Kavke 302 Napisano Avgust 2, 2014 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Covek ti 'ladno slupa motor i kaze da nece da ti plati?! Pa treba ga razneti, kao sto je on razneo tvoj motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Avgust 2, 2014 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Dodje i taj dan da aa dobije novi kais,tako i bi,izbor je pao na mitshuboshi,sve je izgledalo bajno i divno dok nisam izasao na autoput i video krajnju iliti maksimalnu brzinu koja iznosi 140km/h a sa starim kaisem je bila tik ispod 160km/h,elem sada se namece samo logicno pitanje,gde koci,iz kog razloga je manja krajnja brzina,na kesi u kojoj je bio kais pise da ide za apriliju atlantik 500,da nije kais duzi pa ne ulazi skroz u polutke kvacila mada ne bi rekao da je duzi jer ne lupka u leru,cuje se isto kao stari,da li ima ulogu ugao kaisa? Ono sto mogu da zakljucim sa znanjem koje posedujem je to da ili kais se ne penje do vrha polutki varijatora ili ne silazi do kraja polutki tanjira kvacila,jedino mi kao resenje pada na pamet podloska na osovini varijatora jer sem kaisa nista drugo nije menjano. Promenio Avgust 2, 2014 član Culle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Avgust 3, 2014 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan E Kakve vidis da na ima svakakvih. Kaze nije kriv... Da je kriv platio bi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 302 Napisano Avgust 3, 2014 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan 100 km/h kroz ulicu i nije kriv? Ako vec kaze da nije on kriv, hoces bar od osiguranja uspeti da izvuces pare? Nikako ne idi na totalnu stetu, nego trazi pare za popravku. Odbice ti od cene ono sto je ostalo celo na motoru... Ja se za'ebo nemoj i ti Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Avgust 3, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ma kako nije kriv ka dje bez pitanja seo na motor i vozio ga. Ja ako nebi mogao nista na crno da uradim (da mu uzmem neki kes, drugi motor, itd) tuzi bi ga po nekom osnovi za voznju tvog vozila bez odobrenja cime ti je naneta materjalna steta, predpostavljam da tako nesto postoji. Odosmo u off , jbg ali me bas potresla tvoja situacija . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Avgust 4, 2014 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Idem probati preko osiguranja... za ostatak sto ne naplatim tuzicu njega... Ne znam sta bi vam rekao, prvih 15 dana nisam spavao. Prodam auto da uzmem da vozam i use*e me! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11558 Napisano Avgust 4, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ode ovo u off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,imam problema sa AA kada dam kontakt nece da mi upali EFI lampicu,koji bi to problem mogao biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Avgust 8, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan A jel pali ? Možda je samo relej ? Jel sprint ili classic ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nece da upali samo vergla,AA 500 classic...Zamenio sam mu i svecicu i akumulator posto je stari crkao jer ga nisam vozio skoro godinu dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Avgust 8, 2014 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan ....... prekidac copave pogledaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio sam i osigurace...Gde se nalazi taj prekidac,jel blizu nozice? Ja sam totalni duduk za to,a sve hocu sam da uradim a i daleko sam od grada pa nemam kako da ga odvezem kod majstora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Avgust 8, 2014 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tik uz copavu.... skini gumeni deo pa ispod toga odvi imbus srafove pa skini plastiku i videces instalaciju cope ili ti 2 zice, prespoj pa probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno,sad cu da odem da proverim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam skinuo i proverio,izgleda da nije ni to... Znate li sta bi jos moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Avgust 9, 2014 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da li si gledao osigurace u prednjem delu, iza Y maske zakaceno kuciste osiguraca iznad fara.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
charlie sheen 11 Napisano Avgust 9, 2014 U prolazu, 18 postova Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam,iako su bili dobri ja sam ih zamenio...Znate li gde se nalazi taj relej da i njega pogledam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mastershef 0 Napisano Avgust 25, 2014 U prolazu, 4 postova Lokacija: Samobor Motocikl: AA 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Atlantičari! Evo prilikom vožnje jučer mi je blokirao ležaj vanjski na lameli (Atlantic 500) i zamalo nisam pao jer blokirao mi zadnjni kotač u vožnji E sad tu ima i moje greške jer kad sam mjenjao variator i oprugu na lameli sve sam upucavao sa zračnim pištoljem i vjerovatno pretegao. Eto zamolio bi vas ako netko zna na koju se točnu kilažu steže šaraf na variomatu i onaj vanjski šaraf na lameli. Ispričavam se ako je o ovom već pisato...ja nisam mogao naći HELP!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Avgust 25, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi brzinometar,to je pocelo da se desava od kad je riknuo regler,regler je zamenjen,brzinometar je cas radio,cas nije,sad nece ni da makne,jel postoji nacin da ispitam hela senzor sto daje impulse od tocka do table nekako? @mastershef Da li je u pitanju lezaj koji se nalazi u ovoj ''kandzi'' sto drzi kvacilo?Da li si ti otvarao poklopac prenosa posle blokiranja zadnjeg tocka?Da li si stavio podlosku izmedju zvona kvacila i ''kandze'' ?Taj lezaj (u ''kandzi'' ) samo pridrzava osovinu kvacila,on ako je zablokirao ne bi smeo i ne bi mogao da blokira zadnji tocak sem ako se nije ekstremno izdeformisao ili pukao,za stezanje centralnih srafova ne znam tacke mere ali na burgmanu 400 koliko se secam ide kvailo 80nm a variomat 120nm s tim sto kao grsim ispravicu se kad dobijem informaciju od burgamniste tako da manje vise su te neke vrednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mastershef 0 Napisano Avgust 25, 2014 U prolazu, 4 postova Lokacija: Samobor Motocikl: AA 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Culle Upravo taj ležaj na kandži. Sve je to uredno rastavljeno i zamjenjen Polini variomat i opruga na kvačilu al jbga... stezao sam sa zračnim pištoljem onako po par puta i pretegao normalno prilikom vožnje materijal se zagrijava i širi pa nakon 200tinjak km. zablokirao tj. rasuli se lageri unutra što je uzrokovalo blokadu osovine tj kotača, mislim nije na brzini od 100+km na sat al u zavoju počelo roštat (supruga i ja na motoru) dam žmigavac i taman kad sam skoro stao kotač je blokirao. Rastavio sam sve i nema veće štete osim tog ležaja kojeg nosim u dva djela u vrećici da pokažem u trgovini pa nek mjere Goglao sam danas na poslu pa sam našao na jednom stranom forumu nešto kao: 160-175nm. za variomat i 90-105nm. za kvačilo, ispravite me ako grešim jer za vikend sučem rukave pa da ne z..... ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Avgust 25, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je do ostecenja doslo jer je lezaj odsluzio svoje,jos ga je malo dodatno opteretilo jer sportski variomati se vrte malo vise nego fabricki i to je to.Ako budes imao nekih nedoumica slikaj pa posalji i u novi lezaj stavi masti. Mislim da je za variomat previse 160-175Nm za burgmana 400 ide 105Nm tako da za atlantika neka ide i vise 30% sto je neki logicki maksimim to je 130Nm to je neko moje misljenje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Avgust 25, 2014 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Atlantičari! Evo prilikom vožnje jučer mi je blokirao ležaj vanjski na lameli (Atlantic 500) i zamalo nisam pao jer blokirao mi zadnjni kotač u vožnji E sad tu ima i moje greške jer kad sam mjenjao variator i oprugu na lameli sve sam upucavao sa zračnim pištoljem i vjerovatno pretegao. Eto zamolio bi vas ako netko zna na koju se točnu kilažu steže šaraf na variomatu i onaj vanjski šaraf na lameli. Ispričavam se ako je o ovom već pisato...ja nisam mogao naći HELP!! Ne verujem da si pretegao prilikom stezanja, ni sam ne znam sta sam variatora i kvacila zavrnuo pneumatskim pistoljem i nikad problema nije bilo. Proveri da ti nije okrenuo lezaj u samoj dekli prilikom blokiranja, ako je to uradio nece valjati nikako, nov lezaj kad budes ugradio imace lufta u nosacu pa ces vrlo brzo opet imati karambol u CVT-u. @Culle Moram te ispraviti, novom lezaju se nikad ne dodaje mast, nikad! Sto se brzine tice, proveri instalaciju pinjona od dzeka do tocka, da bi dosao do dzeka moraces skinuti vizir i inst. tablu i dzek ti se nalazi sa desne strane motora ( bele boje ), raskaci ga i izvuci vani pa proveri instalaciju jer zna zica puci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mastershef 0 Napisano Avgust 25, 2014 U prolazu, 4 postova Lokacija: Samobor Motocikl: AA 500 Prijavi odgovor kao problematičan A ko će ga znat...može bit da je jednostavno dao svoje ipak je 02g. i pitanje jeli kad mjenat novi. Dekl sam pregledao i osovinu, sve je ok kao što rekoh lageri su se smrvili u ležaju i zablokirali kotač. Uspio sam iskopati manual od Beverly 500 ima baš dosta detaljno, stavljam ovdje možda kome pomogne, sa ovim se i nije za igrat mi smo imali sreće ovaj put http://manuals.wotmeworry.org.uk/Beverley/BV%20Cruiser%20500%20i.e/Cruiser%20500ie%20Workshop%20Manual.pdf#page=2&zoom=auto,-107,436 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rohirrim 187 Napisano Avgust 25, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 342 postova Lokacija: Beograd-filmski grad Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo Prijavi odgovor kao problematičan culle ako ti nesto znaci i meni posle riknjavanja reglera ne radi merac temperature tj radi kada idem preko 100km/h a znam jos jedan slucaj da posle riknjavanja reglera coveku nije radio broj obrtaja tako da je moja pretpostavka da se nesto sprzi ili sta vec nemam pojma na tabli. e sada tabla bogami kosta pa ce pasti neko cackanje oko nje kada se smislim ali verovatno na zimu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Avgust 26, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan @Dare,Deki Ako je otisla tabla,odlazi i atlantik ,ne znam kako da ispitam hela senzor jer su zice u njemu zalivne tako da nemam druge krajeve iste a i nisam 100% siguran po kom principu radi,proverio sam dve zice koje idu iz dzeka u tablu (treca ide u bunt negde) one nisu u prekidu,to je sve sto sam ja laicki znao da uradim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...