Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio X9 250/500ie

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

pa ako je 15-ak nije strasno ako je full servis, ja sam se plasio da nije vise, nadam se da ne mora sad bas sve da ustedim nesto i za novu kacigu...

Eh setih se sada :) posto zivim u stanu i motor cu morati da drzim ispred zgrade kako bi mogao najbolje da ga zastitim da mi ga ne ugradu? i jel znate mozda da li se i koliko kradu ovi motori? HVALA

Kao sto ti rekose, sto vise zastita, to manja sansa da ce bas tvoj da cackaju. Znaci sajla, alarm ,cerada.

Uzmes ovako nesto,sada je na snizenju:

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10001988

I ja bih ovaj lanac, ali nisam pri kesu, pa cu pazariti ovo i ugraditi alarm,takodje cu ga ostavljati ispred zgrade, pored kamere i prekrstiti se

http://www.louis.de/_205d20cbfecbf317871f07dd8568fa1d7d/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10001781

Ovih dana cu naruciti preko Sekule, sa jos par sitnica, pa ako budes hteo, mozemo zajedno, ako si iz BG-a.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Koliko su pouzdani ti lanci i sajle?da li mogu da se precvikaju klestima za armaturu?ako mogu,slaba vajda i od toga..i ja bi trebao nesto da pazarim,jer i ako zivim u kuci i imam dvoriste bice sigurno dosta situacija kada ce morati makina da ostane negde u gradu bez nadzora..

• BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Koliko su pouzdani ti lanci i sajle?da li mogu da se precvikaju klestima za armaturu?ako mogu,slaba vajda i od toga..i ja bi trebao nesto da pazarim,jer i ako zivim u kuci i imam dvoriste bice sigurno dosta situacija kada ce morati makina da ostane negde u gradu bez nadzora..

Има пар клипова на тјубу,ништа није сигурно 100%.То је више питање среће или нечег трећег:neznam:

• BJB Maxi scooter club, 1668 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Ako imas viska 2500 dinara, doteraj ga do mene u Backu Palanku. Nek se druzi sa mojom X9! To je ono sto ja mogu da ti ponudim - GRATIS!

Dzony ti uvalio motor... ccc! Salim se! Nek je sa srecom, puno sigurnih kilometara i suvog asfalta!

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Piaggio X9E 250

pa ako je 15-ak nije strasno ako je full servis, ja sam se plasio da nije vise, nadam se da ne mora sad bas sve da ustedim nesto i za novu kacigu...

Eh setih se sada :) posto zivim u stanu i motor cu morati da drzim ispred zgrade kako bi mogao najbolje da ga zastitim da mi ga ne ugradu? i jel znate mozda da li se i koliko kradu ovi motori? HVALA

Kao sto ti rekose, sto vise zastita, to manja sansa da ce bas tvoj da cackaju. Znaci sajla, alarm ,cerada.

Uzmes ovako nesto,sada je na snizenju:

http://www.louis.de/...tnr_gr=10001988

I ja bih ovaj lanac, ali nisam pri kesu, pa cu pazariti ovo i ugraditi alarm,takodje cu ga ostavljati ispred zgrade, pored kamere i prekrstiti se

http://www.louis.de/...tnr_gr=10001781

Ovih dana cu naruciti preko Sekule, sa jos par sitnica, pa ako budes hteo, mozemo zajedno, ako si iz BG-a.

i koliko je jedan ovakav lanac?

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Ma druze stavi neki alarm imas na dx.com oko 5 e i sajlu cim neko pomeri malo motor aktivira se alarm a sajla dodatni problem ce da mu pravi ako neko nedajboze pokusa da ukrade motor. Inace ja sam moj motor vezivao za banderu, a cale mi bio napravio od neke zilave gume sa sajlama upletenim u njoj pa tu kroz nju proveucen debeo lanac isto prsli malo sajlom kroz njega i katanac tako da je bilo mng zaj... da neko pokusa da ga krade . Jedino banderu bi morao da sece 0stabre.gif

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty YP 400

Ekipa, molio bih za pomoc! Imam u planu kupovinu maxi scootera. Trazeci kod nas (BiH) po oglasima naletio sam na ovaj X9, pa bih molio pomoc od vas malo iskusnijih! Cijena mu je 3500 KM ili oko 1750 evra.

Pozdav druze.veoma je nezahvalno da ti neko daje savet oko kupovine na nevidjeno,jer kupovina na "sliku" ti je kupovina na nevidjeno,veruj mi imam visegodisnje iskustvo trgovinom autima,znam kako slika moze da prevari.prvo,znas li ista oko mehanike i dvotockasa?ako ne znas,nemoj sada ni da se ucis,cuj se sa covekom,pa dogovorite vidjenje u nekom servisu,das ljudima 20-tak jura,pa neka kazu svoje misljenje.ako se odlucis da sam prelomis,onda pogledaj one osnovne stvari,cuj kako radi,na nogarama stisni zadnju kocnicu pa daj malo gasa,ne bi trebao da dimi ako je dobar,pre palenja vidi nivo ulja i pomirisi ga da se ne oseti benzin,mada to ne mora biti veliki problem,ako je ok za 5 minuta bi trebao na leru dici temperaturu na radnu,obavezno probaj makinu da vidis da li vuce u stranu ili trese..jbg,to je to,uglavnom opsti utisak donosi odluku..za to godiste cena je malo jaca,bar naspram nasih cena..inace vozim istog takvog,u istoj boji,ima 40.000 na satu i radi kao doxa,doduse mladji je dve godine..motor kao motor je odlican,provereni agregati,prava krstarica..:-)

• Podržavam 1

To si u pravu,bas je aha..ali kada bi se kod nas kupovale masine samo sa pravom km,veruj mi da se nista ne bi prodavalo.:-) ..bilo kod auta,bilo kod motora..svi su usminkani i "frizirani",zato i govorim uvek ljudima,cajger ne gledaj,fokusiraj se na opste stanje vozila..

• Podržavam 1

Ma moguce je, ali tesko..pogotovo jer svi skoro dolaze iz italije,gde je kult motora i voznje na jako visokom nivou,a imaju i love za zajebanciju..jbg,racunaj samo da svaki dan skoknes do grada,ili svaki drugi,pa vidi koliko je to na mesecnom nivou,ali opet ponavljam da nije presudno da li ima 20.000 ili 40.000 km na satu..svega sam se nagledao dok sam radio sa kolima,bilo je makina sa 250.000 km koje bi mogle proci i na 100.000,a bilo je relativno mladih sa malom km koji su bili krsevi,u pravom smislu te reci,90% zavisi od vlasnika i odrzavanja..svako vozilo je ogledalo vlasnika,kad je covek aljkav u svakom drugom pogledu,taj ne moze imati ni pristojnu vozilicu..

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Jeste da su u BiH skuplji motori, ali ovo je prejaka cena za to godiste. Pa eto Dzony je svoj 2004, prodao za 1500e.

P.S. moj je 2006. a presao 7700km 1jezik.gif

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

ovaj je karabudzen.. beli zmigavci i podesiv vizir po visini su odlika novijeg modela koji se pravio od 2002god.. ovaj je 2001..mozda je i iz estetskih razloga to stavljao, ko ce ga znati..treba to proveriti, jer moze da bude da je motor lomljen i onda sklapan od delova koje je nalazio..a jos je i farban, nema bocnih obelezja modela..

• Podržavam 1

Jeste da su u BiH skuplji motori, ali ovo je prejaka cena za to godiste. Pa eto Dzony je svoj 2004, prodao za 1500e.

P.S. moj je 2006. a presao 7700km 1jezik.gif

2006.,7700!?..prodavaj to kolega,da ne skuplja prasinu..:-)

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Honda Silver Wing 600

Ma moguce je, ali tesko..pogotovo jer svi skoro dolaze iz italije,gde je kult motora i voznje na jako visokom nivou,a imaju i love za zajebanciju..jbg,racunaj samo da svaki dan skoknes do grada,ili svaki drugi,pa vidi koliko je to na mesecnom nivou,ali opet ponavljam da nije presudno da li ima 20.000 ili 40.000 km na satu..svega sam se nagledao dok sam radio sa kolima,bilo je makina sa 250.000 km koje bi mogle proci i na 100.000,a bilo je relativno mladih sa malom km koji su bili krsevi,u pravom smislu te reci,90% zavisi od vlasnika i odrzavanja..svako vozilo je ogledalo vlasnika,kad je covek aljkav u svakom drugom pogledu,taj ne moze imati ni pristojnu vozilicu..

Djile, poznas tematiku. Sigurno dugo vozis makine?

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty YP 400

Sto se tice cijene, ovaj je kod nas jos kao povoljniji. Mene je isto mucilo to sa kilometrazom. Znam da je najbolje da se pogleda motor, ali 300 kilometara prevaliti ( Prijedor - Mostar ) nije bas blizu. Jos kada sam procitao za podesivi vizir i bijele zmigavce, smrdi tu nesto :stabre:

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 500cc

Ovo belo govno opet pada . . .

A ja od dosade na kupindu pazarih paktreger od automatika(zoljice) cena 650 din,doduse niklovan,to mi bas ne odgovara ali ajd,sta je tu je.Hocu da napravim mali paktreger sto ide na kofer skutera,taman se uklapam u mere.

Odsekao one dugacke sipke za kacenje i odneo na peskarenje(200 din).

Jos malo da ga doradim,ofarbam u crno i bice ko bombona.Gledao u Luisu,bezobrazno su skupi.Ne znam sta mi ovo sve treba,ali ajd dok je lose vreme da se malo zanimam,manje cu biti u kafani.Kad bude gotov slikam . . .

Od kolege Damira (Skuter-servis) porucio alarm,xenon,pojas i za suprugu Probiker Demi-Jet Flush kacigu.Nego nema trika da odvrnem ona tri-cetri srafa sto drze zastitu auspuha,stavio bih karbon na to parce lima,ali nece dole.Sta raditi,cime probati?

Pozz drugari.

• Integrisan, 9334 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Naprskaj neki sprej za navoj ( forch npr) sacekaj da hemija odradi svoje i ako imas udarni odvijac pokusaj sa njim

6762500x500.jpg

prava stvar za probleme tog tipa 0takoje.gif

Pitanje za x9 bratiju..upravo sam sastavio makinu,ubacio akumulator,stavio drzace i kofer,jer kazu da vise nec biti minusa,i primetio sam par kapi antifriza na kucistu uljnog filtera.kada sam se sagnuo skontao sam da se spustio iz jedne rupice koja se nalazi malo iznad.sta je to?da nije nekakav odusak,pretpostavljam da se tu nalazi vodena pumpa,da li je neko imao slicnu situaciju?u pitanju su bukvalno 2-3 kapi..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja