Jump to content

Moto Zajednica

Naši sugrađani i saučesnici u saobraćaju

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Predpostavljam da ste ga već gledali, ali kad se priča o provlačenju meni ovaj uvek padne na pamet.

O bože šokiran sam... mislim da nisam trepnuo ceo klip... :staa2: Ovaj je mrtav ako se svakog dana tako provlači... Ajde još nekako za makazice što radi ali on jbt divlja između dve kolone automobila... :jok:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Predpostavljam da ste ga već gledali, ali kad se priča o provlačenju meni ovaj uvek padne na pamet.

O bože šokiran sam... mislim da nisam trepnuo ceo klip... :staa2: Ovaj je mrtav ako se svakog dana tako provlači... Ajde još nekako za makazice što radi ali on jbt divlja između dve kolone automobila... :jok:

Lik je luuuuud! Ziv bi se isprepad'o da onako projuri pored mene! :staa2:

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Covek, kolega je mrtav, pokuj mu dusi.

A sto se tice ostalog ja i dalje mislim da obilazenje kola koja stoje nije provlacenje, koje je zakon karakterisao kao nasilnicku voznju, jos ako to uspes u istoj traci onda je sve po zakonu ispravno.

• Svakom po zasluzi, 12450 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Moram ti reći da nisi u pravu komšo :) i to na ličnom primeru od zimus. Provlačio sam se između pune linije i automobila (u istoj traci) kad je čovek naglo dao migavac i skrenuo levo i udario u moj zadnji točak.

I po uviđajnoj ekipi i na sudu sam ja kriv isključivo zbog provlačenja :)...mrzi me sad da tražim u ZOBS-u ili ovde po forumu ali 100% je provlačenje zakonom zabranjeno.

• Festina lente!, 260 postova
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

A provlačenje sa desne strane pored ivičnjaka do semafora? Stalno to radim kad skrećem desno.

To se zove preticanje sa desne strane vozila, što se kažnjava inače oduzimanjem dozvole i novčanom kaznom koju ti lepo odmere. Pa posle u školicu na malo dodatne obuke pre nego što ti vrate dozvolu. Nažalost, čak iako vozilo stoji, a učestvuje u saobraćaju (stoji na semaforu, nije parkirano) uzima se da je u pitanju preticanje sa desne strane. Zabranjeno je svim vrstama vozila.

Što se tiče prolaska između vozila i linije sa leve strane, na takav način da se ne ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju, to je dozvoljeno motociklima čak i u raskrsnici. Zakon tako kaže. Sad stvar je šta ko smatra za bezbedno, a šta ne, a svakako zavisi od situacije u pitanju. Nažalost, policajci često tvrde da si nagazio liniju kad to radiš.

Imao sam takvu jednu situaciju sa Marsovcem na starom BMW-u, u Topčideru, ali me je zaustavio i značajno opomenuo da to ne radim. Tvrdio je da sam zakačio liniju, iako sam od nje bio bar 20 cm udaljen. Automobil je skretao udesno, ja sam produžio pravo pored njega. Sve čisto kao suza, bez jurcanja, al' ako hoće da te smara, smaraće te, jer jednostavno pametnija posla nema.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Komso po kojom si se zakonu ti provlacio, vozio si svojom trakom levim delom zbog ostecenog kolovoza, peska, ko zna cega u desnom delu trake i on te udario u zadnji tocak :neznam: ili sam ja lud ili stvarno treba pod hitno prodati motor i kupiti nesto poveliko i trulo. :zdravo:

• Zainteresovan, 952 postova

To se zove preticanje sa desne strane vozila, što se kažnjava inače oduzimanjem dozvole i novčanom kaznom koju ti lepo odmere. Pa posle u školicu na malo dodatne obuke pre nego što ti vrate dozvolu. Nažalost, čak iako vozilo stoji, a učestvuje u saobraćaju (stoji na semaforu, nije parkirano) uzima se da je u pitanju preticanje sa desne strane. Zabranjeno je svim vrstama vozila.

Večeras sam to uradio dok su panduri stajali sa druge strane ulice, prošao pored pet auta sa druge strane i stigao taman na zeleno. Sreća pa nisam imao tablicu :)

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8

Meni se desilo nekoliko puta da vozac automobia pomeri svoje vozilo kao bih prosao.

Ne volim voznju po trotoaru.

Ja sklanjam svoje vozilo kad je potrebno.

• Podržavam 1

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Neki dan negde kod SC, videvsi me da dolazim, da ne mogu da prodjem i da ne dramim ko neki magarac, covek odma pomeri svoj auto i sklopi retrovizor.Sta drugo nego zahvaliti majstoru. Rece jedan kolega malopre, ako se svi zahvalimo za tako nesto, a nije tesko biti fin, bice sve bolje za nas.

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Pre par dana sam doziveo, u Blu. Nikole Tesle,u sred spica, da, od vozaca malog kamiona, na moje "Hvala" dobijem odgovor "Ziv bio!" :D

Moram priznati, da mi je bilo bas drago.

• Svakom po zasluzi, 12450 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Uvek i obavezno kažem Hvala svakom ko me vidi u kolloni koja stoji i pomeri auto da bih mogao da prođem :)

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Uvek i obavezno kažem Hvala svakom ko me vidi u kolloni koja stoji i pomeri auto da bih mogao da prođem :)

Такође. Једино што су прилике за захваљивање још увек поприлично ретке.

• Drug član, 2875 postova
  • Motocikl: strom 650

U novom Sadu se ne sklanjaju.Ali zadnja tri puta motorom u BG uglavnom se svi sklanjaju čak i dostavna vozila.Ženske malo teže ili nikako i ovi iz okolnih mesta po tablicama ne.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

danas sam krenuo na posao, motorom naravno, od Fontane ka Rakovici. i, pogadjate, autoputem. ukljucim se na autoput preko puta Sava Centra tamo gde je ogradjeno, kod autobuske stanice direktno sa parkinga i krenem lagano da pratim kolonu koja se krece ka Gazeli. isao sam levom ivicom desne trake. negde na samom pocetku mosta radnici koji rade na njemu videli mene da se lagano provlacim izmedju vozila i onih fluo-stubica pa mi jedan od njih vikne:"Idi ovuda da se ne guras sa ostalima!" i pokaze mi na svez, ispeglan i nijedanput koriscen asfalt. svirnem dva puta kratko u znak zahvalnosti i projurim pored kolone do mesta gde su namestili da se kolona prestrojava, a tu me je jedan vozac belog karavana sacekao da se ukljucim ispred njega. i njemu sam zahvalio podizanjem ruke.

• Nemanja Stojanović, 1470 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Meni se u poslednje vreme sve više ljudi sklanja, i svakome se redovno zahvalim.

Ono šta sam takođe primetio (a primetićete i vi ako gledate) je da se dosta ljudi vozi sa ugašenim svetlima. uglavnom zaborave da upale. meni ne prođe dan da ne mašem nekome da upali.

elem, kultura u saobraćaju raste, barem po mojoj proceni.

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Svakodnevno se događa da mi se ljudi blago pomere u stranu kako bih prošao... Da li zato što se plaše za retrovizore ili zato što zaista raste kultura u saobraćaju, ne znam. :) Svakako, klimnem glavom ili mahnem u znak zahvalnosti, i nastavim dalje,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja