Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Atlantic 500ie - classic

Recommended Posts

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT
0ljut2.gifZASTOOOO???0ljut2.gif Zasto sad trese pri kretanju kad sam zamenio i kais i rolnice a pre zamene nije tresao???0stabre.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Meni to sve deluje super. :takoje: U odnosu na moju poljoprivrednu mašinu, tvoj AA je kao Singerica. :aha: Ali ide i moj kultivator od nedelje kod veterinara pa će valjda biti u pristojnijem stanju. :moto3:

ma ide sad kao lud sve to stoji al treska malo kad krecem i ima neki drugaciji zvoneci zvuk!!!0stabre.gif

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

ma ide sad kao lud sve to stoji al treska malo kad krecem i ima neki drugaciji zvoneci zvuk!!!0stabre.gif

ne sme da treska....ili treba kaišu da legne ili nešto nije dobro sklopljeno...

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Pozdrav svima....Imam jedno pitanje za sve vas,otisao sam da kupim AA koji nije vozen 2god a ocuvan je kao nov i bas je malo presao....Probao sam da ga upalim ali mi nije poslo za rukom,krene on da vergla al nikako da upali,malo mi fali....,da li je mozda problem u gorivu jer je stajalo toliko dugo ili je nesto drugo......? Molim za pomoc :zdravo:

Pozdrav svima....Imam jedno pitanje za sve vas,otisao sam da kupim AA koji nije vozen 2god a ocuvan je kao nov i bas je malo presao....Probao sam da ga upalim ali mi nije poslo za rukom,krene on da vergla al nikako da upali,malo mi fali....,da li je mozda problem u gorivu jer je stajalo toliko dugo ili je nesto drugo......? Molim za pomoc :zdravo:

Pozdrav Ivane! Može biti do goriva a može biti i do svećice ako nije menjana svo to vreme. Naravno uvek može biti i nešto treće...

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Syma

BigRider...

Kao i kod automobila, kad krece a trese, u pitanju je kvacilo. Mogu da budu samo oprugice, to je najbezbolnije i najverovatnije i najeftinije :) a mogu da budu lamelice ili zvono... :(

BigRider...

Kao i kod automobila, kad krece a trese, u pitanju je kvacilo. Mogu da budu samo oprugice, to je najbezbolnije i najverovatnije i najeftinije :) a mogu da budu lamelice ili zvono... :(

A kako sad odjednom trese posle zamene kaisa a pre toga nista??? to mene brine!!!0stabre.gif0zbunjen.gif

Treba sad da idem da pregledaju sta je!,valda ce da srede!?

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Kymco Grand dink 250

pozz ljudi, mali savet mi treba opet mi je crko senzor kilometraze na classicu, samo sto sad kad se da gas kazaljka padne na nulu, dal da kupujem opet senzor ili je mozda crklo nesto drugo...?

BigRider, ja sam pregledao skoro koplet prenos, izduvao sam dosta prasine iz rolnica i kvacila, prasina je bila siva, znaci spoljna a ne crna od kaisa, lamelice nisam dirao mada mi drugar iz iskustva kaze da su mi mekse oprugice i da mi zbog toga prihvati na nesto nizem broju okretaja i zadrhti prilikom polaska.

Tvoj jednocilindras od 500ccm citam i ovde, mora da ima vise vibracija. Moj Syma od 250 ima vise vibracija od starog 125. Da li su ti rastavljali kvacilo, da li je po majstorskom pravilu, vracena svaka lamelica sa svojom oprugom u isto mesto ili je samo nabacano nazad...

Ono mora da je vise od 90% od kvacila al' dobro da ostavim procenat i za neku drugu gresku...

• BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Juce mi je kazaljka za temperaturu odjednom zabola skroz dole, ispod MIN, ugasio sam ga, prekinuo kontakt.

Cim sam dao kontakt opet, kazaljka je napravila pun krug i stala na mesto gde treba da stoji.

Jel to znaci da ce mi crci nesto?

Meni se kazaljka od temp. isto tako par puta glupirala. Kad smo išli za Đakovo prošle godine, non stop je u HR vrtela pun krug kontra od kazaljke sata... Kad sam krenuo kući sve je bilo normalno. Isto mi se dešavalo i kad smo išli za Segedin 2010. Otkad sam promenuo termostat, nije se ta glupost dešavala. Sa druge strane, posledice do dan - danas nisam primetio... :neznam:

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Hm, ne znam može li ovo pomoći, ali meni se ista stvar dešavala na kolima prošle nedelje. Podigao sam haubu, pročačkao džek na termostatu i problem rešen. Izgleda da je bio loš kontakt ili se malo vlage zavuklo unutra. Možda je kod tebe sličan problem?

Ma i meni na Symi kad' dam kontakt, skazaljke naprave polukrug do kraja pa se vrate, danas stoje, vratim, kontakt, nista, upalim, proradi normalno sve, posle sat vremena sve radi kako treba, il' su vanzemaljci il' je vrucina, posto ovih prvih nema, onda je ovo drugo... :) Vrucina... Hladni lemovi, kontakti...

BigRider, ja sam pregledao skoro koplet prenos, izduvao sam dosta prasine iz rolnica i kvacila, prasina je bila siva, znaci spoljna a ne crna od kaisa, lamelice nisam dirao mada mi drugar iz iskustva kaze da su mi mekse oprugice i da mi zbog toga prihvati na nesto nizem broju okretaja i zadrhti prilikom polaska.

Tvoj jednocilindras od 500ccm citam i ovde, mora da ima vise vibracija. Moj Syma od 250 ima vise vibracija od starog 125. Da li su ti rastavljali kvacilo, da li je po majstorskom pravilu, vracena svaka lamelica sa svojom oprugom u isto mesto ili je samo nabacano nazad...

Ono mora da je vise od 90% od kvacila al' dobro da ostavim procenat i za neku drugu gresku...

bem li ga sta je bioje danas da ga pregledaju i sad je manje !!! moguce da su nesto zeznuli!!!

• BJB Maxi Scooter Club, 174 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / Yamaha T-max / Yamaha MT-09 Tracer

Alexa brate, ISTO mi se danas desilo OPET na bulevaru! 0ljut2.gif0ljut2.gif

Kao i prosli put, kazaljka dole, na sest sati, ugasim, upalim, zavrti ceo krug i pokaze ok temperaturu.. Sagnem se dole, pogledam zuto/zelenu smesu kako curi iz pumpe.... Nisam presao ni 500km od kako sam promenio pumpu, a opet je propisala.... 0tuzan.gif0tuzan.gif

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Aleksanto hvala na brzom odgovoru....Ali ipak problem je u necem trecem,skinuo sam svecicu i ona je ok ali nece da baca varnicu,sta je problem sad kog djavola i sta da radim.....? 0zbunjen.gif1lud.gif

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Aleksanto hvala na brzom odgovoru....Ali ipak problem je u necem trecem,skinuo sam svecicu i ona je ok ali nece da baca varnicu,sta je problem sad kog djavola i sta da radim.....? 0zbunjen.gif1lud.gif

0stabre.gif

1lol.gif1lol.gif1lol.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja