Jump to content

Moto Zajednica

Da li se KTM stvarno toliko cesto kvari?

Recommended Posts

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Pa dobro takav je život, neki su "izgubili glavu" tokom takmičenja a neko u gledalištu.

Mnogo Ktm-ova je završilo reli a KTM je ako se ne varam i pobedio.

Sve u svemu za komercijalnu upotrebu barem od ovih motorića novije generacije opasna sprava za zabavu samo ako sebe pronađeš u tome i znaš koji putem taj motor treba da se vozi.

Na mom motoriću mislim da sam to već naveo od svih velikih kvarova posle 13000km su popucale rebraste gume preko šipke i zgloba na retrovizorima, ponekad vlaži rezervoar hidrauličnog Magura kvačila kako na dihtungu tako i na potisnoj poluzi i crko mi lanac tačno na 10000km iako je negovan kako treba.

Ne treba navoditi da se redovne vizuelne kontrole, servisi, zamene ulja i filtera podrazumevaju

Samo neka tako nastavi :)

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: XT-R

vozio sam dve sezone Adventure LC4

iz mog iskustva nije to nista spektakularno bolje od konkurencije, ali je sve bolje :)

prvo alnaser + kurbla, da se ja pitam to bi svaki motor u klasi morao imati !

kurblanje je inace savrseno lako, plus sto postoji dekompresija za devojcice :) ko ima problem s tim ili mu nije nastelovan motor ili nema pojma tehniku...

druga najbitnija stvar, kocnice cista perverzija, imam i sad na motoru Brembo, ali spram onog na KTM-u ovaj je izgleda kineski :)

WP o tome da ne trosim previse reci, po sistemu kako na nebu, tako i na zemlji, ne bira podlogu.

Menjac za pozeleti, precizan, mekan, tih, sjajan! al jbg ovom mome malo falila 6-ta brzina.

i za kraj masina, ready to race, govori dovoljno, taman je malo bolji od svega u klasi, ako taj motor uopste i ima konkurenciju :)

Potrosnja prilicna, mozda kad se vozi laganica i nije, al nekako nije za to napravljen.

Nikad me nigde ostavio nije, kvarova nula, valjda sam imao srece, pojma nemam...

Za voznju kakvu ja volim je najuniverzalniji i najbolji motor ikad napravljen :moto3:

:zdravo:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

Motor koji odusevi coveka na prvi pogled,ako ga jos i provoza onda dobije groznicu...

Ali ne mogu da mu oprostim sto na 2200km motor star manje od godinu dana pomesa ulje i vodu ! Odrzavan,pazen i mazen... >:(

wNauj_img2012011400003.th.jpg

RjT8Q_img2012011400004.th.jpg

uD1fV_img2012011400005.th.jpg

hQeW8_img2012011400006.th.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

KTM. Stari proizvođač sa odličnom reputacijom.

Oni indijanci što su putovali oko sveta (Juan Mekgregor n' Co) su se odlučili za njega kada su birali motor za put. KTM im je bio prvi izbor. Ali, KTM nije hteo to dozvoliti, kažu čuju šta planiraju, pa će se tamo sigurno pokvariti i biti loša reklama. Tu je BMW bio pametniji: teraj, lomi, novih motora ima. Zato se sada taj BMW prodaje kao alva, san svakog sredovečnog nemca. Ali motor je, koliko sam video, krava, nezgodan, pretežak za loše puteve. U jednoj epizodi je snimatelj vozio neki ruski motor i išao je puno lakše po blatu od BMW krmače. Poenta priče je da KTM pravi odlične motore, u odnosu na sve ostale. Naravno da se i pokvari, svaki se pokvari, ali su to lepi i dobri motori.

• Drug član, 1364 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six

Koliko se sećam, KTM ih je odbio uz obrazloženje da im neće uspeti to što su zamislili, bilo je mnogo vode na terenu u to doba godine.

Citiraću svoj post, prelistajte putopis, mislim da se tu najbolje može oceniti "nepouzdanost" KTMA:

• Podržavam 1

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Imam ih...

Uf trebalo je procitati svih 28 stranica.

Slazm se sa skoro svim pomenutm. :takoje:

Koliko i sta platiti naravno da je vasa odluka, ali nije KTM najgori a ni najbolji.

Opet, neko trazi ekskluzivu (pa ima dusu, pa oprema, pa ovo, pa ono...), neko trazi magare (sto usluznije, i samo daj da TERAM).

To ce biti vecito prepucavanje.

:fajt3:

U svakom slucaju, posedujem jako redak , polovan sm motor koji sam platio malo vishe od 4200, odmah ulozio 1000, i jos 2000. i to nije kraj. :lud:

Sluzio me je 20 km od kupovine do prvog kvara (pukla je sajla kvacila) pa jos nekih 1000km (svega mesec dana voznje) sa stalnim zajebancijama.

Na motoru je sve do sada (od dana kada sam ga kupio) i ponovo sada (od kada sam poceo generalnu) novo, bash sve zamenjeno i nabudzeno (0km), ostaje samo taj agregat, da se vrati sa generalne koja mu se inace radi na svakih 2000 do 4000 :jok: km i pucka.

Jao jedva cekam!

:jee:

Znam da je ludo, ali Ja licno spadam u onu grupu koja voli ekskluzivu i da vozi stvari koje imaju karakter (recimo to tako).

Naravno da ce svako hvaliti svoga konja i ima istine u svim tim izrekama.

Vozio sam mnoge motore!!!, i ko zna sta sam do sada i posedovao i probao.

I opet koliko para toliko muzike.

Nisam sreo motor koji mi je toliko ineresantan u svakom smislu kao 690 Duke III ili 990 Super duke.

Vuce, poteze, brunda, uf i ludo koci.

A opet nikada na bolji supermoto nisam seo, vozio, video ili cak i procitao da postoji nesto ludje od SXV-a.

Taj motor je recimo jako skup, a narocito je JAKO LOS za odrzavanje (daces najmanje jos jedan nov na odrzavanje).

E sad zavisi ko kako vozi, bez obzira na odrzavanje, neki predju 20000 bez kvarova i vecih problema, Ja bez obzira na paznju i ulozen trud nisam bio te srece.:(

Ali da ide, cupa kida, vuce i ide, IDEEEE :moto3:!

Zato ga i trpim i sve ovo radim.

To sam pomenuo samo zato sto su se mnogi odaljili od starta teme (moj traje ovoliko, odrzavanje ovoliko, cena ovolika, moze ovo, a nema ono).

Bilo i bice koliko para toliko muzike.

E sada pored raznih iskustava i svega, ja znam da je sledeci usluzan motor KTM 990 sm ili superduke.

A sledeca mazga CRF450 (pa prepravljaj).

Daju se nabudziiti uz minimalne troskove, kocnice prenos...

Ljubitelj sam V masina i nikada necu praviti kompromis izmedju pouzdanog, jeftinog, zahvalnog i ludog, prelepog, ekskluzivnog, vrhunskih komponenti, pa cak i kvarljivog.

Volim da uzivam u svakom kilometru pa makar ih i ne bilo mnogo, bitno mi je kakvi su, sto rece narodna "Sve sto je lepo, kratko traje".

KTM je luda masina i jednostavo imam drugaciji dozivaljaj kada je vozim od nekih drugih masina.

Ko voli te trkacke, nece se razocarati.

I ko nije vozio, ne razume, ko jeste razume

:ktm:.

Srdacan pozdrav svima

• Podržavam 2

• U prolazu, 37 postova

He, he buduci da si iz Obrenovca, verovatno si vozio moju SXV450 koja je bila kod Ace.:aha:

Pozdravi Acu i reci mu de mi je prodao divan motor!>:(

Osim toga, vise nije ni blizu standardne, kao sto je bila ustrojena, trebalo bi sada je vidis, posle silnih prepravki i modifikacija,

hm evo ti jedan podatak, cisto primera radi, max brzina je bila oko 160-170-180km, kod mene je sa kvarom isla 207km.

Suludo je voziti trkacki motor na ulici, a SXV to jeste DEFINITIVNO, vozio sam je....OOOODLICNA!!!! :takoje:

U svakom slucaju, posedujem jako redak , polovan sm motor koji sam platio malo vishe od 4200, odmah ulozio 1000, i jos 2000. i to nije kraj. :lud:

Sluzio me je 20 km od kupovine do prvog kvara (pukla je sajla kvacila) pa jos nekih 1000km (svega mesec dana voznje) sa stalnim zajebancijama.

Na motoru je sve do sada (od dana kada sam ga kupio) i ponovo sada (od kada sam poceo generalnu) novo, bash sve zamenjeno i nabudzeno (0km), ostaje samo taj agregat, da se vrati sa generalne koja mu se inace radi na svakih 2000 do 4000 :jok: km i pucka.

Jao jedva cekam!

Da ne bude zabune da se neki poplaše KTM-a ovde nije reč o KTM-u verovatno što slična tema o Apriliji nije ni otvorena a motor se kvari pa se kvari a mi nismo obavešteni :)

Kako god bilo ako si kupio polovan SXV možeš da pretpostaviš da je taj motor upotrebljavan i da je veliko pitanje stanja motora pa bilo kakvo ulaganje i u bilo kom iznosu ne treba da nas mnogo čudi.

Za mene lično velika šteta što KTM nema neko SM motorče do 700ccm V-twin sa nešto vrlo malo više kila od SM690

990 je već totalno druga priča koja mojoj filozofiji korišćenja SM-a ne odgovara

Što se tiče 207 km/h verujem da je to izvodljivo sa dva cilindra i to je za mene samo jedan podatak ali u celoj SM priči je to irelevantan faktor jer taj motor je bezličan ako ga često voziš pravo i brzo a i nije mu to namena.

Mnogo je važnije kakav je dole, gas, koči, klizaj, gas > brzina ne mora da ide više od 130km/h a dobro je ako može više

SM690 sam vozio jednom prilikom ako se ne varam 185km/h i ide taj motor još malo nije bio na izdisaju ali je to čitava smejurija ta brzina na tom motoru a pri tome i totalno besmisleno

Nadam se da će poznavaoci SM razumeti moj point

• Podržavam 1

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ja ne znam el svi vi dizhete "200 kila iz bencha" ili ste aerodinamichni :) na bicikli 207km/h ja mogu samo da sanjam... vozio sam nejkid motore preko 250 i nije zabavno, drzhao se zubima i rukama i nogama :D

nije mu namena da juri do prekidacha... fora je da ima odlichan odziv na 80-100km/h...

• U prolazu, 37 postova

207 je pomen o budzenju (kako sada da opisem ubrzanje), a cim sam je oziveo toliko, sta mislis kako tek onda ide na donjim brzinama.

Elem ne skrecimo sa teme, taj manji V KTM sm bih bas voleo da vidim ispod 500cc ili ispod 750.

Sto se tice mog poznavanja SM-a http://www.youtube.c...h?v=jjzHeoXyMHk .

@ Aki Garfield

Ne sumnjam da motor ide i ovako i onako ali je 207km/h nešto što on može ali je u celoj SM priči irelevantno jer njemu treba ipak prostora da dođe do 207 a to je teren na kome on ne može sebe da prikaže u najboljem svetlu

SM je superioran u kreni-jako uspori ili kreni-stani

500ccm VTwin standard možda izvuku na 65ks ali VTwin na 650ccm to bi išlo barem na 80ks a to bi već bilo opasna zabava

Mada sve zavisi koliki si "siledžija"

• Podržavam 1

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

KTM ime svakom ljubitelju znaci nesto drugo.... u devedesetim godinama zbog cestih kvarova u sali znacilo je "Kick Tausend mal"... (pokrenuti hiljadu puta), ili "Keine Tausend meter"....(ni hiljadu metara)...

Ime je inace slozeno od prezimena Kronreif, Trunkenpolz dvojice direktora koji su se udruzili 1954.g. te Austrijskog mesta Mattighofen u kojem je sediste fabrika.

Ime je inace slozeno od prezimena Kronreif, Trunkenpolz dvojice direktora koji su se udruzili 1954.g. te Austrijskog mesta Mattighofen u kojem je sediste fabrika.

Sad mi je jasno odakle tako kratko KTM, pa ni oni sami ne bi znali kako im se zove brend :)

Mada skidam kapu za neke modele koje su uradili u poslednje vreme barem

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

nisam procitao sve postove ali sam stekao utisak da ste zanemarili 'planirano zastarevanje' (ono kad kupis novu ves masinu koja se pokvari 2 dana po isteku garancije ili kad je jeftinije da kupis neki uredjaj nov umesto da popravljas stari) posebno u uporedjivanju japanskih motocikala starih 20ak godina i novih ili novijih ktmova, mislim da se 'planira zastarevanje' u svim industrijama pa i u industriji motocikala..gledam po yt zapadnjake kako ladno bacaju 1200gsove gde stignu, j se njima za popravke, za godinu-dve izlazi novi model, doplata i zamena. proizvodjaci su naravno svesni toga, planirano zastarevanje se nije spontano pojavilo + imaju ciljne grupe

ja sam u stvari zbog ovog potrazio ovu temu, ovo ne moze da nude normalno za motocikl 2012. godiste?

http://www.youtube.com/watch?v=SohMjho_kpE

• Drug član, 1364 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six
Deep Breath. It's all OK. Everything is normal.

Normal amount of debris for the first oil change. Wipe out the filter cavity to get any loose debris out of there. It collects at the bottom.

The 'junk' in the back of the filter cavity is the rough sand cast part of the center cases. If the casting was thicker it would have been machined smooth to get the correct shape. But, since it was thin, the machine tool didn't touch it and you can see the rough sand casting marks in the aluminum. The part where the filter touches is smooth and will seal correctly.

Now put oil in it and ride.

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=806148

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

nisam procitao sve postove ali sam stekao utisak da ste zanemarili 'planirano zastarevanje' (ono kad kupis novu ves masinu koja se pokvari 2 dana po isteku garancije ili kad je jeftinije da kupis neki uredjaj nov umesto da popravljas stari) posebno u uporedjivanju japanskih motocikala starih 20ak godina i novih ili novijih ktmova, mislim da se 'planira zastarevanje' u svim industrijama pa i u industriji motocikala..gledam po yt zapadnjake kako ladno bacaju 1200gsove gde stignu, j se njima za popravke, za godinu-dve izlazi novi model, doplata i zamena. proizvodjaci su naravno svesni toga, planirano zastarevanje se nije spontano pojavilo + imaju ciljne grupe

ja sam u stvari zbog ovog potrazio ovu temu, ovo ne moze da nude normalno za motocikl 2012. godiste?

Sve je to tačno ali nije zanemareno to...Zato i tema ima termin " toliko često kvari"... tj da mu vek radnih sklopova nije dovoljno dug u odnosu na cenu, koja je višlja od konkurencije a koja, opet, ima duži vek delova...

• taj sam, 175 postova
  • Motocikl: Bandit 600

Sve je to tačno ali nije zanemareno to...Zato i tema ima termin " toliko često kvari"... tj da mu vek radnih sklopova nije dovoljno dug u odnosu na cenu, koja je višlja od konkurencije a koja, opet, ima duži vek delova...

Ja ove opiljke zateknem skoro svaki put kad mjenjam ulje... :lol: :lol:

Ali i dalje vozim :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja