Djole91 0 Napisano Avgust 28, 2007 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima! kao sto vidite nov sam na ovom forumu, trenutno vozim skuter Kymco super 9 vec drugu sezonu i zelim da predjem na nesto vece. Narednog proleca uzeo bih neki motor od 125ccm, nista jace. Razgledao sam razne 125-ice, a najvise mi se svidela aprillia RS. Ova nova Honda CBR mi se ne svidja, ima strasno tanke gume,kao na biciklu. Cagiva Mito mi se cini kao odlican motor, samo sto su delovi skupi. Tu bi mogli da udju u opticaj Yamaha YBR i Honda NSR. Da li neko od vas ima iskustvo sa Yamahom TZR? Kao sto sam video Aprillia RS125 2007god. kosta nesto jace od 5000 evra. Da li moze povoljno da se nabavi RS ne preko 2500 evra a da nije preterano star. Dobro bi mi dosao bilo kakav savet ili informacije o 125-icama. Unapred hvala! Djole91 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Avgust 28, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ista prica kao i sve do sad...Ako oces nesto brzo uzmi cvaju (dvotaktni) al imaj na umu da sto je brzo to je i kuso. Zezam se ali imaj na umu cene odrzavanja, servisne intervale, potrosnju (ulje+benzin), usput neiskusan si, ne znas ni sa menjacem, to su jake i startne masine...Sa druge strane cetvorotaktni puno jeftiniji za odrzavanje, redji servisi, MNOGO ekonomicniji (zavisno od stila voznje moze i do 2x goriva manje da srče), i naravno mnogo slabiji sto tebi i ide na ruku posto su pocetnik a ipak dovoljno jaki da te zadovolje neko vreme posto si do sad vozio skuter...Moji predlozi YBR, koja usput kosta oko 2000 eura tj vise nego duplo manje od RS ili Hyousung GT125 ili GTR125, motori koje preporucujem svim pocetnicima (kvalitetni a cena oko 3000) zavisi da li volis naked ili R.Ako si se vec zagrejao za cvaju ja sam za NSR.Evo ti i neke slicice: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Avgust 28, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj ovo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=6911.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole91 0 Napisano Avgust 28, 2007 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice manuelnog menjaca, sa tim sam imao iskustva, pored skutera vozio sam i apn. hvala na savetima. Pozdrav ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 28, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice manuelnog menjaca, sa tim sam imao iskustva, pored skutera vozio sam i apn. hvala na savetima. Pozdrav ;D ;D ;D E ako te intresuje ima ja TDRr za prodaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ja vec jedno vrijeme vozim apriliu rs125 mogu ti reci izbor odlican! vrlo zabavan motor,posebno preko 6000 obrtaja. ja cu moju prodavati ali sam u nk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako. Nisi rekao koliko si visok,a to moze da ti je jedna bitna stavka u izbru motora. Moj prvi motor sa brzinama je bila nsr 125 2 takta 28 ks. Lud motor. Cak i ludji nego sto treba pocetniku. Svoj maximum je dostigla na 20.000km a smrt je dozivela sa 21.000. To uzmi u obzir jer dvotaktne masine nisu bas najizdrzljivije pogotovu ako se voze u visokim obrtajima (a ne kupuje se R da bi se vozio polako ;D). Moj definitivni predlog, ako ti visina njie problem je Honda Varadero 125. Xtra motor. Najbolji koi sam do sada vozio. Na njemu smo i burazer i ja ucili (jer nas NSR nie izdrzao). Motorce se vozi kao bicikl, u gradu nikad neces osetiti nedostatak snage (14 ks), a o5 nie jak da te iznenadi na neko naglo dodavanje gasa. Ali moram da ponovim samo pod uslovom da nisi preterano nizak. Od svih 125ica, a i gradskih motora moj glas ce uvek ici za malog Varadera. Valjda je pomoglo malo ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole91 0 Napisano Avgust 29, 2007 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako. Nisi rekao koliko si visok,a to moze da ti je jedna bitna stavka u izbru motora. Moj prvi motor sa brzinama je bila nsr 125 2 takta 28 ks. Lud motor. Cak i ludji nego sto treba pocetniku. Svoj maximum je dostigla na 20.000km a smrt je dozivela sa 21.000. To uzmi u obzir jer dvotaktne masine nisu bas najizdrzljivije pogotovu ako se voze u visokim obrtajima (a ne kupuje se R da bi se vozio polako ;D). Moj definitivni predlog, ako ti visina njie problem je Honda Varadero 125. Xtra motor. Najbolji koi sam do sada vozio. Na njemu smo i burazer i ja ucili (jer nas NSR nie izdrzao). Motorce se vozi kao bicikl, u gradu nikad neces osetiti nedostatak snage (14 ks), a o5 nie jak da te iznenadi na neko naglo dodavanje gasa. Ali moram da ponovim samo pod uslovom da nisi preterano nizak. Od svih 125ica, a i gradskih motora moj glas ce uvek ici za malog Varadera. Valjda je pomoglo malo ?! Visok sam otprilike metar i 80 mozda nesto vise. Koliko kosta nova Honda Varadero 125? Da li se moze nabaviti polovna po dobroj ceni? Imacu dovoljno vremena za razmisljanje do proleca. u svako slucaju, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nov je oko 6k, a polovan se tesko nalazi,znam iz iskustva. To je takodje moj favorit , a i lako ces ga prodati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Visok sam otprilike metar i 80 mozda nesto vise. Koliko kosta nova Honda Varadero 125? Da li se moze nabaviti polovna po dobroj ceni? Imacu dovoljno vremena za razmisljanje do proleca. u svako slucaju, hvala! Sa tom visinom definitivno neces imati problema sa Varaderom, dok sa malim replikama ces imati, nece se videti motor od tebe. Pazi ovako, izasao je nov Varadero 125 za 2007 ali sam cuo da ce biti papreno skup. Nacuo sam nesto tipa 6500+ (moze im se, jer nema konkurenciju na trzistu), jer navodno u zapadnoj evropi ce stupiti neko pravilo gde ce se kubikaza za mopede popeti sa 50 na 125. Polovnog Varadera mozes verovatno pazariti kod nas za nekih 2500, ali ces i retko naci. Ja sam mog prodao najboljem ortaku za 2400, ali ako planiras manje para neznam sta da ti reknem. To je definitivno najskuplja 125ica koju mozes naci, ali 100% boljeg motora u toj klasi nema. Vec sam nekom na forumu rekao da sto se tice pomoci oko tog motora moze da racuna na mene - bar sto se tice napisanog texta. 4 ili 5 god sam vozio taj motor i znam ga kako dise ;D ;D ;D Ako ti treba jos nesto javi. Cisto da ne bi bilo da neznam o cemu pricam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Nov je oko 6k, a polovan se tesko nalazi,znam iz iskustva. To je takodje moj favorit , a i lako ces ga prodati. Pa ne bi se bas slozio da se lako prodaje. Znam iz iskustva jer jako malo ljudi razmislja kao vi i ja. Pazite za te pare ima da se kupi i KLE, pa samim tim mnogi klinci idu u fazonu bolje vize kubika za iste pare (a dozvola i ostalo je malo ne bitno) Upoznat sam sa jednim Varaderom koi je eventualno a prodaju, pa vas mozda i povezem (ako uspem) Ovo na slici gore sam ja (inace indijanac od 186) i provereno mogu da vam kaze da za razliku od Rova Varadero je bas xtremno udoban motor pogotovu za duzu vooznju. Burazer je sa njime jedne godine obisao ne mali broj skupova. Piceio je iz Panceva i za NS i za Ivanjicu, tako da nie bas ni iskljucivo gradski motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Aj se raspitaj malo o tom Varaderu za koji mislis da se prodaje(cena,km,stanje). Opet kazem, motor je perverzija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ponosni vlasnik koristi nick Jovan na forumu pa mu bacite pm, a ja cu mu reci da poseti ovo mestasce. Mislim da je motor 2003 al nisam siguran. Javi ce se uskoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja pomognem,meni varadero stizhe prve polovine septembra Mislim da sve znash o tom motoru,predpostavljam da si sve prochitao ... Ono shto mogu da kazhem,tj. shto mi je Jovan rekao je da je motor stvarno perfektan,i naravno odlika mu je dva cilindra,i mnogo jak motor,od 15 konja,i max brzinom od 130 km/h (Jovan merio:D)... U svakom sluchaju odlichan izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cek jel ti Jovan prodao ili...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoVa 0 Napisano Avgust 29, 2007 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas prije neki dan gledao na mobile.de cijene Varadera 125 ccm pazi ovo: Link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan PERVERZIJA!!! Koliko love bi bio uvoz i prevoz, znaci sve ukupno, koliko love je potrebno na ovu cenu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije nije mi prodao,uvoz ,samo sam ga pitao,utiske i to sve da mi kazhe,ipak je drugachije kad ti kazhe neko ko to vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Aj mi reci, ako nije tajna, reci mi koliko te je kostao uvoz, al sve ukupno(prevoz, papiri, registracija...) posto razmisljam o uvozu, ako ne moze ovde onda na pm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Neka odgovori ovde posto i mene to zanima,gledao sam neke rs-ove po nemackoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je meni poznato, kad sam ja uvezao mog placena je carina (od 2 ili 8%, nemogu da se setim tacno, mada mi vise vuce na 8%) i sada se na placa i pdv, sto je jos 18%. Prevoz iz Nemacke nemam pojma koliko je. E sad, moj drugar (koji je vlasnik mog bivseg Varadera) je u pocetku razmisljao da pazari tamo, pa da ga uveze. Po nekoj njegovoj proceni tada je mogao da pikira nekog Varadera koi je tamo bio do 2500 i ovde bi ga izasao nesto oko 3k. Mada nisam siguran bas u evro. Sve u svemu odlucio se za mog jer je bila proverenija kombinacija, znao je ceo istorijat motora, vlasnika a i mogao je da ga proba pre nego sto ga je pazario cisto da bi mogao da se uveri da je to to sto trazi. Moj neki savet bi vam bio da pogledate cene i u Francuskoj. Moj je uvezen odatle. Bio sam ove godine na nekoj exkurziji tamo i mogu da vam kazem da sam se bas zacudio, jer je kod nas taj motor vrlo redak. U Nici svaki 5 motor je Varadero, a u Kanu sam se zabezeknuo kad sam video da je svaki 2, cak i panduracija u Kanu ga vozi. video sam sve moguce varijacije, od full opreme pa do izivljavanja sa Remusima, Akrapovichima i tome slicno (ovu poslednju varijantu bi mogao da preporucim). Sad vi vidite. Nadjite nekog sa foruma ko se bavi uvozom pa neka vam sve lepo razjasni, al o5 uzmite u obzira da motor pazarite na slepo, ja imam strica koi zivi u Fr pa mi je tako bila izuzetno proverena kombinacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 29, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znaci na cenu motora jos 500 evra,otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih rachunao nekih 23% na cenu motora napolju, 150e za shpediciju i oko 100e za transport Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Avgust 29, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je meni poznato, kad sam ja uvezao mog placena je carina (od 2 ili 8%, nemogu da se setim tacno, mada mi vise vuce na 8%) Za 50ccm 8%, 50-800 ccm 5%, preko 800 ccm 8%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 29, 2007 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan 50-800 ccm 5% Nisam bas siguran za ovo !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...