Jump to content

Moto Zajednica

SUPER TENERA 750

Recommended Posts

• Drug član, 1982 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Zbog finansijske situacije primoran sam da prodam moju ST u koju sam ulozio brdo para jer sam mislio da cu da je zadrzim jos nekoliko godina. Ne odgovaraju mi bilo kakve zamene zato sto cu jedno vreme biti bez motora. Ja sam vlasnik u saobracajnoj. Kod mene je vise od 2 godine. Prvi servis je uradio Bokilic. Svi ostali servisi su radjenu u ovlascenom yamaha servisu u Nisu kod majstor Vlade. Presao sam jos malo pa 20k km sa njom i nikad nisam imao problema na putu. Samo ovog leta sam isao za Sarajevo i za Grcku. 70% kilometraze sam presao na otvorenom putu. Off road (sem makadama kad moram) nisam nikada vozio sto ne znaci da prethodni vlasnici nisu vozili. Znaci na prodaju:

Yamaha Super tenere

750cc,

Godiste: 92

Registroovana do kraja juna 2012

Na satu 67400km (nebitno ali da napisem)

Potrosnja 5l- 6l max na autoputu do 130kmh.

Zamenjeno:

-Emulzione tube sa sve iglicama

-Gumeni distanceri karburatora (gume kojima se pricvrscuju karburatori na motor)

-akumulator

-ulje u obe kocnice

-rashladna tecnost (antifriz)

-stavljen Joskin regler

-svi lageri (zadnji tocak i lancanik, prednji tocak, lageri u kormanu)

-filteri vazduha (komada 2)

-filter za gorivo

-svecice manjane pre 5k km. Inace ih menjam pred pocetak svake sezone i uvek su stare u odlicnom stanju. Jbg moja paranoja :)

-Obe gume hajdesad i obe unutrasnje. Stavljene su pre 3k km. Dot - mart 2011 obe.

-Plocice menjane pre 5k km.

-na vecinu zica menjani konektori tj dzekovi.

Sve u svemu promenjeno je sve sto moze da se menja. Nemate nista da menjate jos mnogo km. Inace vecinu stvari sam menjao preventivno. Jednino sto sam morao da menjam je lager u zadnjem tocku (lancaniku) i tada sam zamenio sve lagere na motoru.

Oprema:

-Centralni stender (traje mi vec skoro 2 god i nikakvih problema nema)

-Kres barovi

-Ivanov poviseni vizir

-Top case Kappa 46l sa originalnim drzacem

-2 bocna motodetail kofera od po 42l sa drzacima

-alarm

-automatski podmazivac lanca (pravljen za sitne pare ali zavrsava posao)

-Ima otvoreni auspuh i odlicno se cuje. Auspuh je pravljen i isgleda isto kao original ali je zvuk 100 puta bolji nego sa originalnim.

Od opreme jedino nedostaje uticnica od 12v.

Uz motor dajem:

- 2 nove ngk svecice

- 2 unutrasnje polovne ali cele gume (dobro je da ih imate na duzem putu)

- Regler yamahin ispravan (Joskin sam stavio jer sam mislio da mi ovaj nije dobar. Ispostavilo se posle zamene da su zezali kontakti nekih zica koja sam kasnije zamenio i tako mi je ovaj originalni regler ostao)

-Disk lock

- sajlu tanju (mozete da vezujete kacigu ili nesto dugo. Mozete i motor ali je tanja sajla pa deluje smesno ako je koristite za vezivanje motora)

Mane:

-Plastike su ispucale na dosta mesta. Ne fali im deo ali kad zagledate vidite da ima linija gde su ispucale.

-Zadnji amortizer skripuce (ne uvek) i to je boljka kod skoro svake ST. Moze da se podmazuje i da ne skripi ali meni ne smeta pa nisam.

-Trosi oko 300g ulja na 1000km.

-Na zadnjem koferu fali leva crvena plastika sto mozete videti na slikama.

-Sediste je pocepano ali cu to da sredim ovih dana kad nadjem vremena. Ko kupuje nek racuna da ce sediste biti lepo presvuceno.

-Cep od rezervoara mi je pao na pumpi i odlomio se manji bocni deo. Nista strasno i cep zatvara i funkcionise kako treba.

Nikakvih drugih mana nema. Ni vidljivih ni skrivenih. Svi delovi su ili promenjeni ili su u odlicnom stanju (lanac i lancanici). Inace lanac je zlatni DID i trajace jos dooosta dugo.

Cena:

1900e sa svom opremom

1800e bez bocnih kofera

1700e bez sva tri kofera sa drzacima

1600e bez ovog gore i bez centralnog stendera, kres barova

Tel: 063 1200 450 - Ivan, motor se nalazi u Prokuplju.

EDIT: Nesto mi mob ne radi kako treba. Pitanja mozete na pp dok ne opravim telefon sutra- prekosutra.

Slike:

GHkUP_dscf1622medium.jpg

By bopkbopk at 2011-09-25

GFX6I_dscf1620medium.jpg

ktmNR_dscf1624medium.jpg

YLG6h_dscf1634medium.jpg

gTPod_dscf1635medium.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Lep ti je motor. Sto se tice one plastike sto ti fali na koferu, ja bi u ovom slucaju skinuo i ovu drugu, a na njeno mesto i mesto one druge sto fali - zalepio neku fluo foliju i resen problem ! :takoje:

• Podržavam 2

Hvala. U planu mi je da zalepim crvenu foliju na tom mestu. Neka ga ovako za sada nek se vidi da fali plastika pa cemo lako za foliju. Poz

• Honda pa sve onda.... , 630 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650

Super je motor. Srecno sa prodajom

Izvini za off ali bih voleo da mi das broj tog momka sto ti je prodao,pravio vizir

• Podržavam 1

Super je motor. Srecno sa prodajom

Izvini za off ali bih voleo da mi das broj tog momka sto ti je prodao,pravio vizir

Hvala. Evo ti cela tema za Ivana koji mi je pravio vizir:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/39354-viziri-iz-srbijeby-ivan/

Na poslednjoj strani imas telefom i mail.

Ljudi stavio sam realnu cenu motora. To sto su u oglasima skoro sve ST skuplje ne znaci da su bolje. Ja ne volim da se cenkam pa da stavim 2000+e i onda cenkanjem da dodjem do cene koju sam ovde stavio. Na motoru je promenjeno skoro sve sto kod ST moze da pravi problem. Nema ulaganja ni u gume, lanac, regler, karburatore, lezajeve, stender, kres barove, drzace, kofere, alarm, podmazivac..... Evo jos par slika da vidite da mi motor sluzi za putovanja pa na njemu uvek mora da bude sve kako treba.

Visegrad i Grcka :)

4Sj6I_dscf0812large.jpg

By bopkbopk at 2011-09-28

dpjdx_dscf1481large.jpg

By bopkbopk at 2011-08-24

• Podržavam 1

Odlican primerak, pouzdan... Vredi svaki evro!

Sretno sa prodajom!

Hvala Zex. Velika je verovatnoca da cu za desetak dana da povucem motor iz prodaje :) kad saznam da li ostajem da radim ili ne.

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Mažen i pažen motor :takoje: . Kada je kriza, nema love i idu samo zamene ( uglavnom ) i prodaje se sve. Kada krize nema onda se kupuje i stvara potrošačko društvo. Sa srećom ga prodao i novi gazda se vozio.:zdravo:

Ko nije video vreme je odlicno za voznju :) Prava jesen za voznju motora. Pitajte sta god vas interesuje ili ovde ili na 063 1200 450.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja