjemo motociklistu i pored sulude price koju su momci non stop vrteli,motocikl bez vozaca prolazi celu krivinu izlece ispred njih i prelece u suprotnu traku resio sam da odem.

Danas iz novina saznajem da je motociklista pronadjen na pocetku krivine koja izlazi na Obrenovacki. Ljudi ja i dalje ne mogu da verujem da je motocikl prosao celu krivinu sam izlete na obrenovacki i cak zavrsio u suprotnom smeru. Ne mogu vam opisati koliko mi je krivo sto nismo uspeli nesrecnog motocilkistu ranije da nadjemo.

Ne mogu sebi da oprostim iz jednog razloga sto sam i ja sam veliki ljubitelj motociklizma i ne smem da zamislim da mi se sutra tako nesto dogodi a da ne mogu na vreme da mi priteknu u pomoc.

Saucesce porodici i pocivaj u miru Miroslave.

• Podržavam 3

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Meni cela ova prica ima smisla samo ako je Miroslavu pozlilo u voznji ( srce il nesto slicno ) i da je zbog toga pao sa motora, a motor nastavio dalje.

Saucesce porodici i prijateljima .

• Podržavam 1

Meni cela ova prica ima smisla samo ako je Miroslavu pozlilo u voznji ( srce il nesto slicno ) i da je zbog toga pao sa motora, a motor nastavio dalje.

Saucesce porodici i prijateljima .

I meni tako nesto ima smisla... Ili ga je neko izgurao nenamerno ili namerno, svakakvih ludaka ima... a u tom trenutku nazalost nije bilo ni svedoka. :(

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Mislim da grešite. Naravno, ne sporim da postoji mogućnost da je imao srčani udar ili nešto slično, ali nije jedini mogući scenario.

Na žalost, činjenica da je motor prešao toliko bez vozača govori da je išao jako brzo jer da nije tako jednostavno ne bi imao momenta. (Moment sile)

Takođe, pri velikim brzinama žiroskopska sila točkova (koja i drži motocikl uspravno i vuče ga napred) je toliko velika da može da vrati motor u pravolinijsko kretanje i posle nekakvog incidenta.

Meni na primer ne zvuči nelogično da čovek iz nekog razloga nije dobro ušao u krivinu, udario u bankinu što ga je izbacilo sa sedišta a motor velikim momentom koji je imao usled velike brzine jednostavno nastavio dalje...

U svakom slučaju tragedija. Batalite motore do sledeće sezone, posebno sportske.

• Podržavam 4

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

300 metara je kao od Slavije do Kneza Milosa tako da mi ovo lici na zaglavljen gas. Sve u svemu, velika tuga i tragedija. Miroslave, neka su ti siroki putevi nebeski...Neutesnoj porodici i prijateljima moje najiskrenije saucesce.

Mislim da grešite. Naravno, ne sporim da postoji mogućnost da je imao srčani udar ili nešto slično, ali nije jedini mogući scenario.

Na žalost, činjenica da je motor prešao toliko bez vozača govori da je išao jako brzo jer da nije tako jednostavno ne bi imao momenta. (Moment sile)

Takođe, pri velikim brzinama žiroskopska sila točkova (koja i drži motocikl uspravno i vuče ga napred) je toliko velika da može da vrati motor u pravolinijsko kretanje i posle nekakvog incidenta.

Meni na primer ne zvuči nelogično da čovek iz nekog razloga nije dobro ušao u krivinu, udario u bankinu što ga je izbacilo sa sedišta a motor velikim momentom koji je imao usled velike brzine jednostavno nastavio dalje...

U svakom slučaju tragedija. Batalite motore do sledeće sezone, posebno sportske.

Za to kretanje motocikla nakon nesrece si potpuno u pravu. Ali sto se tice uzroka pada tj. scenarija sve je moguce. Svedoka izgleda da nema, pa mozemo samo naglas da razmisljamo: Od, kao sto kazes, greske samog vozaca, nekog zdravstvenog problema do incidenta sa drugim vozilom. No, tragedija se dogodila, na ovaj ili onaj nacin. Iskreno saucesce porodici.

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

300 metara je kao od Slavije do Kneza Milosa tako da mi ovo lici na zaglavljen gas. Sve u svemu, velika tuga i tragedija. Miroslave, neka su ti siroki putevi nebeski...Neutesnoj porodici i prijateljima moje najiskrenije saucesce.

Ma kakvi prijatelju, to se čini dosta kad kreneš u šetnju. Navuci sportski motor na 150 u šestoj i pusti gas... Prećićeš kilometar opušteno

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

...

Nema nikakve sumnje da je motor presao toliku razdaljinu, naslanjajuci se na ogradu(branik) sa leve strane i da je prosto, kao po sinama, stigao do obrenovackog puta, gde je izubio "podrsku" i pao.

Dakle, onoga trenutka, kada je nesrecni kolega udario u ogradu i preleteo preko nje, pri tome ublazivsi udar svojim telom, motor je samo nastavio da kliza pored ograde, do kraja prikljucne ravni.

E, sada zasto i kako je doslo do udara u ogradu, mi ne znamo, ali se nadamo da ce neki posveceni islednik utvrditi, ako je bilo kontakta sa nekim drugim vozilom.

Moje saucesce porodici.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja