Nele_Kg 13 Napisano Octobar 27, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam sebe da castim nekim poluprofesionalnim aparatom cisto malo da se zanimam kad imam visak slobodnog vremena Za sada su mi u opciji ova 2 aparata mada sa obzirom da mi iskustvo i nije jaca strana svaki predlog i savet je dobrodosao... I najbitnije na raspolaganju mi je 250+- evropskih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Octobar 28, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ovako: link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele_Kg 13 Napisano Octobar 31, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala sanja mad se situacija malo promenila pa mogu da biram aparat do nekih 400e Tako da u izbora sada ulaze Nikon P500 Canon SX30 ili Panasonic FZ45. Ako bi mogao neko ko ima iskustvo sa ovim aparatima da mi kaze koji je po njeu bestbuy Moj favorit je bio nikon ali su mi rekli da resenje sa stabilizacijom slike sa senzor shiftom i nije idealno pa me zanima sta time dobijam a sta gubim posto nikon ima bolji vido zapis od preostala 2. Hvala i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 31, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan rekoše ti ljudi : http://pcfoto.biz/digitalnifotoaparati/kompakti/pomoc-oko-izbora-2318/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Octobar 31, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare vec mozes da dodjes do DSLR-a, a razlika izmedju njega i prosumer aparata ti je kao dupe i oko. Sad ces reci da neces u profesionalce, ali kad uzmes dslr pozelis to da postanes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 1, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pazarila D3100+18-55mm objektiv i prezadovoljna sam njime,on je malo više od te tvoje cifre. Hoćeš nov ili polovan? Možeš i neki polovan dslr da nađeš za te pare,razmisli dobro pre nego kupiš bilo šta. pcfoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ben10 149 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pazi,sto se tice DSLR ili neki od ostalih...Ja sam imao prosumer i naslikao se sit njime,pa sam kupio 400d i nekako me je odbio.Pre svega zbog toga sto ga cesto nisam imao uz sebe.Onda sam i njega prodao pa sam pazario sx230hs,sad trenutno opet ceznem za DSLRom. Mislim da je za pocetnika najbolji prosumer fotoaparat.On ce ponuditi kvalitet fotke kao ozbiljniji kompakt ali ce pruziti daleko bolji osecaj fotografisanja.Takodje ce za mnogo manje pare ponuditi siri opseg zizne daljine ali i neminovno losiji kvalitet fotografije nego DSLR.Ali to pocetniku ne treba da bude presudno jer on se uzalud nada da ce za kratko vreme praviti tako dobre fotke da ce im faliti samo to da su zabelezene kroz kvalitetniju optiku i na veci senzor nekog od DSLR sistema. Nikona bih odmah izbacio zbog zbog malog otvora blende a i zna se sta pravi nikon,nikon ces kupiti jednog dana ako te to bude drzalo ali pravi nikon d3100 pa na gore,isto vazi i za canon,ostavi ga za vremena koja dolaze pa pazari bar 1000d ili nesto bolje.Sad je samo ostao panasonic.Njega bih takodje izbacio. Da sam na tvom mestu kupio bih fuji hs20exr.Zasto?Fuji tradicionalno pravi dobre prosumer modele,narocito su dobri oni koji im predstavljaju vrh u klasi a to je ovaj aparat.Ima odlicnu ergonomiju dobro lezi u ruci delovi su mu gumirani sto daje dodatni osecaj stabilnosti.Ima prihvatljiv otvor blende i solidan senzor.Manuelna podesavanja su standardna u ovoj klasi i na njemu su odlicno uradjena.Ima pokretan displej i sto je najzanimljivije i po cemu je jedini u klasi nema motor za zum vec ga okreces rucno. Zvuci kao da se pravim pametan i iskusan ali ovo je samo moje licno misljenje.Sarani jednog ovakvog fujija i za to vreme se zanimaj za fotku pa ako te bude drzalo kupi jedan DSLR i jedan dobar kompakt,nema drugog resenja. Sto se DSLRa tice zbog velikih mogucnosti uticaja na fotku prilikom samog snimanja moze da bude zbunjujuci za pocetnike i pre da odbije nego da privuce.On takodje nudi mnogo vece mogucnosti u naknadnoj obradi sto pocetnik takodje nece iskoristiti.Zakljucak je da je za pocetnika aparat za pocetnika a ako iz takvog naucis da izvuces maksimum onda si vec ozbiljan amater A SVAKI PROFESIONALNI FOTOGRAF SE TRUDI DA BUDE AMATER. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele_Kg 13 Napisano Novembar 1, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan @ Ben10 Hvala na savetu Gledao sam i sh20 pored ovih aparata Nikon ispada zbog mnogo negativnih komentara. @Sanja Hvalia i tebi Cuo sam se danas sa Ljubom iz pcfoto-a skoroz korektan lik i spreman za svaku pomoc i saradnju. U obzir dolaze i polovni aparati. DSLR me mlo odbija najvise zbog mog neznanja. Potreban mi je aparat sa kojim mogu da slikam sve od macro fotografije kad ubijam vreme do slikanja na voznjama i putovanjima ,kada je potrebno da se u kracem vremenu naprave fotke bez posebnih rucnih podesavanja. Najveci problem je to sto ne znam koji objektiv bi zavrsavao tako nesto ili je ipak neophodno vise objektiva i naravno cena boljih setova Za sad mi ostaje da jos malo razmislim, cujem jos neki savet i predlog i na kraju prelomim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 1, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan @Nele_Kg Možda je ipak bolje da kupiš neki prozumer nego dslr.Moj prvi aparat je bio Panasonic dmc-fz8 i ja sam se slatko naslikala sa njime. Popričaj malo i sa Ljubom koji će te posavetovati oko kupovine. Pretraži malo oglase da vidiš šta se sve nudi i za koje pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14440 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6122 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo bih dodao da je Fuji S2800 stari model aktuelni modeli iz S serije su 2950, 3200, 3300, 3400 i 4000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...